Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Θέλει να μας βάλει τσιπ ο Μπιλ Γκέιτς; -ή, όταν ο Ευ.Βενιζέλος παραλίγο να συναντήσει τη Ραχήλ Μακρή

« Όχι παραπέρα απ’ το σανδάλι, τσαγκάρη Από το περιπτέρι στους Μερκοζί: λεξικός συμφυρμός και νεολογία »

Τσιπάκια χάραγμα RFID αντίχριστος 666 στην ελληνική τηλεόραση - ID2020 BillGates αποκάλυψη του Ιωάννη



Σχετικό: «Κατά του χαράγματος του Θηρίου της Αποκάλυψης» αλλά από φιλελεύθερη σκοπιά ο Μπογδάνος


Μέσα στην πανδημία, ανάμεσα στα άλλα κακά που μας έχουν βρει, έχει φουντώσει και η διάδοση των κάθε λογής μύθων. Αυτό είναι σε κάποιο βαθμό λογικό, αφού βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή κατάσταση όπου η επιστήμη βάδιζε, και σε κάποιο βαθμό βαδίζει, σε νερά αχαρτογράφητα, όπου οι επιστήμονες είναι αναγκασμένοι να εισηγηθούν στους πολιτικούς προτάσεις με βάση ελάχιστα δεδομένα, όπου με βάση τις εισηγήσεις αυτές παίρνονται αποφάσεις περιστολής των ελευθεριών, που ταυτόχρονα δοκιμάζουν την οικονομία, όπου οι ειδικοί εμφανίζονται κάποτε να πέφτουν σε παλινωδίες ή διαφωνούν μεταξύ τους.
Πρωτόγνωρη κατάσταση, λίγα δεδομένα, σπασμωδικές αντιδράσεις, μια αόρατη απειλή. Το έδαφος είναι γόνιμο για να ευδοκιμήσουν διάφοροι μύθοι και ακούμε πολλούς τέτοιους τελευταία, καθώς το Διαδικτυο φέρνει στο σαλόνι μας όχι μόνο το απόσταγμα της γνώσης των καλύτερων πανεπιστημίων αλλά και τα συνωμοσιολογικά παραληρήματα των όπου γης ψεκασμένων. Δύσκολη κατάσταση, πολύ περισσότερο που θα ήταν επίσης λάθος να θεωρήσουμε συνωμοσιολόγους όσους εκφράζουν επιφυλάξεις ή ασκούν κριτική.
Πολλοί από τους μύθους που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο έχουν στόχο τον Μπιλ Γκέιτς, τον πάμπλουτο πρώην συνιδρυτή της Μάικροσοφτ, που τώρα που βρίσκεται στη δεύτερη νεότητά του παρεμβαίνει στη δημόσια ζωή ως πρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος που έχει ιδρύσει μαζί με τη γυναίκα του. ...














Για παράδειγμα, η Ραχήλ Μακρή, πρώην βουλεύτρια των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ (εμείς οι Συριζαίοι να μην το ξεχνάμε αυτό και να σκύβουμε το κεφάλι με ντροπή), που εδώ και καιρό έχει αποτινάξει τα δεσμά της λογικής σκέψης, έγραψε πριν από κάμποσες μέρες το μήνυμα που βλέπετε αριστερά.
Εδώ μπλέκουν πολλοί μύθοι και πολλοί φόβοι: η αντίθεση στην τεχνολογία 5G (κι εγώ έχω επιφυλάξεις και πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε), η εναντίωση σε κωδικούς αριθμούς, η αντίθεση στα εμβόλια, η υποτιθέμενη πρόταση για εμφύτευση τσιπ σε ολους τους πολίτες, που υποτίθεται ότι προέρχεται από τον Μπιλ Γκέιτς, και σαν κερασάκι στην τούρτα η ανορθογραφία στη συνΩμοσία -καλά, αυτό το έκανε λάθος και ο Μπαμπινιώτης.
















