Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΔΗΜΟΤΙΚΑ Ηρωικά & Κλέφτικα τραγούδια για το 1821

;

Δημοτικά Ηρωικά & κλέφτικα τραγούδια, τραγούδια που αναφέρονται στους αγώνες. των Ελλήνων του 1821 και στην συνέχεια. Υπάρχουν 10δες ακόμα. 

Ας το αγαπήσουμε το δικό μας τραγούδι το ΔΗΜΟΤΙΚΟ TΡΑΓΟΥΔΙ
που έγραψε ο ίδιος φωτισμένος Λαός μας. 

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ:

( Το Ηρωϊκό & Κλέφτικο τραγούδι )
Ότι είναι για τον αρχαίο Ελληνικό Κόσμο τα Ομηρικά έπη, το ίδιο στάθηκαν, ανεξάρτητα από κάθε αξιολόγηση, το δημοτικά τραγούδια για τον νέο Ελληνισμό. Γράφει ο Δημήτρης Φωτιάδης στο 4τομο έργο του . . .

(Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 21 1ος τόμος σελίδα 128 ) και συνεχίζει. Για αιώνες από τον ακριτικό κύκλο και τις παραλογές ως το εικοσιένα, ‘ηταν η αστείρευτη βρυσομάνα όπου σ’ αυτήν ξεδίψαγε συναισθηματικά ο λαός μας στις πολυκύμαντες ώρες της ιστορίας του. Βγαλμένα μέσα από την καρδιά ανώνυμων ποιητών, μίλαγαν, με τρόπο μοναδικό, στην καρδιά της Ολότητας.

Και μόνο αυτό να πούμε φτάνει και περισσεύει να πλησιάσουμε το ευλογημένο δημοτικό μας τραγούδι. Που όπως πολλά ακόμα δημιουργήματα σημαντικά, το παραπετάξανε το λοιδορήσανε το απαξιώσανε. 

Και όλα αυτά με την δικαιολογία πως το χρησιμοποίησε η δικτατορία των Συνταγματαρχών ότι σύμβολα χρησιμοποιούν δικτατορίες και κάποια κόμματα θα τους τα κάνουμε δώρα; Χρησιμοποίησαν και τον φοίνικα που αναγεννάτε από τις στάχτες του κι αυτό θα το χαρίσουμε. 

Και με τι το αντικαταστήσανε με τα μαϊμουδίστικα τσαντιροκουνήματα
Μίμης Οικονόμου.

   

 1821 Το Ξημέρωμα των Ελλήνων 
Τραγούδια  Ηρωικά - Ιστορικά - Κλέφτικα : 
Κείμενα ιστορικά και εκφώνηση Μίμη Οικονόμου
Αφιέρωμα για το 1821.
 Ραδιοφωνική εκπομπή για τη Ανάσταση το Γένους
τιμούμε τους αγώνες τους, σεβόμαστε τις θυσίες τους,
Ποτάμι το αίμα, χιλιάδες οι νεκροί για την Λευτεριά μας
Το μόνο που θέλουν είναι ο σεβασμός μας και να τους θυμούμαστε. ΆΘΑΝΑΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ.

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.