Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Η Βολιβία είναι του Χριστού! Πατρίδα ή Θάνατος η απάντηση...

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR" - Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η Πατσαμάμα δεν θα επιστρέψει ποτέ στο κυβερνείο.
Η Βολιβία είναι του Χριστού»
Φερνάντο Καμάτσο


Ο ακροδεξιός πραξικοπηματίας Φερνάντο Καμάτσο εξέρχεται από το προεδρικό μέγαρο κρατώντας τη σημαία της Βολιβίας, την Βίβλο και αγαλματίδιο της Παναγίας κι απευθύνεται στο ακροατήριο των λευκών οπαδών του πραξικοπήματος, την αστυνομία και το στρατό: 
«Η Πατσαμάμα δεν θα επιστρέψει ποτέ στο κυβερνείο. Η Βολιβία είναι του Χριστού»!

Οι «κονκισταδόρες» αδιαφορούν για τη θέληση του λαού της Βολιβίας και έχουν στο πλευρό τους τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας που όφειλαν να υπερασπίζονται το Σύνταγμα και τη δημοκρατική νομιμότητα.
Η απόφαση των αυτοχθόνων βολιβιανών δεν έχει καμία αξία μπροστά στον "Χριστό" των λευκών κατακτητών και τα θύματα του ρατσισμού τους εκλαμβάνεται ως νίκη του Χριστού εναντίον των "Πατσαμάμα".



Η Πατσαμάμα [Μητέρα Γη], θεά της γονιμότητας των Ίνκα, ενός από τους μεγαλύτερους, πιο επιβλητικούς πολιτισμούς της ανθρωπότητας (1533 π.Χ και 1400 π.Χ.), η μεγαλύτερη αυτοκρατορία της Αμερικής και του κόσμου, εκείνη την περίοδο.

Τότε, ο λευκός κατακτητής (κονκισταδόρ), ο Ισπανός Φρανθίσκο Πιθάρρο Γκονθάλεθ απαίτησε στο όνομα του Χριστού από τους Ίνκα να δεχτούν επίσημα την υποταγή στην "πολιτισμένη" δύση (Ισπανία) και να ασπαστούν τον Χριστιανισμό.
Σήμερα, οι τραπεζίτες στο όνομα του Χριστού και με τους λακέδες της "πολιτισμένης" δύσης, τους λευκούς πραξικοπηματίες καταλύουν την αστική δημοκρατία. ...


Το ρατσιστικό μίσος των λευκών απογόνων των αποικιοκρατών δεν περιγράφεται.
Λευκοί πραξικοπηματίες αστυνομικοί βγάζουν το εθνόσημο τους και αφαιρούν με ψαλίδι το σύμβολο "Tahuantinsuyo", των λαών της Βολιβίας απογόνων των Ινκα. Αυτό που συμβαίνει στη Βολιβία είναι ένα ωμό, χυδαίο πραξικόπημα. Ο πρόεδρος Έβο Μοράλες υποχρεώνεται από το στρατό και την αστυνομία να παραιτηθεί, τώρα θα συλληφθεί.
Το «Μάθημα της Χιλής» επαναλαμβάνεται και δεν μπόρεσε να γίνει "μάθημα". Η αστική δημοκρατία είναι ένας μεγάλος μύθος, δεν υπάρχει. Αυτή η "δημοκρατία" υπάρχει μόνον όταν "κερδίζει". Αυτή η "δημοκρατία" δεν ανέχεται ανυπακοή στο υπερεθνικό κεφάλαιο, στους τραπεζίτες.
Για παράδειγμα...
Στη Βρετανία δεν αρκεί η απόφαση του λαού για έξοδο από την Ε.Ε... θα πρέπει να ψηφίσουν μέχρι να έρθει το πολυπόθητο ΝΑΙ για τους τραπεζίτες κι έτσι εφευρίσκεται από τη δεξιά και την κοσμποπολίτική "αριστερά" ο κίνδυνος της "ακροδεξιάς" και του "λαϊκισμού", ακόμη κι από το ΚΚΕ στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα το ζήσαμε στο πετσί μας... το ΟΧΙ του ελληνικού λαού έγινε ΝΑΙ για το καλό των τραπεζιτών κι εναντίον του "αντιευρωπαϊσμού", του "λαϊκισμού", της "ακροδεξιάς".