Το σχόλιο της κ. Ρ. Μακρή συνοδεύεται και από μια εικόνα που δείχνει πώς υποτίθεται ότι λειτουργεί το όπλο που σου εμφυτεύει τον κορονοϊό χρησιμοποιώντας νανοσωλήνα ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Κάτω δεξιά, η πηγή: Anonymous Patriots, 21.3.2020, διότι βέβαια όλες αυτές οι ανοησίες από εκεί έρχονται, από την ακροδεξιά πτέρυγα του τραμπισμού. Κι επειδή ο Μπιλ Γκέιτς έχει αντιταχθεί γενικά στον Τραμπ αλλά και ειδικά έχει επικρίνει τους χειρισμούς του στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και την απόφαση να σταματήσει τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ, εδώ και καιρό έχει μπει στο στόχαστρο των τραμπικών, και των εδώ αντιπροσώπων τους.
Ως τώρα, οι ελληνοβαρεμένοι είχαν περί πολλού τον Γκέιτς, και τον εμφάνιζαν (εν αγνοία του βεβαίως) να πρωταγωνιστεί σε διάφορους εθνωφελείς μύθους, όπως ότι παροτρύνει τα στελέχη της Μάικροσοφτ να μαθαίνουν ελληνικά, ενώ πρόπερσι το Τσαρλατανείο του Άδωνη Γεωργιάδη, η Ελληνική Αγωγή, είχε δημοσιεύσει στη σελίδα της στο Φέισμπουκ φωτογραφία στην οποία ο Μπιλ Γκέιτς εκθείαζε την ελληνική γλώσσα ως καταλληλότερη για τους υπολογιστές!
Από την άλλη, εμείς που έχουμε γαλουχηθεί ν’ αντιπαθούμε τους εκατομμυριούχους γενικώς και τον Μπιλ Γκέιτς ειδικότερα, που τον βρίζαμε δέκα φορές τη μέρα όταν μας ταλαιπωρούσαν τα Γουίντοζ, τον υπερασπιζόμαστε τώρα που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση (γέρασε ο μαχαιροβγάλτης και πουλεί σκουρολεπίδες). Τι τα θέλετε, εκεί μας καταντήσανε.















Και βέβαια δεν είναι μόνο η Ραχήλ Μακρή. Και ο κ. Nικ. Μαυραγάνης των ΑΝΕΛ, που διετέλεσε υφυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε πρόσφατη ανάρτησή του συνέδεσε τα εμβόλια με το «βιοτσίπ ελέγχου στο οποίο αναφέρεται συνεχώς ο Μπιλ Γκέιτς».
..
(Ο κ. Μαυραγάνης τουλάχιστον δεν είναι αντίθετος με τα εμβόλια γενικώς).
Αλλά αυτά συμβαίνουν και εις Παρισίους -θέλω να πω, η σύνδεση εμβολίων, τεχνολογίας 5G και Μπιλ Γκέιτς, που ασφαλώς εκπορεύεται από την αμερικανική ακροδεξιά, δεν βρίσκει ευήκοα όντα μόνο στους δικούς μας. Φαίνεται πως επηρεάζει και πιο σοβαρούς ανθρώπους.
Έτσι, η μεγάλη Γαλλίδα ηθοποιός Ζυλιέτ Μπινός σε πρόσφατη συζήτηση στο Ίνσταγκραμ εξέφρασε περίπου τις ίδιες απόψεις:
«Πρόκειται για ενέργειες που οργανώνονται από διεθνείς χρηματοπιστωτικούς ομίλους 
















