Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Απλά μαθήματα μαρξισμού

Τα μαθήματα έχουν εισαγωγικό χαρακτήρα, στοχεύοντας σε μια πρώτη γνωριμία των νέων, κυρίως, ανθρώπων με επιμέρους θεματικές του μαρξισμού

Τα απλά μαθήματα μαρξισμού συνδιοργανώθηκαν από τον Όμιλο Μαρξιστικών Ερευνών, το Σύλλογο Μαρξιστικής Σκέψης «Γ.Κορδάτος» και τους Ομίλους Μελέτης Επαναστατικής Θεωρίας και παρουσιάστηκαν σε δύο κύκλους.

Σκοπός των μαθημάτων είναι η διάδοση, η μελέτη και η επεξεργασία της μαρξιστικής σκέψης, εμπλουτισμένης και προσαρμοσμένης στη σημερινή πραγματικότητα.

Τα μαθήματα έχουν καθαρά εισαγωγικό χαρακτήρα, για μια πρώτη γνωριμία με επιμέρους θεματικές του μαρξισμού και μια παρουσίαση των θεωρητικών ζητημάτων που απασχόλησαν τη μαρξιστική σκέψη.

Η βιντεοσκόπηση των μαθημάτων έγινε από την Infowar Productions και το Θάνο Τσάντα. Μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στους παρακάτω συνδέσμους:

Α’ Κύκλος μαθημάτων
I. Διαλεκτικός Υλισμός (12/12/2014) – Μιχάλης Χονδροκούκης, Εκπαιδευτικός
II. Ιστορικός Υλισμός: Κρίσιμες Έννοιες (19/12/2014) – Δ. Πατέλης, Πανεπιστημιακός
IV. Έννοια και κριτική της Ιδεολογίας (6/2/2015) – Γ.Μανιάτης, Πανεπιστημιακός

Β’ Κύκλος μαθημάτων
II. Τακτική και Στρατηγική – Έλλη Καυκιά, δικηγόρος
IV. Τι είναι ο φασισμός – Β. Λιόσης
VI. Μαρξισμός και Αναρχισμός – Α. Χρύσης

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.