Vintage Φωτογραφίες της Πραγματικής Άγριας Δύσης, 1870-1910Αυτές οι παλιές φωτογραφίες των αμερικανικών συνόρων αποτυπώνουν τη ζωή και τον αγώνα στην Άγρια Δύση. Η ολοκλήρωση των σιδηροδρόμων προς τη Δύση μετά τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο άνοιξε τεράστιες περιοχές της περιοχής σε εποικισμούς και οικονομική ανάπτυξη.

Η αρχετυπική περίοδος της Παλαιάς Δύσης είναι γενικά αποδεκτό από τους ιστορικούς ότι συνέβη μεταξύ του τέλους του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου το 1865 μέχρι το κλείσιμο των συνόρων από το Γραφείο Απογραφής το 1890.

Ένα σύνορο είναι μια ζώνη επαφής στην άκρη μιας γραμμής οικισμού. Ο κορυφαίος θεωρητικός Frederick Jackson Turner προχώρησε βαθύτερα, υποστηρίζοντας ότι τα σύνορα ήταν το σκηνικό μιας καθοριστικής διαδικασίας του αμερικανικού πολιτισμού: «Τα σύνορα», υποστήριξε, «προώθησε το σχηματισμό μιας σύνθετης εθνικότητας για τον αμερικανικό λαό». 

Θεωρούσε ότι ήταν μια διαδικασία ανάπτυξης:

«Αυτή η αιώνια αναγέννηση, αυτή η ρευστότητα της αμερικανικής ζωής, αυτή η επέκταση προς τα δυτικά… εφοδιάζει[ες] τις δυνάμεις που κυριαρχούν στον αμερικανικό χαρακτήρα».

Οι ιδέες του Turner από το 1893 έχουν εμπνεύσει γενιές ιστορικών (και κριτικών) να εξερευνήσουν πολλαπλά μεμονωμένα αμερικανικά σύνορα, αλλά τα δημοφιλή λαϊκά σύνορα επικεντρώνονται στην κατάκτηση και εγκατάσταση εδαφών των ιθαγενών της Αμερικής δυτικά του ποταμού Μισισιπή, στο σημερινό Midwest του Τέξας. τις Μεγάλες Πεδιάδες, τα Βραχώδη Όρη, τη Νοτιοδυτική και τη Δυτική Ακτή.

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Διασχίζοντας τον ποταμό Gila σε βαγόνια buckboard κοντά στο San Carlos, Αριζόνα, 1885. 

Όπως ορίζεται από τους Hine και Faragher, «η ιστορία των συνόρων αφηγείται την ιστορία της δημιουργίας και της υπεράσπισης των κοινοτήτων, της χρήσης της γης, της ανάπτυξης των καλλιεργειών και των ξενοδοχείων και του σχηματισμού κρατών».

Εξηγούν, «Είναι μια ιστορία κατάκτησης, αλλά και μια ιστορία επιβίωσης, επιμονής και συγχώνευσης λαών και πολιτισμών που γέννησαν και συνέχισαν τη ζωή στην Αμερική».

Ο ίδιος ο Τέρνερ τόνισε επανειλημμένα πώς η διαθεσιμότητα δωρεάν γης για την έναρξη νέων εκμεταλλεύσεων προσέλκυσε τους πρωτοπόρους Αμερικανούς: «Η ύπαρξη μιας περιοχής ελεύθερης γης, η συνεχής ύφεση και η πρόοδος των αμερικανικών οικισμών προς τα δυτικά, εξηγούν την αμερικανική ανάπτυξη». 

Μέσω συνθηκών με ξένα έθνη και ιθαγενείς φυλές, πολιτικούς συμβιβασμούς, στρατιωτικές κατακτήσεις, εγκαθίδρυση νόμου και τάξης, οικοδόμηση αγροκτημάτων, ράντσο και πόλεων, χάραξη μονοπατιών και σκάψιμο ναρκών και έλξη μεγάλων μεταναστεύσεων ξένων , οι Ηνωμένες Πολιτείες επεκτάθηκαν από ακτή σε ακτή.