(κυρίως αμερικανικούς) εδώ και καιρό. Χειραγωγούν (χωρίς να γίνομαι παρανοϊκή): μέρος αυτού είναι και τα εμβόλια που ετοιμάζουν. Να βάλουν σε όλους ενα τσιπάκι κάτω από το δέρμα: λέμε ΟΧΙ. ΟΧΙ στις πράξεις του Μπιλ Γκέιτς, ΟΧΙ στην 5G».
(Παρένθεση: Πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα! Παλιότερα, αυτά τα έλεγες στους φίλους σου, στο σαλόνι σου, μεταξύ τυρού και αχλαδίου, και κανείς άλλος δεν το μάθαινε. Τώρα, με την παραμικρή κοτσάνα που θα ξεστογράψει κάποιος μετρίως ή δικαίως διάσημος, εκατό χιλιάδες σπεύδουν να τον βγάλουν στη σέντρα).
Αλλά τι θα είναι αυτό το τσιπάκι που «θα μας βάλει ο Μπιλ Γκέιτς» κάτω από το δέρμα; Θα εντοπίζει τις κινήσεις μας, λένε μερικοί -θα δουλεύει με gps. Αλλά όσοι έχουμε σμαρτόφωνα ξέρουμε ότι αυτό το ρημάδι το gps στραγγίζει τις μπαταρίες όταν κάνουμε πεζοπορίες. Πώς θα λειτουργεί το υποδόριο τσιπάκι χωρίς τροφοδοσία; Άλλοι λένε ότι θα είναι τσιπάκι με RFID. Εδώ γίνεται λίγο πιο λογικό, διότι τσιπάκια με RFID δεν θέλουν μπαταρίες, αφού είναι παθητικά -σαν ετικέτες. Αλλά επειδή είναι παθητικά, δεν μπορούν να εκπέμπουν τίποτα, απλώς αναγνωρίζονται όταν βρεθούν πολύ κοντά σε αισθητήρα ραδιοσυχνοτήτων (Διαβάζω μάλιστα ότι κάποιοι, για να μη βγάζουν το μπατζ τους και να το δείχνουν όταν μπαίνουν στο κτίριο της εταιρείας όπου δουλεύουν, αυτοεμφύτευσαν το τσιπάκι κάτω από το δέρμα τους).
Μια άλλη ιδέα, και εδώ ακουμπάμε και τον Μπιλ Γκέιτς, είναι η τεχνολογία βαφής κβαντικών κηλίδων, η έρευνα για την οποία έχει χρηματοδοτηθεί και από το Ίδρυμα Γκέιτς -οπότε είναι δυνατον να επινοηθούν εμφυτεύσιμα νανοσωματίδια με ψηφιακές πληροφορίες.
Και ο Μπιλ Γκέιτς; Ο Μπιλ Γκέιτς εδώ και χρόνια έχει στρέψει το ενδιαφέρον του σε ζητήματα δημόσιας υγείας. Το 2015 σε έναν λόγο του, που έγινε διάσημος εκ των υστέρων, είχε πει ότι αν όταν εκείνος ήταν έφηβος η βασική απειή για τον πλανήτη ήταν ένας πυρηνικός πόλεμος, σήμερα κινδυνεύουμε μάλλον από έναν φονικό ιό. Ταυτόχρονα, το ίδρυμά του έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμού, ιδίως για χώρες της Αφρικής.
Επίσης, σε ομιλίες του έχει υποστηρίξει ότι αν βελτιωθούν τα συστήματα υγείας και διαδοθεί ο εμβολιασμός θα μειωθεί κατακόρυφα η παιδική θνησιμότητα, κάτι που θα λειτουργήσει ανασχετικά στην αύξηση του πληθυσμού.
Το ίδρυμά του είναι ανάμεσα στους χρηματοδότες της τεχνολογίας που αναφέραμε, ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι, στη μάχη με τον κορονοϊό θα χρειαστούν κάποιου είδους ψηφιακά πιστοποιητικά που να δείχνουν αν κάποιος έχει νοσήσει ή αν έχει κάνει το εμβόλιο (αν και όταν υπάρξει).
Και τέλος, επικρίνει διαρκώς τους χειρισμούς του Τραμπ, οπότε είναι σχετικά εύκολο οι αντιεμβολιαστές/ακροδεξιοί να τον βάλουν στο στόχαστρο (δείτε κι εδώ).
Πάντως, ο Μπιλ Γκέιτς ουδέποτε έχει προτείνει να εμφυτευτεί τσιπάκι.
Αλλά ο ανορθολογισμός έχει πολλά πρόσωπα. Έτσι, ο ακροδεξιός βουλευτής (οΘντκ) της ΝΔ Κ. Μπογδάνος σε τηλεοπτική συζήτηση με τον προαναφερθέντα Ν. Μαυραγάνη έκανε ρελάνς και απέρριψε τα τσιπάκια (λες και τίθεται τέτοιο θέμα) από «φιλελεύθερη σκοπιά»:
