Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΙΟΥΧΑΝ ΕΡΕΥΝΑ>Η παρασκευή ιών

Τον Δεκέμβριο 2019 υπογράφτηκε, ως γνωστόν, η νέα εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας. Αυτό που έκανε τις Αμερικανικές Υπηρεσίες να ψάχνονται, είναι ότι οι Κινέζοι έβαλαν τελευταία στιγμή μια ρήτρα πανδημίας!
Μια έρευνα γύρω από τον COVID19, χρησιμοποιώντας επίσημες επιστημονικές πηγές και δημοσιογραφικές πηγές του εξωτερικού.

Γράφει ο Φυσικός

Ξεκινάω με κάτι τρομακτικό. O βιολόγος και δημοσιογράφος του επιστημονικού περιοδικού Nature (κορυφαίου στη Γη), Declan Butler, έγραψε στις 12/11/2015 το παρακάτω άρθρο:
Ο μηχανικός ιός νυχτερίδας προκαλεί συζήτηση για επικίνδυνη έρευνα 
Ο εργαστηριακός κοροϊός που σχετίζεται με το SARS μπορεί να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα.
Σημείωση συντακτών, Μάρτιος 2020: Γνωρίζουμε ότι αυτή η ιστορία χρησιμοποιείται ως βάση για μη επαληθευμένες θεωρίες ότι το νέο coronavirus που προκαλεί το COVID-19 δημιουργήθηκε. Δεν υπάρχει απόδειξη ότι αυτό είναι αλήθεια. επιστήμονες πιστεύουν ότι ένα ζώο είναι η πιο πιθανή πηγή του κοροναϊού.

Εργαλεία άρθρου


Ένα πείραμα που δημιούργησε μια υβριδική έκδοση ενός κοροναϊού νυχτερίδας - που σχετίζεται με τον ιό που προκαλεί SARS (σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο) - πυροδότησε μια νέα συζήτηση σχετικά με το αν αξίζει τους κινδύνους οι εργαστηριακές παραλλαγές ιών με πιθανό πανδημικό δυναμικό.
Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Nature Medicine 1 στις 9 Νοεμβρίου, οι επιστήμονες διερεύνησαν έναν ιό που ονομάζεται SHC014, ο οποίος βρίσκεται σε νυχτερίδες πετάλου στην Κίνα. Οι ερευνητές δημιούργησαν έναν χιμαιρικό ιό, αποτελούμενο από μια επιφανειακή πρωτεΐνη του SHC014 και τη ραχοκοκαλιά ενός ιού SARS που είχε προσαρμοστεί να μεγαλώνει σε ποντίκια και να μιμείται την ανθρώπινη νόσο. Τα ανθρώπινα κύτταρα αεραγωγών μολύνθηκαν από τη χίμαιρα - αποδεικνύοντας ότι η επιφανειακή πρωτεΐνη του SHC014 έχει την απαραίτητη δομή για να συνδεθεί με έναν βασικό υποδοχέα στα κύτταρα και να τα μολύνει. Προκάλεσε επίσης ασθένεια σε ποντίκια, αλλά δεν τα σκότωσε.
Αν και σχεδόν όλοι οι κοροναϊοί που έχουν απομονωθεί από νυχτερίδες δεν μπόρεσαν να συνδεθούν με τον βασικό ανθρώπινο υποδοχέα, το SHC014 δεν είναι το πρώτο που μπορεί να το κάνει. Το 2013, οι ερευνητές ανέφεραν αυτή την ικανότητα για πρώτη φορά σε διαφορετικό κοροναϊό που απομονώθηκε από τον ίδιο πληθυσμό νυχτερίδας 2 .
Τα ευρήματα ενισχύουν τις υποψίες ότι οι κοροναϊοί νυχτερίδων που είναι ικανοί να μολύνουν άμεσα τον άνθρωπο (αντί να χρειάζεται πρώτα να εξελιχθούν σε έναν ενδιάμεσο ξενιστή ζώων) μπορεί να είναι πιο συχνές από ό, τι πιστεύουν προηγουμένως, λένε οι ερευνητές.
Αλλά άλλοι ιολόγοι αμφισβητούν εάν οι πληροφορίες που αντλήθηκαν από το πείραμα δικαιολογούν τον πιθανό κίνδυνο. Αν και είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η έκταση του κινδύνου, ο Simon Wain-Hobson, ιολόγος στο Ινστιτούτο Pasteur στο Παρίσι, επισημαίνει ότι οι ερευνητές έχουν δημιουργήσει έναν νέο ιό που «αναπτύσσεται εξαιρετικά καλά» στα ανθρώπινα κύτταρα. «Εάν ο ιός διέφυγε, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει την πορεία», λέει.

Δημιουργία χίμαιρας

Το επιχείρημα είναι ουσιαστικά μια επανάληψη της συζήτησης σχετικά με το εάν θα επιτρέπεται η εργαστηριακή έρευνα που αυξάνει τη μολυσματικότητα, την ευκολία εξάπλωσης ή το πλήθος επικίνδυνων παθογόνων - αυτό που είναι γνωστό ως έρευνα «κέρδος-λειτουργίας». Τον Οκτώβριο του 2014, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε μορατόριουμ στην ομοσπονδιακή χρηματοδότηση τέτοιων ερευνών για τους ιούς που προκαλούν SARS, γρίπη και MERS (αναπνευστικό σύνδρομο Μέσης Ανατολής, μια θανατηφόρα ασθένεια που προκαλείται από έναν ιό που σποραδικά μετακινείται από καμήλες σε ανθρώπους).
Η τελευταία μελέτη ήταν ήδη σε εξέλιξη πριν ξεκινήσει το μορατόριουμ των ΗΠΑ και τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ (NIH) το επέτρεψαν να προχωρήσει ενώ ήταν υπό εξέταση από τον οργανισμό, λέει ο Ralph Baric, ερευνητής μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Βορρά. Καρολίνα στο Chapel Hill, συν-συγγραφέας της μελέτης. Το NIH κατέληξε τελικά στο συμπέρασμα ότι το έργο δεν ήταν τόσο επικίνδυνο ώστε να πέσει κάτω από το μορατόριουμ, λέει.
Ωστόσο, ο Wain-Hobson αποδοκιμάζει τη μελέτη επειδή, λέει, παρέχει ελάχιστα οφέλη και δεν αποκαλύπτει λίγα πράγματα σχετικά με τον κίνδυνο που ενέχει ο άγριος SHC014 σε νυχτερίδες στον άνθρωπο.
Άλλα πειράματα στη μελέτη δείχνουν ότι ο ιός στα άγρια ​​νυχτερίδες θα πρέπει να εξελιχθεί για να αποτελέσει απειλή για τον άνθρωπο - μια αλλαγή που δεν μπορεί ποτέ να συμβεί, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ο Μπάριτς και η ομάδα του αναδόμησαν τον άγριο ιό από την αλληλουχία του γονιδιώματος και διαπίστωσαν ότι αναπτύχθηκε άσχημα στις καλλιέργειες ανθρώπινων κυττάρων και δεν προκάλεσε σημαντική ασθένεια σε ποντίκια.
«Ο μόνος αντίκτυπος αυτής της εργασίας είναι η δημιουργία, σε ένα εργαστήριο, ενός νέου, μη φυσικού κινδύνου», συμφωνεί ο Richard Ebright, ένας μοριακός βιολόγος και εμπειρογνώμονας στη βιοενέργεια στο Πανεπιστήμιο Rutgers στο Piscataway του Νιου Τζέρσεϋ. Τόσο ο Ebright όσο και ο Wain-Hobson είναι μακροχρόνιοι επικριτές της έρευνας για το κέρδος της λειτουργίας.
Στην εργασία τους, οι συγγραφείς της μελέτης παραδέχονται επίσης ότι οι χρηματοδότες μπορεί να σκεφτούν δύο φορές για να επιτρέψουν τέτοια πειράματα στο μέλλον. "Τα επιστημονικά πάνελ αναθεώρησης μπορεί να θεωρήσουν παρόμοιες μελέτες που χτίζουν χιμαιρικούς ιούς που βασίζονται σε στελέχη που κυκλοφορούν πολύ επικίνδυνα για να συνεχίσουν", γράφουν, προσθέτοντας ότι απαιτείται συζήτηση για το "εάν αυτοί οι τύποι μελετών χιμαιρικών ιών δικαιολογούν περαιτέρω διερεύνηση έναντι των εγγενών κινδύνων".

Χρήσιμη έρευνα

Αλλά ο Μπάικ και άλλοι λένε ότι η έρευνα είχε οφέλη. Τα ευρήματα της μελέτης «μεταφέρουν αυτόν τον ιό από έναν υποψήφιο αναδυόμενο παθογόνο σε έναν σαφή και παρόντα κίνδυνο», λέει ο Peter Daszak, ο οποίος συνέγραψε το άρθρο του 2013. Ο Daszak είναι πρόεδρος της EcoHealth Alliance, ενός διεθνούς δικτύου επιστημόνων, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, και δειγματοληπτικούς ιούς από ζώα και ανθρώπους σε hotspot αναδυόμενων ασθενειών σε όλο τον κόσμο.
Μελέτες που δοκιμάζουν υβριδικούς ιούς στην καλλιέργεια ανθρώπινων κυττάρων και σε ζωικά μοντέλα είναι περιορισμένες σε ό, τι μπορούν να πουν για την απειλή που ενέχει ένας άγριος ιός, συμφωνεί ο Daszak. Αλλά υποστηρίζει ότι μπορούν να βοηθήσουν να δείξουν ποια παθογόνα πρέπει να δοθούν προτεραιότητα για περαιτέρω ερευνητική προσοχή.
Χωρίς τα πειράματα, λέει ο Baric, ο ιός SHC014 θα εξακολουθούσε να θεωρείται ως απειλή. Προηγουμένως, οι επιστήμονες πίστευαν, με βάση τη μοριακή μοντελοποίηση και άλλες μελέτες, ότι δεν θα έπρεπε να μπορεί να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα. Η τελευταία εργασία δείχνει ότι ο ιός έχει ήδη ξεπεράσει κρίσιμα εμπόδια, όπως το να μπορεί να προσκολλάται σε ανθρώπινους υποδοχείς και να μολύνει αποτελεσματικά ανθρώπινα κύτταρα αεραγωγών, λέει. "Δεν νομίζω ότι μπορείτε να το αγνοήσετε αυτό." Σκοπεύει να κάνει περαιτέρω μελέτες με τον ιό σε πρωτεύοντα πλην του ανθρώπου, κάτι που μπορεί να αποδώσει δεδομένα πιο σχετικά με τον άνθρωπο.
Φύση
 
doi : 10.1038 / nature.2015.18787

Διαβάστε το. Καταγγέλλει το επικίνδυνο χρηματοδοτούμενο project των ΗΠΑ για τον ιό SHC014, ο οποίος αναφέρει ότι έχει δημιουργηθεί και προκαλεί το SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome – Σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο) και το MERS (Middle East Respiratory Syndrome – Αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής).
Πρόκειται για έναν ιό-χίμαιρα, όπως αναφέρεται, ο οποίος μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα αεραγωγών, αποδεικνύοντας ότι η επιφανειακή πρωτεΐνη του SHC014 έχει την απαραίτητη δομή για να συνδεθεί με έναν βασικό υποδοχέα στα κύτταρα και να τα μολύνει.
Προκάλεσε επίσης ασθένεια σε ποντίκια, αλλά δεν τα σκότωσε. Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν ως ένα βαθμό τέτοια πειράματα και κάποιοι επιστήμονες πήγαν ένα βήμα παρακάτω. Το βιολογικό εργαστήριο της Γιουχάν εμπλέκεται σε αυτή την παρασκευή.
Στο παρακάτω link θα δείτε ότι ο COVID19 διαφέρει κατά 7% από εκείνο τον ιό:

SHC014-CoV

Από την Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγησηΜετάβαση στην αναζήτηση
SHC014-CoV είναι ένα SARS -όπως κοροναϊό (SL-COV) που μολύνει Horseshoe νυχτερίδες (στ. Rhinolophidae), ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα το 2013. [1]
Από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2012, συλλέχθηκαν 117 πρωκτικά επιχρίσματα και δείγματα κοπράνων από νυχτερίδες από μια αποικία νυχτερίδας Rhinolophus sinicus στην κομητεία Kunming (επαρχία Yunnan στη νοτιοδυτική Κίνα). 27 στα 117 δείγματα (23%) περιείχαν επτά διαφορετικά προϊόντα απομόνωσης ενός κοροναϊού τύπου SARS, μεταξύ των οποίων ήταν δύο προηγουμένως άγνωστα, που ονομάστηκαν RsSHC014 και Rs3367. [1]
Το 2015, το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill και το Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan πραγματοποίησαν έρευνα που δείχνει ότι ο ιός θα μπορούσε να γίνει για να μολύνει την ανθρώπινη κυτταρική σειρά HeLa , μέσω της χρήσης αντίστροφης γενετικής για τη δημιουργία ενός χιμαιρικού ιού που αποτελείται από μια επιφανειακή πρωτεΐνη SHC014 και η ραχοκοκαλιά ενός ιού SARS. [2] [3] Η έκδοση SL-SHC014-MA15 του ιού, που σχεδιάστηκε κυρίως για να μολύνει ποντίκια, έχει αποδειχθεί ότι διαφέρει 7% (πάνω από 5.000 νουκλεοτίδια) από το SARS-CoV-2 , την αιτία μιας ανθρώπινης πανδημίας το 2019 –2020 . [4]

βιβλιογραφικές αναφορές

  1. Μετάβαση σε:
  2. ^ Menachery VD, Yount BL, Debbink K, Agnihothram S, Gralinski LE, Plante JA, et al. (Δεκέμβριος 2015). "Ένα σύμπλεγμα που μοιάζει με SARS των κοροναϊών νυχτερίδας που κυκλοφορεί δείχνει πιθανότητα για ανθρώπινη εμφάνιση" . Φυσική Ιατρική . 21 (12): 1508–13. doi : 10.1038 / nm.3985 . PMC  4797993 . PMID  26552008 .
  3. ^ Μπάτλερ Δ (12 Νοεμβρίου 2015). "Ο μηχανικός ιός νυχτερίδας προκαλεί συζήτηση για επικίνδυνες έρευνες". Φύση . doi : 10.1038 / nature.2015.18787 .
  4. ^ Liu SL, Saif LJ, Weiss SR, Su L (26 Φεβρουαρίου 2020). "Δεν υπάρχουν αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της εργαστηριακής μηχανικής του SARS-CoV-2" . Αναδυόμενα μικρόβια και λοιμώξεις . 9 (1): 505–507. doi : 10.1080 / 22221751.2020.1733440 . PMC  7054935 . PMID  32102621 .

