Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Pfizer-BioNTech: Tο ζευγάρι που κρύβεται πίσω από την ανακάλυψη του εμβολίου - BioNTech CEO Ugur Sahin: "Our vaccine will likely work for mutated coronavirus variants" | DW News


Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech Ugur Sahin: "Το εμβόλιο μας πιθανότατα θα λειτουργήσει για μεταλλαγμένες παραλλαγές κορανοϊού" | Ειδήσεις DW


«Παρόλο που αυτή η νέα παραλλαγή έχει πολλαπλές μεταλλάξεις, μόνο το ένα τοις εκατό αυτής της πρωτεΐνης έχει αλλάξει. Και αυτό σημαίνει ότι το 99% παραμένει το ίδιο », δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Biontech Ugur Sahin στην DW. Είπε ότι η εταιρεία του χρειάστηκε δύο εβδομάδες για να προσδιορίσει εάν το εμβόλιο μπορεί να το απενεργοποιήσει.
«Επιστημονικά η πιθανότητα είναι μεγάλη» ότι το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την Biontech και την Pfizer θα λειτουργήσει ενάντια στη νέα παραλλαγή, δήλωσε ο Sahin, προσθέτοντας ότι «είμαι βέβαιος ότι εάν υπάρχει ανάγκη για αλλαγή, ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε, η τεχνολογία RNA messenger, θα μπορούσε να προσφέρει την αλλαγή.
" Σε περίπτωση που το τρέχον εμβόλιο δεν λειτούργησε, «μπορούμε να παράγουμε ένα νέο εμβόλιο σε περίπου έξι εβδομάδες», δήλωσε ο Σαχίν, προσθέτοντας ότι η παραγωγή θα ακολουθηθεί από μια μακρά διαδικασία δοκιμής και έγκρισης.
«Πρέπει να συζητήσουμε με τις αρχές εάν θα αποδεχθούν μια τέτοια αλλαγή του εμβολίου. Αυτή είναι μια επιστημονική και ιατρική συζήτηση. "
Η Biontech ανακοίνωσε παραδόσεις σε κράτη μέλη της ΕΕ πριν από τα Χριστούγεννα και αναμένει να στείλει 12,5 εκατομμύρια δόσεις πριν από το τέλος του έτους.
«Ενδιαφερόμαστε πραγματικά να διαθέσουμε τα εμβόλια μας παγκοσμίως. Και συνεργαζόμαστε με αρχές σε όλο τον κόσμο για να διασφαλίσουμε ότι θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο μας », δήλωσε ο Sahin.
========================================================


