Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

kalami.us ''Ανήλικοι στα κόμματα'' και ψήφος Απόδημων

Η πρόταση στην οποίαν συμφώνησαν τα κόμματα:
- Η ψήφος των αποδήμων θα είναι ισότιμη με αυτήν των υπολοίπων Ελλήνων, που ψηφίζουν εντός της χώρας.
- Οι απόδημοι θα ψηφίζουν για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Για το λόγο αυτό, θα αυξηθούν στους 15 οι βουλευτές του Επικρατείας των κομμάτων και σε αυτό θα μπορούν να συμπεριληφθούν και προσωπικότητες της ομογένειας.
- Απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα που θα οριστούν (πρεσβείες, προξενεία κ.ά.).
- Προϋπόθεση για να έχει ένας ομογενής δικαίωμα ψήφου, είναι από τα τελευταία 35 χρόνια, να έχει ζήσει τουλάχιστον δύο στην Ελλάδα.
Η νέα διάταξη του άρθρου 54 του Συντάγματος θα αναφέρει:
“4. Με τον νόμο της παραγράφου 4 του άρθρου 51 μπορεί να τίθενται προϋποθέσεις στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στον τόπο διαμονής τους από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια, όπως η κατοχή αριθμού φορολογικού μητρώου, ο χρόνος απουσίας από τη χώρα ή η παρουσία στη χώρα για ορισμένο χρόνο στο παρελθόν. Με τον νόμο της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου μπορεί να ορίζεται ότι ορισμένες θέσεις του ψηφοδελτίου επικρατείας κάθε κόμματος καταλαμβάνονται υποχρεωτικά από τον ελληνισμό της διασποράς. Με τον νόμο της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου μπορεί να καθιερώνονται μία ή περισσότερες εκλογικές περιφέρειες απόδημου Ελληνισμού, κατά παρέκκλιση της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.”
.............
Ψήφος, Απόδημοι και ο άσχετος υπουργός που μας ''δουλεύει''. ...

To ''KAΛΑΜΙ'' έγραψε ''υπουργός γιά.. δέσιμο''. Και ο ''αρμόδιος υπουργός'' γιά το σχέδιο νόμου το σχετικό με ψήφο Απόδημων, το... απόδειξε.
Από τις ειδήσεις: «... Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανάφερε (Βουλή, 24 Οκτ. '19) ότι οι πρόσθετοι περιορισμοί που θα τεθούν, όπως χρόνια διαμονής στο εξωτερικό, φορολογικά κ.ά εξαιρούν από την δυνατότητα που αναμένεται να δώσει το νομοσχέδιο ελάχιστους ενδιαφερόμενους... Θέλω να πω στους συμπατριώτες μας στο εξωτερικό ότι όσοι δεν εμπίπτουν στη συμφωνία -και είναι λίγοι- δεν χάνουν το εκλογικό τους δικαίωμα, θα μπορούν να ψηφίσουν ερχόμενοι στη χώρα, όπως γίνεται σήμερα. Η συμφωνία όμως αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων του εξωτερικού...».
Δύο περιπτώσεις υπάρχουν: 'Η ο υπουργός είναι εντελώς άσχετος με απόδημο Ελληνισμό (επικρατούσα περίπτωση) ή γνωρίζει τα βασικά και μας δουλεύει άσχημα. Οι φράσεις του ''όσοι δεν εμπίπτουν στην συμφωνία και είναι ΛΙΓΟΙ'' και ότι ''η συμφωνία αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων του εξωτερικού'', πιστοποιεί ότι ή μας δουλεύει ή ότι θα ήταν κατάλληλος γιά... θυρωρός στο υπουργείο του.
Οι 4 προϋποθέσεις γιά ψήφο στους Απόδημους (κάλπες ειδικά), αποκλείουν ποσοστό περίπου 65% των Ελλήνων πολιτών των ευρισκόμενων στο εξωτερικό, όπου οι αποστάσεις είναι μεγάλες. 'Οσοι νομίζουν ότι δεν είναι έτσι, ας αναζητήσουν ιατρική βοήθεια. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, οι 'Ελληνες πολιτικοί είναι εντυπωσιακά άσχετοι με απόδημο Ελληνισμό.
Σημ.: Εντυπωσιακό και το γεγονός ότι άσχετα με απόδημο Ελληνισμό ΜΜΕ Αθήνας, παρουσιάζουν το αναμενόμενο ''σχέδιο νόμου'', ως ''θρίαμβο'', ως ''σπουδαίο'' και ότι με αυτό ''θα ψηφίζουν οι Ομογενείς'', αλλά δεν αναφέρουν την αλήθεια: Μόνο ποσοστό περίπου 65% των απόδημων. (24 Οκτ. '19
...........
Ψήφος: Aποκλείουν 65-70% των απόδημων τα γελοία κόμματα Ελλάδας
- Συμφώνησαν (22 Οκτ. '19) να... αποκλείσουν ποσοστό 65-70% των απόδημων Ελλήνων πολιτών, με δικαίωμα ψήφου, εγγεγραμμένων σε Δημοτολόγια Ελλάδας !!!