To παρακάτω paper γράφτηκε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Οχάϊο, της Βόρειας Καρολίνας και της Πενσυλβάνια. Αναφέρει ότι δεν βρίσκει αποδείξεις για εργαστηριακή Παρασκευή του συγκεκριμένου ιού, καταλήγουν όμως στο εξής: ‘’We should emphasize that, although SARS-CoV-2 shows no evidence of laboratory origin, viruses with such great public health threats must be handled properly in the laboratory and also properly regulated by the scientific community and governments’’ («Πρέπει να τονίσουμε ότι, παρόλο που το SARS-CoV-2 δεν παρουσιάζει στοιχεία εργαστηριακής προέλευσης, οι ιοί με τόσο μεγάλες απειλές για τη δημόσια υγεία πρέπει να αντιμετωπίζονται σωστά στο εργαστήριο και επίσης να ρυθμίζονται σωστά από την επιστημονική κοινότητα και τις κυβερνήσεις»)
Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της εργαστηριακής μηχανικής του SARS-CoV-2
Η εμφάνιση και το ξέσπασμα μιας οξείας αναπνευστικής νόσου που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Γουχάν της Κίνας, έχει επηρεάσει περισσότερους από 40.000 ανθρώπους και σκότωσε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους στις 10 Φεβρουαρίου 2020. Ένας νέος ανθρώπινος κοροϊός, SARS-CoV-2, εντοπίστηκε γρήγορα και η σχετική ασθένεια αναφέρεται τώρα ως νόσος κοραναϊού που ανακαλύφθηκε το 2019 (COVID-19) ( https://globalbiodefense.com/novel-coronavirus-covid-19-portal/ ).
Σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί [ 1–3 ], το COVID-2019 φαίνεται να έχει παρόμοιες κλινικές εκδηλώσεις με εκείνες του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου (SARS) που προκαλείται από το SARS-CoV. Η αλληλουχία του γονιδιώματος SARS-CoV-2 έχει επίσης identity80% ταυτότητα με το SARS-CoV, αλλά μοιάζει περισσότερο με ορισμένους βήτα-κορανοϊούς νυχτερίδων, με την υψηλότερη ταυτότητα να είναι> 96% [ 4 , 5 ].
Επί του παρόντος, υπάρχουν εικασίες, φήμες και θεωρίες συνωμοσίας ότι το SARS-CoV-2 είναι εργαστηριακής προέλευσης. Μερικοί άνθρωποι ισχυρίστηκαν ότι το ανθρώπινο SARS-CoV-2 διέρρευσε απευθείας από ένα εργαστήριο στο Wuhan, όπου πρόσφατα αναφέρθηκε ένα ρόπαλο CoV (RaTG13), το οποίο μοιράστηκε ∼96% ομολογία με το SARS-CoV-2 [ 4 ]. Ωστόσο, όπως γνωρίζουμε, ο ανθρώπινος SARS-CoV και ο ενδιάμεσος ξενιστής φοίνικας που μοιάζουν με SARS ομοιογένεια CoV μοιράστηκαν 99,8% ομολογία, με συνολικά 202 παραλλαγές μονού νουκλεοτιδίου (nt) (SNVs) που εντοπίστηκαν σε ολόκληρο το γονιδίωμα [ 6 ]. Δεδομένου ότι υπάρχουν μεγαλύτερες από 1.100 nt διαφορές μεταξύ του ανθρώπινου SARS-CoV-2 και του ρόπαλου RaTG13-CoV [ 4], τα οποία διανέμονται σε όλο το γονιδίωμα με φυσική μορφή ακολουθώντας τα χαρακτηριστικά εξελικτικών χαρακτηριστικών των CoVs, είναι πολύ απίθανο το RaTG13 CoV να είναι η άμεση πηγή SARS-CoV-2. Η απουσία λογικού στοχευμένου μοτίβου στις νέες ιογενείς ακολουθίες και στενού συγγενή σε είδη άγριας φύσης (νυχτερίδες) είναι τα πιο αποκαλυπτικά σημάδια ότι το SARS-CoV-2 εξελίχθηκε από τη φυσική εξέλιξη. Απαιτείται αναζήτηση για έναν ενδιάμεσο ξενιστή ζώου μεταξύ νυχτερίδων και ανθρώπων για τον εντοπισμό CoV ζώων που σχετίζονται περισσότερο με τον ανθρώπινο SARS-CoV-2. Υπάρχει εικασία ότι οι παγκολίνες ενδέχεται να φέρουν CoV που σχετίζονται στενά με το SARS-CoV-2, αλλά τα δεδομένα που το τεκμηριώνουν αυτό δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί ( https://www.nature.com/articles/d41586-020-00364-2 ).
Ένας άλλος ισχυρισμός στα κινέζικα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει μια εφημερίδα Nature Medicine που δημοσιεύθηκε το 2015 [ 7 ], η οποία αναφέρει την κατασκευή ενός χιμαιρικού CoV με ένα γονίδιο CoV S νυχτερίδας (SHC014) στον κορμό ενός SARS CoV που έχει προσαρμοστεί να μολύνει ποντίκια ( MA15) και είναι ικανό να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα [ 8 ]. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός στερείται επιστημονικής βάσης και πρέπει να αποκλειστεί λόγω σημαντικής απόκλισης στη γενετική αλληλουχία αυτού του κατασκεύασματος με το νέο SARS-CoV-2 (> 5.000 νουκλεοτίδια).
Ο προσαρμοσμένος με ποντίκι ιός SARS (MA15) [ 9 ] δημιουργήθηκε με σειριακή διέλευση ενός μολυσματικού κλώνου SARS CoV άγριου τύπου στην αναπνευστική οδό ποντικών BALB / c. Μετά από 15 περάσματα σε ποντίκια, ο SARS-CoV κέρδισε αυξημένη αναπαραγωγή και παθογένεση των πνευμόνων σε ηλικιωμένους ποντικούς (εξ ου και M15), λόγω έξι κωδικοποιητικών γενετικών μεταλλάξεων που σχετίζονται με την προσαρμογή του ποντικού. Είναι πιθανό ότι το ΜΑ15 είναι πολύ εξασθενημένο για αναπαραγωγή σε ανθρώπινα κύτταρα ή ασθενείς λόγω της προσαρμογής του ποντικού.
Προτάθηκε ότι το γονίδιο S από CoV που προέρχεται από νυχτερίδες, σε αντίθεση με αυτό από ιούς που προέρχονται από ανθρώπινους ασθενείς ή από τσιγάρα, δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει το ανθρώπινο ACE2 ως υποδοχέα για είσοδο σε ανθρώπινα κύτταρα [ 10 , 11 ]. Τα τσιγάρα προτάθηκαν να είναι ένας ενδιάμεσος ξενιστής των Bat-CoVs, ικανός να διαδώσει το SARS CoV στους ανθρώπους [ 6 , 12 ]. Ωστόσο, το 2013 απομονώθηκαν αρκετοί πρωτότυποι κοραναϊοί νυχτερίδων από κινέζικα νυχτερίδες πεταλοειδούς και το νυχτερίδα SARS-όπως ή το SL-CoV-WIV1 μπόρεσε να χρησιμοποιήσει το ACE2 από ανθρώπους, πριτσίνια και κινέζικα πέταλα για είσοδο [ 8 ]. Σε συνδυασμό με εξελικτικές ενδείξεις ότι το γονίδιο ACE2 νυχτερίδας έχει επιλεγεί θετικά στις ίδιες θέσεις επαφής με το ανθρώπινο γονίδιο ACE2 για αλληλεπίδραση με το SARS CoV [ 13], προτάθηκε ότι ένας ενδιάμεσος ξενιστής μπορεί να μην είναι απαραίτητος και ότι ορισμένοι ρόλοι SL-CoV μπορεί να είναι σε θέση να μολύνουν άμεσα ανθρώπινους ξενιστές. Για να αντιμετωπιστεί άμεσα αυτή η πιθανότητα, το ακριβές γονίδιο S από το στεφανιαίο ιό νυχτερίδας SL-SHC014 συντέθηκε και χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία χιμαιρικού ιού στον ραχοκοκαλιά προσαρμοσμένο στο ποντίκι MA15 SARS-CoV. Ο προκύπτων ιός SL-SHC014-MA15 θα μπορούσε πράγματι να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά ανθρώπινο ACE2 και να αναπαράγει σε πρωτεύοντα ανθρώπινα κύτταρα αεραγωγών σε παρόμοιους τίτλους με επιδημικά στελέχη του SARS-CoV. Ενώ το SL-SHC014-MA15 μπορεί να αναπαραχθεί αποτελεσματικά σε νέους και ηλικιωμένους πνεύμονες ποντικού, η μόλυνση εξασθενεί και λιγότερο αντιγόνο ιού υπήρχε στο επιθήλιο των αεραγωγών σε σύγκριση με το SARS MA15, το οποίο προκαλεί θανατηφόρα αποτελέσματα σε ηλικιωμένους ποντικούς [ 7 ].
Λόγω της αυξημένης παθογονικής δραστηριότητας του χιμαιρικού ιού SHC014-MA15 σε σχέση με τον χιμαιρικό ιό MA15 με το αρχικό ανθρώπινο γονίδιο SARS S σε ποντίκια, τέτοια πειράματα με χιμαιρικό ιό SL-SHC014-MA15 αργότερα περιορίστηκαν ως μελέτες κέρδους λειτουργίας (GOF) την πολιτική παύσης με εντολή της κυβέρνησης των ΗΠΑ ( https://www.nih.gov/about-nih/who-we-are/nih-director/statements/nih-lift-funding-pause-gain-function-research ). Η τρέχουσα επιδημία COVID-2019 ξεκίνησε εκ νέου τη συζήτηση σχετικά με τους κινδύνους της δημιουργίας τέτοιων ιών που θα μπορούσαν να έχουν πανδημία, ανεξάρτητα από το πόρισμα ότι αυτά τα CoVs νυχτερίδας υπάρχουν ήδη στη φύση. Ανεξάρτητα, μετά από προσεκτικές φυλογενετικές αναλύσεις από πολλές διεθνείς ομάδες [ 5 , 14], το SARS-CoV-2 είναι αναμφίβολα διαφορετικό από το SL-SHC014-MA15, με> 6.000 νουκλεοτιδικές διαφορές σε ολόκληρο το γονιδίωμα. Επομένως, για άλλη μια φορά δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι το SARS-CoV-2 προέρχεται από τον χιμαιρικό ιό SL-SHC014-MA15.
Υπάρχουν επίσης φήμες ότι το SARS-CoV-2 δημιουργήθηκε τεχνητά ή σκόπιμα από ανθρώπους στο εργαστήριο και αυτό επισημαίνεται σε ένα χειρόγραφο που υποβλήθηκε στο BioRxiv (ένας ιστότοπος κοινής χρήσης χειρογράφων πριν από οποιαδήποτε αξιολόγηση από ομοτίμους), υποστηρίζοντας ότι το SARS- Το CoV-2 έχει αλληλουχία HIV σε αυτό και κατά συνέπεια πιθανότατα δημιουργήθηκε στο εργαστήριο. Σε μια αμφισβητούμενη εργασία με επικεφαλής τον ιολόγο HIV-1, Δρ Feng Gao, χρησιμοποίησαν προσεκτικές αναλύσεις βιοπληροφορικής για να δείξουν ότι η αρχική αξίωση πολλαπλών εισαγωγών HIV στο SARS-CoV-2 δεν είναι ειδική για τον HIV-1 αλλά τυχαία [ 15 ]. Λόγω των πολλών ανησυχιών που εξέφρασε η διεθνής κοινότητα, οι συγγραφείς που υπέβαλαν τον αρχικό ισχυρισμό έχουν ήδη αποσύρει αυτήν την έκθεση.
Η εξέλιξη είναι σταδιακά και συγκεντρώνει μεταλλάξεις σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, ενώ τα συνθετικά κατασκευάσματα συνήθως χρησιμοποιούν ένα γνωστό ραχοκοκαλιά και θα εισάγουν λογικές ή στοχευμένες αλλαγές αντί των τυχαίων μεταλλάξεων που υπάρχουν σε φυσικά απομονωμένους ιούς όπως το Bat CoV RaTG13. Κατά την άποψή μας, προς το παρόν δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι το SARS-CoV-2 προήλθε από εργαστηριακό μηχανικό CoV. Είναι πιθανότερο ότι το SARS-CoV-2 είναι ένα ανασυνδυασμένο CoV που δημιουργείται στη φύση μεταξύ ενός CoV νυχτερίδας και ενός άλλου κοροναϊού σε έναν ενδιάμεσο ζωικό ξενιστή. Απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να διερευνηθεί αυτή η δυνατότητα και να επιλυθεί η φυσική προέλευση του SARS-CoV-2. Πρέπει να τονίσουμε ότι, παρόλο που το SARS-CoV-2 δεν δείχνει καμία ένδειξη εργαστηριακής προέλευσης,

Δήλωση αποκάλυψης

Δεν αναφέρθηκε πιθανή σύγκρουση συμφερόντων από τους συγγραφείς.

ORCID

    βιβλιογραφικές αναφορές

  • Wang D , Hu Β , Hu C , et αϊ. Κλινικά χαρακτηριστικά 138 νοσοκομειακών ασθενών με νέα πνευμονία μολυσμένη με κοροναϊό του 2019 στο Wuhan της Κίνας . ΤΖΑΜΑ. 2020 7 Φεβ . doi: 10.1001 / jama.2020.1585 [Crossref] ,  [Μελετητής Google] 
  • Chang LM , Wei L , et αϊ. Επιδημιολογικά και κλινικά χαρακτηριστικά νέων μολύνσεων από κοροναϊό με 13 ασθενείς εκτός Wuhan της Κίνας . ΤΖΑΜΑ. 2020 7 Φεβ . doi: 10.1001 / jama.2020.1623 [Crossref] ,  [Μελετητής Google] 
  • Chen N , Zhou M , Dong X , et αϊ. Επιδημιολογικά και κλινικά χαρακτηριστικά 99 περιπτώσεων της νέας πνευμονίας κοροναϊού του 2019 στο Wuhan της Κίνας: μια περιγραφική μελέτη . Νυστέρι. 2020 30 Ιανουαρίου , 395 (10223): 507 - 513 . doi: 10.1016 / S0140-6736 (20) 30211-7 [Crossref],[Web of Science ®] ,  [Μελετητής Google] 
  • Zhou P , Yang XL , Wang XG , et αϊ. Ένα ξέσπασμα πνευμονίας που σχετίζεται με ένα νέο κοροναϊό πιθανής προέλευσης νυχτερίδας . Φύση. 2020 3 Φλεβάρη . doi: 10.1038 / s41586-020-2012-7 [Crossref],[Web of Science ®] ,  [Μελετητής Google] 
  • Zhu N , Zhang D , Wang W , et αϊ. Ένα νέο coronavirus από ασθενείς με πνευμονία στην Κίνα, 2019 . Ν Engl J Med. 2020 24 Ιανουαρίου , 382 (8): 727 - 733 . doi: 10.1056 / NEJMoa2001017 [Crossref],[Web of Science ®] ,  [Μελετητής Google] 
  • Song HD , Tu CC , Zhang GW , κ.ά. Εξέλιξη Cross-ξενιστή της σοβαρό οξύ αναπνευστικό κορωναϊό συνδρόμου σε μοσχογαλή παλάμη και την ανθρώπινη . Proc Natl Acad Sci ΗΠΑ. 2005 15 Φεβρουαρίου 102 (7): 2430 - 2435 . doi: 10.1073 / pnas.0409608102 [Crossref],[Web of Science ®] ,  [Μελετητής Google] 
  • Menachery VD , Yount Jr. BL , Debbink K , et al. Ένα σύμπλεγμα που μοιάζει με SARS των κοροναϊών νυχτερίδας που κυκλοφορεί δείχνει δυνατότητες για ανθρώπινη εμφάνιση . Nat Med. 2015 Δεκ ; 21 (12): 1508 - 1513 . doi: 10.1038 / nm.3985 [Crossref],[Web of Science ®] ,  [Μελετητής Google] 
  • Ge XY , Li JL , Yang XL , et al. Απομόνωση και χαρακτηρισμός ενός κοροναϊού τύπου SARS που χρησιμοποιεί τον υποδοχέα ACE2 . Φύση. 2013 Νοέμβριος 28 , 503 (7477): 535 - 538 . doi: 10.1038 / nature12711 [Crossref],[Web of Science ®] ,  [Μελετητής Google] 
  • Roberts A , Deming D , Paddock CD , et αϊ. Ένας προσαρμοσμένος σε ποντίκι SARS-κοροναϊός προκαλεί ασθένεια και θνησιμότητα σε ποντίκια BALB / c . PLoS Pathog. 2007 Ιαν . 3 (1): e5 . doi: 10.1371 / journal.ppat.0030005 [Crossref],[Web of Science ®] ,  [Μελετητής Google] 
  • Li F , Li W , Farzan Μ , et αϊ. Δομή της περιοχής δέσμευσης υποδοχέα ακίδων SARS κορανοϊού συμπλοκοποιημένη με υποδοχέα . Επιστήμη. 2005 Σεπ 16 , 309 (5742): 1864 - 1868 . doi: 10.1126 / science.1116480 [Crossref],[Web of Science ®] ,  [Μελετητής Google] 
  • Li W , Moore MJ , Vasilieva Ν , et αϊ. Το ένζυμο μετατροπής της αγγειοτασίνης 2 είναι ένας λειτουργικός υποδοχέας του SARS κοροναϊού . Φύση. 2003, 27 Νοεμβρίου , 426 (6965): 450 - 454 . doi: 10.1038 / nature02145 [Crossref],[Web of Science ®] ,  [Μελετητής Google] 
  • Guan Y , Zheng BJ , He YQ , et αϊ. Απομόνωση και χαρακτηρισμός ιών που σχετίζονται με τον SARS κοροναϊό από ζώα στη νότια Κίνα . Επιστήμη. 2003 Οκτ 10 , 302 (5643): 276 - 278 . doi: 10.1126 / science.1087139 [Crossref],[Web of Science ®] ,  [Μελετητής Google] 
  • Demogines A , Farzan M , Sawyer SL. Στοιχεία για κοροναϊούς που χρησιμοποιούν ACE2 (CoVs) που σχετίζονται με σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο CoV σε νυχτερίδες . J Virol. 2012 Ιουν ; 86 (11): 6350 - 6353 . doi: 10.1128 / JVI.00311-12 [Crossref],[Web of Science ®] ,  [Μελετητής Google] 
  • Wu F , Zhao S , Yu B , et αϊ. Ένας νέος κοροϊός που σχετίζεται με την ανθρώπινη αναπνευστική νόσο στην Κίνα . Φύση. 2020 3 Φλεβάρη . doi: 10.1038 / s41586-020-2008-3 [Crossref],[Web of Science ®] ,  [Μελετητής Google] 
  • Xiao C , Li X , Liu S , et αϊ. Ο HIV-1 δεν συνέβαλε στο γονιδίωμα του 2019-nCoV . Εμφανίζονται Μικροβιακά. 2020 Δεκ ; 9 (1): 378 - 381 . doi: 10.1080 / 22221751.2020.1727299 [Taylor & Francis Online] ,  [Μελετητής Google] 

Επίσης, διόλου απαρατήρητες είναι οι δηλώσεις του Trump στο Coronavirus Task Force Press Briefing, ότι ο COVID19 μάλλον προέρχεται από τον εργαστηριακά παρασκευασμένο ιό SHC014, όπως θα δείτε και στο παρακάτω δημοσίευμα της Washington Post.

Μάλιστα, o Trump ανέφερε ότι εξαιτίας της μετάδοσης του μέσω του αέρα, είναι πιθανό μια ασκούμενη στο Ινστιτούτο Iολογίας της Γουχάν να μολύνθηκε τυχαία και να διέδωσε τον ιό στο φίλο της και σε άλλους, όταν βγήκε και πήγε σε μια κοντινή ψαραγορά, με αποτέλεσμα ο ιός να ξεφύγει. Επίσης, σε αυτό ανέφερε ότι οι Κινέζοι προσπάθησαν να ανταγωνιστούν τους Αμερικάνους και προχώρησαν περαιτέρω τις έρευνες, που όμως είχαν ξεκινήσει με χρηματοδότηση των ΗΠΑ μέσα στην Κίνα (όχι τυχαία).

