Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

kalami.us: Ο αρχιεπίσκοπος ΔΕΝ εκπροσωπεί την Ομογένεια


Γιατί η Ομογένεια γελά με τον πρόεδρο Δημοκρατίας
Οι εκτός συνόρων, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι 'Ελληνες πολιτικοί είναι άσχετοι με την Ομογένεια. Και ως άσχετοι κάνουν δηλώσεις, που προκαλούν ερωτηματικά και γέλια. Eντυπωσιακό και το γεγονός ότι 'Ελληνες πολιτικοί, ΜΜΕ κ.ά., ταυτίζονται με τους ''νεο-γενίτσαρους'' στην Κων/πολη, αδιαφορώντας γιά τους 'Ελληνες στις ΗΠΑ, τους οποίους θέλουν ''εκκλησιαστικά υπόδουλους'' στις ορέξεις φιλοχρήματων αρπακτικών.
Τελευταίο κρούσμα, δηλώσεις του πρόεδρου Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στην συνάντησή του (28 Μαίου '19) με τον -σε αναμονή- ''αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο''. Ο άσχετος με απόδημο Ελληνισμό πρόεδρος, ταύτισε την Ομογένεια HΠΑ -στο σύνολό της- με την... Αρχιεπισκοπή.
Και αναρωτιόμαστε. Οι διαπλεκόμενοι ''τουρίστες'' που υποδύονται τους 'Ελληνες της- με την... Αρχιεπισκοπή.διπλωμάτες στις ΗΠΑ, ΔΕΝ γνωρίζουν έστω τα αυτονόητα και βασικά, γιά να ενημερώνουν σωστά τις κρατικές-κυβερνητικές υπηρεσίες Ελλάδας;;; Το υπουργείο Εξωτερικών τόσο πολύ ασοβάρευτο και ανίκανο είναι;;;

Να γιατί:

Ο αρχιεπίσκοπος ΔΕΝ εκπροσωπεί την Ομογένεια ΗΠΑ, ούτε είναι ''αρχηγός'' της
Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ), εκπροσωπεί ΜΟΝΟ, τυπικά και ουσιαστικά, ποσοστό (περίπου) 17% της Ομογένειας, όσα δηλαδή είναι τα μέλη -με πληρωμένες συνδρομές- των ενοριών της, ανά τις ΗΠΑ. Η Εκκλησία μας, στις HΠΑ, είναι ''members only'', ΜΗ κερδοσκοπική εταιρία [501 (c)(3)], που λειτουργεί με τους νόμους των ΗΠΑ και όχι με...''συνοδκές αποφάσεις'', που λαμβάνονται αυθαίρετα σε άλλη χώρα.
'Eτσι και ο (κάθε) αρχιεπίσκοπος, που κουτοπόνηρα-παραπλανητικά εμφανίζεται ως δήθεν ''αρχηγός της Ομογένειας'' ΗΠΑ, εκπροσωπεί ΜΟΝΟ το 1/6 της ελληνικής Ομογένειας και μπορεί να ομιλεί ΜΟΝΟ γιά το ποσοστό αυτό. Τα υπόλοιπα 5/6, ΔΕΝ τον εξουσιοδότησαν να ομιλεί γιά λογαριασμό τους, ΔΕΝ τον εξουσιοδότησαν να τα εκπροσωπεί.
Και καλά θα κάνουν ''ιεράρχες'', επιτήδειοι, παραπληροφορούντες, άσχετοι με Ομογένεια 'Ελληνες πολιτικοί, ΜΜΕ και λοιποί, να μην αγνοούν την παραπάνω πραγματικότητα. Αρκετά υποτίμησαν την νοημοσύνη των Ελλήνων στις ΗΠΑ.
..........

Eπιστολή στον πρόεδρο Τραμπ γιά τους ''ρασοφόρους απατεώνες''
Στην επιστολή τονίζεται:
«...Σας εξαπατούν, οι ηγέτες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, μέσω του π. Αλεξ Καρλούτσου, ισχυριζόμενοι ότι εκπροσωπούν την Ελληνο-Αμερικάνικη Κοινότητα στις ΗΠΑ. Ουσιαστικά εκπροσωπούν μόνο ποσοστό 17%, όσα και τα μέλη των ενοριών της Αρχιεπισκοπής... Το 83% των πολιτών ελληνικής καταγωγής, έχει Οργανώσεις που το εκπροσωπούν...
Ο φάδερ 'Αλεξ Καρλούτσος, δεν εκπροσωπεί την Ελληνοαμερικάνικη Κοινότητα, ούτε αυτή τον εξουσιοδότησε να την εκπροσωπεί στον Λευκό Οίκο.
Χρήματα Αμερικανών φορολογούμενων (10 εκατ. δολ.) που δόθηκαν ως δωρεές γιά συγκεκριμένο σκοπό, δηλ. την ανοικοδόμηση της εκκλησίας αγίου Νικολάου στο ''σημείο μηδέν'' κάτω Μανχάτταν Νέας Υόρκης, κατάληξαν στον λεγόμενο πατριάρχη στην Κων/πολη, Τουρκίας, που εξαγοράστηκε με 25 εκατ. δολάρια γιά να δώσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία Ουκρανίας. Τα χρήματα, του δόθηκαν χωρίς την γνώση και έγκριση των δωρητών, πράξη απαράδεκτη και ποινικά κολάσιμη...
Ο υπουργός σας των Εξωτερικών, γνωρίζει γιά την απάτη εις βάρος Αμερικανών φορολογούμενων στην υπόθεση αγίου Νικολάου, όπως γνωρίζουν και στο υπουργείο Δκαιοσύνης. Παρ' όλα αυτά, δεν έπραξαν το καθήκον τους και ζητήσαμε πρόσφατα από το υπουργείο Δικαιοσύνης πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης...
Προσκλήσεις σας, ως πρόεδρου των ΗΠΑ γιά την τελετή στον Λευκό Οίκο, γιά την ''ημέρα ελληνικής ανεξαρτησίας'', πωλούνται από τον φάδερ 'Αλεξ Καρλούτσο, αντί $3,000-5,000 ή περισσότερα σε ενδιαφερόμενους, γεγονός προσβλητικό γιά τον πρόεδρο των ΗΠΑ...
Ως Αμερικανοί πολίτες, ελληνικής καταγωγής, δεν ανεχόμαστε εκκλησιαστικούς τυχοδιώκτες και ψεύτες, να εξαπατούν τον πρόεδρό μας...».

https://kalami.us/

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.