Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Ο νεοφιλελεύθερος λύκος φόρεσε προβιά προβάτου

Του Γιάννη Φωτίου
Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων... θέ­λει να γίνει λέει ο Κυριάκος Μητσοτά­κης. Επειδή δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου θυμόμαστε ότι πιο πρόσφατα αυτή τη φράση είχε πει ο Κώστας Καραμανλής, όταν εκλέχτηκε πρωθυπουργός το 2004 πριν από 15 χρόνια. Ωστόσο οι εποχές έχουν αλλά­ξει.
Η μεγάλη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή εκφράστηκε και στον επανα­ληπτικό γύρο των εκλογών για δήμους και περιφέρειες, οδη­γεί το επικοινωνιακό επιτελείο Μητσοτάκη σε μια εκδοχή της τακτικής του ώριμου φρούτου. 
Προτεραιότητα για τη ΝΔ, κα­θώς μπαίνουμε και επισήμως στην προεκλογική εκστρατεία των εθνικών εκλογών, είναι να αποφύγει τα «αυτογκόλ» — δη­λαδή τις κραυγές ρεβανισμού και μίσους από την αναβαθμι­σμένη ακροδεξιά τάση της. Σε αυτό το πλαίσιο μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ δεν θα κάνει καν ανοικτές συγκεντρώ­σεις, ενώ ζήτησε να υπάρξει ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.  ...
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως υποψήφιος πρωθυπουργός, προσπαθεί να εμφανίσει ένα πιο «συναινετικό προφίλ» απέναντι στους αριστε­ρούς που κάθονται στα αυγά τους, απειλώντας ωστόσο με πόλεμο και «μηδενική ανοχή» τις απεργίες, τους κοινωνικούς χώρους, τις καταλήψεις και κάθε τι που θεωρεί ότι του στέ­κεται εμπόδιο. Στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Κυριάκος, επιχείρησε να εμ­φανιστεί καθησυχαστικός, το­νίζοντας ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις στο δημόσιο, ενώ χωρίς να πιεστεί σε κανένα ση­μείο, προσπάθησε να πείσει ότι «ποτέ δεν μίλησε για επταήμερη εργασία». Παρ' όλα αυτά, το μεγαλύτερο μέρος του προγράμ­ματος της ΝΔ παραμένει κρυμ­μένο πίσω από ένα θολό περίγραμμα, με τον Κ. Μητσοτάκη να υπεκφεύγει στο ερώτημα ποιος ευαίσθητος τομέας κρατι­κών δαπανών -υγεία, παιδεία, κοινωνική ενίσχυση- θα περι­κοπεί, ώστε να δημιουργηθεί ο «απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος» και να εφαρμόσει το πρόγραμμα φοροαπαλλαγών. 
Ο Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται στην παρού­σα φάση να παίξει το χαρτί της αντιπαράθεσης με την «αρι­στερά». Έλα, όμως, που οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές του δεν κρατιούνται! 
Πως να μαζέψει κανείς άλλωστε νέα «φυντάνια» σαν τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου που έχτισαν καριέρα χρησιμοποιώντας ακραίο διχαστικό αντιαριστερό λόγο; 
Πολύ πρόσφατα, άλλωστε, ο Μπογδάνος έλεγε ότι θα στείλει τανκς να διαλύσουν την ΕΡΤ, δημι­ουργώντας αναπόφευκτους αντιδημοκρατικούς συνειρμούς με την επίθεση των τανκς στο Πολυτεχνείο. 
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώ­στας Κυρανάκης, επιβεβαιώ­νοντας πως η πόλωση αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή, αντί να ευχηθεί καλή επιτυχία στα παιδιά που δίνουν Πανελλήνι­ες, δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για «την πρώτη γενιά που θα μπει σε Πανεπιστήμια χωρίς άσυλο» — δείχνοντας ότι το πρώτο μέτωπο της δεξιάς θα είναι αυτό απέναντι στο φοιτη­τικό κίνημα που αγωνίζεται για την υπεράσπιση της δωρεάν δη­μόσιας παιδείας. 
Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, με τη σειρά του, σε ανύποπτο χρόνο είχε δείξει ποιον θεωρεί πραγματικό αντίπαλο, χαρακτηρίζοντας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ «νόμιμο τμήμα της παρατρομοκρατίας»! 
Επιπλέον, ανομολόγητα η ΝΔ επιχειρεί να ενσωματώσει στο πρόγραμμά της πλευρές της ξενοφοβικής δημαγωγίας της νέας ακροδεξι­άς τύπου Σαλβίνι και Όρμπαν, αφήνοντας αυτήν την αρμοδιό­τητα στους ώμους του αντιπρο­έδρου Άδωνι Γεωργιάδη.

ΠΗΓΗ: Πριν
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.