Πηγές πιστεύουν ότι το ξέσπασμα του κορανοϊού προήλθε από το εργαστήριο Wuhan ως μέρος των προσπαθειών της Κίνας να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ







Λάβετε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για το coronavirus και άλλες παραδίδονται καθημερινά στα εισερχόμενά σας Εγγραφείτε εδώ.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υπάρχει αυξανόμενη εμπιστοσύνη ότι η  επιδημία COVID-19  προήλθε πιθανότατα σε εργαστήριο Wuhan, αν και όχι ως βιολογικό όπλο αλλά ως μέρος της προσπάθειας της Κίνας να αποδείξει ότι οι προσπάθειές της για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση των ιών είναι ίσες ή μεγαλύτερες από τις δυνατότητες του Ηνωμένες Πολιτείες, πολλές πηγές που ενημερώθηκαν σχετικά με τις λεπτομέρειες των πρώτων ενεργειών από την κυβέρνηση της Κίνας και έχουν δει σχετικό υλικό λένε στο Fox News.
Αυτό μπορεί να είναι η «ακριβότερη συγκαλυμμένη κυβέρνηση όλων των εποχών», ανέφερε μια από τις πηγές.
Οι πηγές πιστεύουν ότι η αρχική μετάδοση του ιού - ένα φυσικό στέλεχος που μελετήθηκε εκεί - ήταν νυχτερίδες στον άνθρωπο και ότι ο "ασθενής μηδέν" εργάστηκε στο εργαστήριο και στη συνέχεια πήγε στον πληθυσμό στο Wuhan.
Η «αυξανόμενη εμπιστοσύνη» προέρχεται από διαβαθμισμένα έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία ανοιχτού κώδικα, ανέφεραν οι πηγές. Η Fox News ζήτησε να δει τα αποδεικτικά στοιχεία απευθείας. Οι πηγές τόνισαν - όπως συμβαίνει συχνά με τη νοημοσύνη - ότι δεν είναι οριστική και δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται ως τέτοια. Κάποιοι μέσα στη διοίκηση και στις κοινότητες πληροφοριών και επιδημιολογικών είναι πιο σκεπτικοί και η έρευνα συνεχίζεται.
Αυτό που συμφωνούν όλες οι πηγές είναι η εκτεταμένη κάλυψη δεδομένων και πληροφοριών σχετικά με το COVID-19 που ενορχηστρώθηκε από την κινεζική κυβέρνηση.
Ερωτηθείς από τον Τζον Ρόμπερτς της Fox News σχετικά με την αναφορά, ο Πρόεδρος Τραμπ παρατήρησε στην ενημέρωση τύπου για την κοροναϊκή της Τετάρτης, "Όλο και περισσότερο ακούμε την ιστορία ... κάνουμε μια πολύ ενδελεχή εξέταση αυτής της φρικτής κατάστασης".
Τα έγγραφα περιγράφουν λεπτομερώς τις πρώτες προσπάθειες των γιατρών στο εργαστήριο και τις πρώτες προσπάθειες περιορισμού. Η αγορά υγρού Wuhan αρχικά προσδιορίστηκε ως πιθανό σημείο προέλευσης που δεν πούλησε ποτέ νυχτερίδες και οι πηγές λένε στην Fox News ότι η κατηγορία της υγρής αγοράς ήταν μια προσπάθεια της Κίνας να εκτρέψει την ευθύνη από το εργαστήριο, μαζί με τις προσπάθειες προπαγάνδας της χώρας που στοχεύουν τις ΗΠΑ και την Ιταλία .
Αξιωματούχοι της Πρεσβείας των ΗΠΑ προειδοποίησαν τον Ιανουάριο του 2018 για ανεπαρκή ασφάλεια στο εργαστήριο του Ινστιτούτου ιολογίας του Γουχάν και διαβίβασαν πληροφορίες σχετικά με επιστήμονες που διεξάγουν επικίνδυνες έρευνες σχετικά με τον κοραναϊό από νυχτερίδες,  ανέφερε η The Washington Post την  Τρίτη.
Σε αυτήν την Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020, μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua της Κίνας, ο κινέζος πρόεδρος Xi Jinping μιλά βίντεο με ασθενείς και ιατρικούς εργαζόμενους στο νοσοκομείο Huoshenshan στο Γουχάν στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας.  (Xie Huanchi / Xinhua μέσω AP)
Σε αυτήν την Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020, μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua της Κίνας, ο κινέζος πρόεδρος Xi Jinping μιλά βίντεο με ασθενείς και ιατρικούς εργαζόμενους στο νοσοκομείο Huoshenshan στο Γουχάν στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας. (Xie Huanchi / Xinhua μέσω AP)
Απαντώντας στην έκθεση, ο στρατηγός Mark Milley, πρόεδρος των Κοινοτήτων Αρχηγών Προσωπικού, είπε την Τρίτη το απόγευμα: "Δεν πρέπει να σας εκπλήσσει το γεγονός ότι έχουμε ενδιαφερθεί έντονα για αυτό και είχαμε πολλές πληροφορίες ρίξτε μια ματιά σε αυτό. Θα ήθελα απλώς να πω σε αυτό το σημείο, είναι ασαφές, αν και το βάρος των αποδείξεων φαίνεται να δείχνει φυσικό, αλλά δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα. "
«Ακόμα και σήμερα, τους βλέπω να παρακρατούν πληροφορίες και νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να συνεχίσουμε να τα πιέζουμε για κοινή χρήση», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Mark Esper  στο « Αμερικανικό Newsroom » την Τετάρτη, αναφερόμενος στην Κίνα. Ο Esper πρόσθεσε ότι δεν θα μιλήστε με την "αναφορά πληροφοριών", αλλά ότι "οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ξεκίνησε φυσικά - ήταν οργανικό, αν θέλετε. Νομίζω ότι σε εύθετο χρόνο, μόλις ξεπεράσουμε την πανδημία που βρισκόμαστε τώρα, θα υπάρχει χρόνος να κοιτάξουμε πίσω και να βεβαιωθούμε πραγματικά τι συνέβη και να βεβαιωθούμε ότι έχουμε καλύτερη κατανόηση, ώστε να μπορούμε να το αποτρέψουμε στο μέλλον. "
Οι πηγές δείχνουν τη δομή του ιού, λέγοντας ότι η χαρτογράφηση γονιδιώματος δείχνει συγκεκριμένα ότι δεν έχει αλλάξει γενετικά.
Μιλώντας στο " The Story " το απόγευμα της Τετάρτης, ο  υπουργός Εξωτερικών  Mike Pompeo παρατήρησε: "Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ξέρουμε ότι αυτός ο ιός προήλθε από το Wuhan της Κίνας. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει το Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν μόλις λίγα μίλια μακριά από το σημείο όπου η υγρή αγορά ήταν. Υπάρχουν ακόμα πολλά να μάθουμε. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εργάζεται επιμελώς για να το καταλάβει. "
Όσον αφορά την προειδοποίηση καλωδίων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το εργαστήριο Wuhan, ο Πομπέο είπε ότι η εγκατάσταση "περιείχε πολύ μεταδοτικά υλικά - το γνωρίζαμε, γνωρίζαμε ότι λειτουργούσαν σε αυτό το πρόγραμμα, πολλές χώρες έχουν τέτοια προγράμματα. Σε χώρες που είναι ανοιχτές και διαφανείς, Έχουν τη δυνατότητα να τους ελέγχουν και να τους διατηρούν ασφαλείς και επιτρέπουν σε εξωτερικούς παρατηρητές να βεβαιωθούν ότι όλες οι διαδικασίες και διαδικασίες είναι σωστές. Εύχομαι μόνο αυτό να είχε συμβεί σε αυτό το μέρος. "
Την Πέμπτη, το  υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας απέρριψε την υποψία ότι ο ιός διέφυγε από την εγκατάσταση, αναφέροντας δηλώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο  κοροναϊός  προήλθε από εργαστήριο.
Οι Αμερικανοί αρχικά βοηθούσαν να εκπαιδεύσουν τους Κινέζους σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ πολύ πριν οι Κινέζοι άρχισαν να εργάζονται για αυτόν τον ιό. Η γαλλική κυβέρνηση βοήθησε τους Κινέζους να δημιουργήσουν το εργαστήριο Wuhan.
Η Κίνα "100 τοις εκατό" κατέστειλε τα δεδομένα και άλλαξε δεδομένα, σύμφωνα με τις πηγές στην Fox News. Τα δείγματα καταστράφηκαν, οι μολυσμένες περιοχές καθαρίστηκαν, ορισμένες πρώιμες αναφορές διαγράφηκαν και τα ακαδημαϊκά άρθρα καταπνίγονταν. 
Υπήρχαν γιατροί και δημοσιογράφοι που «εξαφανίστηκαν» προειδοποιώντας για την εξάπλωση του ιού και τη μεταδοτική φύση του και μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η Κίνα κινήθηκε γρήγορα για να κλείσει τα ταξίδια εσωτερικά από το Γουχάν προς την υπόλοιπη Κίνα, αλλά δεν σταμάτησε τις διεθνείς πτήσεις από Γουχάν.
Επιπλέον, οι πηγές λένε στο Fox News ότι η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) συμμετείχε εξαρχής στο να βοηθήσει την Κίνα να καλύψει τα ίχνη της.     
Οι μετακινούμενοι φορούν μάσκες προσώπου για να προστατεύσουν από την εξάπλωση του νέου κοροναϊού καθώς περπατούν μέσω ενός σταθμού του μετρό στο Πεκίνο, Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανέφερε την Πέμπτη δεκάδες νέες περιπτώσεις COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τις οποίες λέει. είναι εισαγόμενες λοιμώξεις κατά τις πρόσφατες αφίξεις από το εξωτερικό και δύο "εγγενείς" περιπτώσεις στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ.  (AP Photo / Mark Schiefelbein)
Οι μετακινούμενοι φορούν μάσκες προσώπου για να προστατεύσουν από την εξάπλωση του νέου κοροναϊού καθώς περπατούν μέσω ενός σταθμού του μετρό στο Πεκίνο, Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανέφερε την Πέμπτη δεκάδες νέες περιπτώσεις COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τις οποίες λέει. είναι εισαγόμενες λοιμώξεις κατά τις πρόσφατες αφίξεις από το εξωτερικό και δύο "εγγενείς" περιπτώσεις στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ. (AP Photo / Mark Schiefelbein)
Ο Τραμπ  ανακοίνωσε στην ενημέρωση του Λευκού Οίκου για  κοροναϊκούς  στο Rose Garden την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταματήσουν αμέσως κάθε χρηματοδότηση για τον ΠΟΥ , λέγοντας ότι έβαλε «πολιτική ορθότητα για μέτρα διάσωσης». Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος δωρητής του  ΠΟΥ , και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε προγραμματίσει να παράσχει στον οργανισμό 893 εκατομμύρια δολάρια στην τρέχουσα διετή περίοδο χρηματοδότησης.
Οι ανώτερες διοικήσεις λένε χωριστά στην Fox News ότι η διάθεση του «προσχεδίου του ανοίγματος της αμερικανικής οικονομίας» του προέδρου θα γίνει την Πέμπτη το απόγευμα, πρώτα για τους κυβερνήτες και στη συνέχεια θα ενημερωθεί στον Τύπο.
Εν τω μεταξύ, ο ίδιος ο Τραμπ αντιμετωπίζει την κρίση στο επίκεντρο. Στις 24 Ιανουαρίου, για παράδειγμα, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter επαινώντας τη « διαφάνεια » της Κίνας στον κοροναϊό.
Αν και δεν μιλούσαν για τον πρόεδρο, οι πηγές ανέφεραν μια εξήγηση, λέγοντας ότι ήταν διπλωματική συζήτηση για να κάνουν τους Κινέζους να «αισθάνονται καλά» ενώ η έρευνα συνεχίστηκε, με το εμπόριο και άλλες συνομιλίες να γίνονται ταυτόχρονα.
Στις έξι ημέρες αφότου οι Κινέζοι αξιωματούχοι αποφάσισαν κρυφά ότι πιθανότατα αντιμετώπιζαν πανδημία από ένα νέο κοροναϊό, η πόλη Wuhan στο επίκεντρο της νόσου φιλοξένησε μαζικό συμπόσιο για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. εκατομμύρια άνθρωποι άρχισαν να ταξιδεύουν για εορτασμούς σεληνιακού έτους.
Ο Πρόεδρος Xi Jinping προειδοποίησε το κοινό την έβδομη ημέρα, 20 Ιανουαρίου. Ωστόσο, μέχρι τότε, περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι είχαν μολυνθεί κατά τη διάρκεια σχεδόν μιας εβδομάδας δημόσιας σιωπής, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που ελήφθησαν από το The Associated Press και εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων βάσει  αναδρομικής προοπτικής. δεδομένα λοίμωξης .
«Αυτό είναι τεράστιο», δήλωσε ο Zuo-Feng Zhang, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες. «Αν έπαιρναν δράση έξι ημέρες νωρίτερα, θα υπήρχαν πολύ λιγότεροι ασθενείς και οι ιατρικές εγκαταστάσεις θα ήταν επαρκείς. Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την κατάρρευση του ιατρικού συστήματος του Γουχάν. "
Η Barnini Chakraborty και το Associated Press της Fox News συνέβαλαν σε αυτήν την έκθεση.
Νωρίτερα, τον Μάιο του 2013 ανακοινώθηκε επισήμως στο Nature ότι ομάδα επιστημόνων από την Κίνα ΕΦΤΙΑΞΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΙΟ-ΧΙΜΑΙΡΑ, δηλαδή διπλό ιό, ο οποίος μπορεί να ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΕΡΑ, όπως κατήγγειλε και ο Trump.
Μια ομάδα επιστημόνων στην Κίνα δημιούργησε υβριδικούς ιούς αναμειγνύοντας γονίδια από το H5N1 και το στέλεχος H1N1 (από την πανδημία γρίπης των χοίρων του 2009) και έδειξαν ότι ορισμένα από τα υβρίδια μπορούν να εξαπλωθούν μέσω του αέρα μεταξύ ινδικών χοιριδίων.
Τα αποτελέσματα της έρευνας τους δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Science – https://science.sciencemag.org/content/340/6139/1459.full ). To link είναι παρακάτω:
https://www.nature.com/news/scientists-create-hybrid-flu-that-can-go-airborne-1.12925




Οι επιστήμονες δημιουργούν υβριδική γρίπη που μπορεί να μεταφερθεί στον αέρα

Ο ιός H5N1 με γονίδια από το H1N1 μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του αέρα μεταξύ των θηλαστικών.

Εργαλεία άρθρου

Δικαιώματα και δικαιώματα

KARSTEN SCHNEIDER / ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
Οι ερευνητές έχουν διασχίσει δύο στελέχη του ιού της γρίπης των πτηνών για να δημιουργήσουν ένα που μπορεί να μεταδοθεί μέσω του αέρα - και ενδεχομένως να εγκατασταθεί στα βλεφαρίδες των πνευμονικών κυττάρων όπως σε αυτήν την εννοιολογική εικόνα.
Καθώς ο κόσμος μεταμορφώνεται από έναν νέο ιό της γρίπης των πτηνών H7N9 που εξαπλώνεται στην Κίνα, μια μελέτη μας υπενθυμίζει ότι μια διαφορετική γρίπη των πτηνών - H5N1 - εξακολουθεί να αποτελεί απειλή πανδημίας.
Μια ομάδα επιστημόνων στην Κίνα δημιούργησε υβριδικούς ιούς αναμειγνύοντας γονίδια από το H5N1 και το στέλεχος H1N1 πίσω από την πανδημία γρίπης των χοίρων του 2009 και έδειξε ότι ορισμένα από τα υβρίδια μπορούν να εξαπλωθούν μέσω του αέρα μεταξύ ινδικών χοιριδίων. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο Science 1 .
Τα υβρίδια γρίπης μπορούν να προκύψουν φυσικά όταν δύο ιικά στελέχη μολύνουν το ίδιο κύτταρο και ανταλλάσσουν γονίδια. Αυτή η διαδικασία, γνωστή ως επανακατάταξη, παρήγαγε τα στελέχη που είναι υπεύθυνα για τουλάχιστον τρεις πανδημίες γρίπης στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης αυτής του 2009.
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα H5N1 και H1N1 έχουν αναδιαμορφωθεί φυσικά, αλλά έχουν πολλές ευκαιρίες να το κάνουν. Οι ιοί αλληλεπικαλύπτονται τόσο στο γεωγραφικό τους εύρος όσο και στο είδος που μολύνουν, και παρόλο που το H5N1 τείνει κυρίως να ανταλλάσσει γονίδια με τη δική του γενεαλογία, το πανδημικό στέλεχος H1N1 φαίνεται να είναι ιδιαίτερα επιρρεπές σε επαναξιολόγηση.
«Εάν αυτοί οι μεταδοτικοί στα θηλαστικά ιοί H5N1 δημιουργούνται στη φύση, μια πανδημία θα είναι πολύ πιθανή», λέει ο Hualan Chen, ένας ιολόγος στο Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του Χάρμπιν της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης.
«Είναι αξιοσημείωτο έργο και δείχνει ξεκάθαρα πώς η συνεχιζόμενη κυκλοφορία στελεχών H5N1 στην Ασία και την Αίγυπτο συνεχίζει να αποτελεί πολύ πραγματική απειλή για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων», λέει ο Jeremy Farrar, διευθυντής της μονάδας κλινικής έρευνας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στην πόλη του Χο Τσι Μινχ, Βιετνάμ.

