Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Κρεμλίνο για Nord Stream 2: Ο αγωγός έτοιμος να λειτουργήσει - Διαψεύδονται τα περί «χρεοκοπίας»

Βρείτε μαςGoogle news
Το Κρεμλίνο ξεκαθαρίζει πως η υποδομή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι έτοιμη προς λειτουργία ανά πάσα στιγμή, ενώ η εταιρεία διαψεύδει αναφορές περί πτώχευσης.
Η υποδομή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι έτοιμη να λειτουργήσει, δεν θα εξαφανιστεί, ξεκαθάρισε την Τετάρτη (02/03) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Την ίδια στιγμή ο Nord Stream 2 AG δεν επιβεβαιώνει αναφορές πως ξεκίνησε διαδικασίες πτώχευσης.
Η εταιρεία ανέφερε πως «η επιχείρηση ενημέρωσε τις τοπικές Αρχές για τον αναγκαστικό τερματισμό των συμβάσεων με το προσωπικό εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στον Nord Stream 2 AG».
Την Δευτέρα (28/02), ο Αγγλο-ολλανδικός πετρελαϊκός γίγαντας Shell αποφάσισε να αποσυρθεί από κοινά εγχειρήματα με τον ρωσικό κολοσσό φυσικού αερίου Gazprom, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού της συμμετοχής του στο πρότζεκτ του αγωγού Nord Stream 2, εν μέσω της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Την Τρίτη (01/03) η αυστριακή εταιρεία ενέργειας OMV Group τόνισε ότι θα επανεξετάσει την εμπλοκή της στο εγχείρημα του Nord Stream 2.
«Όσο για τον "θάνατο" του πρότζεκτ, η υποδομή του είναι έτοιμη, τεχνικά, τεχνολογικά, υλικοτεχνικά, αυτή η υποδομή θα είναι στη θέση της, δεν θα πάει πουθενά. Η κοινή λογική και η οικονομική σκοπιμότητα δείχνουν την ανάγκη να λειτουργήσει η συγκεκριμένη εγκατάσταση, το συντομότερο δυνατό» είπε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.
Κρεμλίνο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.03.2022
Ουκρανική κρίση
Το Κρεμλίνο ξεκαθαρίζει: Θα υπάρξει απάντηση στις κυρώσεις, αλλά όχι σε ζημία της Ρωσίας
Η τρέχουσα υστερία καθιστά αδύνατη την έναρξη λειτουργίας του αγωγού, είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις τώρα, είπε ο εκπρόσωπος, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι με την πάροδο του χρόνου, μια νηφάλια εκτίμηση της κατάστασης θα αντικαταστήσει την υστερία.
Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι Λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.
Την Κυριακή (27/02), η Ευρώπη αποφάσισε να απαγορεύσει το Sputnik επειδή εκφράζουμε μια διαφορετική άποψη, χωρίς την έγκριση των Βρυξελλών. Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram για να μαθαίνετε τις τελευταίες ειδήσεις χωρίς λογοκρισία.
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.