Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Τι θα γινόταν αν...

Τι θα γινόταν αν...
του Μιχάλη Χαιρετάκη
Τι θα γινόταν αν η χώρα μας νοίκιαζε μια ασφαλή έκταση κάπου στη Λιβερία, τη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου ώστε να θεωρείται έδαφος της Ε.Ε. και να μεταφέρονται εκεί οι παράνομοι εισερχόμενοι μετανάστες μέχρι να ταυτοποιηθούν. Πολύ απλά θα λειτουργούσε αποτρεπτικά και θα μηδενιζόταν ουσιαστικά η ροή μεταναστών, αφού θα γνώριζαν οτι οι ελπίδες τους να μπουν θα ήταν μηδαμινές εαν δεν ήταν πραγματικοί πρόσφυγες, ενώ το κύμα των μεταναστών θα μεταφερόταν στα υπόλοιπα σημεία εισόδου (Ισπανια, Ιταλία, Μάλτα) της Ε.Ε.
Σήμερα αντί να υπάρχει έστω ένα υποτυπώδες σχέδιο αποτροπής εισόδου στη χώρα μας, όταν τα νησιά γεμίζουν, οι μετανάστες μεταφέρονται στην ηπειρωτική χώρα και σταματάει κάθε πιθανότητα επαναπροώθησης στην Τουρκία.
Επιπροσθέτως καταργήθηκε το μέτρο της δικαστικής απέλασης μετά την έκτιση της ποινής τους σε παραβατικούς μετανάστες.
Εχουμε ένα απο τα λιγότερο τιμωρητικά σωφρονιστικά συστήματα με αποτέλεσμα να κάνουμε αθρώες εισαγωγές σκληρών παραβατικών από χώρες όπως η Γεωργία, η Ρουμανία, η Αλγερία και πολλές άλλες που έχουν πολύ μεγαλύτερες ποινές για αντίστοιχα αδικήματα.
Τι θα γινόταν αν υπήρχαν αντί να μειώνονται οι ποινές λόγω αύξησης των παραβατικών αυξάνονταν ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά για την είσοδο άλλων παραβατικών. Πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό;

1. Με αύξηση των θέσεων στα σωφρονιστικά ιδρύματα,
2. Με κόστος σωφρονισμου, φύλαξης και σίτισης που θα καλύπτεται από την υποχρεωτική εργασία σε περιπτώσεις που ο φυλακισμένος επιθυμεί την μείωση της ποινής του/
3. Με ιδιωτικές φυλακές που θα αυτοχρηματοδοτούνταν απο την εργασία των φυλακισμένων.
Ο σκληρός παραβατικός που σήμερα βγαίνει απο τις φυλακές σε 1-2 χρόνια λόγω των νόμων για αποσυμφόρηση των φυλακών θα εκτίει ανάλογες ποινές που ισχύουν σε άλλα κράτη 10-20 ετών και θα μπορεί να μειώσει τις ποινές του στο μισό ή στα 2/3 μόνο εάν εργάζεται εντός των φυλακών.
Τα ισόβια θα είναι 25 χρόνια και όχι η παγκόσμια κατάντια τα δις ισόβια να μετατρέπονται σε 5 χρόνια (περίπτωση μακελάρη Φθιώτιδας)
Χωρίς σκληρά μέτρα και για την παράνομη είσοδο στη χώρα αλλά και για την παραβατικότητα δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα και το μέλλον προμηνύεται δυσοίωνο.
Κάποιοι έχουν σίγουρα διαβάσει ειδήσεις για αποκεφαλισμούς ανθρώπων απο συμμορίες στο Μεξικό και την Κολομβία. Είναι το αποτέλεσμα της μη αντιμετώπισης της εγκληματικότητας με σοβαρά μέτρα για αρκετές δεκαετίες. ¨Ηδη σκληροί παραβατικοί, σιδερώνουν, βασανίζουν μέχρι θανάτου ηλικιωμένους για λίγα μόνο ευρώ, φανταστείτε τι μας περιμένει σε λίγα χρόνια απο τώρα αν δεν υπάρξουν άμεσα αυστηρά μέτρα.
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.