Φόβοι γρίπης

Τα αποτελέσματα του Τσεν είναι πιθανό να αναζωπυρώσουν τη διαμάχη που πλήττει την κοινότητα της γρίπης πέρυσι, όταν δύο ομάδες διαπίστωσαν ότι το H5N1 θα μπορούσε να μεταφερθεί στον αέρα εάν έφερε ορισμένες μεταλλάξεις σε ένα γονίδιο που παρήγαγε μια πρωτεΐνη που ονομάζεται αιμοσυγκολλητίνη (HA) 2 , 3 . Μετά από έντονη συζήτηση για θέματα βιοασφάλειας που έθεσε το έργο, η κοινότητα της γρίπης υποκίνησε ένα εθελοντικό μορατόριουμ για έρευνα που θα προκαλούσε περαιτέρω μεταδοτικά στελέχη. Όλα τα πειράματα του Τσεν τελείωσαν πριν τεθεί σε ισχύ το κενό, αλλά αναμένεται περισσότερη δουλειά αυτής της φύσης τώρα που το μορατόριουμ άρθηκε.
«Πιστεύω ότι μια τέτοια έρευνα είναι κρίσιμη για την κατανόηση της γρίπης», λέει ο Farrar. «Ωστόσο, τέτοια εργασία, οπουδήποτε στον κόσμο, πρέπει να ρυθμίζεται αυστηρά και να διεξάγεται στις πιο ασφαλείς εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι καταχωρημένες και πιστοποιημένες σύμφωνα με ένα κοινό διεθνές πρότυπο.»
Οι ιολόγοι έχουν δημιουργήσει επανασυνδυαστές H5N1 στο παρελθόν. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι το H5N1 δεν παρήγαγε μεταδοτικά υβρίδια όταν επανεξετάζεται με ένα στέλεχος γρίπης που ονομάζεται H3N2 4 . Αλλά το 2011, ο Stacey Schultz-Cherry, ιολόγος στο St. Jude Children Research Hospital στο Memphis, Tennessee, έδειξε ότι η πανδημία H1N1 γίνεται πιο μολυσματική εάν μεταφέρει το γονίδιο HA από το H5N1 5 .
Η ομάδα του Chen μίλησε και ταίριαξε επτά γονιδιακά τμήματα από τα H5N1 και H1N1 σε κάθε πιθανό συνδυασμό, για να δημιουργήσει 127 επαναπροσδιορισμένους ιούς, όλοι με το γονίδιο HA του H5N1. Μερικά από αυτά τα υβρίδια θα μπορούσαν να εξαπλωθούν μέσω του αέρα μεταξύ ινδικών χοιριδίων σε παρακείμενα κλουβιά, αρκεί να μεταφέρουν ένα ή και τα δύο γονίδια από το H1N1 που ονομάζονται PA και NS. Δύο επιπλέον γονίδια από το Η1Ν1, το ΝΑ και το Μ, προώθησαν την αερομεταφερόμενη μετάδοση σε μικρότερο βαθμό, και ένα άλλο, το γονίδιο ΝΡ, το έκαναν σε συνδυασμό με το ΡΑ.
«Είναι ένα πολύ εκτεταμένο χαρτί», λέει ο Schultz-Cherry. «Πραγματικά δείχνει ότι είναι κάτι περισσότερο από το HA. Οι άλλες πρωτεΐνες είναι εξίσου σημαντικές και μπορούν να οδηγήσουν στη μετάδοση. Η Τσεν λέει ότι οι οργανώσεις υγείας πρέπει να παρακολουθούν τους άγριους ιούς για τους συνδυασμούς γονιδίων που η ομάδα της εντόπισε στην τελευταία μελέτη. "Αν βρεθούν τέτοιου είδους αναδιοργανωτές, θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή."

Κενό γνώσεων

Δεν είναι σαφές πώς εφαρμόζονται τα αποτελέσματα στους ανθρώπους. Τα ινδικά χοιρίδια έχουν πρωτεΐνες υποδοχέων που μοιάζουν με πτηνά στους ανώτερους αεραγωγούς τους εκτός από αυτά των θηλαστικών, οπότε οι επανασυνδυασμένοι ιοί μπορεί να συνδέονται σε αυτά πιο εύκολα από ό, τι στους ανθρώπους.
Και οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν εάν οι υβριδικοί ιοί είναι τόσο θανατηφόροι όσο και οι γονείς H5N1. Τα υβρίδια δεν σκότωσαν κανένα από τα ινδικά χοιρίδια στα οποία εξαπλώθηκαν, αλλά ο Τσεν λέει ότι αυτά τα τρωκτικά δεν είναι καλά μοντέλα παθογένειας στους ανθρώπους.
Υπάρχει επίσης η πιθανότητα ότι η παγκόσμια έκθεση που έχει ήδη εμφανιστεί στο στέλεχος πανδημίας H1N1 θα μπορούσε πραγματικά να μετριάσει τον κίνδυνο μελλοντικής πανδημίας παρέχοντας στους ανθρώπους κάποια ασυλία έναντι των επανασυνδυαστών με H5N1. Σε μια προηγούμενη μελέτη, η Τσεν και οι συνεργάτες της έδειξαν ότι ένα εμβόλιο από πανδημία H1N1 παρείχε κάποια προστασία έναντι λοιμώξεων H5N1 σε ποντίκια 6 .
"Εάν πάρετε [αντισώματα] από άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν μολυνθεί φυσικά, θα αντιδράσουν με αυτούς τους ιούς;" ρωτάει ο Schultz-Cherry. "Αυτή είναι μια σημαντική μελέτη που θα πρέπει να γίνει."
Κατά ειρωνικό τρόπο, η ομάδα του Τσεν είναι τώρα πολύ απασχολημένη να αντιδρά στην αναδυόμενη απειλή μιας διαφορετικής γρίπης των πτηνών - H7N9. Η έρευνα για το H5N1 θα πρέπει να περιμένει.
Φύση
 
doi : 10.1038 / nature.2013.12925

βιβλιογραφικές αναφορές

  1. Zhang, Υ. Et al. Επιστήμη http://dx.doi.org/10.1126/science.1229455 ( 2013 ).
    Εμφάνιση περιβάλλοντος
  2. Herfst, S. et αϊ . Science 336 , 1534 - 1541 ( 2012 ).
    Εμφάνιση περιβάλλοντος
  3. Imai, Μ. Et αϊ . Φύση 486 , 420 - 428 ( 2012 ).
    Εμφάνιση περιβάλλοντος
  4. Maines, TR et αϊ . Proc. Natl Acad. Sci. ΗΠΑ 103 , 12121 - 12126 ( 2006 ).
    Εμφάνιση περιβάλλοντος
  5. Cline, TD et αϊ . J. Virol. 85 , 12262 - 12270 ( 2011 ).
    Εμφάνιση περιβάλλοντος
  6. Shi, J. et αϊ . Αντιιικό Res. 93 , 346 - 353 ( 2012 ).
    Εμφάνιση περιβάλλοντος





Για την καλύτερη εμπειρία σχολιασμού, συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως χρήστης και αποδεχτείτε τις Οδηγίες κοινότητας . Θα ανακατευθυνθείτε ξανά σε αυτήν τη σελίδα όπου θα δείτε τα σχόλια να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο και να έχετε τη δυνατότητα να προτείνετε σχόλια σε άλλους χρήστες.
Προφανώς μερικές εταιρείες συνέχισαν τις έρευνες σε παρασκευές ιών, που όμως επισήμως το Αμερικανικό κράτος είχε ανακοινώσει ότι σταματά την χρηματοδότηση για τέτοιες έρευνες από τον Οκτώβριο του 2014, δηλαδή ένα χρόνο πριν τον SARS. Και οι Αμερικάνοι σταμάτησαν τη χρηματοδότηση βλέποντας ότι μπορεί να ξεφύγει το θέμα :

Οι ΗΠΑ θα σταματήσουν προσωρινά τη χρηματοδότηση για αμφιλεγόμενη έρευνα ιών


Η γρίπη των πτηνών ή η γρίπη των πτηνών προκαλεί μολυσματική και μεταδοτική αναπνευστική νόσο. Στο εργαστήριο, αρκετοί επιστήμονες έχουν κάνει το στέλεχος H5N1 πιο μεταδοτικό, μια αμφιλεγόμενη γραμμή έρευνας.
James Cavallini / ScienceSource
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα σταματήσει προσωρινά τη χρηματοδότηση οποιωνδήποτε νέων μελετών που θα μπορούσαν να κάνουν τρεις μολυσματικές ασθένειες υψηλού κινδύνου ακόμη πιο επικίνδυνες. Η κυβέρνηση ζητά από όλους τους επιστήμονες που συμμετέχουν σε αυτήν την έρευνα να σταματήσουν εθελοντικά τις τρέχουσες μελέτες τους.
Η ασυνήθιστη κίνηση έρχεται μετά από μια μακρά διαμάχη για πειράματα με μεταλλαγμένες μορφές ιού της γρίπης των πτηνών.
Το Γραφείο Επιστήμης και Τεχνολογικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει μια ανασκόπηση των πιθανών κινδύνων και των οφελών ορισμένων πειραμάτων με τρεις ιούς: SARS, MERS και γρίπη.
Η ανησυχία είναι ότι οι λεγόμενες μελέτες κέρδους της λειτουργίας θα διερευνήσουν πώς λειτουργούν αυτοί οι ιοί αλλάζοντας τους με τρόπους που θα μπορούσαν να τους καταστήσουν πιο παθογόνους ή μεταδοτικούς.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν τη σοφία να κάνουν τέτοια πειράματα από τότε που δύο μελέτες για τον ιό της γρίπης των πτηνών H5N1 δημιούργησαν μεταλλαγμένες μορφές που θα μπορούσαν ενδεχομένως να εξαπλωθούν μεταξύ ανθρώπων και να προκαλέσουν πανδημία, εάν βγήκαν ποτέ έξω από το εργαστήριο.








Το διάσημο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας θα συμμετάσχει στις νέες διαβουλεύσεις της κυβέρνησης, όπως και μια κυβερνητική συμβουλευτική επιτροπή που ονομάζεται Εθνικό Επιστημονικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο για τη Βιοασφάλεια, η οποία συνεδριάζει στις 22 Οκτωβρίου αφού δεν συνεδριάσει για περισσότερο από ένα χρόνο.
"Ακούγεται πολύ καλά νέα", λέει ο Marc Lipsitch της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, ο οποίος έχει επικρίνει πειράματα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέα παθογόνα με τη δυνατότητα να προκαλέσουν ανθρώπινες πανδημίες. «Χαίρομαι που βλέπω ότι τουλάχιστον ζητούν να σταματήσουν τα υπάρχοντα έργα».
Έως ότου οι αξιωματούχοι υιοθετήσουν μια τελική πολιτική για αυτά τα πειράματα, την οποία αναμένουν να κάνουν το επόμενο έτος, οι νέες προτάσεις δεν θα χρηματοδοτηθούν από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.
"Η συμμετοχή του κοινού σε αυτήν τη διαβουλευτική διαδικασία είναι βασική και η διαδικασία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι διαφανής, προσβάσιμη και ανοιχτή σε όλες τις πηγές", δήλωσε σε δήλωση ο διευθυντής της NIH Francis Collins .
"Το NIH έχει χρηματοδοτήσει τέτοιες μελέτες επειδή συμβάλλουν στον καθορισμό της θεμελιώδους φύσης των αλληλεπιδράσεων ανθρώπου-παθογόνου, επιτρέπουν την εκτίμηση του πανδημικού δυναμικού των αναδυόμενων μολυσματικών παραγόντων και ενημερώνει τις προσπάθειες δημόσιας υγείας και ετοιμότητας", σημείωσε ο Collins. "Ωστόσο, αυτές οι μελέτες συνεπάγονται επίσης κινδύνους βιοασφάλειας και βιοασφάλειας, οι οποίοι πρέπει να γίνουν καλύτερα κατανοητοί."
Ενημερώθηκε στις 5:25 μ.μ.:
Ο Yoshihiro Kawaoka, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν-Μάντισον, του οποίου το εργαστήριο έχει κάνει μελέτες με τη γρίπη, δήλωσε στο NPR μέσω email ότι δεν θα ξεκινήσει κανένα νέο έργο και θα συμβουλευτεί με αξιωματούχους του NIH για έργα που έχουν διεξαχθεί πειράματα.
"Ελπίζω ότι θα υπάρξει τελική επίλυση των ζητημάτων που περιβάλλουν την έρευνα που είναι σημαντικά για την προστασία της δημόσιας υγείας και την προώθηση της έρευνας για τους ιούς της γρίπης", έγραψε ο Kawaoka, προσθέτοντας ότι θα συμμετάσχει στην επερχόμενη συνάντηση του NSABB και ανυπομονούσε για εποικοδομητικές συζητήσεις.

Στην ουσία, θέλησαν να σταματήσουν την όρεξη που άνοιξε σε ορισμένες εταιρίες, να φτιάξουν χιμαιρικούς ιούς, όπως και σε κάποια εργαστήρια που αναγέννησαν τον ιό της Ισπανικής Γρίπης του 1918:
https://www.cdc.gov/flu/about/qa/1918flupandemic.htm

Αναδημιουργία του ιού της πανδημίας γρίπης του 1918

ερωτήσεις και απαντήσεις
Οι ερευνητές του CDC και οι συνεργάτες τους ανακατασκευάστηκαν με επιτυχία τον ιό της γρίπης που προκάλεσε την πανδημία της γρίπης 1918-19, η οποία σκότωσε έως και 50 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Μια αναφορά της δουλειάς τους, « Χαρακτηρισμός του εξωτερικούιού της πανδημικής γρίπης του 1918 που ανακατασκευάστηκε το 1918, "Δημοσιεύθηκε στο τεύχος της Επιστήμης στις 7 Οκτωβρίου 2005 Το έργο ήταν μια συνεργασία μεταξύ επιστημόνων από το CDC, το εξωτερικό εικονίδιοτης Σχολής Ιατρικής του Mount Sinai, το Ινστιτούτο Παθολογίας των Ενόπλων Δυνάμεων και το εξωτερικόεργαστήριο έρευνας νοτιοανατολικών πουλερικώνΟι ακόλουθες ερωτήσεις και απαντήσεις περιγράφουν αυτήν τη σημαντική έρευνα και σχετικά θέματα.
Σημείωση: Για μια λεπτομερή ιστορική περίληψη αυτού του έργου, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου διεξαγωγής του, των ατόμων που εμπλέκονται και των διδαγμάτων που αντλήθηκαν από αυτό, ανατρέξτε στην ενότητα Η πιο θανατηφόρα γρίπη: Η πλήρης ιστορία της ανακάλυψης και της ανοικοδόμησης του πανδημικού ιού του 1918 .

Ιστορικό της έρευνας

Τι έρευνα περιγράφει το επιστημονικό άρθρο; Γιατί είναι σημαντικό?
Η ανακάλυψη και ανασυγκρότηση του ιού πανδημίας του 1918
Εργαζόμενος εργαστηρίου
Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πώς μια ομάδα εμπειρογνωμόνων ερευνητών και κυνηγών ιών εντόπισε τον χαμένο ιό του 1918, αλληλούχησε το γονιδίωμά του και αναδόμησε τον ιό σε ένα εξαιρετικά ασφαλές και ρυθμιζόμενο εργαστήριο στο CDC για να μελετήσει τα μυστικά του και να προετοιμαστεί καλύτερα για μελλοντικές πανδημίες.
Αυτή η έκθεση περιγράφει την επιτυχή ανοικοδόμηση του ιού της γρίπης Α (H1N1) που είναι υπεύθυνη για την πανδημία «Ισπανική γρίπη» του 1918 και παρέχει νέες πληροφορίες σχετικά με τις ιδιότητες που συνέβαλαν στην εξαιρετική μολυσματικότητα. Αυτές οι πληροφορίες είναι ζωτικής σημασίας για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των τρεχουσών και μελλοντικών παρεμβάσεων στη δημόσια υγεία, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση επανεμφάνισης ενός ιού τύπου 1918. Η γνώση από αυτό το έργο μπορεί επίσης να ρίξει φως στην παθογένεση των σύγχρονων ιών της γρίπης του ανθρώπου με πιθανότητα πανδημίας. Η φυσική εμφάνιση ενός άλλου πανδημικού ιού θεωρείται πολύ πιθανή από πολλούς ειδικούς, και ως εκ τούτου οι γνώσεις για παθογόνους μηχανισμούς μπορούν και συμβάλλουν στην ανάπτυξη προφυλακτικών και θεραπευτικών παρεμβάσεων που απαιτούνται για την προετοιμασία για μελλοντικούς πανδημικούς ιούς.
Ποιοι είναι οι λόγοι για να κάνετε αυτά τα πειράματα;
Η πανδημία της γρίπης του 1918-19 σκότωσε περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, πολύ περισσότερα από τις επακόλουθες πανδημίες του 20ου αιώνα. Οι βιολογικές ιδιότητες που προσδίδουν μολυσματικότητα σε ιούς πανδημίας γρίπης δεν έχουν παραδοσιακά κατανοηθεί καλά και δικαιολογούν περαιτέρω μελέτη. Η έρευνα για την καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα μεμονωμένα γονίδια του ιού της πανδημικής γρίπης του 1918 συμβάλλουν στη διαδικασία της νόσου παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για τη βάση της μολυσματικότητας. Αυτό το είδος πληροφοριών βοήθησε τους υπαλλήλους της υγείας να σχεδιάσουν κατάλληλες στρατηγικές για έγκαιρη διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη, σε περίπτωση που εμφανιστεί παρόμοιος πανδημικός ιός. Επιπλέον, μια τέτοια έρευνα ενημερώνει την ανάπτυξη γενικών αρχών με τις οποίες μπορούμε καλύτερα να σχεδιάσουμε αντιιικά φάρμακα και άλλες παρεμβάσεις έναντι όλων των ιών της γρίπης με αυξημένη μολυσματικότητα.
Ποιος χρηματοδότησε το έργο που περιγράφεται σε αυτό το άρθρο;
Η εργασία με τον ανακατασκευασμένο ιό του 1918 πραγματοποιήθηκε και υποστηρίχθηκε από το CDC. Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) και το Ινστιτούτο Παθολογίας των Ενόπλων Δυνάμεων (AFIP) παρείχαν υποστήριξη για πολλές άλλες πτυχές αυτής της έρευνας.
Πότε ξεκίνησε η έρευνα το CDC για τον ιό του 1918;
Μελέτες CDC για τον ιό της γρίπης του 1918 ξεκίνησαν το 2004 με την έναρξη δοκιμών ιών που περιείχαν υποσύνολα των οκτώ γονιδίων του ιού του 1918. Προηγούμενα άρθρα που περιγράφουν τις ιδιότητες τέτοιων ιών δημοσιεύθηκαν πριν από το 2005. Η ανοικοδόμηση ολόκληρου του ιού του 1918 ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2005.
Θα μπορούσε ένας ιός H1N1 τύπου 1918 να επανεμφανιστεί και να προκαλέσει ξανά πανδημία;
Είναι αδύνατο να προβλεφθεί με βεβαιότητα η εμφάνιση μιας μελλοντικής πανδημίας, συμπεριλαμβανομένου ενός ιού που μοιάζει με το 1918. Πανδημίες συμβαίνουν όταν εμφανίζεται ένας ιός της γρίπης στον οποίο υπάρχει μικρή ή καθόλου προϋπάρχουσα ανοσία στον ανθρώπινο πληθυσμό. Ωστόσο, γενικά πιστεύεται ότι μια πανδημία που μοιάζει με το 1918 θα είναι λιγότερο σοβαρή λόγω της εμφάνισης εμβολίων για την πρόληψη της γρίπης, των σημερινών εγκεκριμένων από την FDA φαρμάκων κατά της γρίπης και του υπάρχοντος παγκόσμιου συστήματος παρακολούθησης της γρίπης που διατηρεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Είναι αποτελεσματικά τα αντιιικά και τα εμβόλια κατά του ιού του 1918 H1N1;
Ναί. Το Oseltamivir (Tamiflu® ή γενικό), έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό έναντι παρόμοιων ιών γρίπης Α (H1N1) και αναμένεται να είναι αποτελεσματικό κατά του ιού του 1918 H1N1. Άλλα αντιιικά (zanamivir, peramivir και baloxavir) δεν έχουν δοκιμαστεί έναντι αυτού του συγκεκριμένου ιού, αλλά αναμένεται να είναι επίσης αποτελεσματικά. Τα εμβόλια που περιέχουν το 1918 ΗΑ ή άλλους υπότυπους Η1 ΗΑ πρωτεΐνες ήταν αποτελεσματικά στην προστασία των ποντικών από τον ιό του 1918 Η1Ν1. Ο εμβολιασμός με τα τρέχοντα εμβόλια εποχικής γρίπης αναμένεται να παρέχει κάποια προστασία στους ανθρώπους, καθώς τα εμβόλια εποχικής γρίπης παρείχαν κάποιο επίπεδο προστασίας από τον ιό H1N1 του 1918 σε ποντίκια.
Είναι σε εξέλιξη νέα προφυλακτικά και θεραπευτικά που θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικά κατά του ιού του 1918;
Οι επιστήμονες συνεχίζουν να εργάζονται για την ανάπτυξη νέων ιών που μπορεί να είναι αποτελεσματικά κατά του ιού που μοιάζει με το 1918. Η ανοικοδόμηση του πανδημικού ιού H1N1 του 1918 και οι επακόλουθες μελέτες που ακολούθησαν έδειξαν ότι τα γονίδια της πολυμεράσης του 1918 συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιγραφή του πανδημικού ιού. Αυτή η εικόνα εντόπισε έναν σημαντικό παράγοντα λοιμογόνου παράγοντα στη μελέτη της γρίπης που στοχεύει τώρα στην ανάπτυξη αντιικών ενώσεων. Επομένως, νέοι αναστολείς πολυμεράσης υπόσχονται να προσθέσουν στις κλινικές επιλογές αντιμετώπισης λοιμώξεων από τον ιό της γρίπης.