Στο «Frontier Thesis» (1893), ο Turner θεώρησε ότι τα σύνορα ήταν μια διαδικασία που μετέτρεψε τους Ευρωπαίους σε έναν νέο λαό, τους Αμερικανούς, των οποίων οι αξίες επικεντρώθηκαν στην ισότητα, τη δημοκρατία και την αισιοδοξία, καθώς και στον ατομικισμό, στην αυτοδυναμία και ακόμα και τη βία.

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Ένας αναβάτης γεμίζει το βαρέλι του από ένα πηγάδι της ερήμου 30 μίλια βόρεια του Palomas της Αριζόνα. Το άλογό του ανανεώνεται εκεί κοντά. 1907. 

Εποικισμός από την Ανατολή μεταμόρφωσε τις Μεγάλες Πεδιάδες. Τα τεράστια κοπάδια αμερικανικών βίσωνας που περιπλανήθηκαν στις πεδιάδες είχαν σχεδόν εξαφανιστεί και οι αγρότες όργωναν τα φυσικά χόρτα για να φυτέψουν σιτάρι και άλλες καλλιέργειες. Η κτηνοτροφική βιομηχανία απέκτησε σημασία καθώς ο σιδηρόδρομος παρείχε ένα πρακτικό μέσο για να φέρει τα βοοειδή στην αγορά.

Η απώλεια του βίσωνα και η ανάπτυξη του λευκού οικισμού επηρέασε δραστικά τις ζωές των ιθαγενών Αμερικανών που ζούσαν στη Δύση. 

Στις συγκρούσεις που προέκυψαν, οι ιθαγενείς της Αμερικής, παρά τις περιστασιακές νίκες, φαινόταν καταδικασμένοι σε ήττα από τον μεγαλύτερο αριθμό εποίκων και τη στρατιωτική δύναμη της αμερικανικής κυβέρνησης.

Μέχρι τη δεκαετία του 1880, οι περισσότεροι ιθαγενείς είχαν περιοριστεί σε κρατήσεις, συχνά σε περιοχές της Δύσης που φαινόταν λιγότερο επιθυμητές στους λευκούς αποίκους.

Ο καουμπόη έγινε το σύμβολο για τη Δύση στα τέλη του 19ου αιώνα, συχνά απεικονίζεται στη λαϊκή κουλτούρα ως μια λαμπερή ή ηρωική φιγούρα. Ωστόσο, το στερεότυπο του ηρωικού λευκού καουμπόη δεν είναι αληθινό.

Οι πρώτοι καουμπόηδες ήταν Ισπανοί vaqueros, οι οποίοι είχαν εισαγάγει τα βοοειδή στο Μεξικό αιώνες νωρίτερα. Μαύροι καουμπόηδες ίππευαν επίσης την περιοχή. Επιπλέον, η ζωή του καουμπόη δεν ήταν καθόλου λαμπερή, καθώς περιελάμβανε πολύωρες, σκληρές ώρες εργασίας, κακές συνθήκες διαβίωσης και οικονομικές δυσκολίες.

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Συγκρότημα Ινδών κρατουμένων Απάτσι σε ανάπαυση σταματά δίπλα στον σιδηρόδρομο του Νότιου Ειρηνικού, κοντά στον ποταμό Nueces, Τέξας, 1886.  

Οι πόλεις διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη των συνόρων, ως κόμβοι συγκοινωνιών, οικονομικά και επικοινωνιακά κέντρα και πάροχοι εμπορευμάτων, υπηρεσιών και ψυχαγωγίας.

Καθώς οι σιδηρόδρομοι έσπρωχναν προς τα δυτικά στην άστατη περιοχή μετά το 1860, έχτισαν πόλεις εξυπηρέτησης για να χειριστούν τις ανάγκες των συνεργείων κατασκευής σιδηροδρόμων, των πληρωμάτων των τρένων και των επιβατών που έτρωγαν γεύματα σε προγραμματισμένες στάσεις.

