Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Γιώργος.Κασιμάτης: Οι λαοί βρίσκονται σε ύπνο βαθύ - Η «Δύση» οδεύει προς τη Δύση, το σούρουπο, τη νύχτα [Σε 3 VIDEO]

Η «Δύση» οδεύει προς τη Δύση, το σούρουπο, τη νύχτα 
Η πανδημία και η διαχείριση της, η πραγματική κρίση παγκόσμια και οι σκοπιμότητες στη σημερινή ανάλυση του ομότιμου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Κασιμάτη στον 98.4.

Όπως είπε η κρίση με παγκόσμιες διαστάσεις είναι πολιτισμική με το σύστημα ιδίως στη Δύση να επιτυγχάνει για την ώρα την αδρανοποίηση των λαών. 
Βέβαια η ιστορία έχει αποδείξει, είπε ο Γιώργος Κασιμάτης πως της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά, με το δρόμο να είναι ακόμα μακρύς. 


 

Ο Γεώργιος Ι. Κασιμάτης (1932) είναι διακεκριμένος Έλληνας νομικός, πολιτειολόγος και πανεπιστημιακός, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, που διετέλεσε πρόεδρος της Νομικής Σχολής Αθηνών και διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. 
Πρώτοι εξάδελφοι του είναι ο Χαράλαμπος Κασιμάτης, αντιστράτηγος του ελληνικού Στρατού Ξηράς που διετέλεσε υπασπιστής του Ανδρέα Παπανδρέου και διευθυντής του 2ου Γραφείου του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), και ο Γρηγόρης Κασιμάτης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δικηγόρος που πρωτοστάτησε στις μηνύσεις που οδήγησαν στη φυλακή τους ηγέτες της χούντας.


  Γ. Κασιμάτης : Ο «ραγιαδισμός» πρέπει να σπάσει στην Ελλάδα

 

 Ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Κασιμάτης, με αφορμή την υπόθεση της Αγίας Σοφίας, υποστήριξε ότι η ευθύνη του πολιτικού συστήματος είναι διαχρονικά μεγάλη, από την εποχή της εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας ελέω μνημονίων. 

Υποστήριξε ότι πρέπει να σπάσει ο «ραγιαδισμός» στην Ελλάδα, ιδίως τώρα που αυτό που απειλείται καίρια , είναι η ίδια η συγκρότηση της εθνικής μας ταυτότητας.

 Ο «ραγιάς» ως όρος επιβίωσης δεν είναι αρνητικός, αν η πρόθεση να αλλάξεις την κατάσταση σου με την μειωμένη εθνική σου υπόσταση είναι στόχος, αλλά ο «ραγιαδισμός» ως διαρκές εφεύρημα της οικονομικής, πολιτικής και πνευματικής ελίτ, που οδηγεί σε αποδοχή της αλλοίωσης της ίδιας της εθνικής σου και πολιτιστικής υπόστασης ως λαού, είναι ενδοτισμός . 

Εκτίμησε πως η Τουρκία θα φτάσει μέχρι την αμφισβήτηση της κυριαρχίας του Ελληνικού κράτους, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις προσεγγίσεις τύπου Ροζάκη, αφού ουσιαστικά θέτουν ερωτηματικά στο ίδιο το εσωτερικό της χώρας για την κυριαρχία του σε όλη την εθνική επικράτεια , που είναι ενιαία και αδιάσπαστη σε όλα τα Συντάγματα της χώρας μας. 

 Γ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

 

Ο κύριος Κασιμάτης καθηγητής του Συνταγματικού δικαίου μιλάει στον Αυτιά για τα μνημόνια, την κατάλυση του Συντάγματος και δίνει την προσωπική του γνώμη σε πρακτικές λύσεις αντίστασης όπως οργανωμένη ομαδική ανυπακοή. Επίσης αναφέρετε στο ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος το 120. 'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη) 

1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε’ Aναθεωρητική Bουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975. 

 2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων. 

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος. 

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.» Κομβικές φράσεις της συνέντευξης : 

 • ''ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ το ΣΥΝΤΑΓΜΑ,
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ'' 
 • ''ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ'' 
• ''Η ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ'' 
 • ''Η ΒΟΥΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ'' • ''ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΟΜΟ ΚΡΑΤΟΣ'' 
• ''Η ΒΟΥΛΗ ,ΘΕΑΤΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ'' 
 • ''ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ'' 
• ''ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΟΜΗ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ''

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.