Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Τα «κρεματόρια» της Covid ξεγυμνώνουν την ΕΕ


Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή στη Βουλή, η Ευρώπη δεν επέλεξε ούτε το μοντέλο των «αυταρχικών καθεστώτων», που μαντρώνουν τους πάντες για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, ούτε εκείνο που αφήνει να αρρωστήσουν και να πεθάνουν όσοι χρειάζεται μέχρι να επιτευχθεί η «ανοσία της αγέλης». 

Η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της, είπε ο Κ. Μητσοτάκης, επέλεξαν το «δημοκρατικό μοντέλο».

Ώστε, λοιπόν, οι πάνω από 610.000 νεκροί στην ΕΕ των «27» και τα «κρεματόρια» του Μπέργκαμο είναι κάτι για το οποίο μπορεί να είναι περήφανο το «δημοκρατικό μοντέλο». Το ίδιο και το θανατικό που θέρισε τους οίκους ευγηρίας και φροντίδας ηλικιωμένων στην Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και αλλού. 

Και, φυσικά, οι διασωληνωμένοι ασθενείς Covid στους διαδρόμους και τα κοινά δωμάτια των νοσοκομείων της Αθήνας, όπως και της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων νωρίτερα, μιας και οι ΜΕΘ έχουν εξαντληθεί — όπως και οι γιατροί και νοσηλευτές.

Να μας λείπει, δεν θα πάρουμε. 

Ούτε θα χάψουμε αυτό τους το παραμύθι. 

Η κυβέρνηση της Ελλάδας φέρει την ίδια ευθύνη με την ΕΕ και τις άλλες κυβερνήσεις, που εφαρμόζουν ουσιαστικά το ίδιο μοντέλο — με τα τυφλά ταξικά lockdown, το χάος στους εμβολιασμούς, το συνολικό φιάσκο στη διαχείριση της πανδημίας. 

Φέρει ευθύνη, όπως και η ΕΕ, για το γεγονός ότι επέτρεψε στους μεγάλους φαρμακευτικούς ομίλους να κάνουν τα σχέδιά τους και να υπογράφουν συμβόλαια με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία τους, αντί να τους επιτάξουν από την αρχή, όπως επιβάλλει η πρωτόγνωρη κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προκάλεσε ο νέος και άγνωστος κορονοϊός.

Είναι ένοχοι — πρέπει να το πληρώσουν!

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.