Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Δεν κατέβασε την ανάρτηση του ο Ακιντζι – Ερτογάν: Να μάθει τα όριά του

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν κατέβασε την ανάρτηση του η οποία προκάλεψε αντιδράσεις σε εθνικιστικούς κύκλους στην τ/κ κοινότητα αλλά και στην Τουρκία, αλλά την έθεσε ορατή «μονο σε φίλους» στο Facebook.
Δυσαρεστημένος με τον Μουσταφά Ακιντζί εμφανίζεται ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τις αναφορές του πρώτου στην εισβολή της Τουρκίας στην βόρεια Συρία. Ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι ο Τ/κ ηγέτης χρειάζεται να μάθει τα όριά του.
«Λέω καθαρά και ξάστερα ότι δεν γνωρίζει τα όριά του. Χρειάζεται να μάθει τα όριά του και τον εαυτό του» σημείωσε σύμφωνα με τον τ/κ τύπο ο Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την επικριτική ανάρτηση του Μ. Ακιντζί στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
«Η εξουσία του δεν κερδήθηκε με τη δική του ισχύ, αλλά κερδήθηκε από την Τουρκία. Πιστεύω ότι ο λαός της ΤΔΒΚ θα δώσει τις δικές του απαντήσεις» πρόσθεσε ο Ερντογάν. ...