Προφυλάξεις βιοασφάλειας

Διακυβεύτηκε το κοινό από τα πειράματα που έγιναν σε αυτόν τον ιό;
Η εργασία που περιγράφεται σε αυτήν την αναφορά πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας αυστηρές προφυλάξεις βιοασφάλειας και βιοασφάλειας που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των εργαζομένων και του κοινού από πιθανή έκθεση σε αυτόν τον ιό (για παράδειγμα, από τυχαία απελευθέρωση του ιού στο περιβάλλον). Ο ιός του 1918 που χρησιμοποιήθηκε σε αυτά τα πειράματα έκτοτε καταστράφηκε στο CDC και δεν αποτελεί συνεχή κίνδυνο για το κοινό.
Ποιες προφυλάξεις βιοασφάλειας και βιοασφάλειας για την προστασία των εργαστηριακών εργαζομένων και του κοινού υπήρχαν κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας;
Πριν ξεκινήσουν τα πειράματα, διεξήχθησαν δύο επίπεδα εσωτερικής έγκρισης CDC: μια ανασκόπηση της Επιτροπής Θεσμικής Βιοασφάλειας και μια ανασκόπηση της Επιτροπής Φροντίδας και Χρήσης των Ζώων. Όλοι οι ιοί που περιέχουν ένα ή περισσότερα τμήματα γονιδίων από τον ιό της γρίπης του 1918 δημιουργήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες βιοασφάλειας της ενδιάμεσης σύστασης CDC-NIH για αύξηση της εργαστηριακής εργασίας επιπέδου βιοασφάλειας που περιλαμβάνει μη σύγχρονους ιούς ανθρώπινης γρίπης. Παρόλο που ο ιός του 1918 δεν ορίστηκε ως επιλεκτικός παράγοντας κατά τη στιγμή που εκτελέστηκε αυτή η εργασία, όλες οι διαδικασίες πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας τα αυξημένα στοιχεία βιοασφάλειας που έχουν επιβληθεί από το πρόγραμμα Select Agent του CDC.
Ποιες είναι οι κατάλληλες πρακτικές βιοασφάλειας και συνθήκες περιορισμού για εργασία με το στέλεχος της γρίπης του 1918;
Συνιστώνται πρακτικές, διαδικασίες και εγκαταστάσεις Biosafety Level 3 ή Animal Biosafety Level 3, καθώς και βελτιώσεις που περιλαμβάνουν ειδικές διαδικασίες (συζητούνται στην επόμενη ερώτηση παρακάτω), για εργασία με το στέλεχος του 1918. Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα βιοασφάλειας που αντιστοιχούν στον βαθμό κινδύνου που δημιουργεί η έρευνα και περιλαμβάνουν βαθμούς προστασίας για το προσωπικό, το περιβάλλον και την κοινότητα. Το επίπεδο βιοασφάλειας 4 παρέχει τις πιο αυστηρές συνθήκες περιορισμού, το επίπεδο βιοασφάλειας 1 το λιγότερο αυστηρό. Αυτά τα επίπεδα βιοασφάλειας αποτελούνται από ένα συνδυασμό εργαστηριακών πρακτικών και τεχνικών, εξοπλισμού ασφαλείας και εργαστηριακών εγκαταστάσεων που είναι κατάλληλες για τις λειτουργίες που εκτελούνται. Τα ειδικά κριτήρια για κάθε επίπεδο βιοασφάλειας περιγράφονται λεπτομερώς στην έκδοση CDC / NIHΒιοασφάλεια σε μικροβιολογικά και βιοϊατρικά εργαστήρια .
Τι είναι το "Βελτιωμένο" Biosafety Level 3; Ποιες είναι οι συγκεκριμένες βελτιώσεις που χρησιμοποιούνται για την εργασία με το στέλεχος της γρίπης του 1918;
Μια εγκατάσταση Biosafety Level 3 με συγκεκριμένες βελτιώσεις περιλαμβάνει πρωταρχικά (ερμάρια ασφαλείας, θαλάμους απομόνωσης, γάντια και ρόμπες) και δευτερεύοντα (κατασκευή εγκαταστάσεων, επεξεργασία διήθησης HEPA του καυσαερίου) για την προστασία των εργαζομένων του εργαστηρίου και του κοινού από τυχαία έκθεση. Οι ειδικές πρόσθετες («βελτιωμένες») διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για εργασία με το στέλεχος του 1918 περιλαμβάνουν:
  • Αυστηρή τήρηση πρόσθετων πρωτοκόλλων αναπνευστικής προστασίας και αλλαγής ρούχων.
  • Χρήση αρνητικής πίεσης, αναπνευστικών ουσιών φιλτραρισμένων με HEPA ή θετικών αναπνευστικών συσκευών καθαρισμού αέρα (PAPRs).
  • Χρήση του φιλτραρίσματος HEPA για την επεξεργασία καυσαερίων. και
  • Τροποποίηση πρακτικών προσωπικού ώστε να περιλαμβάνονται προσωπικά ντους πριν από την έξοδο από το εργαστήριο.
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συστάσεις βιοασφάλειας για εργασία με διάφορους ιούς της γρίπης ανθρώπων και ζώων, συμπεριλαμβανομένου του ιού του 1918, μπορείτε να βρείτε στην ενδιάμεση καθοδήγηση CDC / NIH για τέτοιες εργασίες στην ενδιάμεση σύσταση CDC-NIH για αύξηση της εργαστηριακής εργασίας σε επίπεδο βιοασφάλειας που περιλαμβάνει μη σύγχρονη ανθρώπινη γρίπη Ιοί.
Πώς διεξήχθησαν αυτά τα πειράματα με ασφάλεια χρησιμοποιώντας περιορισμούς που παρέχονται από το BSL-3 με βελτιώσεις;
Τα άρτια εκπαιδευμένα εργαστήρια συνεργάστηκαν με το στέλεχος του ιού της γρίπης του 1918 με ασφάλεια χρησιμοποιώντας τον ενισχυμένο περιορισμό BSL-3. Οι ερευνητές στο CDC λαμβάνουν εξειδικευμένη εκπαίδευση και περνούν από μια αυστηρή διαδικασία εκκαθάρισης βιοασφάλειας (και ασφάλειας). Για το έργο που αναφέρεται στο επιστημονικό άρθρο, ο επικεφαλής ερευνητής του CDC παρείχε τακτικές εβδομαδιαίες γραπτές αναφορές σε διευθυντικά στελέχη του CDC, συμπεριλαμβανομένου του Διευθυντή Επιστημών του οργανισμού, και έλαβε εντολή να ενημερώσει αμέσως τους υπαλλήλους του οργανισμού για τυχόν ανησυχίες που σχετίζονται με τη βιοασφάλεια ή τη βιοασφάλεια.
Μια εγκατάσταση BSL-3 με συγκεκριμένες βελτιώσεις περιλαμβάνει πρωτεύοντα (ντουλάπια ασφαλείας, ντουλάπια απομόνωσης, γάντια, φορέματα) και δευτερεύοντα (κατασκευή εγκαταστάσεων) εμπόδια για την προστασία των εργαστηριακών εργαζομένων και του κοινού από τυχαία έκθεση. Συγκεκριμένες βελτιώσεις περιλαμβάνουν απαιτήσεις αλλαγής ρούχων και ντους και χρήση αναπνευστικής συσκευής καθαρισμού αέρα (PAPR, στολές μισού σώματος). Τα πρωτογενή και δευτερεύοντα εμπόδια συν πρόσθετες πρακτικές προσωπικής ασφάλειας παρέχουν τον κατάλληλο περιορισμό για τη διεξαγωγή μιας τέτοιας έρευνας για τη γρίπη. Το CDC αξιολόγησε τις συγκεκριμένες μελέτες που θα διεξαχθούν καθώς και την πολύ έμπειρη επιστημονική ομάδα που διεξήγαγε την έρευνα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτή η εργασία θα μπορούσε να προχωρήσει υπό περιορισμό BSL-3 με βελτιώσεις.
Γιατί χρησιμοποιήθηκε ο περιορισμός BSL-3 για εργασία στον ιό H1N1 του 1918 όταν οι περισσότεροι ιοί της γρίπης του ανθρώπου του υποτύπου H1N1 αντιμετωπίζονται υπό πολύ λιγότερο αυστηρό περιορισμό;
Τα κατάλληλα μέτρα βιοασφάλειας για την εργασία ενός δεδομένου παθογόνου εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της προηγούμενης εμπειρίας με τα παθογόνα ή παρόμοια παθογόνα, τη λοιμογόνο ικανότητα και τη μεταδοτικότητα του παθογόνου, τον τύπο του πειράματος και τη διαθεσιμότητα εμβολίων και / ή αντιμικροβιακών φαρμάκων αποτελεσματικών κατά του παθογόνου. Πριν από την ανασυγκρότηση του ιού του 1918, το CDC αξιολόγησε προσεκτικά τις συγκεκριμένες μελέτες που θα διεξαχθούν και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτή η έρευνα θα μπορούσε να γίνει με ασφάλεια και ασφάλεια υπό περιορισμό BSL-3. Όλοι οι ιοί που περιέχουν ένα ή περισσότερα γονιδιακά τμήματα από τον ιό της γρίπης του 1918 δημιουργήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν υπό εργαστηριακές συνθήκες υψηλής περιεκτικότητας (ενισχυμένες με BSL 3) σύμφωνα με τις οδηγίες των NIH και CDC.
Ένα υψηλότερο επίπεδο περιορισμού (επίπεδο βιοασφάλειας 4) χρησιμοποιείται για εργασίες σε νέα ή εξωτικά παθογόνα για τα οποία δεν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο. Αυτό δεν ισχύει για τον ιό του 1918. Οι απόγονοι του ιού της γρίπης του 1918 κυκλοφορούν ακόμη και σήμερα, και τα τρέχοντα εμβόλια εποχικής γρίπης παρέχουν κάποια προστασία έναντι του ιού του 1918. Επιπλέον, δύο τύποι αντιιικών φαρμάκων, η ριμανταδίνη (Flumadine) και το oseltamivir (Tamiflu® ή γενικό) έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικά έναντι παρόμοιων ιών γρίπης Α (H1N1) και αναμένεται να είναι αποτελεσματικά κατά του ιού του 1918 H1N1. Άλλα αντιιικά (zanamivir, peramivir και baloxavir) δεν έχουν δοκιμαστεί έναντι αυτού του συγκεκριμένου ιού, αλλά αναμένεται επίσης να είναι αποτελεσματικά.
Ο φυσικός και μηχανικός σχεδιασμός του ενισχυμένου BSL-3 είναι πολύ παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποιείται στα εργαστήρια BSL-4. Το εργαστήριο BSL-3 διαθέτει επίσης υπερσύγχρονο έλεγχο ροής αέρα που φιλτράρει τον εξερχόμενο αέρα και όλα τα απόβλητα υποβάλλονται σε αυτόκαυστο ή απολυμαίνονται πριν φύγει από την περιοχή εργασίας, αποτρέποντας τη διαφυγή μολυσματικών παραγόντων.

Ζητήματα βιοασφάλειας

Παραβίασε η Σύμβαση της πανδημίας ιού της γρίπης της Ισπανίας το 1918 που περιείχε την πλήρη κωδικοποιητική αλληλουχία των οκτώ τμημάτων γονιδιακού ιού παραβίασε τη Σύμβαση για τα βιολογικά όπλα;
Όχι. Το άρθρο Ι της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα (BWC) επιτρέπει συγκεκριμένα τη μικροβιολογική έρευνα για προφυλακτικούς, προστατευτικούς ή άλλους ειρηνικούς σκοπούς. Το άρθρο X του BWC ενθαρρύνει την «πληρέστερη δυνατή ανταλλαγή… επιστημονικών και τεχνολογικών πληροφοριών» για τη χρήση βιολογικών παραγόντων για την πρόληψη ασθενειών και άλλων ειρηνικών σκοπών. Περαιτέρω, το άρθρο Χ του BWC ορίζει ότι το BWC δεν πρέπει να παρεμποδίζει την τεχνολογική ανάπτυξη στον τομέα των ειρηνικών βακτηριολογικών δραστηριοτήτων. Επειδή η εμφάνιση ενός άλλου πανδημικού ιού θεωρείται πιθανή, αν όχι αναπόφευκτη, ο χαρακτηρισμός του ιού του 1918 μπορεί να μας επιτρέψει να αναγνωρίσουμε την πιθανή απειλή που δημιουργούν τα νέα στελέχη του ιού της γρίπης και θα ρίξει φως στα προληπτικά και θεραπευτικά αντίμετρα που θα χρειαστούν για τον έλεγχο των πανδημικών ιών.
Η έκθεση παρείχε ένα «σχεδιάγραμμα» στους βιοτρομοκρατικούς να αναπτύξουν και να εξαπολύσουν μια καταστροφική πανδημία στον κόσμο;
Όχι. Αυτή η αναφορά δεν παρέχει το σχέδιο για τον βιοτρομοκρατία να αναπτύξει ένα στέλεχος πανδημίας γρίπης. Το σύστημα αντίστροφης γενετικής που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του ιού του 1918 είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη εργαστηριακή τεχνική. Ενώ υπάρχουν ανησυχίες ότι αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί κατά λάθος για σκοπούς βιοτρομοκρατίας, υπάρχουν επίσης σαφή και σημαντικά πιθανά οφέλη της ανταλλαγής αυτών των πληροφοριών με την επιστημονική κοινότητα: δηλαδή, διευκόλυνση της ανάπτυξης αποτελεσματικών παρεμβάσεων, ενισχύοντας έτσι τη δημόσια υγεία και την εθνική ασφάλεια.
Είναι ο ιός της γρίπης του 1918 επιλεγμένος παράγοντας;
Η Τεχνική Συμβουλευτική Επιτροπή Ενδοκυβερνητικών Επιλεγμένων Αντιπροσώπων και Τοξινών συνεδρίασε στις 30 Σεπτεμβρίου 2005, και συνέστησε την προσθήκη του ανακατασκευασμένου ιού της γρίπης του 1918 στη λίστα επιλεγμένων παραγόντων του HHS. Ακολουθώντας αυτή τη σύσταση, το CDC τροποποίησε τους κανονισμούς του και όρισε όλες τις ανασυνταγμένες ικανότητες αναπαραγωγής του ιού της πανδημικής γρίπης του 1918 που περιέχει οποιοδήποτε τμήμα των κωδικοποιητικών περιοχών και των οκτώ γονιδιακών τμημάτων (ανακατασκευασμένος ιός της γρίπης του 1918) ως επιλεγμένος παράγοντας.
Τι είναι το πρόγραμμα Select Agent;
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ρυθμίζουν την κατοχή, χρήση και μεταφορά επιλεγμένων παραγόντων και τοξινών που έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια. Το CDC Select Agent Program επιβλέπει αυτές τις δραστηριότητες και καταχωρεί όλα τα εργαστήρια και άλλες οντότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που κατέχουν, χρησιμοποιούν ή μεταφέρουν έναν επιλεγμένο παράγοντα ή τοξίνη.
Τα Υπουργεία Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS) και Γεωργίας (USDA) δημοσίευσαν τους τελικούς κανόνες για την κατοχή, τη χρήση και τη μεταφορά επιλεγμένων παραγόντων και τοξινών (42 CFR Part 73, 7 CFR Part 331 and 9 CFR Part 121) στο το Ομοσπονδιακό Μητρώο στις 18 Μαρτίου 2005. Όλες οι διατάξεις αυτών των τελικών κανόνων αντικαθιστούν αυτές που περιλαμβάνονται στους ενδιάμεσους τελικούς κανόνες και τέθηκαν σε ισχύ στις 18 Απριλίου 2005.
Ήδη από το 2006 ο Dr Jan van Aken με άρθρο του στο Nature έγραφε ότι δεν είναι τόσο ωφέλιμη η πρώτη εργαστηριακή αναγέννηση του ιού της Ισπανικής Γρίπης, που πρωτοέγινε το 2005:




