Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Γρηγόρης Πεπόνης για ασυλία Λοιμωξιολόγων: Στις συντεταγμένες Δημοκρατίες δεν υπάρχει απυρόβλητο έναντι της νομιμότητας! – Αντισυνταγματικά και τα προνόμια!


«Δεν είναι πρωτόφαντο, δεν είναι πρωτόγνωρο. Ούτε η υπερψήφισή του από την συμπολιτευτική πλειοψηφία συνιστά, επ’ αυτού, πρωτουργία της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας.

Η πνευματική του “μήτρα”, ως προς τα καθ’ ημάς, ανάγεται στο απώτερο παρελθόν και σε βάθος χρόνου, αφού πλειστάκις έχει προωθηθεί νομοθετικώς και έχει υπερψηφισθεί και υπέρ άλλων κατηγοριών δημοσίων λειτουργών ή δημοσίων προσώπων. Απλώς, ο δημόσιος θόρυβος της υπερψήφισης της σχετικής τροπολογίας, συντελούσης σχετικώς και της συγκυρίας της τρεχούσης δραματικής επικαιρότητος, το επανέφερε στο προσκήνιο κατά “τυρβώδη” τρόπο.

Ο λόγος για το θεσπισθέν “ακαταδίωκτον” των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
“Ακαταδίωκτον”, όμως, έναντι ποίου;

Προδήλως και όλως αυτονοήτως έναντι του “διώκοντος”, έναντι του αρμοδίως και θεσμικώς τεταγμένου τον έλεγχον τήρησης της νομιμότητος και τον κολασμό κάθε έκνομης εκτροπής, άλλως έναντι της Εισαγγελικής και Δικαστικής Αρχής. “Νόμω αβάσιμες” και “νόμω αστήρικτες” μηνύσεις ή εγκλήσεις υπήρξαν διαχρονικώς, υπάρχουν και θα εξακολουθήσουν υφιστάμενες, πλην όμως συνιστά κοινόν τόπον ότι, στις περιπτώσεις αυτές, οι αβασίμως μηνύοντες, έναντι των καθ’ ων ούτοι στρέφονται, παραμένουν απλώς μηνυτές και ουδέν έτερον πέραν αυτού. Δεν “διώκουν” και δεν νοείται το αντίθετο.

Ασκούν απλώς, ως πολίτες, το αναφαίρετο συνταγματικό και υπερνομοθετικής ισχύος δικαίωμά τους για παροχή έννομης προστασίας και, συνακολούθως, για ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε δικαστήριο, σύμφωνα με τα άρθρα 20 παρ. 1 του Συντάγματος και 6 παρ. 1 της Ε.Σ.Δ.Α. Πρόκειται για βασικότατο, κεφαλαιώδες και απαράγραπτο δικαίωμα, αναγόμενο στον σκληρό πυρήνα κάθε δημοκρατικώς συντεταγμένης πολιτείας και για στοιχείο “εκ των ων ουκ άνευ” παντός συγχρόνου νομικού πολιτισμού. Δεν υπάρχουν “ψεκασμένοι” μηνυτές και “ψεκασμένες” καταγγελίες. Υπάρχουν καταγγέλλοντες ελεύθεροι πολίτες και βάσιμες ή αβάσιμες μηνύσεις…»


Ακούμε το Βασιλακόπουλο, ότι οι πυροσβέστες πρέπει να εμβολιαστούν, επειδή μπορεί να μεταδώσουν τον κορωνοϊό δίνοντας το φιλί της ζωής....

Προφανώς σε κάποια επαγγέλματα ο εμβολιασμός πρέπει να είναι προϋπόθεση. Όχι υποχρεωτικός! Υποχρεωτικός σημαίνει σε βάζω κάτω και σου κάνω το εμβόλιο», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, παραβλέποντας το γεγονός πως, βάσει των λεγομένων του, κάποιοι δεν θα βρίσκουν δουλειά

Μάλιστα σα προφήτης μας λεει  πως το εμβόλιο Pfizer θα πάρει άδεια κανονικής χορήγησης φαρμάκου μέχρι τον Ιούνιο ,και δεν θα είναι πια έκτακτης χορήγησης, παρά το γεγονός πως δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς προτού δοθεί στο ευρύ κοινό, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για παρενέργειες μετά από αυτό.Σε όλα αυτά προσπάθησε να απαντήσει η κα Θάνου, ανώτατη δικαστικός:

«Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός. Αυτό είναι αντίθετο και με τις συνταγματικές αρχές, οι οποίες διατυπώνονται στο άρθρο 2 και 5 του συντάγματος, επιβάλλοντας την προστασία της προσωπικότητας του ατόμου, η ελευθερία του να διαθέτει ή να μην διαθέτει το σώμα του για ιατρικές πράξεις.

Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ούτε υπό την επίκληση της προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Αυτό δεν είναι η προσωπική μου άποψη. Σε συνεδρίαση στις 21. Ιανουαρίου του 2021, το συμβούλιο της Ευρώπης έβγαλε ψήφισμα και είπε .. 

‘Οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πρέπει να υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα μέσα, προκειμένου να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί. Κανείς δεν θα υποστεί διακρίσεις επειδή δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία του ή διότι δεν θέλει να εμβολιαστεί’.

Ούτε τα προνόμια υπέρ των εμβολιασθέντων είναι συνταγματικά ούτε και η δυσμενής διάκριση εις βάρος αυτών.

Η πολιτεία οφείλει να πείσει τους πολίτες να προσέλθουν στους εμβολιασμούς και όχι με ψυχολογική βία να τους εξαναγκάσει να εμβολιαστούν, λέγοντας ότι διαφορετικά θα απωλέσουν την εργασία τους ή θα έχουν άλλες επιπτώσεις σε εκείνη».

Όλα αυτά δεν έδειξε να τα αποδέχεται ο  Βασιλακόπουλος, ο οποίος προέβη διαρκώς σε άστοχα και ηλίθια για καθηγητή παραδείγματα, λαμβάνοντας όμως τις ίδιες απαντήσεις...!Καθηγητές σου λεει μετά..που οδήγησαν την πατρίδα μαζί με τους συνεργούς τους στη καταστροφή και συνεχίζουν να το πράττουν...χωρίς φόβο...


Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γρηγόρης Πεπόνης 
για ασυλία Λοιμωξιολόγων: Στις συντεταγμένες Δημοκρατίες δεν υπάρχει απυρόβλητο έναντι της νομιμότητας!«Δεν είναι πρωτόφαντο, δεν είναι πρωτόγνωρο. Ούτε η υπερψήφισή του από την συμπολιτευτική πλειοψηφία συνιστά, επ’ αυτού, πρωτουργία της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας. 

Η πνευματική του "μήτρα", ως προς τα καθ’ ημάς, ανάγεται στο απώτερο παρελθόν και σε βάθος χρόνου, αφού πλειστάκις έχει προωθηθεί νομοθετικώς και έχει υπερψηφισθεί και υπέρ άλλων κατηγοριών δημοσίων λειτουργών ή δημοσίων προσώπων. 

Απλώς, ο δημόσιος θόρυβος της υπερψήφισης της σχετικής τροπολογίας, συντελούσης σχετικώς και της συγκυρίας της τρεχούσης δραματικής επικαιρότητος, το επανέφερε στο προσκήνιο κατά "τυρβώδη" τρόπο. Ο λόγος για το θεσπισθέν "ακαταδίωκτον" των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

"Ακαταδίωκτον", όμως, έναντι ποίου;
Προδήλως και όλως αυτονοήτως έναντι του "διώκοντος", έναντι του αρμοδίως και θεσμικώς τεταγμένου τον έλεγχον τήρησης της νομιμότητος και τον κολασμό κάθε έκνομης εκτροπής, άλλως έναντι της Εισαγγελικής και Δικαστικής Αρχής. 

"Νόμω αβάσιμες" και "νόμω αστήρικτες" μηνύσεις ή εγκλήσεις υπήρξαν διαχρονικώς, υπάρχουν και θα εξακολουθήσουν υφιστάμενες, πλην όμως συνιστά κοινόν τόπον ότι, στις περιπτώσεις αυτές, οι αβασίμως μηνύοντες, έναντι των καθ’ ων ούτοι στρέφονται, παραμένουν απλώς μηνυτές και ουδέν έτερον πέραν αυτού. 

Δεν "διώκουν" και δεν νοείται το αντίθετο. Ασκούν απλώς, ως πολίτες, το αναφαίρετο συνταγματικό και υπερνομοθετικής ισχύος δικαίωμά τους για παροχή έννομης προστασίας και, συνακολούθως, για ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε δικαστήριο, σύμφωνα με τα άρθρα 20 παρ. 1 του Συντάγματος και 6 παρ. 1 της Ε.Σ.Δ.Α. 

Πρόκειται για βασικότατο, κεφαλαιώδες και απαράγραπτο δικαίωμα, αναγόμενο στον σκληρό πυρήνα κάθε δημοκρατικώς συντεταγμένης πολιτείας και για στοιχείο "εκ των ων ουκ άνευ" παντός συγχρόνου νομικού πολιτισμού. Δεν υπάρχουν "ψεκασμένοι" μηνυτές και "ψεκασμένες" καταγγελίες. 

Υπάρχουν καταγγέλλοντες ελεύθεροι πολίτες και βάσιμες ή αβάσιμες μηνύσεις…»

===================== 
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.