- ''Πιθανόν να εκλέγονται'' (αν προτείνονται από κόμματα Ελλάδας) 3-4 απόδημοι 'Eλληνες ως βουλευτές στο ''Επικρατείας''.
- 'Οχι στην ''επιστολική ψήφο'', κάλπες μόνο σε προξενεία-πρεσβείες. Δεν έλαβαν υπόψην τις μεγάλες αποστάσεις σε χώρες όπως ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς κλπ.. (σ.σ.: Για να ψηφίζουν χρειάζεται να έχουν και ΑΦΜ).
- Η Ομογένεια (ΗΠΑ) ''στολίζει'' άσχημα την κυβέρνηση ψευτών, πολιτικών απατεώνων του Κυρ. Μητσοτάκη.
- ''Εξαφανισμένος'' ο γραφικός ''φελλός'' που υποδύεται τον υφυπουργό Εξωτερικών (''αρμόδιος γιά απόδημους'') και γέμισε την Ομογένεια Νέας Υόρκης με ψευτιές και παραπληροφόρηση.
Σε τι συμφώνησαν τα κόμματα (με εξαίρεση ΣΥΡΙΖΑ και επιφυλάξεις του ΜέΡΑ 25):
- Ισοτιμία της ψήφου με εκείνη των ψηφοφόρων που ζουν στην Ελλάδα, δηλαδή να προσμετράται στο συνολικό αποτέλεσμα.
- Οι απόδημοι θα ψηφίζουν... κόμματα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο θα έχει πλέον 15 υποψηφίους, έναντι 12 σήμερα και σε αυτό πιθανόν να συμπεριληφθούν και προσωπικότητες της ομογένειας.
- Οι απόδημοι θα ψηφίζουν μέσω φυσικής παρουσίας τους στα προξενεία και τους χώρους που θα επιλεγούν για τη διαδικασία (πρεσβείες, προξενεία κλπ). Θα σχηματιστούν ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι.
- Tα τελευταία 35 χρόνια να έχουν ζήσει τουλάχιστον δύο στην Ελλάδα είτε εργαζόμενοι, είτε σπουδάζοντας, είτε για τη στρατιωτική τους θητεία και να μπορούν να το αποδείξουν με δημόσια έγγραφα.
Πρακτικά αυτά σημαίνουν ότι:
- 'Οσοι μετανάστευσαν πριν τον χρόνο 1988, δεν θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν (με προϋπόθεση ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν 2023).
- 'Οσοι μετανάστευσαν μετά τον χρόνο 1988 ίσαμε σήμερα (συνυπολογίζοντας τους ''μετανάστες της κρίσης των μνημονίων'', μαζί με όσους ''έχουν ζήσει 2 χρόνια στην Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια''), υπολογίζονται σε περίπου 1,2 εκατομμύριο. Eίναι ζήτημα αν τελικά ψηφίσουν από αυτούς ποσοστό 20%, εξαιτίας αποστάσεων.
- Δεν μπορεί να θεωρείται η ψήφος ων απόδημων ''ισότιμη'', όταν δεν μπορούν να ψηφίζουν γιά τις περιφέρειες στις οποιίες είναι εγγεγραμμένοι σε Δημοτολόγια.
- 'Οσοι κατοικούν 35 χρόνια και περισσότερα στο εξωτερικό, θα μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο καταγωγής τους... ταξιδεύοντας στην Ελλάδα!!!
Συμπέρασμα: Αν αυτό το ''έκτρωμα'' γίνει νόμος, τότε μιλάμε γιά χάλια αδιόρθωτα του διαπλεκόμενου-διεφθαρμένου πολιτικού, κομματικού κατστημένου. Και φυσικά το ενδιαφέρον των απόδημων θα είναι ελάχιστο για να ψηφίζουν, ακόμα και αυτών που θα μπορούν. Από την αρχική πρόταση της ΝΔ, στην πορεία, άλλαξαν όλα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση -και προσωπικά ο ψεύτης πρωθυπουργός- να κοροϊδέψει τους εκτός συνόρων.
............................
Αφού έπεισαν τους 'Ελληνες στην Ελλάδα ότι είναι άχρηστοι και ανίκανοι γιά οτιδήποτε καλό, τώρα, τα κόμματα (κυβέρνηση και αντιπολίτευση), προσπαθούν να πείσουν και τους εκτός συνόρων 'Ελληνες.
Το Σύνταγμα αναφέρει ότι οι 'Ελληνες πολίτες εκτός συνόρων, μπορούν να διευκολυνθούν στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο, αλλά τα διεφθαρμένα κόμματα (όλα χωρίς εξαίρεση) κάνουν ότι δεν βλέπουν την λέξη ''επιστολική'', επειδή, λένε ''υπάρχει κίνδυνος νοθείας''. Και ποιοί το λένε; Οι ταυτισμένοι με την (συνταγματική) νοθεία, την διαπλοκή και την βρωμιά, 'Ελληνες πολιτικοί.
