Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Διέρρευσαν μυστικά για ύποπτους πελάτες της ελβετικής τράπεζας "Credit Suisse"


Με βάση πληροφορίες που διέρρευσαν από μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες του κόσμου, την Credit Suisse, αποκαλύφθηκε ο πλούτος των πελατών που εμπλέκονται σε βασανιστήρια, διακίνηση ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος, διαφθορά και άλλα σοβαρά εγκλήματα, γράφει ο βρετανικός Guardian, αναφερόμενος στην έκθεση του 2017. έτος, με εντολή της ελβετικής χρηματοπιστωτικής ρυθμιστικής αρχής.

Σύμφωνα με έκθεση που διέρρευσε στο κοινό, η οποία αποκάλυψε τις εσωτερικές διαδικασίες της τράπεζας, αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία των λογαριασμών περίπου 30.000 πελατών Credit Swiss παγκοσμίως, αξίας άνω των 100 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (περίπου 96 δισεκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με τον Guardian. , αναφέρει το RTS.

Η Credit Suisse απέρριψε τους ισχυρισμούς και τους υπαινιγμούς σχετικά με τις εικαζόμενες επιχειρηματικές πρακτικές της τράπεζας, σύμφωνα με δήλωση της Credit Suisse, που εκδόθηκε ως απάντηση σε αναφορές.

"Τα ζητήματα που παρουσιάζονται είναι ως επί το πλείστον ιστορικά... και οι αναφορές για αυτά τα ζητήματα βασίζονται σε μερικές, ανακριβείς ή επιλεκτικές πληροφορίες που έχουν αφαιρεθεί εκτός πλαισίου, με αποτέλεσμα μεροληπτικές ερμηνείες της επιχειρηματικής συμπεριφοράς της τράπεζας", ανέφερε η Credit Suisse σε δήλωση.

Η τράπεζα είπε ότι είχε λάβει πολλές ερωτήσεις από την κοινοπραξία τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και είχε εξετάσει πολλούς από τους λογαριασμούς που αναφέρονται… έτος», αναφέρεται στην ανακοίνωση, αναφέρει το Tajnug.

"Όσον αφορά τους εναπομείναντες ενεργούς λογαριασμούς, είμαστε. . .

ικανοποιημένοι που έχουν γίνει οι κατάλληλοι έλεγχοι, οι αναθεωρήσεις και άλλα βήματα ελέγχου σύμφωνα με το τρέχον πλαίσιο", δήλωσε η Credit Suisse, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να αναλύει τα θέματα και να λάβει περαιτέρω μέτρα εάν το επιθυμεί. είναι απαραίτητο.

Τα στοιχεία που διέρρευσαν από την έκθεση, την οποία τα ΜΜΕ εξακολουθούν να αποκαλούν "ελβετικά μυστικά", δείχνουν εκτεταμένες αποτυχίες της "Credit Suisse", παρά τις δεκαετίες υποσχέσεις για απομάκρυνση ύποπτων πελατών και παράνομων κεφαλαίων, όπως αναφέρει η εφημερίδα του Λονδίνου.

Έχει αποκαλυφθεί ότι η «Credit Suisse» έχει επανειλημμένα ανοίξει ή διατηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς για έναν αριθμό πελατών υψηλού κινδύνου σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ αυτών είναι ο Ronald Lee Fuq-shiu, πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της πόλης, αλλά επίσης καταδικάστηκε για δωροδοκία σε αντάλλαγμα για εισαγωγή εταιρειών στο χρηματιστήριο, ο Γερμανός Eduard Seidel καταδικάστηκε για δέχτηκε δωροδοκίες το 2008, εργάστηκε στη Siemens και ως επικεφαλής μιας πολυεθνικής εταιρείας στη Νιγηρία επέβλεψε μια εκστρατεία δωροδοκίας διεφθαρμένων Νιγηριανών πολιτικών.

Ο Guardian αναφέρει επίσης τον Stefan Söderholm, έναν Σουηδό τεχνικό υπολογιστών που άνοιξε λογαριασμό στην Credit Suisse το 2008 και μπόρεσε να τον έχει δυόμισι χρόνια αφότου καταδικάστηκε για εμπορία ανθρώπων στις Φιλιππίνες, για την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Μία από τις πιο διαβόητες υποθέσεις στην ιστορία της «Credit Suisse» περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον Guardian, τον διεφθαρμένο δικτάτορα των Φιλιππίνων Φερντινάντ Μάρκος και τη σύζυγό του Ιμέλντα, οι οποίοι εκτιμάται ότι απέσπασαν έως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια από τις Φιλιππίνες κατά τη διάρκεια των τριών του Φερδινάνδου. προεδρικές θητείες.

Υπάρχει επίσης ο Pavlo Lazarenko, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός της Ουκρανίας μεταξύ 1997 και 1998, και ο οποίος άνοιξε τον πρώτο από τους δύο λογαριασμούς του μετά το τέλος της θητείας του και είχε σχεδόν οκτώ εκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε έναν από αυτούς.

Σύμφωνα με τους κανόνες, οι πελάτες που προσδιορίζονται ως πολιτικά εκτεθειμένοι από χώρα υψηλού κινδύνου ή άτομα που εμπλέκονται σε δραστηριότητες υψηλού κινδύνου όπως ο τζόγος, η εμπορία όπλων, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες ή η εξόρυξη ορυχείων θα αντιμετωπίζουν αυξημένη παρακολούθηση, αναφέρει η έκθεση.

Οι διαχειριστές σχέσεων αναμενόταν να χρησιμοποιούν εξωτερικές πηγές για να ελέγχουν τους πελάτες και τα επίπεδα κινδύνου τους.

Θα μπορούσε να αναμενόταν ότι ένας τέτοιος έλεγχος θα έπρεπε να είχε εμποδίσει την τράπεζα να ανοίξει λογαριασμό για έναν πελάτη όπως ο Rodoljub Radulović, ένας απατεώνας που διαπραγματευόταν χρεόγραφα και όταν η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον κατηγόρησε το 2001, προσθέτει ο Guardian.

Ωστόσο, είχε δύο λογαριασμούς στην Credit Suisse, ο πρώτος που άνοιξε το 2005, ένα χρόνο μετά την καταδίκη του για απάτη σε χρεόγραφα.

Ένας από τους λογαριασμούς του Ραντούλοβιτς είχε 3,4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα πριν κλείσει το 2010, πρόσθεσε ο Guardian.

Πριν από δύο εβδομάδες, η τράπεζα κατηγορήθηκε ότι επέτρεψε σε Βούλγαρους λαθρέμπορους να «ξεπλύνουν» αρκετά εκατομμύρια ευρώ, μερικά από τα οποία τα έφεραν σε βαλίτσες.

Στην πρώτη τέτοια ποινική υπόθεση στην Ελβετία κατά μεγάλης τράπεζας, οι ελβετικοί εισαγγελείς ζητούν πρόστιμο περίπου 42,4 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων για την «Credit Suisse».

Αυτές οι δύο έρευνες συνδέονται και πλέον η διοίκηση της τράπεζας καλείται να απαντήσει σε πολλά δυσάρεστα ερωτήματα.



=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.