Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Δρ. ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ - Dr. ELENI THEOCHAROUS: Καλούμε τον υπου- ργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, να καταγγείλει την επίθεση στην ΕΕ.


Καταγγέλλουμε τη νέα μεγάλης κλίμακος επίθεση των δυνάμεων του Αζέρου δικτάτορα Αλίγιεφ -κληρονομικώ δικαίω- κατά του Αρτσάχ.

Την επίθεση είχε προαναγγείλει πριν μια εβδομάδα ο Ερντογάν ενώ τουρκικές και αζερικές δυνάμεις έκαναν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στο Ναχιτσεβάν.

Οι δυνάμεις των Αρμενίων αμύνονται σθεναρώς. Κατερρίφθησαν δυο ελικόπτερα και αρκετά μη επανδρωμένα αεροπλάνα του στρατού του Αζερμπαϊτζάν. Υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων.

Καλούμε τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, να καταγγείλει την επίθεση στην ΕΕ.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020





*Φωτογραφία από το αρχείο του Κινήματος Αλληλεγγύη

Όπως έχει πληροφορηθεί ο κυπριακός λαός, το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακος επίθεση εναντίον του Αρτσάχ σε όλο μήκος της γραμμής καταπαύσεως του πυρός.

Η επίθεση αυτή προετοιμάζεται εδώ και αρκετά χρόνια, το μεγαλύτερο ποσοστό του προϋπολογισμού του Αζερμπαϊτζάν που είναι τεράστιο, πήγαινε σε αγορά εξοπλισμών, ενώ ο λαός παρέμενε στην απόλυτη φτώχεια προκειμένου να εκδικηθούν τους Αρμενίους του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Δηλαδή, τον γηγενή πληθυσμό ο οποίος έζησε 80 χρόνια αφόρητης σκλαβιάς και κατάφερε με ποταμούς αιμάτων να απελευθερωθεί.

Συνεπώς καλούμε τον κάθε πατριώτη να μην χρησιμοποιεί τον όρο αποσχιστικό κίνημα ή αυτονομιστικό κίνημα για το Ναγκόρνο Καραμπάχ: Είναι ένα απελευθερωτικό κίνημα το οποίο έγινε για να κερδίσει ο λαός το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης που έχει ο κάθε λαός σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ.

Ότι αφορά τις συγκρούσεις αυτές κάθε αυτές, φαίνεται ότι «έσπασε τα μούτρα του» για άλλη μια φορά το Αζερμπαϊτζάν μπροστά στη σθεναρή αντίσταση του αρμενικού λαού.

Δύο μικρές περιοχές που είχαν καταληφθεί στην περιοχή έχουν ανακαταληφθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ έχει αρκετές απώλειες σε έμψυχο υλικό και σε όπλα, οπλικά συστήματα, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άρματα μάχης του Αζερμπαϊτζάν.

Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε τον πόλεμο. Καταδικάζουμε τον οποιοδήποτε πόλεμο, την οποιαδήποτε σύγκρουση, και θα θέλαμε το Αζερμπαϊτζάν να καταλάβει πως οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται την Ελευθερία τους και να σταματήσει να επιτίθεται κάθε τόσο.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020



=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.