Μερικές εύλογες ερωτήσεις:
- ΠΩΣ είναι ''ισότιμη'' η ψήφος των εντός και των εκτός, όταν οι εκτός θα ψηφίζουν ΜΟΝΟ ''το ψηφοδέλτιο Επικρατείας'';;;
- Να δεχτούμε ότι ο όρος 35 χρόνια λείπουν από Ελλάδα, έχει κάποια λογική. Αυτό το ΑΦΜ σε τι χρειάζεται; Μήπως θέλουν και πιστοποιητικό από παπά της ενορίας ή τον νεκροθάφτη της περιοχής, ότι οι εκλογείς εκτός συνόρων είναι...ζωντανοί;;; (πρακτικά είναι αδύνατο να επιβεβαιώνεται αληθινά αν οι ''ψηφοφόροι'' ζούν εκτός Ελλάδας λιγότερα από 35 χρόνια)
- Κάλπες σε προξενεία-πρεσβείες ή άλλους χώρους. Ωραία... Δηλ. η Ελλάδα θα στείλει 400+ δικαστικούς αντιπρόσωπους στο εξωτερικό, χώρια τα χαρτιά (ψηφοδέλτια κλπ);;;
- Γνωρίζουν οι (άσχετοι) ''πολιτικοί-κομματικοί σοφοί των Αθηνών'' όταν ομιλούν γιά κάλπες στα προξενεία, ότι, π.χ., στις ΗΠΑ: Η απόσταση Ντένβερ, Κολοράντο (στο Κολοράντο υπάρχουν περίπου 8.000 'Ελληνες) με το πλησιέστερο Προξενείο (Λος 'Αντζελες) είναι μεγαλύτερη της (οδικής) απόστασης Αλεξανδρούπολη-Καλαμάτα, ενώ η απόσταση Μιζούρι (με περίπου 7.000 'Ελληνες) με το πλησιέστερο προξενείο (Σικάγο), είναι λίγο μεγαλύτερη της (οδικής) απόστασης Καβάλα-Αθήνα;;;
- Λογικά, να υποθέσουμε, ότι, ένας 'Ελληνας που ζει περισσότερα από 35 χρόνια στο εξωτερικό, που δεν θα έχει δικαίωμα ''εκλέγειν'', δεν θα έχει και δικαίωμα ''εκλέγεσθαι''.
- Ας δούμε και τι σημαίνει πρακτικά ''όσοι έχουν φύγει από την Ελλάδα ως 35 χρόνια''. Αν δηλ. κάποιος ψηφίσει τον χρόνο 2022 και είναι τότε 33 χρόνια στο εξωτερικό, δεν θα μπορεί να ψηφίσει μετά 3-4 χρόνια!!!
- Και ξαφνικά, τα ''εκατομμύρια των απόδημων Ελλήνων'', που ''είναι δύο φορές 'Ελληνες'' (όπως λένε οι επισκέπτες 'Ελληνες πολιτικοί), θα έχουν 3 -απόδημους, επιλογή κομμάτων Ελλάδας-- βουλευτές (ή 5) στο Επικρατείας;;; Υπερβολικός ο αριθμός... Κόψτε κάτι.
Τέτοιες ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ από τους κομπλεξικούς και ασοβάρευτους 'Ελληνες πολιτικούς -όλων των κομμάτων χωρίς εξαίρεση- οι εκτός επικράτειας 'Ελληνες πολίτες, τις περιμέναμε.
To βασικό ερώτημα, στο οποίο οφείλουν να απαντήσουν ειλικρινά ΟΛΑ τα κόμματα Ελλάδας, είναι: Να διευκολύνονται οι έχοντες δικαίωμα ψήφου 'Ελληνες πολίτες που ζουν μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό, με την -πρακτική, ανέξοδη- επιστολική ψήφο ή πρέπει να ξοδεύονται γιά να πηγαίνουν στην Ελλάδα, να ψηφίζουν στον τόπο καταγωγής τους;;; Eπειδή τα χαζά γιά ''κάλπες στα προξενεία'', μόνο άσχετοι και ανεγκέφαλοι 'Ελληνες πολιτικοί μπορούν να επινοήσουν.
Η απλή λογική (και το Σύνταγμα) λέγει: Ψηφίζουν ΜΟΝΟ όσοι είναι 'Ελληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στα Δημοτολόγια Ελλάδας, χωρίς δεύτερη υπηκοότητα (υπηκοότητα της χώρας που ζουν μόνιμα). Ψηφίζουν γιά την περιφέρεια, στα Δημοτολόγια της οποίας είναι εγγεγραμμένοι. Και ψηφίζουν με -την απόλυτα ανέξοδη γιά την Ελλάδα- ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ψήφο. Τα υπόλοιπα είναι οι γνωστές ΑΤΙΜΙΕΣ των (χωρίς εξαίρεση) κρατικοδίαιτων διεφθαρμένων κομμάτων Ελλάδας. Και οι εκτός συνόρων τους λέμε το αυτονόητο: Μιά χαρά είστε στην ''νεοελληνική'' κλειστοφοβική κουτοπόνηρη μιζέρια και ''κακομοιριά'' σας.
Good night -καραγκιόζηδες- and good luck.
kalami.us - 22 Οκτ. '19

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.