Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Γιατί τόσο σκληρή αστυνομική βία στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη; Βίντεο


Τέμπη / Η τεράστια διαδήλωση στο Σύνταγμα και τα ντοκουμέντα της άγριας καταστολής

Η τραγωδία στα Τέμπη με τον άδικο θάνατο δεκάδων νέων ανθρώπων έχει προκαλέσει σοκ στην ελληνική κοινή γνώμη. 

Η εθνική κατάθλιψη που ζούμε τις τελευταίες ημέρες εκδηλώνεται με σιωπηρές αλλά μεγάλες συγκεντρώσεις. Περιέργως κάποιοι «κουκουλοφόροι» χωρίς λόγο και αιτία πάντα εμφανίζονται στις παρυφές αυτών των συγκεντρώσεων. 

Η αντίδραση της αστυνομίας στην παρουσία αυτών των ελάχιστων είναι υπέρμετρα σκληρή όχι εναντίον τους όπως προκύπτει από το βίντεο από τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι κάποιος πρέπει να εξηγήσει στις αστυνομικές δυνάμεις ότι το τελευταίο πράγμα που αντέχει η χώρα αυτή τη στιγμή είναι να θρηνήσει κι άλλο νεκρό από τον «υπέρμετρο ζήλο» κάποιου αστυνομικού.  . .

 

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.




==============================================


Ανηλεής ήταν η επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά των χιλιάδων πολιτών που διαδήλωσαν για την τραγωδία στα Τέμπη.

Χαρακτηριστικό του μένους των ΜΑΤ κατά της μαζικής συγκέντρωσης . . .

διαμαρτυρίας για τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη ήταν ότι χτύπησαν τους διαδηλωτές σε δύο φάσεις. Αρχικά νωρίς το μεσημέρι και στη συνέχεια το απόγευμα όταν αρκετός κόσμος επέστρεψε στο Σύνταγμα αντιτασσόμενος στην άγρια καταστολή.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΕΜΠΗ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΕΜΠΗ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο βίντεο του avgi.gr και του Κώστα Παπαντωνίου, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και ξύλο στους νέους που ήταν στο Σύνταγμα. Μάλιστα το θράσος των αστυνομικών ήταν τέτοιο καθώς δεν δίστασαν να χτυπήσουν τον κόσμο μπροστά στους δεκάδες δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που ήταν στο σημείο.    

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΕΜΠΗ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Χαρακτηριστική του μένος των ΜΑΤ ήταν η επίθεση που δέχθηκε η ηθοποιός Κλέλια Ρενέση που κρατούσε το παιδί της στην αγκαλιά της.  

Την ίδια ώρα εξοργιστική είναι η καταγγελία που βλέπει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το όργιο καταστολής της αστυνομίας κατά την τεράστια διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Οι άνδρες των ΜΑΤ έπνιξαν στα χημικά και μαθήτρια που κατάφερε και βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια των Τεμπών.

Όπως περιγράφει ο ηθοποιός Γιάννης Κοκιασμένος, «η Κατερίνα μου, η μαθήτριά μου, ήταν στο τρένο και σώθηκε με ένα κάταγμα στον αγκώνα. Η Κατερίνα μου ήταν και στις πορείες, σήμερα στις έντεκα και προχθές στις επτά. Με αρχαιοελληνικούς όρους δεν ξέρω μεγαλύτερη Ύβρη από το να της ρίξουν χημικά».

Την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στη διαδήλωση που συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες  και είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους κατήγγειλε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ράνια Σβίγκου.

Η Ράνια Σβίγκου αναφέρει ότι χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα χημικά και κρότου λάμψης από την αστυνομία η οποία έριχνε απρόκλητα μέσα στο πλήθος.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά οικογένειες με μικρά παιδιά έτρεχαν μέσα στο μετρό για να προστατευτούν.


https://www.avgi.gr/koinonia/441362_i-terastia-diadilosi-sto-syntagma-kai-ta-ntokoymenta-tis-agrias-katastolis 

 =====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.