Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Μετά τα live ψέματα του υφυπουργού Μεταφορών, ανέλαβε να τα συνεχίσει η διοίκηση του ΟΣΕ...αναβαθμίζοντας την «κονσόλα τοπικού χειρισμού», σε «τοπική τηλεδιοίκηση»


Στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την επίσκεψη του στον ΟΣΕ Λάρισας, ανέλαβε να απαντήσει η Διοίκηση του ΟΣΕ, αναβαθμίζοντας την «κονσόλα τοπικού χειρισμού», σε «τοπική τηλεδιοίκηση»


Μετά τον απίστευτο live διασυρμό που έζησε το βράδυ στη Δευτέρας ο εξαφανισμένος υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος ο οποίος αποφάσισε να πάει  άρον άρον στη Λάρισα για να δείξει ότι λειτουργεί το «κέντρο τηλεδιοίκησης» και αποκαλύφθηκε live από τους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, αλλά κονσόλα τοπικού χειρισμού, την σκυτάλη να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα που επισκέφθηκε χθες το γιαπί του κέντρου Τηλεδιοίκησης Λάρισας που δούλευε έως το 2019, ανέλαβε η Διοίκηση του ΟΣΕ.

Η Διοίκηση του ΟΣΕ ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες και στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγω για φθίνουσα πορεία της ενιαίας Τηλεδιοίκησης Λάρισας που έλεγχε το τμήμα από Δομοκό μέχρι και Πλατύ, από το 2015, μέχρι που κατέπεσε εντελώς τα επόμενα χρόνια». Αποκαλύπτωντας ωστόσο ότι ΄΄ολη αυτή την περίοδο δεν κατέστη δυνατόν να αναταχθεί και να συντηρηθεί ώστε να λειτουργήσει εκ νέου. . .

Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, από «τα μέσα του 2019 με την επανεκκίνηση της Σύμβασης 717, που είχε σταματήσει, ξεκίνησε το σύνολο των εργασιών για την καταρχήν ανάταξη και θέση σε λειτουργία των τοπικών Τηλεδιοικήσεων από τον ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟ μέχρι το ΠΛΑΤΥ, ώστε εν συνεχεία το σύνολο αυτών (15 στο τμήμα αυτό) να διασυνδεθεί σε ενιαία απεικόνιση και χειρισμό που θα αποτελέσει την ενιαία Τηλεδιοίκηση στο τμήμα από Δομοκό μέχρι Πλατύ».

Ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή ο ΟΣΕ αναφέρεται στις «κονσόλες τοπικού χειρισμού» όπως τις αποκάλεσαν οι ίδιο οι εργαζόμενοι ως «τοπικές Τηλεδιοικήσεις». Αναφέρει συγκεκριμένα «στα πλαίσια της σταδιακής ανάταξης και θέση σε λειτουργία των τοπικών Τηλεδιοικήσεων ήδη από τον Νοέμβριο του 2022 έχουν παραδοθεί με ΔΠΧ και λειτουργούν 7 τοπικές Τηλεδιοικήσεις (ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟΥ, ΔΟΞΑΡΑ, ΟΡΦΑΝΑ. ΚΡΑΝΩΝΑ, ΜΕΖΟΥΡΛΟΥ & ΛΑΡΙΣΑΣ) ενώ συνεχίζεται και η ανάταξη των υπολοίπων», συνεχίζει και προσθέτει:

 «Ιδιαίτερα η τοπική Τηλεδιοίκηση του σταθμού της Λάρισας, την οποία όμως δεν επισκέφθηκε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έχει πιστοποιηθεί επίσημα και έχουν κατατεθεί στις Ανακριτικές Αρχές αλλά και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όλα τα σχετικά επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν την ύπαρξη αυτής, αλλά και την κανονική & αδιάληπτη λειτουργία της από τον Νοέμβριο του 2022.

Αναφέρει επίσης ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης 

«είδε τις εγκαταστάσεις της τοπικής Τηλεδιοίκησης στο ΤΧ1 ενώ δεν επισκέφτηκε το Κέντρο Τηλεδιοίκησης Θεσσαλονίκης όπου οι Τηλεδιοικητές Βάρδιας θα τον ενημέρωναν επίσημα αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό προσωπική αντίληψη του αν υπάρχει και λειτουργεί Τηλεδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

Η Τηλεδιοίκηση αυτή τέθηκε σε λειτουργία το 2021, εκτείνεται από τον ΣΣ ΠΛΑΤΥ - ΤΧ1 - ΤΧ5 και από ΤΧ1-ΣΣ ΣΤΡΥΜΩΝΑ γίνονται χαράξεις δρομολογίων, απεικόνιση της κίνησης των τρένων με ενδείξεις Φωτοσημάτων, ενώ έχει λάβει και την πιστοποίηση λειτουργίας ETCS».

Παράλληλα ο ΟΣΕ αναφέρει ότι το τοπικό κέντρο Τηλεχειρισμού ΤΧ1 παρουσίαζε προβλήματα λειτουργίας του λόγω παλαιότητας εξοπλισμού και έλλειψης διαθέσιμων ανταλλακτικών και με σκοπό την επίλυση αυτών η ΕΡΓΟΣΕ υλοποιεί την Σύμβαση 713 που προβλέπει την ανάταξη και εκσυγχρονισμό του.

Διαβάστε επίσης:
Σταθμάρχες σε Τσίπρα: Αν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση που υπήρχε ως το 2019, δεν θα γινόταν ποτέ το δυστύχημα

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.