Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Σχόλια - Παραλειπόμενα (Καλαμο-Ραπίσματα) kalami.us

Γιά να προβάλλονται τα καλά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα, όσων ''καβάλησαν το καλάμι''

Ανανέωση μετά...25 (!) χρόνια
Tο ''ιντερνετικό'' ΚΑΛΑΜΙ, ανανεώθηκε γιά να είναι πιό ''σύγχρονο'', συμβατό και αναγνώσιμο σε ''κινητά'' τηλέφωνα κ.ά. Πάντα ανεξάρτητο και αδέσμευτο, χωρίς ''χορηγίες'' (τουριστικές και μη) από Ελλάδα ή αλλού, θα συνεχίσει να ''λέει τα πράγματα με το όνομά τους'', στηριζόμενο ΜΟΝΟ στους αναγνώστες του. Θυμίζουμε ότι το ''Κ'', είναι το πρώτο και παλαιότερο ''ιντερνετικό'' ΜΜΕ στον απόδημο Ελληνισμό (από Φεβρουάριο 1994) και το μεγαλύτερο, σε ότι αφορά ''επισκέπτες''. Φυσικά και δεν μοιράζει...cookies, γιά να ''ελέγχει'' τους επισκέπτες του.

ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ: Να ακούτε το ραδιόφωνο του ''Κ'', που μεταδίδει 24 ώρες, στα ελληνικά, με υψηλή ποιότητα ήχου. Δεξιά, στην σελίδα αυτήν, το σχετικό διαφημιστικό. Kάντε ''κλικ'' και απολαύστε επιλεγμένα ελληνικά τραγούδια κ.ά.

Ομογενείς βουλευτές και... debates...

Λέτε να ζήσουμε ιστορικές στιγμές ανά τις ελληνικές παροικίες, αν γίνει κανένα θαύμα και τακτοποιηθεί το ζήτημα της ψήφου των απόδημων Ελλήνων, δηλ. να ψηφίζουμε με επιστολική ψήφο από τον τόπο διαμονής μας; Σε μιά τέτοια περίπτωση, θα δημιουργηθεί κόμμα ''παγκόσμιοι 'Ελληνες'' στην Ελλάδα, το οποίο σίγουρα θα είναι το τρίτο κόμμα στην Βουλή. Οι δε προεκλογικές συγκεντρώσεις των υποψήφιων βουλευτών, δεκάδων προεδρο- παραγόντων της Ομογένειας, θα μείνουν στην ιστορία.

Η εποχή της... πλάκας
Από τέλη Οκτωβρίου, όταν αρχίζει και η περίοδος των χοροεσπερίδων ομογενειακών Οργανώσεων, ζούμε στις ΗΠΑ και το φαινόμενο της...''πλάκας''. Είναι οι εκατοντάδες ''τιμητικές πλάκες'' που δίνονται σε προεδροπαράγοντες γιά την ''προσφορά'' τους στην Ομογένεια. Φυσικά, ουσιαστική προσφορά δεν υπάρχει, αλλά οι πλάκες δίνονται, έτσι, γιά πλάκα.

Οι απόδημοι 'Ελληνες και οι της... ''διασποράς''
Οι ''χρήσιμοι ηλίθιοι'', κομματικοί και μη, στο ελληνικό κράτος και στην Βουλή, είναι αμέτρητοι. Το γνωρίζουμε οι ''εκτός συνόρων'', γι' αυτό δεν τους λαμβάνουμε σοβαρά υπόψην, ότι και να μας πουν, ότι και να μας ''υποσχεθούν''. Με τους αργόσχολους, παρατηρείται και το ακόλουθο οξύμωρο φαινόμενο: Ενώ το Σύνταγμα (άρθρο 108) αναφέρει τους εκτός συνόρων ως ''απόδημο Ελληνισμό'', ενώ ο αρμόδιος (υποτίθεται) υφυπουργός Εξωτερικών αποκαλείται ''απόδημου Ελληνισμού'', η ''αρμόδια Επιτροπή'' της Βουλής, αποκαλείται ''Διασποράς'' και όχι ''απόδημου Ελληνισμού'', όπως παλαιότερα, ενώ υπουργοί και λοιποί, αναφέρονται σε ''Δασπορά''. Από ότι φαίνεται, έχουν...''διασπορά'' τα μυαλά τους.