Pfizer-BioNTech: Tο ζευγάρι που κρύβεται πίσω από την ανακάλυψη του εμβολίου
Ο Sahin γεννήθηκε στο Iskenderun, μια πόλη στις μεσογειακές ακτές της Τουρκίας και μετακόμισε στην Κολωνία της Γερμανίας όταν ήταν τεσσάρων ετών, όπου ο πατέρας του έπιασε δουλειά σε ένα τοπικό εργοστάσιο της Ford, σύμφωνα με το Reuters.
Οι επιστήμονες Ugur Sahin και Ozlem Tureci έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον τομέα της ογκολογίας και των μολυσματικών ασθενειών και πέρασαν χρόνια μελετώντας εξατομικευμένες θεραπείες για τον καρκίνο.
Ωστόσο, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, η πρωτοποριακή έρευνα τους στον τομέα του τροποποιημένου γενετικού κώδικα τους έφερε στο προσκήνιο, ως οι... εγκέφαλοι που κρύβονται πίσω από το πρώτο αποτελεσματικό εμβόλιο κορωνοϊού στον κόσμο.
Ο Τούρκος Sahin και η Tureci δημιούργησαν την BioNTech στην κεντρική γερμανική πόλη Μάιντς το 2008. Την περασμένη Δευτέρα, η εταιρεία που συνεργάζονται, ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer, δήλωσε ότι το υποψήφιο εμβόλιο ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη μόλυνσης σε εθελοντές.
Χρησιμοποιεί την προηγουμένως εγκεκριμένη τεχνολογία που ονομάζεται messenger RNA ή mRNA, για να προκαλέσει ανοσοαπόκριση σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί.
Από την πλευρά του, ο Sahin μιλώντας σε δημοσιογράφους έστειλε ένα μήνυμα ελπίδας στον κόσμο. «Νομίζω ότι το καλό μήνυμα για την ανθρωπότητα είναι ότι τώρα καταλαβαίνουμε ότι οι μολύνσεις COVID-19 μπορούν πράγματι να προληφθούν με ένα εμβόλιο», είπε.
Αν και το εμβόλιο είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για την επιστημονική κοινότητα, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Sahin και Tureci κατάφεραν να ξεχωρίσουν στον ιατρικό κόσμο.
Ποιοι είναι όμως οι δύο επιστήμονες που ανακάλυψαν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Παιδιά μεταναστών στη Γερμανία, τουρκικής καταγωγής και οι δύο, ο Ugur Sahin ηταν μόλις 4 ετών όταν μετακόμισε στην Κολωνία της Γερμανίας με την οικόγενειά του προκειμένου νε εργαστεί ο πατέρας στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford. Αργότερα, εκείνος σπούδασε ιατρική στο τοπικό πανεπιστήμιο και έμενε συχνά μέχρι αργά στο εργαστήριο, και επέστρεφε στο σπίτι με το ποδήλατο.
Η Özlem Türeci ακολούθησε τα βήματα του επίσης γιατρού, πατέρα της, με την ίδια να έχει δηλώσει πως δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό της να κάνει οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα.
Γνωρίστηκαν όταν το ζευγάρι ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα και τους ένωσε το κοινό τους πάθος για την έρευνα για τον καρκίνο.
Σύμφωνα με το CNN, το ζευγάρι, και οι δύο γιατροί, ίδρυσαν το 2001 μια εταιρεία, την Ganymed Pharmaceuticals, για να εργαστούν πάνω στην ανάπτυξη αντισωμάτων καταπολέμησης του καρκίνου, τα κατάφεραν και τελικά την πούλησαν έναντι 1,4 δισ. δολάρια το 2016.
Ο διευθύνων σύμβουλος Sahin και η διευθύντρια ιατρικών υπηρεσιών Tureci περιλαμβάνονται στους 100 πλουσιότερους ανθρώπους της Γερμανίας, σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα Welt am Sonntag. Την Τρίτη, μετά την ανακοίνωση για το εμβόλιο, η αξία της εισηγμένης εταιρείας Nasdaq αυξήθηκε στα 25,72 δισ. δολάρια - ένα τεράστιο άλμα από τα 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.
Ωστόσο, το φιλανθρωπικό ήθος του ζευγαριού και η μακροχρόνια δέσμευσή του για την ακαδημαϊκή κοινότητα και την επιστήμη ήταν αυτά που τους έφεραν στο παγκόσμιο προσκήνιο με την ανακάλυψη του εμβολίου. Άλλωστε, τον περασμένο Μάιο, το ζευγάρι είχε δηλώσει στο CNN ότι αισθάνθηκε υποχρεωμένο να «παρέχει κάτι για την κοινωνία», δεδομένης της δουλειάς που είχαν κάνει στον τομέα τους τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Έτσι, τον Ιανουάριο του 2020, όταν διάβασε ένα επιστημονικό έγγραφο σχετικά με τον κορωνοϊό στη Γιουχάν της Κίνας, ο Σαχίν αποφάσισε να προσπαθήσει να φτιάξει το εμβόλιο βασισμένος στο mRNA, ανέφερε το Reuters.
Η BioNTech ανέθεσε σε 500 άτομα από το προσωπικό της να εργαστεί στο έργο με αρκετές πιθανές ενώσεις mRNA, κλείνοντας τελικά μια συνεργασία με την Pfizer τον περασμένο Μάρτιο.
Για την ανάπτυξη του εμβολίου χρησιμοποιήθηκε γενετικό υλικό, mRNA, για να «εξαπατήσει» τα κύτταρα να παράγουν στελέχη πρωτεΐνης που μοιάζουν με στελέχη του ιού. Το ανοσοποιητικό σύστημα μαθαίνει να αναγνωρίζει και να επιτίθεται σε αυτά τα στελέχη και, θεωρητικά, θα αντιδρά γρήγορα σε οποιαδήποτε πραγματική λοίμωξη.
Ο Τούρκος επιστήμονς δήλωσε ότι ο στόχος της BioNTech, σε συνεργασία με την Pfizer, είναι να αυξήσει την παραγωγή του υποψηφίου εμβολίου να παραχθούν έως 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 2021, εφόσον λάβει άδεια.
Επανέλαβε ότι η BioNTech και η Pfizer σκοπεύουν να ζητήσουν από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων να εγκρίνει την επείγουσα χρήση του εμβολίου, με το αίτημα να υποβληθεί ίσως ήδη την επόμενη εβδομάδα.

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.