Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

KALAMI e-News USA : Γιατί ΔΕΝ θέλουν στην Ελλάδα την ''επιστολική ψήφο Απόδημων'' -Ψήφος, ομογενειακές Οργανώσεις και ''ψώνια'' Ομογενείς (ΗΠΑ)


Γιατί ΔΕΝ θέλουν στην Ελλάδα την ''επιστολική ψήφο Απόδημων''

Τα όσα ανάφερε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη (14 Οκτ. '19), επιβεβαιώνουν απόλυτα όσα κατά καιρούς (μόνο) το ''ΚΑΛΑΜΙ'' δημοσιεύει.
Ουσιαστικά όλα τα κόμματα Ελλάδας είναι κατά της ''επιστολικής ψήφου'' των απόδημων Ελλήνων αν και αυτή προβλέπεται ρητά στο Σύνταγμα.
Η ''Νέα Δημοκρατία'', ενώ ίσαμε πριν λίγους μήνες δεν ανάφερε έστω τις λέξεις ''επιστολική ψήφος'', τελευταία ''γιά να ρίξει στάχτη στα μάτια'', δηλ. να εξαπατήσει τους απόδημους 'Ελληνες, τις ανάφερε.
Τώρα ομιλούν γιά ''κάλπες στα προξενεία'', αν ψηφιστεί ο νόμος (χρειάζεται 200 ψήφους στην Βουλή) για την διευκόλυνση των απόδημων να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ούτε το 15% των εγγεγραμμένων στα Δημοτολόγια Ελλάδας, που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό θα μπορέσουν να ψηφίσουν, εξαιτίας αποστάσεων και άλλων δυσκολιών.
Ο λόγος που οι πολιτικές-κομματικές ''συμμορίες'' Αθηνών δεν θέλουν την (ανέξοδη και πρακτική) επιστολική ψήφο, είναι ο φόβος τους μην δημιουργηθεί κόμμα στην Ελλάδα από απόδημους 'Ελληνες. Το οποίο, ένα 8-10% ως αρχή, θα το κέρδιζε σε βουλευτικές εκλογές. Και αυτό θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στο σάπιο, διεφθαμένο πολιτικό-κομματικό κατεστημένο. Και φυσικά, το κατεστημένο των κομμάτων Αθηνών, βάζει το κομματικό συμφέρον υπεράνω του εθνικού.
Και επειδή οι κρατικοδίαιτοι ξεπουλημένοι πολιτικοί στην Ελλάδα (με πρώτα τα ''κόμματα εξουσίας'') νομίζουν ότι οι εκτός συνόρων τρώνε το ''κουτόχορτο'' που μοιράζουν ''εντός συνόρων'', τους λέμε το αυτονόητο: ''Μιά χαρά είστε στον μικροκοσμό σας, της υποτέλειας, αρπαχτής και κουτοπονηριάς''.

