Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Ο αντιπρόεδρος Pence ανακοινώνει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με την Τουρκία στη Συρία - Vice President Pence Announces Ceasefire Agreement with Turkey in Syria

https://www1.cbn.com/cbnnews/world/2019/october/as-pence-confronts-turkeys-tyrant-trump-has-a-showdown-with-democrats?cid=EU_CBNNEWSPM-20191017-PROD_DM28267&bid=616607150&inid=538C89BA-CBF8-4EC6-9E38-B5F6BDE2AF24
ALERT: Η VP Pence ανακοίνωσε την Πέμπτη το απόγευμα ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία έχουν καταλήξει σε συμφωνία για εκεχειρία ...
Αφού αντιμετώπισε θερμότητα από τους επικριτές σε όλες τις πλευρές για την εξαγωγή αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, ο Πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με την Τουρκία.
Την Πέμπτη το απόγευμα, ο αντιπρόεδρος Mike Pence αποκάλυψε λεπτομέρειες για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, μετά από συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν στην Τουρκία.
Ο κ. Pence δήλωσε ότι θα υπάρξει μια 5ημέρα κατάπαυσης του πυρός, ώστε να επιτραπεί στα κουρδικά στρατεύματα, που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ, να εκκενωθούν από την περιοχή. Είπε ότι υπάρχει επίσης συμφωνία για την προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων στη βόρεια Συρία. Μετά από αυτήν την αρχική κατάπαυση του πυρός, μια πιο διαρκή εκεχειρία θα εισβάλει, βασισμένη στις διαπραγματεύσεις.
"Ο Πρόεδρος Ερντογάν και εγώ μιλήσαμε πολύ για τη σημασία της προστασίας των θρησκευτικών μειονοτήτων στην περιοχή ... μέρος της συμφωνίας μας είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πολύ στενά για να διασφαλίσουμε ότι οι θρησκευτικές μειονότητες θα ευημερήσουν", δήλωσε ο Πεντ.
Ο Πεντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία «έχουν αμοιβαία δεσμευτεί για ειρηνική επίλυση». Η συμφωνία επετεύχθη μετά την ειδοποίηση του Ερντογάν ότι θα εφαρμοστούν τεράστιες κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αλλά ο Πεντ είπε ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία θα διατηρήσουν ισχυρή σχέση. ....

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστήριξαν τη στρατιωτική δράση της Τουρκίας", δήλωσε ο Pence. "Ο Πρόεδρος Τράμπα το κατέστησε σαφές."
Είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να εφαρμόσουν μια ασφαλή ζώνη στη βόρεια Συρία.
Η Τουρκία άρχισε να εισβάλει στη βόρεια Συρία αφού ο Πρόεδρος Τρούμ άρχισε να αποσύρει αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία. Ο πρόεδρος είχε διπλασιάσει για να υπερασπιστεί την κίνηση του, υποβαθμίζοντας τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην περιοχή, ακόμη και όταν οι κορυφαίοι βοηθοί του στέλνονταν σε μια αποστολή έκτακτης ανάγκης για να προσπαθήσουν να εξουδετερώσουν την αυξανόμενη πυρκαγιά που προκάλεσε ο αυταρχικός ηγέτης της Τουρκίας. 
Τώρα ο αντιπρόεδρος Pence και ο υπουργός Εξωτερικών Pompeo συνεργάστηκαν με τους Τούρκους ηγέτες για να τους πείσουν να υποχωρήσουν από την αιματοχυσία. 
Η συνάντηση στην Τουρκία έρχεται μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία. Η κίνηση άνοιξε την πόρτα για την Τουρκία να εισβάλει και να επιτεθεί σε κούρδους δυνάμεις που είναι πρώην σύμμαχοι των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της ISIS.
Ο κ. Trump υποστήριξε την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα λέγοντας ότι έρχεται σε μια διένεξη για τη γη που δεν αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Λέει επίσης ότι εκπληρώνει μια υπόσχεση εκστρατείας για να φέρει αμερικανικά στρατεύματα στην πατρίδα τους. "Η Τουρκία παίρνει έδαφος από τη Συρία. Η Συρία δεν είναι ευχαριστημένη γι 'αυτό", δήλωσε την Τετάρτη. "Αφήστε τους να το ξεπεράσουν".