«Μέσα στη διάρκεια της καραντίνας ανέλαβα ένα πνευματικό έργο και μετέφρασα την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Σου βρήκα το χωρίο εκείνο που λέει πως: κάνει τους πάντες, τους μικρούς και τους μεγάλους, τους πλούσιους και τους φτωχούς, τους ελεύθερους και τους δούλους, να αποκτήσουν χάραγμα πάνω στο χέρι τους του δεξιού ή πάνω στο μέτωπό τους, ώστε να μην μπορεί κάποιος να αγοράσει και να πουλήσει, εκτός εάν έχεις το χάραγμα, το όνομα του Θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του …. Τι λέει αυτό το χωρίο; Ότι δεν πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί από την ορθόδοξη πλευρά, αλλά από την φιλελεύθερη πλευρά». (Όλο το βιντεο εδώ).
Όπως βλέπετε, ο Μπογδάνος συναντάει τη Ραχήλ Μακρή, διότι κι αυτά που γράφει η Μακρή («δεν θα μπορεί ούτε ψωμί να αγοράσει» κτλ.) από την ίδια στρεβλή ανάγνωση της Αποκάλυψης προέρχονται -και αυτό είναι φυσικά ακραίος ανορθολογισμός.
Όμως, τη Ραχήλ Μακρή λίγο έλειψενα τη συναντήσει και ένας ογκόλιθος του ορθολογισμού και της επιστημοσύνης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Πριν από ένα μήνα περίπου, σε συνέντευξη στο κανάλι Όπεν, απαντώντας στην ερώτηση αν θα μπορούσε να υιοθετηθεί και στην Ελλάδα «μεθοδολογία και τεχνολογία Κίνας» με θερμικές κάμερες στο μετρό κτλ. απάντησε:
Κύριε Γιαννακίδη, γιατί επικαλείστε το παράδειγμα της Κίνας και δεν επικαλείστε τη πρόταση του Μπιλ Γκέιτς, να υπάρξει ένα μικροτσίπς (σικ), το οποίο να το φέρει κάθε άνθρωπος και έτσι να έχουμε βιομετρικά δεδομένα σε σχέση με τον ιό η σε σχέση και με άλλες πανδημικες …;
Βλέπουμε δηλαδή ότι και ο Ευάγγ. Βενιζέλος επανέλαβε τον μύθο ότι ο Μπιλ Γκέιτς προτείνει να εμφυτευτεί τσιπάκι -και μάλιστα τον έφερε στη συζήτηση μάλλον ξεκάρφωτα. Φυσικά, η δήλωση αυτή έκανε κάποια αίσθηση και προκάλεσε κι ένα δευτερογενές κύμα ψευδοειδήσεων, αφού κάποια ψεκασμένα σάιτ έγραψαν ότι ο Βενιζέλος προτείνει να εμφυτευτεί τσιπ!
Πρέπει όμως να είμαστε δίκαιοι. Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνειδητοποίησε ότι επανέλαβε ένα φέικ νιουζ, έσπευσε να επανορθώσει. Αφενός στον ιστότοπό του όπου δημοσίευσε το κείμενο της συνέντευξης έβαλε υποσημείωση ότι πρόκειται για φέικ, με παραπομπή σε ανασκευή, και αφετέρου, επειδή βεβαια τους ιστοτόπους δεν τους διαβάζει κανείς ενώ τηλεόραση βλέπουν ακόμα κάμποσοι, σε επόμενη τηλεοπτική του συνέντευξη φρόντισε να παρεμβάλει τα εξής: Υπήρξε και το fake news ότι ο Gates είχε προτείνει βιολογικό τσιπάκι, το οποίο ήταν μία ανευθυνότητα η οποία δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια ευτυχώς…
Βέβαια, δεν εκανε αυτοκριτική για το ότι ανευθυνότητα έδειξε ο ίδιος που επανέλαβε από τηλεοράσεως το φέικ νιουζ χωρίς να το ελέγξει, αλλά μη ζητάμε πολλά.
Ούτε μου φαίνεται περίεργο το ότι πολλοί καυτηρίασαν -και δικαίως- τη δήλωση του κ. Μαυραγάνη ότι «ο Γκέιτς αναφέρεται συνεχώς σε βιοτσίπ ελέγχου» αλλά κανένα μέσο ενημέρωσης και κανένας δημοσιολόγος δεν (ξέρω να) επέκρινε την σχεδόν ταυτόσημη δήλωση του κ. Βενιζέλου. Είναι γνωστό πως ο κ. Βενιζέλος έχει άριστες σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης.
Αυτό που μου φαίνεται πιο περίεργο είναι το εξής: πώς έγινε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος,που από πολλούς θεωρείται σοβαρός άνθρωπος, που είναι καθηγητής πανεπιστημίου, έστω και της νομικής (εννοώ: δεν έχει σχέση με τα τεχνολογικά), πώς έγινε και τόσο εύκολα πίστεψε το φέικ νιουζ και μάλιστα το αναμετάδωσε χωρίς να το ελέγξει;
Εσείς τι λέτε;
=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.