Στο μεγαλύτερο μέρος του Νότου, υπήρχαν πολύ λίγες πόλεις οποιουδήποτε μεγέθους για μίλια τριγύρω, και αυτό το μοτίβο ίσχυε και για το Τέξας, έτσι οι σιδηρόδρομοι δεν έφτασαν παρά τη δεκαετία του 1880. 

Στη συνέχεια έστελναν τα βοοειδή έξω και οι μετακινήσεις με βοοειδή έγιναν υποθέσεις για μικρές αποστάσεις. Ωστόσο, τα επιβατικά τρένα ήταν συχνά στόχοι ένοπλων συμμοριών.

Οι Ευρωπαίοι μετανάστες έχτισαν συχνά κοινότητες παρόμοιου θρησκευτικού και εθνοτικού υπόβαθρου. Για παράδειγμα, πολλοί Φινλανδοί πήγαν στη Μινεσότα και το Μίσιγκαν, Σουηδοί και Νορβηγοί στη Μινεσότα και στις Ντακότα, Ιρλανδοί σε σιδηροδρομικά κέντρα κατά μήκος των διηπειρωτικών γραμμών, Γερμανοί του Βόλγα στη Βόρεια Ντακότα και Γερμανοί Εβραίοι στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Δύο κοινές μέθοδοι έλξης νερού στο Παλαιό Μεξικό και στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Τέξας, 1905. 

Οι Αφροαμερικανοί μετακινήθηκαν στη Δύση ως στρατιώτες, καθώς και καουμπόηδες, αγρότες, εργάτες σε σαλούν, μάγειρες και παράνομοι. Οι Buffalo Soldiers ήταν στρατιώτες στα ολομαύρα συντάγματα 9ου και 10ου ιππικού και 24ου και 25ου συντάγματος πεζικού του Αμερικανικού Στρατού. Είχαν λευκούς αξιωματικούς και υπηρέτησαν σε πολλά δυτικά οχυρά.

Περίπου 4.000 μαύροι ήρθαν στην Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια των ημερών του Gold Rush. Το 1879, μετά το τέλος της Ανασυγκρότησης στο Νότο, αρκετές χιλιάδες Ελεύθεροι μετακόμισαν από τις νότιες πολιτείες στο Κάνσας.

Γνωστοί ως Exodusters, παρασύρθηκαν από την προοπτική μιας καλής, φθηνής γης για το νόμο Homestead και καλύτερης μεταχείρισης. Η ολόμαυρη πόλη του Νικόδημου του Κάνσας, η οποία ιδρύθηκε το 1877, ήταν ένας οργανωμένος οικισμός που προϋπήρχε των Εξοδοστριών, αλλά συχνά συνδέεται με αυτούς. 

Καθώς τα αμερικανικά σύνορα περνούσαν στην ιστορία, οι μύθοι της Δύσης στη μυθοπλασία και τον κινηματογράφο έπιασαν σταθερά τη φαντασία των Αμερικανών και των ξένων.

Κατά την άποψη του Ντέιβιντ Μέρντοχ, η Αμερική είναι εξαιρετική όσον αφορά την επιλογή της εμβληματικής αυτοεικόνας της: «Κανένα άλλο έθνος δεν έχει πάρει χρόνο και τόπο από το παρελθόν του και παρήγαγε μια κατασκευή φαντασίας ίση με τη δημιουργία της Δύσης από την Αμερική».

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Άνδρες παίζουν στοίχημα σε ένα παιχνίδι Faro μέσα σε ένα σαλόνι. Bisbee, Αριζόνα. 1900. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Ένας νέος άποικος, στην τοποθεσία μιας νέας πόλης, αναζητά πολλά. Guthrie, Οκλαχόμα. 1889. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Πρώτο σιδηρουργείο στο Guthrie. Οκλαχόμα. 1889. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Σε αυτή τη σκηνή δημοπρατείται γη σε νέα περιοχή. Καλιφόρνια. 1904. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Πρώτο σπίτι στη σημερινή τοποθεσία Dodge City, Κάνσας. Χτίστηκε τον Αύγουστο του 1872. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Ένα πάρτι πόκερ στην Αριζόνα, στο ράντσο του John Doyle. Αριζόνα, 1887-1889.