Εν τω μεταξύ, το Trump έχει αντιμετωπίσει έναν άλλο τύπο μάχης στο μέτωπο του σπιτιού, tweeting εικόνες από μια θερμή συνάντηση Λευκού Οίκου με τους ηγέτες των δημοκρατών Τετάρτη.
"Νομίζεις ότι με συμπαθούν;" έγραψε, αναφερόμενος σε κορυφαίους Δημοκρατικούς που αργότερα αποχώρησαν από τη συνάντηση, κατηγορώντας τον πρόεδρο με την προσβλητική Πρόεδρο της Βουλής Νανσί Πελόσι (D-CA). Η Πελόζι δεν προσπαθεί απλώς να τον παραβιάσει, αλλά μόλις πέρασε ένα ψήφισμα του Σώματος που καταδίκαζε τον για αυτό που συμβαίνει στη Συρία.
"Αυτό που είδαμε από την πλευρά του προέδρου ήταν μια κατάρρευση", δήλωσε ο Πελόζι στους δημοσιογράφους. "Λυπάμαι να πω."
Τα μέλη του GOP που ήταν εκεί είχαν διαφορετική αντίληψη για το τι συνέβη. "Βλέπω ένα πρότυπο συμπεριφοράς με τον Πρόεδρο Nancy Pelosi", δήλωσε ο Rep. Kevin McCarthy (R-CA). «Τραυματίζεται από μια άλλη συνάντηση, προσπαθώντας να την καταστήσει αντιπαραγωγική. Οι υπόλοιποι Δημοκρατικοί παρέμειναν και είχαν πραγματικά μια πολύ παραγωγική συνάντηση».
Ο Πελόζι είπε ότι το Τράμπα «ανατράπηκε» με ψηφοφορία νωρίτερα στο Σώμα για να καταδικάσει την απόφαση της Συρίας.
Ο γερουσιαστής Lindsey Graham (R-SC) και ο γερουσιαστής Chris Van Hollen (D-MD) ανακοίνωσαν επίσης διμερείς κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Ο Graham, ένας από τους πιό στενούς συμμάχους του Προέδρου Trump, είχε σκληρά λόγια για τον πρόεδρο του 700 Club της Τετάρτης.
"Ψάχνω για τον Πρόεδρο Trump να το αλλάξω αυτό, θα κάνω ό, τι μπορώ για να τον βοηθήσω, αλλά θα γίνω επίσης ο χειρότερος εφιάλτης του Προέδρου Trump", είπε ο Graham. "Δεν θα καθίσω στο περιθώριο και θα παρακολουθώ έναν καλό σύμμαχο, τους Κούρδους, θα σφαγιάσω από την Τουρκία και θα παρακολουθήσω το Ιράν να κινηθεί προς τη Συρία και να γίνει ένας άλλος εφιάλτης για το Ισραήλ." Αυτή είναι μια καθοριστική στιγμή για τον Πρόεδρο Τρούμπα. . "
Ο Trump κατέφυγε αφού άκουσε τα σχόλια του Graham. "Η Lindsey Graham θα ήθελε να παραμείνει στη Μέση Ανατολή για τα επόμενα χίλια χρόνια", δήλωσε ο Trump.  
Στο έδαφος της Συρίας, οι Κούρδοι ισχυρίζονται ότι οι τουρκικές δυνάμεις χρησιμοποιούν απαγορευμένα χημικά όπλα, όπως το ναπάλμ και το λευκό φώσφορο.
Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες χρειάζονται βοήθεια. Η λειτουργία Blessing της CBN συνεργάζεται με το φιλανθρωπικό ίδρυμα Barzani για την παροχή ανακούφισης, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων κιβωτίων τροφίμων, περιπτώσεων νερού, κουβέρτες, παιδικές φόρμες και σετ υγιεινής.
Τελευταία Τετάρτη, ο Trump δημοσίευσε μια επιστολή που έστειλε στον Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα.
«Ας δούμε μια καλή συμφωνία», είπε η επιστολή. "Δεν θέλετε να είστε υπεύθυνοι για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων και δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας - και θα το κάνω".
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.