Οι κίνδυνοι αναγέννησης του ιού της γρίπης του 1918 υπερτερούν των οφελών

τόμος
 439 , 
σελίδα
Κύριε
Η ειδική σας έκθεση «Ο ιός της γρίπης του 1918 αναστήθηκε» ( Nature 437 , 794–795; 2005), σχετικά με τη συζήτηση σχετικά με την αναδημιουργία του ιού της γρίπης του ανθρώπου του 1918 (Ισπανικά), επικεντρώνεται αποκλειστικά στο ζήτημα της δημοσίευσης, δίνοντας λίγη προσοχή τη δυνατότητα ρύθμισης δυνητικά επιβλαβών πειραμάτων προτού ξεκινήσουν.
Ένα βασικό στοιχείο της συνεργατικής ασφάλειας είναι η εμπιστοσύνη και η εμπιστοσύνη. Μόνο ένα υψηλό επίπεδο διαφάνειας θα επιτρέψει στα έθνη να κρίνουν σωστά τις προθέσεις των άλλων, να ενεργούν για να αποθαρρύνουν την αβάσιμη υποψία και να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη στη συμμόρφωση με τις συνθήκες ελέγχου των όπλων.
Η απόκρυψη κρίσιμων πληροφοριών για έρευνα διπλής χρήσης θα υπονόμευε τις προσπάθειες ελέγχου των όπλων. Μόλις διεξαχθεί ένα ερευνητικό έργο, θα πρέπει να δημοσιεύεται πλήρως. Η προτιμώμενη επιλογή για έρευνα όπου οι πιθανοί κίνδυνοι θεωρούνται ότι υπερβαίνουν τα πιθανά οφέλη είναι να σταματήσει η έρευνα πριν ακόμη ξεκινήσει. Τόσο η Βασιλική Εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και η Εθνική Ακαδημία Επιστημών των Η.Π.Α. έχουν προτείνει μια συστηματική ανασκόπηση των επιστημονικών ερευνητικών προτάσεων πριν από την έναρξη της εργασίας, αλλά αυτή η προσέγγιση παραμελείται πλήρως στη συζήτηση σχετικά με τον ισπανικό ιό της γρίπης. Οι συνέπειες αυτού του έργου θα μπορούσαν και θα έπρεπε να είχαν αξιολογηθεί πριν από δέκα χρόνια ή από τότε.
Ένα άλλο μειονέκτημα της τρέχουσας συζήτησης είναι η έλλειψη συστηματικής προσέγγισης στην ανάλυση κινδύνου-οφέλους. Οποιαδήποτε παρέμβαση στην επιστημονική διαδικασία πρέπει να βασίζεται σε επιστημονικά ορθή αξιολόγηση τόσο των κινδύνων όσο και των οφελών. Τα κριτήρια για την εκτίμηση της πιθανής κατάχρησης της έρευνας διπλής χρήσης περιλαμβάνουν τη στρατιωτική χρησιμότητά της και το επίπεδο τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης που απαιτείται για την εφαρμογή αυτής της γνώσης για κακοήθεις σκοπούς, λαμβάνοντας υπόψη μια ποικιλία πιθανών παραγόντων. Η διαθεσιμότητα εργαλείων διαχείρισης κινδύνου, όπως αποτελεσματικά μέτρα ελέγχου των όπλων, είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας στην εκτίμηση κινδύνου.
Παρόλο που οι περισσότεροι σχολιαστές συμφωνούν ότι το δυναμικό κατάχρησης της εργασίας για την ισπανική γρίπη είναι συγκριτικά υψηλό, φαίνεται ότι η αντικειμενική αξιολόγηση των ωφελειών είναι το πιο αμφιλεγόμενο μέρος της εξίσωσης.
Η Ειδική Έκθεσή σας ισχυρίζεται ότι η ισπανική γρίπη αυξάνει την κατανόηση των παραγόντων της μολυσματικότητας και της παθογένειας και μπορεί να συμβάλει στον εντοπισμό του επόμενου πανδημικού στελέχους ή στην ανάπτυξη κατάλληλων φαρμάκων. Αυτές οι γενικές δηλώσεις ισχύουν για τα περισσότερα βιοϊατρικά ερευνητικά έργα. Ωστόσο, οι γενικότητες συμβάλλουν ελάχιστα στη συστηματική ανάλυση κινδύνου-οφέλους, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει εκτίμηση της σημασίας της έρευνας σε υγειονομικό και ανθρωπιστικό πλαίσιο, εάν υπάρχουν εναλλακτικές ερευνητικές δυνατότητες και η προστιθέμενη αξία κάθε συγκεκριμένης πειραματικής προσέγγισης.
Οι πανδημίες της γρίπης είναι ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας, αλλά είναι αμφίβολο εάν ένα ανασυγκροτημένο ιικό στέλεχος από το 1918 είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Εκατοντάδες άλλα στελέχη της γρίπης από τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, που ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό από τη μεταδοτικότητα και την παθογένεια, παρέχουν έναν άφθονο ερευνητικό πόρο για συγκριτικές μελέτες. Η προστιθέμενη αξία ενός επιπρόσθετου στελέχους - και, συνεπώς, το συγκεκριμένο όφελος του ανοικοδομημένου ισπανικού στελέχους γρίπης - είναι πολύ περιορισμένη.




Πληροφορίες συγγραφέα

Δικαιώματα και δικαιώματα

Εκτυπώσεις και δικαιώματα

Σχετικά με αυτό το άρθρο

Αναφέρετε αυτό το άρθρο

van Aken, D. Οι κίνδυνοι αναγέννησης του ιού της γρίπης του 1918 υπερτερούν των οφελών Nature 439, 266 (2006). https://doi.org/10.1038/439266α
  • Που δημοσιεύθηκε
  • Ημερομηνία έκδοσης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Όποιος μοιραστείτε τον παρακάτω σύνδεσμο θα μπορεί να διαβάσει αυτό το περιεχόμενο:
O Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Λοιμωδών Νοσημάτων Dr Faucci, ζήτησε το 2012 να σταματήσουν οι έρευνες, γιατί ανησυχούν όλοι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τρομοκράτες ως ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ. Υπόψιν, ότι υπήρχε συνεργασία ΗΠΑ-Κίνας σε αυτόν τον τομέα:
Ωστόσο, ο Trump τις προάλλες τον κατηγόρησε ότι το 2015 έδωσε 3.7 εκ. ευρώ στο Ιολογικό εργαστήριο της Γιουχάν!
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε επιχορήγηση 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων στο εργαστήριο Wuhan στο κέντρο ελέγχου διαρροών κοροναϊών
από τους πολίτες για νόμιμη κυβέρνηση
11 days ago  | 46645 προβολές | 0  0 σχόλια | 6   |  | 6 συστάσειςemail σε έναν φίλοΤυπώνω
Ενημερώσεις ειδήσεων από την CLG
14 Απριλίου 2020 
Όλοι οι σύνδεσμοι είναι εδώ:

Προηγούμενη έκδοση: Το  Τμήμα Υγείας του ΜΝ ενημερώνει τους γιατρούς πώς να συμπληρώσουν τα πιστοποιητικά θανάτου για να συμπεριλάβουν το COVID-19, είτε το άτομο πέθανε είτε όχι. Ο Σάντερς βγαίνει από τον προεδρικό αγώνα

Αποκαλύφθηκε: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε επιχορήγηση 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων στο εργαστήριο Wuhan στο κέντρο ελέγχου διαρροών κοροναϊών  - Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, μια κυβερνητική υπηρεσία, απένειμε έρευνα επιχορήγησης 3,7 εκατομμυρίων στο Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν  - Το εργαστήριο είναι το κέντρο πολλές   θεωρίες συνωμοσίας που υποδηλώνουν ότι είναι η αρχική πηγή της επιδημίας του κοροναϊού | 12 Απριλίου 2020 | Το κινεζικό εργαστήριο στο επίκεντρο του ελέγχου για πιθανή διαρροή κοραναϊού χρησιμοποιεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να διεξάγει έρευνα σχετικά με νυχτερίδες από τις σπηλιές που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι η αρχική πηγή της θανατηφόρου επιδημίας. Το Ινστιτούτο Ιολογίας του Γουχάν ανέλαβε πειράματα με κοροϊούς σε θηλαστικά που είχαν συλληφθεί πάνω από 1.000 μίλια μακριά στο Γιουνάν, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από επιχορήγηση 3,7 εκατομμυρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η αλληλουχία του γονιδιώματος COVID-19 το έχει εντοπίσει πίσω σε νυχτερίδες που βρέθηκαν σε σπήλαια Γιουνάν, αλλά θεωρήθηκε για πρώτη φορά ότι μεταφέρθηκε σε ανθρώπους σε μια αγορά ζώων στο Γουχάν. Η αποκάλυψη ότι το Ινστιτούτο Wuhan πειραματιζόταν σε νυχτερίδες από την περιοχή που ήταν ήδη γνωστό ότι είναι η πηγή του COVID-19 - και το έκανε με την αμερικανική m-ney - έχει προκαλέσει περαιτέρω φόβους ότι το εργαστήριο και όχι η αγορά,

ΗΠΑ: Νοσοκομεία Πληρώνονται 13.000 $ για να απαριθμήσουν τους ασθενείς ως COVID-19 και 39.000 $ για να τους βάλουν σε έναν αναπνευστήρα | 10 Απριλίου 2020 | Μινεσότα: Ο γερουσιαστής του δημοκρατικού κράτους Scott Jensen, ο οποίος είναι επίσης ιατρός, λέει ότι η AMA ενθαρρύνει τους γιατρούς να υπολογίζουν υπερβολικά τους θανάτους από κοροναϊούς. Αποκάλυψε ότι «η Medicare καθορίζει ότι εάν έχετε μια εισαγωγή COVID-19 στο νοσοκομείο παίρνετε 13.000. Εάν αυτός ο ασθενής COVID-19 πάει σε αναπνευστήρα παίρνετε 39.000, τρεις φορές περισσότερο». Πριν από αρκετές ημέρες, είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι έλαβε μια οδηγία από το Υπουργείο Υγείας της Μινεσότα για να απαριθμήσει το COVID-19 ως αιτία θανάτου στα πιστοποιητικά θανάτου, ακόμη και αν οι ασθενείς δεν είχαν ποτέ δοκιμαστεί για αυτό. Όταν ρωτήθηκε γιατί οι αξιωματούχοι θα ήθελαν να διογκώσουν τα στατιστικά στοιχεία για τους θανάτους, ο Jensen είπε, "Ο φόβος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τον έλεγχο των ανθρώπων και ανησυχώ γι 'αυτό". Το έγγραφο που ανέφερε ο Jensen προέρχεται από το CDC και είναι  εδώ .

Ρότζερ Στόουν: Μπιλ Γκέιτς, παγκοσμιοποιητές μπορεί να έχουν δημιουργήσει κοροναϊούς ως μονοπάτι για υποχρεωτικά εμβόλια, άτομα με μικροτσίπ | 13 Απριλίου 2020 | Ο Ρότζερ Στόουν πρότεινε τη Δευτέρα ότι ο Μπιλ Γκέιτς μπορεί να είχε συμβάλει στη δημιουργία κοροναϊού, ώστε να μπορεί να φυτέψει μικροτσίπ στα κεφάλια των ανθρώπων για να γνωρίζει ποιος έχει και δεν έχει δοκιμαστεί για το COVID-19. "Το αν ο Μπιλ Γκέιτς έπαιξε κάποιο ρόλο στη δημιουργία και εξάπλωση αυτού του ιού είναι ανοιχτός για έντονη συζήτηση. Έχω συντηρητικούς φίλους που λένε ότι είναι γελοίο και άλλοι λένε απολύτως", δήλωσε ο Στόουν στον Joe Piscopo, οικοδεσπότη του ραδιοφωνικού προγράμματος "Η Απάντηση" στο 970 π.μ., που είχε ρωτήσει για τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την πανδημία. "Αυτός και άλλοι παγκοσμιοποιητές το χρησιμοποιούν για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και άτομα με μικροτσίπ, ώστε να γνωρίζουμε αν έχουν δοκιμαστεί. Πάνω από το πτώμα μου. Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί; Κανένα τρόπο, Χοσέ! "Ο Στόουν είπε στον Πίσκοπο, ο οποίος αναφερόταν στον μακροχρόνιο σύμβουλο του Προέδρου Τραμπ ως" μύθος ".

Το Πεντάγωνο θα παρατείνει το πάγωμα των στρατευμάτων μετά τις 11 Μαΐου  | 14 Απριλίου 2020 | Το Πεντάγωνο θα επεκτείνει το πάγωμα για τα ταξίδια και τις μετακινήσεις των μελών της υπηρεσίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μετά την ημερομηνία λήξης της τρέχουσας παραγγελίας στις 11 Μαΐου, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας Mark Esper. Η αρχική διαταγή κίνησης 60 ημερών - που ισχύει για όλες τις δυνάμεις των ΗΠΑ, το πολιτικό προσωπικό και τις οικογένειες -  τέθηκε σε εφαρμογή τον περασμένο μήνα  για να προσπαθήσει να περιορίσει την εξάπλωση του κοροναϊού μεταξύ των στρατευμάτων. Δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία λήξης.

Ο Τραμπ ανακοινώνει ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν τη χρηματοδότηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας λόγω της απάντησης του κορανοϊού  | 14 Απριλίου 2020 | Ο Πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε την Τρίτη στη συνέντευξη τύπου του Λευκού Οίκου, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταματήσουν αμέσως κάθε χρηματοδότηση για την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ), λέγοντας ότι έβαλαν «πολιτική ορθότητα για μέτρα διάσωσης». .... Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προβούν σε επανεξέταση 60 έως 90 ημερών για το γιατί η «Κίνα-κεντρική» ΠΟΥ προκάλεσε «τόσο θάνατο» από «σοβαρά κακή διαχείριση και κάλυψη» της εξάπλωσης του κοροναϊού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος μοναδικός δωρητής του ΠΟΥ, και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο παρελθόν [* παράλογα *] είχε προγραμματίσει να παράσχει στον οργανισμό 893 εκατομμύρια κατά την τρέχουσα διετή περίοδο χρηματοδότησης.

Πρώην Ρεπόν Ρον Πολ: Ο Τραμπ πρέπει να απολύσει τον Δρ. Φάουι, «απάτη» που οδηγεί την απάντηση κοροναϊού | 10 Απριλίου 2020 | Ο πρώην υπουργός Ron Paul ζήτησε την απόλυση του Δρ Anthony Fauci, του ειδικού για τις μολυσματικές ασθένειες που ηγείται της ιατρικής απάντησης του Προέδρου Trump στην πανδημία του κοροναϊού. Ο κ. Paul, συνταξιούχος γιατρός που διεκδίκησε τρεις φορές πρόεδρος κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του στην πολιτική, χαρακτήρισε επίσης τον Dr. Fauci «απάτη» και ενθάρρυνε τους Αμερικανούς να «σταματήσουν να τον ακούνε». Ο πρώην Ρεπουμπλικανός Κογκρέσος από το Τέξας έκανε τις παρατηρήσεις του κατά τη διάρκεια ενός διαδικτυακού προγράμματος που συνδιοργανώνει, το Ron Paul Liberty Report, αφού ο Δρ Fauci μείωσε τον αριθμό των Αμερικανών που αναμένεται να πεθάνουν από το COVID-19, τη μολυσματική αναπνευστική νόσο που προκλήθηκε από το μυθιστόρημα coronavirus . «Πρέπει να απολυθεί», είπε ο κ. Παύλος για τον Δρ. Φάτσι. "Αλλά αν δεν το κάνετε με την κυριολεκτική έννοια, οι άνθρωποι πρέπει να τον απολύσουν. Και πρέπει να τον απολύσουν λέγοντας «είναι απάτη. " "

Ο Τραμπ μοιράζεται ένα tweet από τον υποστηρικτή ζητώντας να απολυθεί ο Fauci  | 12 Απριλίου 2020 | Ο Πρόεδρος Τραμπ την Κυριακή δημοσίευσε ένα  tweet από έναν υποστηρικτή  που ζήτησε να απολυθεί ο Αντώνης Φάτσι, ανώτατο μέλος της ειδικής ομάδας του Κορανοϊού του Λευκού Οίκου. Η πρώην υποψήφια του Κογκρέσου DeAnna Lorraine στο tweet της κατηγόρησε τη Fauci ότι αντιστρέφει τη θέση του σχετικά με τον κίνδυνο που ενέχει ο κοροναϊός, γράφοντας ότι ο Fauci ισχυρίστηκε ότι ο ιός "δεν αποτελεί απειλή για το κοινό των ΗΠΑ" στις 29 Φεβρουαρίου. "Ώρα να #FireFauci" Ο Lorraine πρόσθεσε ... Ο Τραμπ  έστειλε ξανά το μήνυμα Το απόγευμα της Κυριακής, μαζί με ένα μήνυμα που στοχεύει στα «Fake News». Ήταν ένα από τα πολλά tweets του προέδρου την Κυριακή που χτύπησε τα μέσα ενημέρωσης για την κάλυψη της απόκρισης του coronavirus της διοίκησής του. "Συγγνώμη Fake News, όλα είναι κασέτες. Απαγόρευσα την Κίνα πολύ πριν μιλήσουν οι άνθρωποι. Σας ευχαριστώ @OANN", έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας επαίνους για το One America News Network.