kalami.us

================================================
Γιά δεκαετίες υπάρχει η λαθεμένη εντύπωση, ειδικά στην Ελλάδα -σε πολιτικούς και ΜΜΕ- ότι Ομογένεια ΗΠΑ είναι η παροικία Νέας Υόρκης (''γκέττο'' Αστόριας) και περιχώρων. Στην ψευδαίσθηση αυτή, βοηθά και η αχρηστία-ανικανότητα του γραφικού υπουργείου Εξωτερικών. Ελαφρυντικό τους, το γεγονός ότι έχουν άγνοια περί Ομογένειας ΗΠΑ.
Η ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ, σε μικρό ή μεγάλο αριθμό/ποσοστό, υπάρχει και στις 50 Πολιτείες (States) των ΗΠΑ. Μπορεί σε αριθμό Ομογενών, η ελληνική παροικία (ευρύτερης περιοχής) Νέας Υόρκης να αντιπροσωπεύει ποσοστό 14-15% του συνόλου των Ομογενών ή ελληνικής καταγωγής Αμερικανών στις ΗΠΑ, αλλά ποιός ο λόγος να ''διαγράφεται'', να ''αγνοείται'' το υπόλοιπο 85%, από ασοβάρευτους-επιτήδειους;;;
Για δεκαετίες, ιδιαίτερα την τελευταία, ζούμε το μοναδικό και ηλίθιο φαινόμενο να διαβάζουμε/ακούμε σε ΜΜΕ Αθήνας (ή ομογενειακά Νέας Υόρκης) γιά ''εκδήλωση της Ομογένειας'' (π.χ. μία ομιλία σε κάποια Οργάνωση Αστόριας). Μία εκδήλωση στην παροικία Νέας Υόρκης ή Σικάγου ή Βοστώνης ή Τάμπα, ΔΕΝ είναι και εκδήλωση της Ομογένειας ΗΠΑ. Είναι εκδήλωση της τοπικής Ομογένειας. Η παραπλανητική διατύπωση, είναι εκ του πονηρού.
Τώρα, με αφορμή την συζήτηση του ζητήματος ''ψήφος στους απόδημους 'Ελληνες'', βρήκαν αφορμή διάφορες ημιδιαλυμένες ομογενειακές Οργανώσεις Αστόριας Νέας Υόρκης, να βγουν μπροστά, γιά να ''φανούν'', εξαπατώντας την Ομογένεια (και την Ελλάδα).
Στις 3 Οκτωβρίου '19 διοργανώθηκε εκδήλωση στην Αστόρια, με ''πρωτοπόρα'' μία Οργάνωση-''μαϊμού'' με την επωνυμία ''Ηellenic Congress of America''. Η Οργάνωση αυτή ουδέποτε έχει δραστηριοποιηθεί, ουδέποτε έχει συνεδριάσει, ουδέποτε έκανε εκλογές, ουδέποτε υπόβαλε φορολογική δήλωση ως μη κερδοσκοπική Οργάνωση κλπ. ούτε έχει κάτι στο ενεργητικό της. Φιάχτηκε γιά να παίξει τον ρόλο ''προβοκάτορα'', με στόχο την διάλυση μιάς 25 χρόνων τριτοβάθμιας Οργάνωσης με την επωνυμία ''Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο'' (ΗΑNC), με πλούσια δραστηριότητα προηγούμενες δεκαετίες. Αρχές 2017 το ''Κογκρέσσο'' είχε αναγγείλει σε ''λαμπρές τελετές'' στο (ουσιαστικά) ανύπαρκτο ''Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών'' και στο ασοβάρευτο γεν. Προξενείο (που τα πάει ''άριστα'' με Οργανώσεις-''μαϊμούδες''), την ''δημιουργία'' του. Και από τότε, σιωπή, ανυπαρξία.
Τώρα, βρήκε την ευκαιρία γιά να ''φανεί'', διοργανώνοντας εκδήλωση για την ψήφο απόδημων Ελλήνων, με την σύμπραξη και ολίγων άλλων ημιδιαλυμένων Οργανώσεων Νέας Υόρκης. Βρήκε και ''ομιλητές'' (καθηγητής Νικόλαος Αλεξίου, δικηγόρος Μαρία Μάρκου, Δρ. Σπύρος Μεζίτης και Στέλιος Τακετζής). Μαζεύτηκαν και 50 Ομογενείς να τους ακούσουν, τα είπαν μεταξύ τους και πάμε γιά άλλα. 'Ετυχαν και της προβολής ασοβάρευτων και εξαγοράσιμων ομογενειακών ΜΜΕ, Νέας Υόρκης, που ''κάνουν την τρίχα, τριχιά''.
Οι ομιλητές και οι συμμμετέχοντες στην συζήτηση, ανάλογα με τα πολιτικά-κομματικά τους πιστεύω, είπαν διάφορες γενικόλογες αερολογίες, ανάξιες σχολιασμού, που ουδεμία ουσιαστική σχέση έχουν με το ζήτημα της ψήφου. Οι ''περισπούδαστοι'' ομιλητές και συμμετέχοντες, αγνοούν ακόμα και το βασικό γεγονός ότι δεν πρόκειται γιά ''δικαίωμα ψήφου των Ομογενών'', αλλά για ''δικαίωμα ψήφου των απόδημων Ελλήνων'' και συγκεκριμένα η διευκόλυνσή τους να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους, βασικά με ''επιστολική ψήφο'', όπως το Σύνταγμα της Ελλάδας ορίζει.
Ενδεικτικό των προθέσεων και της ασοβαρότητας εκδήλωσης και ομιλητών, το γεγονός ότι 12 ημέρες πριν (22 Σεπ. '19), σε χώρο ολίγα τετράγωνα μακριά από την αίθουσα όπου έγινε η εκδήλωση, ο πλέον αρμόδιος 'Ελληνας υπουργός γιά το ζήτημα ψήφου, ο των Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ομίλησε γιά το ζήτημα σε ανοιχτή συγκέντρωση (κτίριο Ομοσπονδίας). Σε ''λαοθάλασσα''...13 (δεκατριών) ατόμων (οι μισοί περαστικοί, μέλη του Συμβούλιου της Ομοσπονδίας). Γιατί δεν πήγαν οι όψιμα -και ''εκ του πονηρού''- ενδιαφερόμενοι να του τα πουν εκεί;;;

