Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Κούβελας εμβόλιο: SOS για την Astrazeneca – Ποιοι να μην εμβολιαστούν

woman in white shirt holding blue and white plastic toy

Κούβελας εμβόλιο: Γυναίκες άνω των 40 να ΜΗΝ εμβολιαστούν με AstraZeneca. 

Oι νεότερες γυναίκες ΔΕΝ χρειάζονται εμβόλιο


Για το εμβόλιο της AstraZeneca, τις παρενέργειες που έχει προκαλέσει σε άτομα που το έκαναν αλλά και τη συμπεριφορά των υπολοίπων σκευασμάτων κατά του κορονοϊού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο δελτίο Kontra News 10 ο Δημήτρης Κούβελας, Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και Διευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας.

Δείτε ακόμη: Σοκάρουν οι εικόνες γυναίκας μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

Τόνισε πως είναι πολύ προτιμότερο οι γυναίκες άνω των 40 ετών να ΜΗΝ εμβολιαστούν με AstraZeneca, οι πιθανές παρενέργειες του οποίου έχει διαπιστωθεί πως χτυπούν κυρίως το γυναικείο φύλο, διαπιστώνοντας μάλιστα πως οι νεότερες γυναίκες μέχρι τα 39 έτη ΔΕΝ χρειάζονται καν εμβολιασμό: «Εγώ θα έλεγα σε μία γυναίκα 30-39 ετών ότι δεν χρειάζεται ΚΑΘΟΛΟΥ εμβολιασμό. Δεν κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό. Μιλούσα για τις γυναίκες που είναι γύρω στα 50, που είναι επίσης νέες αλλά σε μία γκρίζα ζώνη».

Όλα αυτά την ώρα που το κράτος ανακοίνωσε πως προτεραιοποιεί τον πανελλαδικό εμβολιασμό με AstraZeneca για τις ηλικίες 30-39.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου για τον θάνατο ενός 43χρονου από κορωνοϊό, ο κ. Κούβελας ήταν κάθετος:

«Αφήστε τι λένε οι συνάδελφοί μου και τις εντατικές. Δείτε ποιοι νόσησαν έξω από αυτές και δεν έπαθαν τίποτα. Στις εντατικές έχει και άτομο 15 ετών που του έπεσε κεραμίδι στο κεφάλι. Αυτό τι σημαίνει ότι θα κυκλοφορούμε όλοι με κράνος;».

Σημειώνεται πως νωρίτερα, οι Υπουργοί Υγείας του Βελγίου κατέληξαν στην απόφαση το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται σε όσους είναι από 41 ετών και πάνω. Παράλληλα, όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση, θα προχωρήσουν κανονικά με την δεύτερη ανεξάρτητα από την ηλικία τους.  Τις τελευταίες εβδομάδες, το συγκεκριμένο εμβόλιο χορηγείτο μόνο σε όσους ήταν από 56 ετών και πάνω.


=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.