Ο Τραμπ ανακοινώνει νέα πρωτοβουλία στα νοσοκομεία να δανείζουν αχρησιμοποίητους αναπνευστήρες σε περιοχές που έχουν ανάγκη | 14 Απριλίου 2020 | Ο Πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε την Τρίτη μια νέα εταιρική σχέση δημόσιου-ιδιωτικού τομέα με στόχο να επιτρέψει στα νοσοκομεία να δανείζουν αχρησιμοποίητους αναπνευστήρες σε περιοχές που χρειάζονται τη θεραπεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από το νέο κοροναϊό. Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη νέα πρωτοβουλία, την οποία ονόμασε «Dynamic Ventilator Reserve», κατά τη διάρκεια συνάντησης με στελέχη υγειονομικής περίθαλψης στο Λευκό Οίκο την Τρίτη το απόγευμα. Είπε ότι υπήρχαν 60.000 αχρησιμοποίητοι αναπνευστήρες σε νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα και ότι το νέο πρόγραμμα θα βοηθούσε στη μεταφορά των κρίσιμων συσκευών σε περιοχές που τις χρειάζονται. "Τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα έχουν 60.000 αχρησιμοποίητους αναπνευστήρες", δήλωσε ο Τραμπ στην αρχή της συνάντησης. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, τα νοσοκομεία σας δεσμεύονται να δανείζουν αχρησιμοποίητους ανεμιστήρες σε άλλα νοσοκομεία εάν έχουν άμεση ανάγκη, και το έχετε κάνει. Το εκτιμούμε."

Νότια Ντακότα υλοποιεί statewide υδροξυχλωροκίνη κλινική δοκιμή για πιθανή θεραπεία κοροναϊού  | 13 Απριλίου 2020 | Ο κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα, Kristi Noem, ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια κλινική δοκιμή υδροξυχλωροκίνης σε όλη τη χώρα για την πιθανή θεραπεία του COVID-19, καθιστώντας την πρώτη της στη χώρα που εγκαινίασε ένα πρόγραμμα που διερευνά την πιθανή αποτελεσματικότητα του φαρμάκου στη θεραπεία και την πρόληψη του κοροναϊού. "Από την πρώτη μέρα, έχω πει ότι θα αφήσουμε την επιστήμη, τα γεγονότα και τα δεδομένα να οδηγήσουν τη λήψη αποφάσεών μας στη Νότια Ντακότα", δήλωσε ο Noem σε δήλωση που παρέχεται στην Fox News. Ο Νοέμ, Ρεπουμπλικανός, ανακοίνωσε την ολοκληρωμένη  κλινική δοκιμή Δευτέρα μετά την επικοινωνία με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου την τελευταία εβδομάδα για "να τους ενημερώσει ότι η ιατρική κοινότητα της Νότιας Ντακότα ήταν έτοιμη να προχωρήσει και να ηγηθεί του δρόμου στις ερευνητικές προσπάθειες".

Γαλλική μελέτη 1.000+ ασθενών, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, βλ. Ποσοστό επιτυχίας 98% με το σχήμα υδροξυχλωροκίνης-αζιθρομυκίνης  | 10 Απριλίου 2020 | Στα τέλη Μαρτίου, ο οικοδεσπότης της FOX News, Laura Ingraham, ανέφερε ότι η τελευταία μελέτη της γαλλικής ερευνητικής ομάδας με επικεφαλής τον διάσημο επιδημιολόγο Dr. Didier Raoult ήταν σε θέση να επαναλάβει τα ευρήματά του από προηγούμενη μελέτη. Αυτή τη φορά, ο Δρ Raoult χορήγησε υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη σε 80 ασθενείς και παρατήρησε βελτίωση σε ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ εκτός από έναν πολύ άρρωστο 86χρονο με προχωρημένη μορφή λοίμωξης από κοροναϊό. Το έργο αυτού του γιατρού βοηθά την παγκόσμια κοινότητα και τον Τραμπ, οπότε τα μέσα ενημέρωσης είτε έχουν αγνοήσει, επιτεθεί είτε κοροϊδέψουν την έρευνά του.

Τα πιθανά ναρκωτικά Coronavirus ενδέχεται να κοστίζουν μόλις 1 $, λέει η μελέτη  | 10 Απριλίου 2020 | Πιθανές θεραπείες κορανοϊού θα μπορούσαν να γίνουν με μόλις $ 1, πολύ κάτω από τις τυπικές τιμές τους στα φαρμακεία, σύμφωνα με μια ανάλυση εννέα φαρμάκων σε κλινικές δοκιμές. Εάν η υπόσχεσή τους επιβεβαιωθεί σε συνεχιζόμενες μελέτες, φάρμακα για το Covid-19,  συμπεριλαμβανομένης της υδροξυχλωροκίνης, τα οποία ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θεωρούσε ως θεραπεία και το remdesivir της Gilead Sciences Inc. θα μπορούσε να κατασκευαστεί από 1 έως 29 ένα μάθημα, μια  μελέτη δημοσίευσε την Παρασκευή στο περιοδικό Journal of Virus Eradication ... Εάν τα φάρμακα δείχνουν την υπόσχεση, υπάρχει η δυνατότητα μαζικής αύξησης της παραγωγής και παροχής γενικών προμηθειών χαμηλού κόστους παγκοσμίως, δήλωσε ο Andrew Hill, ανώτερος ερευνητής στο τμήμα φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και συν-συγγραφέας της εφημερίδας.

Ο AG Barr κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης για το «Τζιχάντ» για να δυσφημίσει την υδροξυχλωροκίνη μετά το Trump Touts Drug ως θεραπεία COVID-19 | 09 Απριλίου 2020 | Ο Γενικός Εισαγγελέας Γουίλιαμ Μπαρ έχει καταδικάσει τα ΜΜΕ για αυτό που λέει ότι είναι κομματικές επιθέσεις εναντίον του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το χαρακτηρισμό της υδροξυχλωροκίνης για την ελονοσία ως πιθανό όπλο εναντίον του νέου κοροναϊού. Σε συνέντευξή του στο Fox News, ο Barr είπε στην άγκυρα Laura Ingraham ότι ήταν «απογοητευτικό» να βλέπεις την ανταπόκριση των μέσων ενημέρωσης στον Τραμπ, ο οποίος ήταν «πολιτικός» σε συνεργασία με κυβερνήτες, και όμως έπρεπε να ασχοληθεί με «περίεργες» ερωτήσεις από το Συλλογή μέσων του Λευκού Οίκου. " Είπε ότι «η αυστηρότητα των κομματικών επιθέσεων εναντίον του έγινε όλο και πιο ψηλή», και είπε ότι «η πολιτικοποίηση αποφάσεων όπως η υδροξυχλωροκίνη ήταν καταπληκτική για μένα». "Πριν ο πρόεδρος είπε κάτι για αυτό, υπήρχε δίκαιη και ισορροπημένη κάλυψη αυτού του πολύ υποσχόμενου φαρμάκου και το γεγονός ότι έχει τόσο μεγάλο ιστορικό, που οι κίνδυνοι ήταν πολύ γνωστοί. "Μόλις είπε κάτι θετικό γι 'αυτό, τα μέσα ενημέρωσης έχουν κάνει τζιχάντ για να δυσφημίσουν το ναρκωτικό. Είναι πολύ περίεργο", δήλωσε ο Barr.

Κρίθηκε μεγάλη καταστροφή και στα 50 αμερικανικά κράτη ταυτόχρονα, πρώτη φορά στην ιστορία  | 12 Απριλίου 2020 | Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που έχει ανακηρυχθεί μεγάλη καταστροφή για ολόκληρη τη χώρα, καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη συνεχιζόμενη θανατηφόρα πανδημία κοροναϊού ξεπερνά τις 530.000 στις ΗΠΑ, με περισσότερες από 20.000 ζωές. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε μια σημαντική δήλωση καταστροφής για το Ουαϊόμινγκ το Σάββατο, πράγμα που σημαίνει ότι τώρα η δήλωση ισχύει για κάθε πολιτεία της χώρας λόγω της νέας πανδημίας κοροναϊού. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τύπου Judd Deere ... Αυτή η κίνηση έρχεται όταν ο κυβερνήτης του Ουαϊόμινγκ  ζήτησε επίσημα  τη δήλωση για το κράτος του σε επιστολή προς τον Τραμπ την Πέμπτη.

Ηγέτης του ΠΟΥ: Τώρα πρέπει να αρπάξουμε τους ανθρώπους από τα σπίτια τους για να νικήσουμε την πανδημία του Coronavirus | 10 Απριλίου 2020 | Ο Δρ Μάικλ Ράιαν, ο οποίος είναι εκτελεστικός διευθυντής του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), είναι έτοιμος να πάρει τα μέτρα έκτακτης ανάγκης του κοροναϊού στο επόμενο επίπεδο. Θέλει να εισβάλει στα σπίτια των ανθρώπων και να πάρει τα αγαπημένα τους πρόσωπα για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία. "Στα περισσότερα μέρη του κόσμου, λόγω του κλειδώματος, το μεγαλύτερο μέρος της μετάδοσης που συμβαίνει σε πολλές χώρες τώρα συμβαίνει στο νοικοκυριό σε επίπεδο οικογένειας", δήλωσε ο Ryan την περασμένη εβδομάδα. "Από κάποιες απόψεις, η μετάδοση έχει απομακρυνθεί από τους δρόμους και ωθείται πίσω σε οικογενειακές μονάδες." "Τώρα, πρέπει να πάμε να κοιτάξουμε σε οικογένειες για να βρούμε εκείνους τους ανθρώπους που μπορεί να είναι άρρωστοι και να τους αφαιρέσουμε και να τους απομονώσουμε με ασφαλή και αξιοπρεπή τρόπο", πρόσθεσε.

Coronavirus: Η αστυνομία θα επαληθεύσει ότι οι Καναδοί συμμορφώνονται με την παραγγελία καραντίνας, λέει η RCMP  - Η μη συμμόρφωση μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση τριών ετών 10 Απριλίου 2020 | Η καναδική αστυνομία πρόκειται να αρχίσει να επισκέπτεται σπίτια για να επιβάλει την απομόνωση της κυβέρνησης COVID-19, ανέφερε η RCMP την Παρασκευή, προειδοποιώντας ότι η "απερίσκεπτη" μη συμμόρφωση μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο 1 εκατομμυρίου και φυλάκιση τριών ετών. Η RCMP είπε ότι είχε ζητηθεί από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά να βοηθήσει στον εθνικό συντονισμό και την επιβολή της απόφασης της 25ης Μαρτίου για την καραντίνα, η οποία απαιτεί από όλους όσοι φτάνουν στον Καναδά να παραμείνουν στο σπίτι για 14 ημέρες. Οι αξιωματικοί θα μιλήσουν με αυτούς που βρίσκονται σε καραντίνα και θα τους συμβουλέψουν για τις «πιθανές συνέπειες της μη συμμόρφωσης», ανέφερε η αστυνομία  σε δήλωση. ότι οι προειδοποιημένοι παραβάτες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν «σημαντικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων προστίμων και φυλάκισης » .

Το Coronavirus NC: 1 συνελήφθη καθώς διαδηλωτές του ReOpenNC παραβιάζουν την παραγγελία του κράτους στο σπίτι στο Ράλεϊ  | 14 Απριλίου 2020 | Τουλάχιστον ένα άτομο συνελήφθη από την αστυνομία του Raleigh την Τρίτη, αφού αρνήθηκε να εγκαταλείψει μια διαδήλωση του ReOpenNC έξω από το νομοθετικό κτίριο της Βόρειας Καρολίνας. Στο αποκορύφωμά της, περίπου 100 συν άνθρωποι συμμετείχαν στο ράλι τύπου πίσω πόρτας, ζητώντας το άνοιγμα της οικονομίας μετά τα όρια που έθεσαν οι αρχές κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Η αστυνομία εξέδωσε αρκετές προειδοποιήσεις για το πλήθος, το οποίο περιελάμβανε μερικούς ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που αγωνίζονταν κατά το κλείσιμο, να διαλυθούν καθώς οι διαδηλωτές παραβίασαν τις κοινωνικές αποστάσεις και τα όρια των δημόσιων συγκεντρώσεων.

Οι κάτοικοι της Καλιφόρνια καταδικάζουν 1.000 $ και απειλούν τη φυλάκιση επειδή δεν φορούν μάσκες Fask στο κοινό  - «Δεν θα δημιουργήσουμε αστυνομικό κράτος και δεν πρόκειται για δήλωση στρατιωτικού νόμου». | 07 Απριλίου 2020 | Οι κάτοικοι στο Riverside County, Καλιφόρνια, υποχρεούνται τώρα να φορούν καλύμματα προσώπου και θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πρόστιμο 1.000 ανά παραβίαση την ημέρα, εάν αγνοηθεί η εντολή, η οποία τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή. Πρόσφατα δεδομένα από το Πανεπιστημιακό Σύστημα Υγείας του Πανεπιστημίου Riverside έδειξαν ότι 946 επιβεβαιώθηκαν θετικά κρούσματα κοροναϊού εντός του νομού με 25 θανάτους που οφείλονται στην ασθένεια. "Αυτή είναι μια έγκυρη διαταγή και μπορεί να εκτελεστεί με πρόστιμο, φυλάκιση ή και τα δύο", δήλωσε ο Σερίφης Τσαντ Μπιάνκο του Riverside σε μια δήλωση βίντεο της Δευτέρας. "Ωστόσο, πρέπει να καταστήσω απολύτως σαφές σε όλους τους κατοίκους της κομητείας Riverside ότι δεν θα συγκροτήσουμε αστυνομικό κράτος και δεν πρόκειται για δήλωση στρατιωτικού νόμου στην κομητεία Riverside. "

DOJ: «Αναμένετε δράση» για την κυβερνητική ρύθμιση των θρησκευτικών υπηρεσιών εν μέσω της επιδημίας COVID-19 | 11 Απριλίου 2020 | Το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) ενδέχεται να αναλάβει δράση την επόμενη εβδομάδα εναντίον των τοπικών κυβερνήσεων που έχουν καταργήσει τις θρησκευτικές υπηρεσίες καθώς εκτεταμένα τμήματα της χώρας κλείνουν εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού, δήλωσε το Σάββατο εκπρόσωπος του DOJ. "Ενώ οι πολιτικές κοινωνικής απόστασης είναι κατάλληλες κατά τη διάρκεια αυτής της έκτακτης ανάγκης, πρέπει να εφαρμόζονται ομοιόμορφα [και] να μην ξεχωρίζουν θρησκευτικές [οργανώσεις]", ανέφερε ο Διευθυντής Επικοινωνιών του DOJ Kerri Kupec. Είπε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Γουίλιαμ Μπαρ «παρακολουθεί» τέτοιους κανονισμούς. Η κίνηση του DOJ θα ερχόταν καθώς ορισμένες εκκλησίες υποστηρίζουν τις κυβερνήσεις των πόλεων που τους έχουν εμποδίσει να πραγματοποιήσουν προσωπικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της επιδημίας - ακόμη και σε μορφές "drive-in" που κρατούν τους ανθρώπους χωρισμένους και με τα αυτοκίνητά τους.

Δήμαρχος Louisville: Η αστυνομία θα συλλέξει πινακίδες από Πάσχα εκκλησιαστικούς | 10 Απριλίου 2020 | Ο δήμαρχος Greg Fischer είπε ότι η αστυνομία του Louisville Metro θα παρευρεθεί σε γνωστές εκκλησιαστικές συγκεντρώσεις αυτήν την Κυριακή του Πάσχα για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με την πινακίδα, ώστε το κυβερνητικό τμήμα υγείας του μετρό να μπορεί να παρακολουθήσει τους συμμετέχοντες για να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με το coronavirus και να μάθουν με ποιον έχουν επικοινωνήσει, ως μέρος των προσπαθειών να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Ο Φίσερ δήλωσε κατά τη διάρκεια της καθημερινής του ενημέρωσης στον Τύπο ότι "παρακαλεί, ικετεύει, ζητώντας" από τη "χούφτα" εκκλησιών στην επαρχία Τζέφερσον που είναι γνωστό ότι σχεδιάζουν υπηρεσίες να μην προχωρήσουν με αυτά τα σχέδια, λέγοντας ότι θα παραβίαζαν την εκτελεστική εντολή του Κυβερνήτη Άντι Μπέσερ συγκεντρώσεις 10 ή περισσότερων ατόμων κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης για πανδημία. "Αν υπάρχουν συγκεντρώσεις την Κυριακή, Το αστυνομικό τμήμα του μετρό Louisville θα είναι εκεί την Κυριακή μοιράζοντας πληροφορίες που αναφέρουν λεπτομερώς τους κινδύνους για την υγεία και ζήτησα από την LMPD να καταγράψει πινακίδες όλων των οχημάτων που παρευρίσκονταν. Θα μοιραστούμε αυτές τις πληροφορίες με το τμήμα δημόσιας υγείας μας, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα άτομα που βρίσκονται έξω στην εκκλησία και συγκεντρώνονται σε ομάδες, κάτι που είναι σαφώς μια πολύ, πολύ ανασφαλής πρακτική », δήλωσε ο Fischer.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Κάνσας επικυρώνει την απόφαση απαγόρευσης θρησκευτικών υπηρεσιών άνω των 10 ατόμων  | 11 Απριλίου 2020 | Το Ανώτατο Δικαστήριο του Κάνσας αργά το Σάββατο το βράδυ επικύρωσε την εκτελεστική εντολή της Κυβέρνησης Laura Kelly (D) που απαγόρευε θρησκευτικές υπηρεσίες περισσότερων από 10 ατόμων την παραμονή της Κυριακής του Πάσχα, καθώς το COVID-19 αφορά απαγορευμένες υπηρεσίες προσωπικού σε ολόκληρη τη χώρα. Η Κέλι υπέβαλε την αγωγή την Πέμπτη μετά την ανατροπή της απόφασής της από τον Ρεπουμπλικανικό ελεγχόμενο νομοθέτη του Κάνσας. Ο κυβερνήτης άσκησε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο του κράτους, ώστε να ληφθεί απόφαση πριν από την Κυριακή του Πάσχα. "Το Δικαστήριο αποφάσισε γρήγορα και στενά, στηριζόμενο στην απλή γλώσσα του Ψηφιακού Ψηφίσματος Αρ. 5025", ανέφερε το δικαστήριο  σε απελευθέρωση .

