Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Ν.Καπραβέλος (διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου): «Ως γιατρός δεν θα έδινα ποτέ εμβόλιο με παρενέργεια τον θάνατο»


Καταπέλτης ο Καπραβέλος στον ΣΚΑΪ: 
«Δεν θα έδινα ποτέ φάρμακο ή εμβόλιο με παρενέργεια τον θάνατο» (video)

   

Την άποψή του για την ανησυχία που έχει προκληθεί στους πολίτες μετά την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να εισηγηθεί τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZenaca εξέφρασε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να ανακοινώσει τελευταία και καταϊδρωμένη την εισήγηση που έχουν εδώ και καιρό δώσει οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης για το εμβόλιο της AstraZenaca, οι εισηγήσεις αναφέρουν να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί των πολιτών και με τη δεύτερη δόση ανεξάρτητα από την ηλικία τους. 

Το γεγονός έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και μεγάλο προβληματισμό στους πολίτες που βρίσκονται έρμαια στον κυκεώνα των διαφορετικών απόψεων των επιστημόνων αλλά και των ιθυνόντων οι οποίοι έχουν χάσει εδώ και καιρό την αξιοπιστία τους. 

Ο κ. Καπραβέλος ξεκαθάρισε ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να επιταχυνθούν ούτως ώστε να προλάβουμε ένα τέταρτο κύμα της επέλασης του ιού ωστόσο οι πολίτες που έκαναν την πρώτη δόση της AstraZeneca θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν άλλο σκεύασμα. 

Όπως υποστήριξε μάλιστα υπάρχουν δεδομένα που καταγράφουν ότι είναι ασφαλές να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός με δεύτερη δόση από διαφορετικό εμβόλιο, όπως Pfizer ή Moderna.

Απαντώντας στα επιχειρήματα του Άρη Πορτοσάλτε ότι στην Ελλάδα είχαμε μόνο δύο θανάτους, ο κ. Καπραβέλος απάντησε: 
«Οι δύο θάνατοι δεν είναι ένας αριθμός. Είναι δύο  άνθρωποι. Από τη στιγμή που υπήρξε ένας θάνατος μιας 44χρονης που πήγε να προφυλάξει τον εαυτό της και το σύνολο, αυτός ο άνθρωπος στοιχειώνει» τόνισε και πρόσθεσε: 
«Εγώ ως γιατρός δεν θα έδινα ποτέ φάρμακο και εμβόλιο με παρενέργεια θάνατο και να ξέρετε από τη στιγμή που καταγράφεται θάνατος η ηθική και η δεοντολογία λένε ότι αποσύρεται».

«Aπό την στιγμή που καταγράφεται θάνατος από φάρμακο ή εμβόλιο, τόσο η ηθική όσο και η δεοντολογία λένε ότι αποσύρεται», υπογράμμισε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκφράζοντας και την δική του ανησυχία μετά την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να εισηγηθεί τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZenaca.

Από την στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να ανακοινώσει τελευταία και καταϊδρωμένη την εισήγηση που έχουν εδώ και καιρό δώσει οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης για το εμβόλιο της AstraZenaca, εισηγήσεις λοιμωξιολόγων αναφέρουν να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί των πολιτών και με τη δεύτερη δόση ανεξάρτητα από την ηλικία τους. 

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και μεγάλο προβληματισμό στους πολίτες που βρίσκονται έρμαια στον κυκεώνα των διαφορετικών απόψεων των επιστημόνων, αλλά και των ιθυνόντων οι οποίοι έχουν χάσει εδώ και καιρό την αξιοπιστία τους. 

Ο κ. Καπραβέλος ξεκαθάρισε ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να επιταχυνθούν ούτως ώστε να προλάβουμε ένα τέταρτο κύμα της επέλασης του ιού, ωστόσο οι πολίτες που έκαναν την πρώτη δόση της AstraZeneca θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν άλλο σκεύασμα. 

Όπως υποστήριξε μάλιστα υπάρχουν δεδομένα που καταγράφουν ότι είναι ασφαλές να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός με δεύτερη δόση από διαφορετικό εμβόλιο, όπως Pfizer ή Moderna.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απαντώντας στα επιχειρήματα του Άρη Πορτοσάλτε ότι στην Ελλάδα είχαμε μόνο δύο θανάτους, ο κ. Καπραβέλος απάντησε: 

«Οι δύο θάνατοι δεν είναι ένας αριθμός. Είναι δύο άνθρωποι. Από την στιγμή που υπήρξε ένας θάνατος μιας 44χρονης που πήγε να προφυλάξει τον εαυτό της και το σύνολο, αυτός ο άνθρωπος στοιχειώνει» τόνισε και πρόσθεσε: 

«Εγώ ως γιατρός δεν θα έδινα ποτέ φάρμακο και εμβόλιο με παρενέργεια θάνατο και να ξέρετε από τη στιγμή που καταγράφεται θάνατος η ηθική και η δεοντολογία λένε ότι αποσύρεται»

 =====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.