Δικαίωμά τους να νομίζουν ότι απευθύνονται σε ''πρόβατα'', αλλά δεν μπορεί η Ομογένεια να τους λάβει σοβαρά υπόψην, ούτε η Ελλάδα. Κατά συνέπεια, ας κρατήοσυν τις ''βαθυστόχαστες απόψεις'' τους στον οικογενειακό-φιλικό τους κύκλο. Αρκετά υπόφερε η Ομογένεια από αυτόκλητους ''ηγέτες'' και ''περισπούδαστους (άσχετους) ειδικούς''.
Η υπόθεση ''ψήφος στους απόδημους 'Ελληνες'', ζήτημα που συζητείται τελευταία στην Αθήνα, αφορά όλους τους εκτός Επικράτειας 'Ελληνες πολίτες. Φυσικά, όλοι και όλες, εκτός συνόρων, έχουν δικαίωμα να εκφράσουν απόψεις, γνώμες. Με πρώτες τις ημιανύπαρκτες ομογενειακές Οργανώσεις ΗΠΑ. Αλλά δεν έχουν δικαίωμα να προσπαθούν να ''καπελώσουν'' την Ομογένεια ΗΠΑ, γενικά, απλά γιά αυτοπροβολή.
Με ''συζητήσεις'' γιά ολίγη προβολή και μια φωτογραφία σε ''ημέτερα'' ομογ. ΜΜΕ, δεν γίνεται δουλειά, ούτε ''συγκινούνται'' οι 'Ελληνες πολιτικοί για να πράξουν ορθά και εθνικά. Αυτά λέγονται και είναι ''καραγκιοζιλίκια'', γιά ολίγη δημοσιότητα.
Οι γραφικοί και μόνιμοι αυτόκλητοι ''ηγήτορες'' του ''ελληνικού γκέττο Αστόριας'' -που εκπροσωπούν ουσιαστικά τον εαυτόν τους- ας κρατήσουν εκεί μέσα τις ''σαχλαμάρες'' τους και ας πάψουν να αυτοθεωρούνται ''Ομογένεια ΗΠΑ'', διασύροντας όλους τους Ομογενείς. Λίγη σοβαρότητα, δεν θα έβλαπτε...
Σημ.: Είναι προσβλητικό, Ομογενείς, να συμμετέχουν, άθελά τους, στα βρώμικα παιχνίδια των ''πολιτικών-κομματικών συμμοριών'' Ελλάδας, στο ζήτημα ''ψήφος απόδημων''.
kalami.us - 4 Οκτ. '19

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.