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Μέσα σε ένα μπαρ στο Table Bluff Hotel and Saloon. Κομητεία Humboldt, Καλιφόρνια. 1889. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Ξεκινώντας μια νέα πόλη: Anadarko Townsite, 8 Αυγούστου 1901. Δημοπρασία σε εξέλιξη στο περίπτερο της εταιρείας ξυλείας. Προσωρινά κτίρια τράπεζας και οι απαρχές ενός καταλύματος κοντά. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Οι άνδρες χάραξαν τη γραμμή για έναν νέο σιδηρόδρομο, που συνδέει τα άγρια ​​σύνορα με τον κόσμο. Αριζόνα. 1898.

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Φωτογραφία μιας οικογένειας με το καλυμμένο βαγόνι της κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Δυτικής Μετανάστευσης. Loup Valley, Νεμπράσκα. 1886. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Πάρτι ανακάλυψης και άλογα σε καυτούς, γλαφυρούς βράχους του βουνού Ναβάχο στο δρόμο τους προς τη Γέφυρα του Ουράνιου Τόξου. Γιούτα, 1909. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Camp Gros Ventre, Κράτηση Fort Belknap. Ένας σκύλος ψήνεται πάνω από την κατσαρόλα στο Fort Belknap Reservation, στη Μοντάνα το 1906.

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Ο εντεκάχρονος Jimmy McKinn απήχθη στις αρχές Σεπτεμβρίου 1885 από τον Geronimo. Όταν οι Ινδοί αιχμαλωτίστηκαν για λίγο τον Μάρτιο του 1886, ο Τζίμι αντιστάθηκε πικρά να επιστρέψει στην οικογένειά του, θέλοντας να μείνει ανάμεσα στους Απάτσι. Φωτογραφήθηκε ανάμεσα στους Ινδιάνους πριν από την παράδοση του Τζερόνιμο στον στρατηγό Κρουκ. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Ενημέρωση στο Sherman Ranch, Genesee, Κάνσας. Ο καουμπόι με ετοιμόρροπο λάσο κοιτάζει πέρα ​​από το κοπάδι στην ανοιχτή περιοχή στους συναδέλφους του που περιμένουν στον ορίζοντα, 1902. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Καουμπόηδες που μαρκάρουν τα μοσχάρια. Μοντάνα. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Δορές βουβάλων στο Dodge City του Κάνσας το 1878. Εμφανίζει 40.000 δέρματα βουβάλων.

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Buckboard και πούλμαν που κάνουν ζιγκ-ζαγκ στον αμαξωτό δρόμο "W" Pike's Peak, Κολοράντο, 1911. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Ο παράνομος John Sontag πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου στις 14 Σεπτεμβρίου 1904. Δεν ήταν ακόμη νεκρός όταν τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Κατασκήνωση των μεταλλωρύχων του καταφυγίου North Star και Mountaineer. Κομητεία Σαν Χουάν, Κολοράντο, 1875.

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Μια πόλη με χρυσό βιασύνη στο Deadwood της Ντακότα. 1876 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Μια οικογένεια έξω από το σπίτι της. Νέο Μεξικό. 1895. Σημειώστε ότι ο ιθαγενής Αμερικανός υπηρέτης κρατά το παιδί τους. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Σαλούν και ανυπόληπτα μέρη του Hazen, Νεβάδα, 1905.

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Η αίθουσα χορού Klondyke και το σαλόνι. Σιάτλ, Ουάσιγκτον. 1909. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Άποψη δρόμου σε μια τυπική αμερικανική συνοριακή πόλη, