Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Νεκρός σε τροχαίο στο Λαγονήσι ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ


Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της προσπέρασης που έκανε με τη μοτοσικλέτα του ο 66χρονος Κωνσταντίνος Χαραυγής στο Λαγονήσι.


Ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ είναι το θύμα του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στο 38,5 χιλιόμετρο της παραλιακής Αθηνών - Σουνίου στο Λαγονήσι.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Χρυσάγη, Διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της κυκλοφορίας όλου του σιδηροδρόμου. Μάλιστα, ο ίδιος ήταν και στην επιτροπή διερεύνησης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο.

Σύμφωνα με την Τροχαία και όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega, το δυστύχημα σημειώθηκε στις 13:55, όταν η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού στην οποία επέβαινε ο 66χρονος, με κατεύθυνση προς Σούνιο, κατά τη διάρκεια προσπέρασης προπορευόμενου βαν, χτύπησε στο πίσω μέρος του και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας όπου και συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν οι οδηγοί των δύο άλλων οχημάτων.

Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Οι δύο οδηγοί των εμπλεκόμενων οχημάτων συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όπως προβλέπεται, αφέθηκαν όμως ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα, καθώς δεν φαίνεται να προκύπτουν ευθύνες σε βάρος τους.

Οι αστυνομικοί έλαβαν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες που βεβαίωσαν πως κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα.

Τόσο η μηχανή, όσο και το φορτηγάκι και το ΙΧ, μεταφέρθηκαν σε χώρο φύλαξης.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:


Θύμα είναι ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης, Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της κυκλοφορίας συνολικά όλου του σιδηροδρόμου.


Σύμφωνα με την Τροχαία, το δυστύχημα έγινε στις 13.55, όταν η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε ο 66χρονος, με κατεύθυνση προς Σούνιο, κατά την διάρκεια προσπέρασης προπορευόμενου βαν, χτύπησε στο πίσω μέρος του και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας όπου συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν και οι οδηγοί των δύο άλλων οχημάτων. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σημειώνεται πως ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο τροχαίο ήταν ένα από τα πιο κομβικά πρόσωπα, εκ της θέσης που κατείχε στον Οργανισμό τόσο ως προς τη λειτουργία του ΟΣΕ σε επίπεδο κυκλοφορίας, όσο και στο επίπεδο της διερεύνησης της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Στο παρελθόν ήταν και ένα από τα μέλη της τριμελούς επιτροπής που είχε συσταθεί για το πρώτο πόρισμα του ΟΣΕ για το δυστύχημα στο Αδενδρο το 2017.

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.