Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Οι ΗΠΑ : σε αναζήτηση πρόθυμων "μισθοφόρων" στην Ευρώπη - Οι κατά συρροή δολοφόνοι καλό είναι να σιωπούν...


Αυτή την εβδομάδα αξίζει πραγματικά να δώσουμε συγχαρητήρια στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Με τρεις στοχευμένες κινήσεις κατόρθωσε να προβάλλει στα δυτικά ΜΜΕ μια εικονική πραγματικότητα, στην οποία η Ουάσινγκτον αποτελεί μια «φιλειρηνική δύναμη», που βρίσκεται σε άμυνα απέναντι στους δυο μεγαλύτερους αντιπάλους της, την Κίνα και τη Ρωσία.
Στην πρώτη πράξη του επικοινωνιακού δράματος ενημερωθήκαμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας είναι σχεδόν έτοιμες να εισβάλλουν στην Ταιβάν. 

Στη δεύτερη πράξη μάς πληροφόρησαν για την «απειλητική» συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία. 

Το έργο ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της απομάκρυνσης των στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν – πληροφορία την οποία τα αμερικανικά ΜΜΕ παρουσίασαν σαν μια ωδή στην ειρήνη, που θα φέρει οικονομικούς πόρους για κοινωνικά προγράμματα στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Αυτή την εβδομάδα αξίζει πραγματικά να δώσουμε συγχαρητήρια στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Με τρεις στοχευμένες κινήσεις κατόρθωσε να προβάλλει στα δυτικά ΜΜΕ μια εικονική πραγματικότητα, στην οποία η Ουάσινγκτον αποτελεί μια «φιλειρηνική δύναμη», που βρίσκεται σε άμυνα απέναντι στους δυο μεγαλύτερους αντιπάλους της, την Κίνα και τη Ρωσία :
Στην πρώτη πράξη του επικοινωνιακού δράματος ενημερωθήκαμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας είναι σχεδόν έτοιμες να εισβάλλουν στην Ταιβάν. Στη δεύτερη πράξη μάς πληροφόρησαν για την «απειλητική» συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία. Το έργο ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της απομάκρυνσης των στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν – πληροφορία την οποία τα αμερικανικά ΜΜΕ παρουσίασαν σαν μια ωδή στην ειρήνη, που θα φέρει οικονομικούς πόρους για κοινωνικά προγράμματα στο εσωτερικό των ΗΠΑ.
Μέλη από το Τάγμα Αζόφ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.04.2021
"Εύφλεκτη" η κατάσταση την Ουκρανία: "Οι ΗΠΑ τη χρησιμοποιούν για ένταση στα σύνορα της Ρωσίας"
ΗΠΑ: Οι κατά συρροή δολοφόνοι καλό είναι να σιωπούν
Οι ΗΠΑ, λοιπόν, όχι μόνο δεν αναδιπλώνονται αλλά κλιμακώνουν επικίνδυνα την επιθετικότητά τους απέναντι σε δυο πυρηνικές υπερδυνάμεις. Και σε αυτό το παιχνίδι η Ουάσιγκτον αναζητά άξιους «συμπολεμιστές» από την Ευρώπη – ακόμη και αν χρειαστεί να τους σύρει στη μάχη με ένα πιστόλι στον κρόταφο. Οι διαδοχικές επισκέψεις των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών στην Ευρώπη, αυτή την εβδομάδα, εξυπηρετούσαν αυτό τον στόχο «στρατολόγησης», στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η Γερμανία.
Πίσω, βέβαια, από τις διαρκείς φιλοφρονήσεις Ουάσιγκτον-Βερολίνου κρύβεται η βαριά σκιά των αμερικανικών απειλών εναντίον της Γερμανίας για τις σχέσεις που διατηρεί με τη Μόσχα και το Πεκίνο. 

Συγκεκριμένα επιχειρείται να ακυρωθούν δυο αποφάσεις που αποτελούν βασική παρακαταθήκη της Άνγκελα Μέρκελ στην εξωτερική πολιτική: 

Η κατασκευή τού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, που θα συνδέσει ενεργειακά την Ρωσία με την Ευρώπη παρακάμπτοντας την Ουκρανία, και οι εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα, που επικύρωσε η ΕΕ λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο Μπάιντεν. 

Ουσιαστικά ο Λευκός Οίκος ζητά από την Ευρώπη να πυροβολήσει τα πόδια της ακυρώνοντας μια συμφέρουσα ενεργειακή κατασκευή και περιορίζοντας τις συναλλαγές με την Κίνα, η οποία για πρώτη φορά εδώ και ένα χρόνο αποτελεί πλέον τον βασικό εμπορικό εταίρο της ΕΕ.
Για να πετύχουν μάλιστα τους δυο αυτούς στόχους, οι ΗΠΑ απειλούν όλο και συχνότερα τους Ευρωπαίους ότι μπορεί να υποστούν κυρώσεις για τη συνεργασία τους με τους αντιπάλους της υπερδύναμης. 

Η προειδοποίηση του Μπλίνκεν προς τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μας ότι γερμανικές εταιρείες μπορεί να ενταχθούν στη μαύρη λίστα των κυρώσεων εάν συμμετέχουν στην κατασκευή του Nord Stream 2, ήταν ίσως η πιο ωμή απειλή που έχει εξαπολύσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εδώ και δεκαετίες εναντίον της Γερμανίας.
Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Αιζενχάουερ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Αϊζενχάουερ: Το αεροπλανοφόρο των καταραμένων
Ξεφυλλίζοντας πάντως την «Frankfurter Allgemeine», ίσως τον σημαντικότερο εκφραστή του γερμανικού κατεστημένου, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένη να θυσιαστεί για τα σχέδια του Λευκού Οίκου

«Οι εξαγωγές παίζουν για τη γερμανική οικονομία πολύ σημαντικότερο ρόλο απ' ό,τι για τις ΗΠΑ» ξεκαθάρισε η εφημερίδα διευκρινίζοντας ότι ο περιορισμός της οικονομικής ισχύ του Πεκίνου είναι στόχος των ΗΠΑ… δηλαδή όχι αναγκαστικά και της Γερμανίας.
Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι με την επιβολή νέων κυρώσεων, και την πυροδότηση θερμών επεισοδίων σε συνοριακές περιοχές της Ρωσίας και της Κίνας θα οδηγήσουν την ΕΕ μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα, αναγκάζοντάς τη να συστρατευτεί και πάλι με την Ουάσινγκτον. 

Ακόμη όμως και αν αυτή η στρατηγική φέρει μερικές κινήσεις διπλωματικής αβροφροσύνης από τους Ευρωπαίους, το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες δεν έχουν κανένα λόγο να ανοίξουν δύο μέτωπα σε έναν πόλεμο που δεν είναι δικός τους.

===================== 
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.