Ο τερματισμός του κοραναϊού της πόλης του Μισισιπή απαγορεύει τις εκκλησιαστικές υπηρεσίες πριν από το Πάσχα  | 11 Απριλίου 2020 | Οι υπηρεσίες εκκλησιαστικής κίνησης που προσπαθούν να συμμορφωθούν με τις οδηγίες κοινωνικής απόστασης, διατηρώντας τους πιστούς φυσικά μεταξύ τους με τα αυτοκίνητά τους δεν θα επιτρέπονται αυτήν την Κυριακή του Πάσχα σε τουλάχιστον μία κοινότητα του Μισισιπή, καθώς η κρίση του κοροναϊού έχει αφήσει μεγάλο μέρος της χώρας ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο της Γκρίνβιλ της Μις,  απαγόρευσαν όλες τις προσωπικές εκκλησιαστικές υπηρεσίες  και εφάρμοσαν μια απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 10 μ.μ. από τις 7 Απριλίου έως ότου αρθεί η εντολή καταφυγίου του κυβερνήτη Tate Reeves.

«Medical Tyranny:» Το Κολοράντο GOP ψηφίζει ενάντια σε εντολές εμβολίων, παρά τον ιό | 06 Απριλίου 2020 | Καθώς οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά του COVID-19 [και δισεκατομμύρια κέρδη για τα μεγάλα φαρμακευτικά προϊόντα], οι Ρεπουμπλικάνοι σε βασικές κομητείες του Κολοράντο ψήφισαν συντριπτικά τις τελευταίες εβδομάδες κατά των κρατικών απαιτήσεων εμβολιασμού για παιδιά ή οποιονδήποτε άλλο. Σε μια πλατφόρμα θέση που πέρασε [συντριπτικά] με  58 έως 19 ψήφους την  περασμένη εβδομάδα, η κομητεία Adams, Κολοράντο, Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, καταδίκασε " οποιαδήποτε μορφή εξουσιοδοτημένων εμβολιασμών ". Ερωτηθείς για τη σανίδα, ο JoAnn Windholz, πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της κομητείας Adams, είπε στο  Colorado Times Recorder ότι το ψήφισμα αφορούσε το «δικαίωμα των γονέων να επιλέξουν το καλύτερο για τα παιδιά τους» και θα ισχύει για «κάθε είδους πυροβολισμό». Ακριβώς! Κανείς δεν θέλει τα θανατηφόρα υποχρεωτικά εμβόλια του Μπιλ Γκέιτς, ως απάντηση σε μια πανδημία που πιθανότατα προήλθε από την υποστήριξη του Ιδρύματος Γκέιτς. ]

Το Ναυτικό μάχεται την αυξανόμενη επιδημία ιού κορανοϊού στο νοσοκομειακό πλοίο Mercy ως 7 θετικά τεστ  | 14 Απριλίου 2020 | Οι αξιωματούχοι της ναυτικής υγείας καταπολεμούν το ξέσπασμα του μυθιστορήματος κοραναϊού μεταξύ του πληρώματος του νοσοκομείου πλοίου Mercy, όπου τέσσερις ακόμη ναυτικοί έδειξαν θετικό για το COVID-19 το Σαββατοκύριακο, αυξάνοντας τις συνολικές περιπτώσεις στο πλήρωμα σε επτά, δήλωσε αξιωματούχος του Ναυτικού τη Δευτέρα. Οι πληγέντες ναυτικοί, καθώς και εκείνοι με τους οποίους είχαν στενή επαφή, έχουν φύγει από το πλοίο και είτε είναι απομονωμένοι είτε σε καραντίνα από το πλοίο, σύμφωνα με τον Cmdr. John Fage, εκπρόσωπος του 3ου στόλου. Η επιδημία δεν επηρέασε την ικανότητα της Mercy να δέχεται ασθενείς, είπε.

Το κτιριακό νοσοκομείο του Σιάτλ πέφτει χωρίς να θεραπεύει ούτε έναν ασθενή | 09 Απριλίου 2020 | Ακόμη και όταν παραμένουν ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με την έκταση της επιδημίας στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, ο κυβερνήτης Τζέι Ινσέλ Τετάρτη ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, το νοσοκομείο πεδίου που συναρμολογήθηκε πρόσφατα στο Κέντρο Εκδηλώσεων CenturyLink Field του Σιάτλ για να βοηθήσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης να αντιμετωπίσει το νέο κοροναϊό. . Με το USNS Comfort να βρίσκεται ακόμη στη Νέα Υόρκη και το USNS Mercy στο Λος Άντζελες, η απόφαση του Inslee θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την πρώτη επιστροφή νοσοκομειακών κρεβατιών στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας από οπουδήποτε στο έθνος ... Το Ινστιτούτο Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον Οι μετρήσεις και η αξιολόγηση πρόσφατα μείωσαν απότομα την εκτίμησή της για το πόσο πολλοί Ουάσινγκτον είναι πιθανό να πεθάνουν από το COVID-19 και έχει προτείνει ότι το κράτος μπορεί να έχει ήδη περάσει το αποκορύφωμά του για νοσηλεία COVID-19.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας παρέχει περίγραμμα για την άρση του κλεισίματος ιών  | 14 Απριλίου 2020 | Η κυβέρνηση της Καλιφόρνια Gavin Newsom αποκάλυψε ένα περίγραμμα για την άρση των περιορισμών του κορανοϊού στην πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία του έθνους. Το Newsom θέλει να δει τους αριθμούς νοσηλείας να μειώνονται και να μειώνονται πριν αρχίσει να επαναφέρει τις παραγγελίες από το σπίτι. Αλλά είπε ότι τα πράγματα δεν θα φαίνονται τα ίδια όταν το κράτος ξανανοίξει. Είπε ότι οι σερβιτόροι στα εστιατόρια πιθανότατα φορούν μάσκες και γάντια ... Η Καλιφόρνια βρίσκεται υπό παραγγελία στο σπίτι από τις 19 Μαρτίου. Από τότε, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Καλιφόρνιοι έχουν υποβάλει αίτηση για επιδόματα ανεργίας.

Ο Τραμπ είναι πρόθυμος να «ξανανοίξει» το έθνος, αλλά οι κυβερνήτες θα αποφασίσουν πότε θα διευκολύνουν το κλείδωμα του κοροναϊού  | 12 Απριλίου 2020 | Πρόεδρος Donald Trump είναι  πρόθυμοι να ανοίξει εκ νέου το έθνος  και ισχυρίζεται ότι έχει «απόλυτη εξουσία» να το κάνει, αλλά λένε οι ειδικοί η απόφαση για το πότε οι Αμερικανοί μπορούν να ξεφορτωθώ κορωνοϊού αποστασιοποίηση και την επιστροφή στο φυσιολογικό θα  γίνει τελικά με Governo rs Ο Τραμπ πρόκειται να ανακοινώσει μια νέα ομάδα εργασίας την Τρίτη, η οποία θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στο κατά πόσον η διοίκηση θα πρέπει να  επεκτείνει τις ομοσπονδιακές κοινωνικές αποστάσεις  μετά την 1η Μαΐου ή να επιχειρήσει να ανοίξει εκ νέου τμήματα της χώρας για να αμβλύνει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Καθώς  η ανεργία των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι αυξάνεται Λόγω του κοροναϊού, ο πρόεδρος έχει δείξει την επιθυμία να διευκολύνει τις οδηγίες σε λιγότερο χτυπημένες πολιτείες.

Ο Dow πηδά 558+ πόντους, ο Nasdaq βγαίνει από την αγορά bear καθώς ο coronavirus αφορά την ευκολία  | 14 Απριλίου 2020 | Οι αμερικανικές μετοχικές αγορές συγκεντρώθηκαν την Τρίτη, καθώς ανησυχούν για την ευκολία του coronavirus και αρχίζουν να σχεδιάζονται τα πρώτα στάδια του ανοίγματος ορισμένων τσεπών της οικονομίας. Το Nasdaq, που βγήκε από μια αγορά αρκούδων, σημείωσε άνοδο σχεδόν 4%, αυξάνοντας τη νίκη της σε τέσσερις ημέρες, το μεγαλύτερο από τον Φεβρουάριο. Ο βιομηχανικός μέσος όρος της Dow Jones κέρδισε 558 μονάδες, ή 2,4%, ενώ ο S&P 500 αυξήθηκε 3,05%.

Ο Τζον Μπρέναν είναι το κύριο επίκεντρο της έρευνας του Ντάραμ. Οι αξιωματικοί της Intel έχουν ήδη καταθέσει  | 14 Απριλίου 2020 | Σύμφωνα με τον πρώην δικηγόρο των ΗΠΑ Joe diGenova, ο νυν αμερικανός εισαγγελέας Τζον Ντάραμ άρχισε να φέρνει όρκους μάρτυρες μπροστά σε μια μεγάλη κριτική επιτροπή. Και σύμφωνα με τον Τζο, το βασικό επίκεντρο της έρευνας του Ντάραμ είναι ο Τζον Μπρέναν. Η DiGenova ήταν στην εκπομπή Howie Carr. Αφού ο Carr μοιράστηκε το  Wall Street Journalανέφερε ότι η έρευνα του Ντάρχαμ ήταν ακόμη σε εξέλιξη, η diGenova μοιράστηκε τα ακόλουθα για όσα γνώριζε για την έρευνα του Τζον Ντάραμ: «Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις είναι αυτό που επιβεβαίωσα με τις πηγές μου, είναι ότι ο Τζον Μπρέναν είναι στην πραγματικότητα το επίκεντρο, βασικό επίκεντρο της έρευνας. Και, αρκετοί πρώην αξιωματικοί πληροφοριών έχουν πάρει συνέντευξη και προφανώς μαρτυρούν μια σειρά ερωτήσεων που αφορούν την παραγωγή της περίφημης αξιολόγησης που έγινε μετά τις εκλογές, η οποία φυσικά ήταν ψευδής αξιολόγηση. "

Ο Ομπάμα επικυρώνει τον Μπάιντεν για πρόεδρο σε μήνυμα βίντεο  | 14 Απριλίου 2020 | Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προσέφερε την επίσημη έγκρισή του για τον Τζο Μπάιντεν την Τρίτη, κάνοντας τον εαυτό του να βρίσκεται στην προεδρική κούρσα για πρώτη φορά, προτρέποντας τους Δημοκρατικούς στο ιδεολογικό φάσμα του κόμματος να συσπειρωθούν πίσω από τον Μπάιντεν και να σχηματίσουν ένα ενοποιημένο μέτωπο για να νικήσουν τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και να κερδίσουν πίσω ο λευκός Οίκος. Ο Ομπάμα, σε ένα μακρύ βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε τη Δευτέρα και δημοσιεύτηκε την Τρίτη, επαινεί τον χαρακτήρα και την ανθεκτικότητα του Μπάιντεν, λέγοντας τον ως το σωστό είδος υποψηφίου για να οδηγήσει τη χώρα σε μια κρίση όπως η συνεχιζόμενη πανδημία κοροναϊού.

Ο Bernie Sanders υποστηρίζει τον Joe Biden για πρόεδρο  | 14 Απριλίου 2020 | Ο γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς ενέκρινε τη Δευτέρα τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την προεδρία, δεσμευμένος να τον βοηθήσει να νικήσει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις γενικές εκλογές, καθώς οι δύο συμφώνησαν να ξεκινήσουν μια σειρά από ειδικές ομάδες για να συνεργαστούν σε θέματα πολιτικής. «Σε χρειαζόμαστε στον Λευκό Οίκο. Θα κάνω ό, τι μπορώ για να δω ότι συμβαίνει αυτό, Τζο», είπε ο Σάντερς στον Μπάιντεν κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής ροής που μεταδόθηκε από την εκστρατεία του Μπάιντεν στον ιστότοπό του και στα κοινωνικά μέσα. Η έγκριση του Μπάιντεν από τον κορυφαίο αντίπαλό του Δημοκρατικό σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για τους Δημοκρατικούς, καθώς το κόμμα επιδιώκει να ενοποιήσει και να στραφεί στο προσκήνιο του Νοέμβριο με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπάιντεν και ο Τραμπ συμφώνησαν να διατηρήσουν τις λεπτομέρειες της κλήσης τους ιδιωτικές. Τότε ο Μπάιντεν μας είπε όλα όσα είπε . | 10 Απριλίου 2020 | Αν και ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσαν ότι συμφώνησαν να διατηρήσουν τις λεπτομέρειες της τηλεφωνικής τους κλήσης τη Δευτέρα, ο Μπάιντεν φαίνεται ότι παραιτήθηκε από τη συμφωνία. Ο υποψήφιος της Δημοκρατίας έχει τώρα αποκαλύψει αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με την ανταλλαγή σε συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης και μια συνάντηση με δωρητές. Ο Μπάιντεν δήλωσε κατά τη διάρκεια της πρώτης του συνέντευξης μετά την κλήση ότι αυτός και ο Τραμπ συμφώνησαν ότι "δεν θα πήγαιναν σε λεπτομέρειες" για όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης μεταξύ των πολιτικών αντιπάλων. Ο Μπάιντεν τις μέρες από τότε έχει παρουσιάσει τις ιδιαιτερότητες των πέντε προτάσεων που έκανε στον Τραμπ για το πώς η διοίκηση θα μπορούσε να βελτιώσει την ανταπόκρισή της στον κοραναϊό και μάλιστα άρχισε να δίνει λεπτομέρειες στους δωρητές σε έναν έρανο πώς απάντησε ο Τραμπ.

***** 
Η CLG χρειάζεται την υποστήριξή σας . 
Εναλλακτικά, στείλτε  μια επιταγή ή στείλτε μια παραγγελία στο CLG: 

Citizens for Legitimate Government (CLG) 

PO Box 1142 

Bristol, CT 06011-1142 Οι


συνεισφορές στην CLG δεν εκπίπτουν από φόρους.  
Προωθήστε αυτό το ενημερωτικό δελτίο στις λίστες και τους φίλους σας!
Κάντε κλικ  εδώ  για να λάβετε τα CLG News . Όσοι επιθυμούν να καταργήσουν την εγγραφή μπορούν να πάνε  εδώ ή να απαντήσουν σε αυτό το email w. "κατάργηση εγγραφής" στη γραμμή θέματος. Προσθέστε το  clg_news@legitgov.org  στις επαφές σας ή στη λίστα εγκεκριμένων αποστολέων.  
Ο αρχισυντάκτης των ειδήσεων CLG: Lori Price. Πνευματικά δικαιώματα © 2020, Citizens for Legitimate Government ® Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

O Dr Faucci απαντά ότι αυτά είναι ψέματα.
Τρομερό ενδιαφέρον προκαλεί το λεγόμενο ‘’Event 201’’, το οποίο έγινε τον Οκτώβριο 2019 μεταξύ του Πανεπιστημίου John Hopkins, του World Economic Forum και του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates και αφορούσε ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ! Παρακάτω το link του event και οι συμμετέχοντες:
Αν θέλετε να μάθετε τα αποτελέσματα, τα δημοσίευσε το World Economic Forum τον Μάρτιο 2020 παρακάτω:
Προφητικό ή ήξεραν? Ξαναγράφω να το χωνέψουν όλοι, ότι έγινε προσομοίωση πανδημίας τον Οκτώβριο!
Πάμε παρακάτω. Τον Δεκέμβριο 2019 υπογράφτηκε, ως γνωστόν, η νέα εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας. Αυτό που έκανε τις Αμερικανικές Υπηρεσίες να ψάχνονται, είναι ότι οι Κινέζοι έβαλαν τελευταία στιγμή μια ρήτρα πανδημίας! Δηλαδή τον Δεκέμβριο που ήδη ο ιός θέριζε στην Κίνα! Παρακάτω το link:
Σε ό,τι διαβάσατε, δεν υπάρχει κάποιο σενάριο ή υπόθεση. Μόνο επιστημονικές μελέτες και επίσημα γεγονότα.
Ξέρω τι σκέφτεστε. Μη νιώθετε μόνοι. ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ.
ΥΓ: O Αθανάσιος Τσαυτάρης, Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (έχει 2 PhD, ένα στο Αριστοτέλειο και ένα στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας) και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ 2012-2014, υποστηρίζει πως πριν 2-3 χρόνια το περιοδικό Nature δημοσίευσε έρευνα Κινέζων επιστημόνων οι οποίοι κατασκεύασαν εργαστηριακά RNA ιούς, όπως είναι και ο κορονοϊός COVID19.
Η επιστημονική κοινότητα αντέδρασε τότε προς τoυ διευθυντή του Nature για τη δημοσίευση και η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι οι Κινέζοι επιστήμονες είχαν πάρει άδεια για την έρευνά τους απo tην αρμόδια επιτροπή βιοηθικής της χώρας τους.
Σε ερώτηση αν υπάρχουν άλλα εργαστήρια που κατασκευάζουν RNA ιούς δηλώνει πως δεν γνωρίζει, δεν το αποκλείει αλλά δεν έχει υπόψη του άλλη σχετική έρευνα που να είδε το φώς της δημοσιότητας. Επίσης, αναρωτιέται γιατί κατά την τελευταία δεκαετία η ανθρωπότητα έχει κατακλυστεί απο RNA ιούς!
Η συνέντευξη δόθηκε διαδικτυακά πριν λίγες ημέρες και καλό είναι να την ακούσετε όλοι, πρόκειται για εξαίρετο επιστήμονα. Α πάλι βαριέστε, ακούστε απλά το τρίλεπτο μεταξύ 23-26 λεπτού.

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.