Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

1ο Διαδικτυακό Συνέδριο «ΤΙΜΗ ΣΤΟ ’21» - 18 & 19 Δεκεμβρίου 2020

ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21
Η Επιτροπή "Τιμή στο Εικοσιένα" συγκροτήθηκε προκειμένου η ελληνική κοινωνία να εορτάσει και να τιμήσει με τον προσήκοντα τρόπο τα 200 χρόνια από τήν Ελληνική Επανάσταση του 1821, καθώς η αντίστοιχη κρατική Επιτροπή που συνεστήθη υπό την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, απέδειξε αδιαμφισβήτητα ότι συγκροτήθηκε για να αποδομήσει τους ήρωες, τους στόχους και τα ιδανικά της Επανάστασης.
Οι άξονες στους οποίους θα κινηθούν οι δραστηριότητες της Επιτροπής είναι οι
εξής:
-η απόδοση του οφειλομένου φόρου τιμής και της ευγνωμοσύνης στους Ήρωες που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση του Έθνους και σε όσους συμμετείχαν στον τιτάνιο αγώνα εναντίον των κατακτητών, ώστε οι σημερινοί Έλληνες να απολαμβάνουμε το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας.
-η ανάδειξη της συμμετοχής των περιοχών που μετά την Επανάσταση βρέθηκαν εκτός των ορίων του νεοπαγούς Ελληνικού κράτους, όπως η Κρήτη, η Θράκη, η Μακεδονία, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η Μικρά Ασία και η Κωνσταντινούπολη. Αυτό θα συμβάλει, εκτός της συμπλήρωσης της ιστορικής αλήθειας, και στην εθνική συνοχή και αλληλεγγύη.
-η ανάδειξη του Φιλελληνισμού και της ανύψωσης της Επανάστασης των Ελλήνων ως γεγονότος με διεθνή σημασία, που ενέπνευσε και κινητοποίησε την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια κοινή γνώμη.
-η επικαιροποίηση του Ήθους και των Ιδεωδών της Ελληνικής Επανάστασης, που ενέπνευσαν το Ελληνικό Έθνος στον άνισο και υπεράνθρωπο αλλά επιτυχή αγώνα για την απελευθέρωσή του από τον βαρβαρικό ζυγό. Αυτές οι αξίες είναι διαχρονικές, αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια και επομένως αφορούν και τους σημερινούς Έλληνες, το παρόν τους και το μέλλον τους.
-η ανάγκη, με την αφορμή της ιστορικής επετείου, η σημερινή ελληνική κοινωνία να αναστοχαστεί τον εαυτό της, να αναλογισθεί τα επιτεύγματά της και να αντλήσει διδάγματα και δυνάμεις από το κορυφαίο γεγονός της νεώτερης ιστορίας της στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε σήμερα.
-η Επιτροπή αποσκοπεί να εκφράσει συνολικά την ελληνική κοινωνία, μακρυά από κομματικές αντιπαραθέσεις.
-οι δράσεις της Επιτροπής θα περιλαμβάνουν τιμητικές εκδηλώσεις, διαλέξεις και ημερίδες, συνέδρια και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε όλη τη Χώρα. Θα διέπονται από πνεύμα σοβαρότητας, αξιοπιστίας, ομοψυχίας και εθνικής ενότητας.
Οι δράσεις θα οργανωθούν μέσα από τη λειτουργία των παρακάτω Ομάδων Εργασίας που θα στελεχωθούν από εξειδικευμένους σε κάθε θέμα, πολίτες/εθελοντές. https://timisto1821.gr/

1trSponhasoredSd 
Shared with Public
Public
Δείτε δεξιά, όλα τα βίντεο του 1ου συνεδρίου με την σειρά.➜➜
«Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ ΤΟΥ 1821 ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ;»
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 19:00 απο την επιτροπή «ΤΙΜΗ ΣΤΟ ’21»
Ομιλεί η κα Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Μαρία (Οικονομολόγος, πρ. Πρύτανης ΠΑΜΑΚ).…
See More
Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη - Έισαγωγική Ομιλία - Διαδικτυακό Συνέδριο «ΤΙΜΗ ΣΤΟ ’21» - 18/12/2020
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
===================== 
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.