Υπόδειγμα δημόσιου ΜΜΕ
Με περισσότερους από 1.000 σταθμούς-αναμεταδότες, σε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ, το δημόσιο μη κερδοσκοπικό ραδιόφωνο (ΝPR δηλ. National Public Radio), από τον Απρίλιο 1971 που πρωτολειτούργησε, είναι το αγαπημένο ραδιόφωνο εκατομμυρίων Αμερικανών. Λειτουργεί αυτόνομα, δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση, συντηρείται μόνο από εισφορές πολιτών, επιχειρήσεων και Οργανισμών. Μεταδίδει ειδήσεις, έχει αξιόλογες συνεντεύξεις, χρήσιμα ενημερωτικά προγράμματα, επιλεγμένη μουσική κ.ά. Δεν κάνει σχόλια γιά πολιτικά-κομματικά ζητήματα, ούτε εμπλέκεται σε θρησκευτικά ζητήματα. Σε ότι αφορά διεθνείς ειδήσεις, συνεργάζεται με το BBC.

Εκλογές ΗΠΑ
Οι του μεσοδιαστήματος (προεδρικής θητείας) εκλογές στις ΗΠΑ, 6 Νοεμβρίου 2018, γιά γερουσιαστές, βουλευτές, κυβερνήτες και τοπικούς αξιωματούχους, μας έδειξαν ότι οι Δημοκρατικοί, εξαιτίας υπεροψίας και αδιαφορίας, παραπαίουν. Στερούμενοι ικανής, δυναμικής ηγεσίας, νόμισαν, όπως και στις προεδρικές εκλογές 2016, ότι ο λαός δεν θα ακολουθήσει τον απρόβλεπτο και ''γραφικό'' πρόεδρο Τραμπ. Μπορεί να κερδισαν την Βουλή των Αντιπροσώπων με μικρή διαφορά, αλλά έχασαν έδρες στην Γερουσία. Και αν δεν υπάρξουν δραματικά γεγονότα τα επόμενα δύο χρόνια, η επανεκλογή Τραμπ θα είναι εύκολη, με δεδομένη την απραξία των Δημοκρατικών.

Καμμένος και στρατιωτικές στολές
Μα γιατί καταγγέλουν τον υπουργό 'Αμυνας και μάλιστα ''εθνικής'', γιά τις στολές τις στρατιωτικές που φορά όταν επισκέπτεται στρατιωτικές μονάδες; Ο υπουργός επιτέθηκε στους επικριτές του, αναφέροντας ότι και ο πρόεδρος Τραμπ φορά στολές (''μπουφάν'') σε ανάλογες περιπτώσεις. Τώρα θα πείτε, μα ο Τραμπ είναι αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και πρόεδρος προεδρικής Δημοκρατίας και όχι προεδρευόμενης. Αλλά τι είναι ο Τραμπ μπροστά στον σύγχρονο Λουδοβίκο (''το στράτευμα είμαι εγώ''), γραφικό υπουργό 'Αμυνας της μπανανίας Ελλαδιστάν; 'Ολα τα είχε η Τσιπροκώσταινα, η σοβαρότητα της έλλειπε... Και κάτι, ακόμα: Ο υπουργός δηλώνει ότι ''μόλις έρθει η συμφωνία γιά όνομα Σκοπίων στην Βουλή, θα φύγει από την κυβέρνηση''. Δηλαδή, λογικά, ίσαμε τα μέσα Φεβρουαρίου 2019 θα είναι υπουργός. Εκτός και αν κάνει μία ακόμα ''κωλοτούμπα'' λέγοντας χαζά...

Βαρθολομαίος και διένεξη γιά Ουκρανία
Ο μόνος από τους ρασοφόρους που έκανε δήλωση υπέρ του ''οικουμενικού'', είναι ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας (Βελγίου) και από την Αμερική, μόνο οι Αρχοντες του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα, με δήλωση του διοικητή του, Αντ. Λυμπεράκη (με υπόδειξη του φάδερ 'Αλεξ). Ακόμα και οι πατριαρχικοί μητροπολίτες στις ΗΠΑ, κράτησαν αποστάσεις.

