Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Δείτε LIVE: Ξεκινάει η κηδεία του Κ. Κατσίφα. Πλήθος κόσμου ήρθε να αποχαιρετήσει τον τριανταπεντάχρονο στο χωριό Βουλιαράτες.

Αποστολή: Λευτέρης Σουχάιμπ

Σε φορτισμένο κλίμα και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, στις 2 το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα
Πολίτες καταγγέλουν την απαγόρευση εισόδου στη χώρα από τις αλβανικές Αρχές:


Θρήνος στον αποχαιρετισμό του Κωνσταντίνου Κατσίφα – Φώναζαν «αθάνατος»



Σε κλίμα οδύνης οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας

Αποστολή στους Βουλιαράτες
Σε κλίμα οδύνης οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.
Χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στους Βουλιαράτες για να πουν το τελευταίο αντίο στον 35χρονο, ο οποίος έπεσε νεκρός από αλβανικά πυρά, με τους περισσότερους να κρατούν ελληνικές σημαίες.
Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη σε κλίμα οδύνης και θρήνου στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, ενώ νωρίτερα, η σορός είχε τεθεί στην κεφαλή της νεκρικής πομπής με την οικογένεια του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα να τον «ακολουθεί» στην τελευταία του διαδρομή.
Οι χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στην κηδεία τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και φώναξαν συνθήματα, όπως «Κατσίφα ζεις, εσύ μας οδηγείς», «αθάνατος», «ήρωας» καθώς και συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Κατά τη νεκρώσιμη πομπή ακούστηκαν μοιρολόγια και τραγούδια της Βορείου Ηπείρου.

Εικόνες από την κηδεία:





Εικόνες: Ευροκίνηση και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Μετ’εμποδίων το ταξίδι των Ελλήνων στους Βουλιαράτες

Σε φορτισμένο κλίμα και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας διεξήχθη από νωρίς το πρωί η προσέλευση του κόσμου.
Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης χιλιάδες Έλληνες περνούσαν τα σύνορα για να φτάσουν μέχρι το χωριό που άφησε την τελευταία του πνοή ο 35χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 2.000 άτομα ανέμεναν οι Αρχές ότι θα περάσουν στην Αλβανία για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια και να πουν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο.
Οι αυξημένοι έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα προκάλεσαν την αντίδραση των Ελλήνων καθώς οι αλβανικές αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς απαγόρευαν την είσοδο στη χώρα ατόμων με διάφορες προφάσεις.
Σύμφωνα με καταγγελίες δεν επετράπη ή είσοδος ατόμων με ελληνικές σημαίες και μπλούζες που έγραφαν «Βόρεια Ήπειρος», ενώ οι αρχές της Αλβανίας εμπόδισαν έναν άνδρα που είχε τατουάζ με την ελληνική σημαία να περάσει στη χώρα.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο του in.gr, οι αλβανικές Αρχές αρνούνταν να αφήσουν Έλληνες να περάσουν τα σύνορα χρησιμοποιόντας διάφορες προφάσεις.
Video Player
00:00
01:13
Την ίδια στιγμή, άλλες καταγγελίες συνεχίζονταν με πολίτη να αναφέρει ότι του απαγόρευσαν να περάσει τα σύνορα, λέγοντας του ότι είναι ανεπιθύμητος στη χώρα, ενώ στη συνέχεια τον απείλησαν ότι αν δεν γυρίσει πίσω στην Ελλάδα «σε παίρνω αυτόφωρο και δεν γλιτώνεις ποτέ από εδώ».
Ενώ και μια δικηγόρος, φίλη της οικογένειας έκανε λόγο για απίστευτη ταλαιπωρία στην διαδικασία εξακρίβωσης στοιχείων πριν περάσει τα σύνορα.
Την ίδια στιγμή το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fax News έκανε λόγο για τέσσερις προαγωγές ελλήνων με την κατηγορία της υποκίνησης εθνικιστικού και θρησκευτικού μίσους.
Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία έως τις 12:30 είχαν περάσει τα σύνορα 1.100 Έλληνες, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 2.000 παρευρίσκονται στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Τα πρακτορεία έδιναν από νωρίς φωτογραφίες από το νεκροταφείο του χωριού του Κ. Κατσίφα και του τάφου του ο οποίος είναι ήδη σκεπασμένος με την ελληνική σημαία.



Εικόνες: Ευροκίνηση

Αυτοσυγκράτηση συστήνουν οι ελληνικές Αρχές

Νωρίτερα τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη απηύθυναν έκκληση στους Έλληνες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από παράγοντες και των δύο υπουργείων, «καλούνται οι Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες για την κηδεία, να τιμήσουν το νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια και την τελετή».
 Σχετικά άρθρα:
Κηδεία Κατσίφα : «Πλημμύρισε» ελληνικές σημαίες όλο το χωρίο [Εικόνες]Καταγγελία: Με σταμάτησαν στα σύνορα της Κακαβιάς και μου είπαν είσαι ανεπιθύμητοςΠλήθος κόσμου στους Βουλιαράτες για την κηδεία ΚατσίφαΒουλιαράτες : Φωτογραφίες από τον κόσμο στην πλατεία του χωριούΚηδεία Κωνσταντίνου Κατσίφα : Αποχαιρετισμός στους Βουλιαράτες με τον εθνικό ύμνοΚηδεία Κατσίφα : Καταγγελίες για εξονυχιστικούς ελέγχους στα σύνοραΑυτοσυγκράτηση σε όσους πάνε στην κηδεία Κατσίφα συστήνουν οι ελληνικές ΑρχέςΒουλιαράτες: Μετ’ εμποδίων φτάνουν εκατοντάδες άτομα για την κηδεία ΚατσίφαΤο μεσημέρι η κηδεία Κατσίφα – Αυξημένα μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο επεισοδίωνΣτο πατρικό του η σορός του Κατσίφα – Σπαραγμός της μάνας

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.