Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ;


Τα γεγονότα πέφτουν σαν βροχή και εμείς τα αντιμετωπίζουμε άφωνοι…
Δολοφονία Κατσίφα. Καταπάτηση δικαιωμάτων από Τούρκους στην ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου. Εκχώρηση ονόματος Μακεδονίας σε Σκοπιανούς. Συνέχιση κατοχής της Βόρειας Κύπρου. Συνέχιση «Οικονομικής επιτήρησης» από εταίρους και δανειστές. Παραχώρηση στρατιωτικών διευκολύνσεων στους Αμερικάνους. Διασάλευση των καλών διπλωματικών σχέσεων με την Ρωσία. Εισδοχή τεραστίου πλήθους μεταναστών που δεν τους έχει ανάγκη η Ελλάδα.
Τα γεγονότα με χρονολογική σειρά και όχι με την βαρύτητα της σημασίας τους…
Τα γεγονότα αυτά δικαιολογούν την έκρηξη πατριωτικών αντιδράσεων από τον Ελληνικό λαό.
Όμως επειδή ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ,γίνεται και αντικείμενο εκμετάλλευσης.
«Ριγούν όταν ακούν τον Εθνικό Ύμνο»… μας λένε οι ηγέτες μικρού Εθνικιστικού κόμματος της Δεξιάς… Σιγά… μην πάθουν τίποτε… Το γεγονός ότι όλα αυτά τα προβλήματα προέρχονται από τον Ευρωπαϊκό ή τον Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό, δεν τους απασχολεί. Θεωρούν δεδομένη την θέση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την «ΕΟΚ».
Φταίνε οι Αλβανοί… για πολλούς άλλους Εθνικιστές… Δεν κοιτάνε ότι οι Αμερικάνοι έχουν στήσει, σε βάρος των κατοίκων τους, αρκετές Μαφιοχώρες στα Βαλκάνια, (Αλβανία, Σκόπια, Κόσοβο, Βοσνία, Μοντενέγκρο) ικανές για πολλές βρώμικες δουλειές.. Εμπορία και παραγωγή ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος, δουλεμπόριο μεταναστών.
Φταίνε οι Τούρκοι Νεοθωμανιστές του Ερντογάν … λες και οι Σοσιαλίζοντες Κεμαλικοί ήταν φιλειρηνικοί… Το ότι η Τουρκία είναι ένα υποιμπεριαλιστικό κέντρο τους αφήνει αδιάφορους.
Φταίνε οι Πακιστανοί… Κουβέντα για τους δουλέμπορους που τους φέρνουν εδώ, τους εγκαθιστούν υπό άθλιες συνθήκες σε καλύβια και τους απασχολούν χωρίς εργόσημα…

Τέτοιου είδους αντιδράσεις δεν έχουν σχέση με τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ… Δίνουν μόνο φτηνά επιχειρήματα στον ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ
Δεν μας μισούν γιατί είμαστε έξυπνοι και ωραίοι… Δεν μας μισούν γιατί τους εκπολιτίσαμε… Απλά θέλουν να εκμεταλλευτούν την πατρίδα μας ως χώρα εμπορικών δρόμων, ενεργειακών πόρων και άλλων πλουτοπαραγωγικών πηγών. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ και τίποτε άλλο.
Κύριο όπλο της επιβολής του Αμερικάνικου και Ευρωπαϊκού Ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα είναι οι ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ… Αυτοί υπερισχύουν στις ηγετικές ομάδες και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αλλά και του ΚΙΝΑΛ… Προσπαθούν να πείσουν, έχοντας μαζί τους την πλειονότητα των ΜΜΕ, ότι η Ελλάδα για να επιβιώσει πρέπει να είναι το πιστό σκυλάκι της Δύσης… και θα μας πετάξουν κανένα κόκκαλο… Συμπεριφέρονται σα να έχουν απολαβές από τα μνημόνια… Θέλουν τον κοινωνικό ιστό διασπασμένο, τον Έλληνα απομονωμένο στο σπίτι του, θύμα της φτηνής τους προπαγάνδας, τον συνδικαλισμό σφραγίδα και τα κόμματα με μέλη μιας χρήσεως…
Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μαζικό, συνεκτικά οργανωμένο, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ με πρόγραμμα ΕΘΝΙΚΗΣ και ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ μέσα από την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ…
Η γελοιογραφία που επισυνάπτω είναι από τα τέλη του 19ου αιώνα. Και τότε τα ίδια προβλήματα είχαμε… Μας έβγαλε από αυτήν την κατάσταση ο Ελευθέριος Βενιζέλος… αλλά για να έρθει ο Βενιζέλος είχε προηγηθεί η επανάσταση του στρατού που έμεινε στην ιστορία ως ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ.
Τόλης Κοΐνης ‎ΠΑΣΠΙΤΕΣ 1974-1985
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.