«Η αστική δημοκρατία είναι ένα πτώμα. Πέθανε ακριβώς τη στιγμή που γραφόταν η διακήρυξη των "Δικαιωμάτων του Ανθρώπου", όπου εγγυάται τα πάντα εκτός από την κοινωνική ισότητα των ανθρώπων κι ένα πτώμα δεν έχει δικαίωμα να βρωμίζει την ατμόσφαιρα: πρέπει να θαφτεί. Το καθήκον των αληθινών επαναστατών είναι ν' ανοίξουν ένα τάφο και να ρίξουν μέσα την αστική δημοκρατία.»
Ρικάρδο Φλόρες Μαγόν (1874-1922)

Απαιτείται η διεθνιστική αλληλεγγύη, αλλά και να γίνει συνείδηση πως καμία κυβερνητική αλλαγή δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στους τραπεζίτες χωρίς την «οικοδόμηση» της ενότητας μεταξύ λαού και στρατού.
"Παραδινόμαστε έτσι ώστε οι ταπεινοί αδελφοί μας να σταματήσουν να κλοτσιούνται, δεν θέλουμε συγκρούσεις"
Evo Morales


Ο Έβο και το Κίνημα Σοσιαλισμού (Movimiento al Socialismo - MAS) θέλησαν να υπερασπιστούν τη ζωή και του πιο φτωχού αυτόχθονα.


Ο Έβο δεν είναι λευκός... είναι αυτόχθονας, είναι σοσιαλιστής, είναι Ανθρωπιστής.
Όμως, ενώ η Βολιβία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ αμερικανοκίνητων πραξικοπημάτων... 200 πραξικοπήματα, παγιδεύτηκε από τον ανθρωπισμό και δεν "καθάρισε" από το στρατό και την αστυνομία τους πράκτορες της Cia...
Ο ιμπεριαλισμός δεν συγχωρεί, δεν έχει ανθρώπινο πρόσωπο...




-
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΑ Τ' ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ (ΜΑΣ)
Από σήμερα, 10 Νοέμβρη, οι ταπεινοί, οι εργαζόμενοι, οι Aymaras και οι Quechusas [Ιθαγενείς των Άνδεων] ξεκινάμε τον μακρύ δρόμο της Αντίστασης, για να υπερασπιστούμε τις ιστορικές κατακτήσεις που επιτεύχθηκαν από την ΠΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΩΝ, που τελειώνει σήμερα με την αναγκαστική παραίτηση του Προέδρου μας Έβο Μοράλες, από πολιτικό και αστυνομικό πραξικόπημα.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ η δέσμευσή μας να υπερασπιστούμε:
ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
Σήμερα οι ηγέτες του πραξικοπήματος έχουν ταπεινώσει το λαό, έχουν ταπεινώσει την ιθαγενή μας αξιοπρέπεια. Δεν θα γονατίσουμε, θα υπερασπιστούμε τις αξίες και ταα σύμβολά μας όπως πειγράφονται στο Σύνταγμά μας.
Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστούν οι διώξεις με το κυνήγι για τους συντρόφους μας. Είναι δική μας ευθύνη να φροντίσουμε τους εαυτούς μας ως αδέρφια, να ανοικοδομήσουμε τον κοινωνικό ιστό, να φροντίσουμε και να προστατεύσουμε τους διωγμένους ηγέτες. Σήμερα είναι η στιγμή της αλληλεγγύης, αύριο θα είναι η στιγμή της αναδιοργάνωσης και το βήμα προς τα εμπρός σε αυτόν τον αγώνα που δεν τελειώνει με αυτά τα θλιβερά γεγονότα.
Το σύνθημα είναι: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΛΗ.
Η δράση μας στοχεύει να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις της Μεγάλης Κυβέρνησης που είχε η Βολιβία κατά τη διάρκεια της ιστορίας της. 
ΠΑΤΡΙΔΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ!!!
Το Κίνημα για τον Σοσιαλισμό είναι η ιστορία, η δεξιά είναι η ντροπή!
Μήνυμα της Πολιτικής Επιτροπής του MAS

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.