Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Ο πρωτομάστορας του αμοραλισμού Κυριάκος Μητσοτάκης

Αν το ανώτατο στάδιο του κυνισμού είναι να θεωρείς επιτυχία τους 8.000 νεκρούς, την κατάρρευση του ΕΣΥ, την βύθιση της Οικονομίας, ή την ανασφάλεια του κόσμου και να μετατρέπεις την εγκληματικά αποτυχημένη ιστορία σου (failure story) σε Success Story, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τρυπήσει και το ταβάνι.


Της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Με αλαζονεία Λουδοβίκου και την αφασία του ανέπαφου με την πραγματική κοινωνία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στην Βουλή περήφανος, χαρούμενος, δομικά ανέμελος και με κραυγαλέα ανοσία απέναντι στο θανατηφόρο σπιράλ που καταβροχθίζει την χώρα.

Προσκολλημένος εμμονικά στο δόγμα της ατομικής ευθύνης ενοχοποίησε για άλλη μια φορά τους πολίτες που “ξεστράτισαν από τα μέτρα” και σύσσωμη την Αντιπολίτευση επειδή του ασκεί κριτική, αλλά δεν ψέλλισε κουβέντα- έστω προσχηματικά- για τα λάθη, τις παραλείψεις και τις τερατωδίες του επιτελικού του κράτους.

Με μενταλιτέ λογιστή και φρασεολογία τμηματάρχη Α΄, ο Κυρ. Μητσοτάκης παρουσίασε ” πειραγμένα ” στοιχεία για την υγειονομική κατάσταση της χώρας, ξεδίπλωσε – για άλλη μια φορά – την απλοϊκότητα της σκέψης του και απογείωσε την αναλγησία του χαρακτήρα του, καμαρώνοντας για την τραγωδία, με όρους μακάβριας στατιστικής.

‘Οταν η πραγματικότητα δεν μας ευνοεί τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα και αλίμονο σε όσους την αποκαλύπτουν.

Το πογκρόμ διώξεων σε υγειονομικούς επειδή διαμαρτύρονται για την κατάσταση στα νοσοκομεία, είναι πρωτοφανές και εμπνευσμένο από άλλες εποχές. Ενδεικτικά μόνον έχουμε και λέμε:

Απόλυση του Κώστα Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «’Αγιος Σάββας» και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ),επειδή τόλμησε να αντιδράσει στις πειθαρχικές διώξεις που άσκησε η Διοίκηση του Νοσοκομείου «’Αγιος Σάββας» σε βάρος γιατρών που «έκαναν το λάθος» να νοσήσουν με COVID-19.

Προανάκριση σε βάρος του γιατρού Αθανασίου Σιούλη, μέλους της ΕΝΙΘ, επειδή δήλωσε ότι η εφημερία του ΑΧΕΠΑ στις 10/11/2021 ξεκινούσε με πληρότητα 100% σε κλίνες ΜΕΘ COVID-19 κι ότι ανάλογη εικόνα επικρατούσε και σε άλλα νοσοκομεία.

Εισαγγελικές διώξεις σε βάρος των προέδρων της Ομοσπονδίας Ενώσεων Διοικητικών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), για τη συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Πειθαρχικές διώξεις σε γιατρούς και νοσηλευτές που μιλούν για τις ελλείψεις και  “χωροφυλακίστηκες” εγκύκλιοι από τις διοικήσεις των δημοσίων νοσοκομείων, απαγορεύουν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να μιλάει δημόσια, χωρίς την έγγραφη άδεια της διοίκησης.

Κομπάζοντας και χασκογελώντας για την εξυπνάδα των «ισμών» που του έγραψαν να πει στην Βουλή, κατηγόρησε την Φώφη Γεννηματά για μαξιμαλισμό, τον Α.Τσίπρα για αρνητισμό, τον Δημ. Κουτσούμπα για μηδενισμό, τον Κυρ. Βελόπουλο για λαϊκισμό και τον Γ.Βαρουφάκη για σουρεαλισμό.

Ποιος; Ο πρωτομάστορας του αμοραλισμού Κυρ. Μητσοτάκης!

Σημαντική σημείωση: Επειδή το Φεισμπουκ δεν μοιράζει σε όλους τα άρθρα της Κατερίνας Ακριβοπούλου, αν θέλετε να διαβάζετε τα άρθρα της, κάντε κλικ εδώ και εγγραφείτε στο Newsletter του eretikos.gr 

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.