Παράλληλα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανάρτησε στον προσωπικό του λογιαριασμό στο Twitter βίντεο που υμνεί τον Ραούφ Ντεντκάς, σημειώνοντας: «τον θυμόμαστε με νοσταλγία και λαχτάρα».
Στο μεταξυ όπως έγινε γνωστό από τα κατεχόμενα, ο Μουσταφά Ακιντζί δεν απέσυρε το σχόλιο που έκανε για την εισβολή στη Συρία από το Facebook του αλλά προχώρησε σε επεξεργασία του κοινού που παρουσιάζεται η ανάρτηση απο Public σε Friends, μετά από διαδικτυακή επίθεση που δέχτηκε από Ε/κ και Τ/κ εθνικιστικά στοιχεία.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τη σειρά του, ανέβασε ένα βίντεο ως απάντηση στον Ακιντζί που δείχνει περιοχές των κατεχομένων και στο φόντο τον Ραούφ Ντεκτάς με σχόλιο «Εορτάζουμε τον θαυμαστό Πρόεδρο Rauf Denktaş με το έλεος και τη λαχτάρα».
Έντονες επικρίσεις εναντίον Ακιντζί από Οκτάι, Τσελίκ και κόμμα Αναγέννησης
Ατυχή χαρακτήρισε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι την ανάρτηση του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί για την Συρία που έκανε χθες βράδυ στο Facebook. Η απάντηση του κ. Οκτάι ήρθε με σειρά μηνυμάτων στο Τwitter σήμερα νωρίς το πρωί.
Αυτή η δήλωση του Ακιντζί κάνει τα κόκαλα των αγωνιστών και των μεχμετζίκ που κείτονται δίπλα δίπλα στο μνημείο ηρώων στο Μπογάζι να τρίζουν, συνεχίζει στο τουίτ ο κ. Οκτάι γράφοντας ότι «με λύπη καταδικάζω τον Ακιντζί που παρέβλεψε ότι η επιχείρηση Πηγή Ειρήνης πραγματοποιήθηκε για να την σταθερότητα της περιοχής έναντι της τρομοκρατικής οργάνωσης, που βάφει με αίμα τα χέρια της, PKK/PYD».
Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος αναφέρει επίσης ότι η επιχείρηση στη Συρία σήμερα «από τον ηρωικό στρατό μας», γίνεται με το ίδιο πνεύμα που είχε γίνει η «ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου το 1974» – όπως αναφέρεται στην εισβολή – «με στόχο να φέρει την ειρήνη και την ευημερία».
Η δήλωση που έκανε ο Ακιντζί με την ιδιότητα του «προέδρου», συνεχίζει ο Φουάτ Οκτάι, είναι μια δήλωση «που στερείται ιστορικής συναίσθησης και πληροφόρησης. Πιστεύω ότι αυτή η ατυχής δήλωση δεν αντικατοπτρίζει την άποψη των Τ/κ». Αυτή η προσέγγιση, που δεν λαμβάνει υπόψην τον δίκαιο – όπως γράφει – αγώνα που διεξάγει η χώρα του, θα καταδικαστεί στην συνείδηση του τ/κ «λαού», η καρδιά του οποίου χτυπά πάντοτε με την Τουρκία, καταλήγει ο κ. Οκτάι.
Τον Ακιντζί καταδίκασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΡ
Των επικριτικών αναρτήσεων του Τούρκου Αντιπροέδρου, ακολούθησε σειρά μηνυμάτων και πάλι στο twitter από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος έκανε λόγο σε απερισκεψία/αφροσύνη αλλά και ασέβεια του Μουσταφά Ακιντζί. Δεν αρμόζει σε κάποιον που φέρει τη θέση του «προέδρου» – έγραψε υπονοώντας τον Τ/κ ηγέτη ο κ. Τσελίκ – να καλεί την Τουρκία σε διάλογο με τρομοκρατικές οργανώσεις. «Αυτή η ανευθυνότητα δεν ταιριάζει σε εκείνη τη θέση».
Καταδικάζουμε αυτές τις δηλώσεις, έγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΡ, τις οποίες χαρακτήρισε «μαύρο λεκέ» και πως δεν εκπροσωπούν «τα αδέρφια μας στην τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος. Με την βούληση που έκαναν, συνέχισε, στην Κύπρο την «επιχείρηση ειρήνης», όπως αποκάλεσε την εισβολή, με την ίδια βούληση προβαίνουν και στην επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης».
Ο κ. Ακιντζί, πρόσθεσε, επέκρινε και την επιχείρηση στην Κύπρο που έγινε για να γλυτώσει την ζωή των Τ/κ, γράφοντας ότι έχει εκπέσει της θέσης του ως «πρόεδρος» της «χώρας» που η επιχείρηση – εννοώντας την εισβολή – έγινε για να σωθεί.
Η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης», συνέχισε ο κ. Τσέλικ, γίνεται ενάντια σε μια τρομοκρατική οργάνωση που είναι δίκτυο δολοφόνων – όπως έγραψε – αλλά ο κ. Ακιντζί που δεν βρήκε μια λέξη να πει ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις, «επικρίνει τον αγώνα μας ενάντια στην τρομοκρατία. Αυτό είναι ξεκάθαρα ασέβεια, σημείωσε.
Να σας θυμίσω ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει ήρωες (σκοτώθηκαν) στρατιώτες, πολίτες και μωρά, έγραψε ο κ. Τσελίκ απευθυνόμενος στον κ. Ακιντζί λέγοντάς του «είναι λυπηρό να πρέπει να σας θυμήσουμε απέναντι σε ποια γενοκτονία και οργανωμένο έγκλημα έγινε η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο. Αυτή την απερίσκεπτη και ασεβή γλώσσα δεν έπρεπε να την χρησιμοποιήσετε στην μνήμη των φίλων μας που ήταν πεσόντες».
Απευθυνόμενος στον κ. Ακιντζί, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΡ έγραψε μακάρι να γράφατε το όνομα σας” δίπλα σε αυτών που έχουν το δίκαιο και την νομιμότητα με το μέρος τους, μακάρι ως «πρόεδρος», συνέχισε, “να μην ήσασταν το άτομο που θα καλούσατε σε διάλογο με μια τρομοκρατική οργάνωση”, καταδικάζοντας την δήλωση του Τ/κ ηγέτη.
Καταδίκη από το κόμμα Αναγέννησης στα κατεχόμενα
Των αναρτήσεων Οκτάι και Τσελίκ ακολούθησε η ανακοίνωση του κόμματος Αναγέννησης στα κατεχόμενα, το οποίο με γραπτή δήλωση του γενικού του γραμματέα, Τουράν Μπουγιούκγιλμάζ καταδικάζει έντονα τις δηλώσεις Ακιντζί.
Επικρίνει επίσης την «κυβέρνηση» που δεν έκανε δήλωση για την επέμβαση στη Συρία μέσω του «υπουργικού συμβουλίου», αλλά οι «υπουργοί» από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ και η «βουλή» σιώπησε.
Η κεφαλή του «κράτους», συνέχισε, ακριβώς 4 μέρες μετά ο «πρόεδρος» με μια «ατυχή – πατάτα δήλωση» έκανε τους εχθρούς της Τουρκίας να χαρούν και τους φίλους της να λυπηθούν. Είναι μια δήλωση, πρόσθεσε, ανάλογη με εκείνες των ΗΠΑ και της ΕΕ και δεν αντικατοπτρίζει τις σκέψεις και τα συναισθήματα των Τ/κ.

Με αυτή την δήλωση ο κ. Ακιντζί, πρόσθεσε ο γγ του κόμματος Αναγέννησης, «έστειλε μήνυμα στις δυνάμεις κι τις ομάδες από τις οποίες περιμένει στήριξη ενώ πλησιάζουν οι εκλογές». Είναι όμως ξεκάθαρο, συμπλήρωσε, ότι δεν θα αρκέσουν μόνες αυτές για να τον επανεκλέξουν.
https://tinyurl.com/yxmjbemd
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.