Παγκόσμια ελληνική διάκριση
Αύξηση φόρων κατά 8,2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, καταγράφει ο ΟΟΣΑ στην Ελλάδα την περίοδο 2007- 2017, ανακηρύσσοντας την πρωταθλήτρια κόσμου μαζί με το Μεξικό. Η κατάσταση παραμένει ίδια και τα μνημονιακά χρόνια και συγκεκριμένα την περίοδο 2010- 2017 τα έσοδα από φόρους εκτινάσσονται από το 32% στο 39,4% του ΑΕΠ! 'Ενας σημαντικός λόγος της θέσης που καταλαμβάνει η Ελλάδα, οφείλεται στην κατάρρευση του ΑΕΠ, όπου στα χρόνια της κρίσης, έχασε το 25%. Δηλαδή, η αύξηση ως ποσοστό του ΑΕΠ οφείλεται στην πτώση του Εθνικού Προϊόντος. Αν και τα έσοδα το 2010 ανέρχονταν στα 95,9 δισ. δολ. και παρά τα δεκάδες σκληρά μέτρα που εφαρμόστηκαν τα φορολογικά έσοδα το 2017 διαμορφώθηκαν στα 78,9 δισ. δολάρια. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ραγδαίας πτώσης του ΑΕΠ αλλά και της εξασθένισης των νοικοκυριών. Εντυπωσιακό είναι επίσης το στοιχείο ότι την περίοδο 2015- 2017, τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν από τα 71,6 δισ. στα 78,9 δισ. δολ., δηλαδή κατά 7,3 δισ.

Αντώνη προχώρα
Η εφημερίδα ''Εθνικός Κόραξ'' Αστόριας Νέας Υόρκης, φαντασιώνεται ότι είναι ''ανεξάρτητη, αντικειμενική'' και δυστυχώς το εκφράζει γραπτά. 'Εχει σημασία αν ο εκδότης της ήταν στο πρόσφατο συνέδριο της ''Νέας Δημοκρατίας'' στην Αθήνα, όπου και μίλησε; Και το αστείο είναι ότι ''αναρωτιέται'' γιατί αποκαλούν την εφημερίδα του ''παραμάγαζο της οικογένειας Μητσοτάκη''.

''Πρώτη φορά αριστερά''
Αύξηση φτωχών, πορνείας, άστεγων, τζόγου, φόρων, ναρκωτικών, εγκλημάτων, τοκογλυφίας, κρατικοδίαιτων ''ημέτερων''-άχρηστων, ρουσφετιών, ''μίζας'' κλπ

'Εργο στο Ελληνικό και δικηγορικοί σύλλογοι
Ο δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δεν θέλει έργα, δεν θέλει ουρανοξύστες στο παλιό αεροδρόμιο ''Ελληνικό'' (Αττική)! Οι δικηγορικοί Σύλλογοι Χανίων, Χίου, Αχαίας, τι λένε;

'Η να αλλάξουν ριζικά ή να κλείσουν
Δεν υπάρχει ούτε μία, στην οποίαν η πλειοψηφία των ''στελεχών'' να μην είναι εκεί ''μόνιμοι'', με σχεδόν μηδενικό έργο. Τα ''κατεστημένα'' των μικρο-μέτριων αντιπροσώπων συλλόγων, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, έχουν ως αποτέλεσμα ούτε μία Ομοσπονδία να παράγει έστω μικρό έργο προς όφελος της Ομογένειας. Λειτουργούν ως ''ιδιωτικές λέσχες'', με κομπλεξική εσωστρέφεια, εξαιτίας έλλειψης γνώσης και αδυναμίας να κάνουν οτιδήποτε χρήσιμο, περιοριζόμενες σε... ''συνεδριάσεις'', στις οποίες λέγονται τα ίδια και τα ίδια, αλλά από έργο, έχουν αποτέλεσμα μηδέν. Υποτίθεται ότι ''εκπροσωπούν'' την Ομογένεια, αλλά οι Ομογενείς ούτε ασχολούνται μαζί τους, επειδή γνωρίζουν ότι πρόκειται γιά ασοβάρευτες Οργανώσεις γραφικών.

Μόνο 52 υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς, έχει η Ελλάδα
Είναι δυνατόν να κυβερνηθεί η χώρα με μόνο 52 στο υπουργικό συμβούλιο; Θα έπρεπε να ήταν, το ελάχιστο, 72. Το γεγονός σχολιάστηκε και από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο twitter: ''Πως να προοδεύσει η Αμερική, πως να κυβερνήσω μία χώρα 325 εκατομμυρίων κστοίκων, με μόνο 15 υπουργεία, όταν η Ελλάδα των 11 εκατομ. κατοίκων, έχει 20;;;''.

Yπογραφή: Πρόεδρος Emeritus

https://www.kalami.us/2019/sxolia/rapismata-01.html

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.