Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Τι λέει ο καθηγητής Φαρμακολογίας Δ. Κούβελας για την κεταμίνη - Οι συμβουλές του για την προστασία από το χάπι του βιασμού


Για την πολυσυζητημένη ουσία κεταμίνη η οποία βρέθηκε σε μεγάλες ποσότητες στην 9χρονη Τζωρτζίνα από την Πάτρα μίλησε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας. 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Ιρένα Αργύρη, αναφερόμενος στην κεταμίνη εξήγησε πότε και γιατί χρησιμοποιείται στην ιατρική, ποιοι έχουν πρόσβαση και πώς μπορεί κάποιος να την προμηθευτεί. 

Αναφέρθηκε στη δράση της ουσίας αλλά και στις παραμέτρους που καθορίζουν την επικινδυνότητά της.

Με αφορμή την κεταμίνη, ο καθηγητής αναφέρθηκε και σε άλλες ουσίες που χρησιμοποιούνται ως φάρμακα βιασμού, σημειώνοντας τι πρέπει να κάνει κάποιος αν αντιληφθεί ότι έχει καταναλώσει τέτοιες ουσίες.  

Ο κύριος Κούβελας προχώρησε σε συμβουλές προστασίας από τα φάρμακα βιασμού.

Όσον αφορά στη σωρεία περιστατικών κατάρρευσης αθλητών στο Miami Open, ο καθηγητής εξηγεί την πιθανή σχέση αυτών με τα εμβόλια για τον Covid.  

Συγκεκριμένα τονίζει πως η αυξημένη ικανότητα σύνθεσης πρωτεϊνών στους οργανισμούς των αθλητών και των νέων υγιών ατόμων που έχουν εμβολιαστεί έναντι του Covid, οδηγεί ταυτόχρονα στην αυξημένη παραγωγή της πρωτεΐνης ακίδας. 

Αυτό, μαζί με το αθλητικό στρες, είναι πιθανόν οι αιτίες που δημιουργούν περισσότερες παρενέργειες σε αθλητές και νέους.

Καταδικάζοντας για μια ακόμα φορά την υποχρεωτικότητα, ο κύριος Κούβελας αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της φαρμακοεπαγρύπνησης και της συμπλήρωσης κίτρινων καρτών.  

Όσον αφορά στην ποινική δίωξη που του ασκήθηκε, ο κύριος Κούβελας τόνισε με νόημα ότι στη δίκη επί της ουσίας δεν υπήρχε κατηγορητήριο και ότι η δίωξη του ασκήθηκε επειδή συνέστησε να ακολουθηθεί ό,τι προβλέπει ο νόμος.

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη:

 https://www.zougla.gr/greece/article/ti-lei-o-ka8igitis-farmakologias-d-kouvelas-gia-tin-ketamini---i-simvoules-tou-gia-tin-prostasia-apo-to-xapi-tou-viasmou

00:00
00:01

 

 

 
 ====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.