Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Επέτειος Γρηγορόπουλου: 100 προσαγωγές

Φωτορεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Βίντεο-φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης, Χάρης Γκίκας, Αναστασία Χαραμή 
Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης - Κωνσταντίνα Μπιτζήλου 

Σε εξέλιξη είναι σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ τα μέτρα για την 12η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είναι ανάλογα με αυτά του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έως αυτή την ώρα έχουν προσαχθεί από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου 100 άτομα τουλάχιστον. Σημειώνεται ότι οι 60 προσαγωγές έχουν γίνει από την περιοχή των Εξαρχείων.

Περί τις 15:00 επικράτησε ένταση στα Εξάρχεια, όταν ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε κρατώντας ένα πανό. Αμέσως μετά αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν τη συγκέντρωση.

Υπενθυμίζεται, ότι ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ προβλέπει την αποτροπή συγκέντρωσης στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξης Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από την σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και την επιτήρηση άλλων χώρων που ενδεχομένως να γίνει προσπάθεια πραγματοποίησης συγκεντρώσεων.

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Εξαρχείων - Αποκλεισμένο το μνημείο του Αλ. Γρηγορόπουλου

Σε μαζικές προσαγωγές ατόμων που ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία Εξαρχείων προχώρησε νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ, καθώς ομάδα ατόμων επιχείρησε να προσεγγίσει το μνημείο Γρηγορόπουλου.

Τα μέτρα είναι δρακόντεια στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, μπλόκα έχουν στηθεί παντού γύρω από το σημείο και δυνάμεις καταστολής έχουν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να αποτρέψουν όσους θέλουν να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη. 

Δείτε βίντεο μέσα από τον φακό του zougla.gr: 

https://www.zougla.gr/greece/article/epetios-grigoropoulou-60-prosagoges

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.