Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Podcast: Ένας πόλεμος και μια χαμένη (αραβική) Άνοιξη



infowarlogoΟι εκπομπές διατίθενται δωρεάν.
Αν θέλετε όμως μπορείτε να ενισχύσετε
το info-war.gr

Αναρωτιόμαστε εάν η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια νέα «Αραβική Άνοιξη» κι απαντάμε: ναι, αλλά δεν είναι αυτό που νομίζετε.

Παρακολουθούμε τις διεθνείς τιμές των τροφίμων και διαπιστώνουμε ότι είναι φτιαγμένες από τα υλικά που γεννούν τις εξεγέρσεις και τις επαναστάσεις — μερικές φορές όμως απλώς οδηγούν στην πείνα και τον λιμό. 

Θυμόμαστε ότι για ένα από τα μεγαλύτερα κύματα λαϊκών κινητοποιήσεων στον Αραβικό κόσμο ευθύνονταν και τότε η Ρωσία, χωρίς όμως να το καταλάβει και χωρίς ίσως να το θέλει.

Συζητάμε δηλαδή για το ενδεχόμενο ο πλανήτης να βρίσκεται μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες επισιτιστικές καταστροφές του τελευταίου αιώνα.

===================== 
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.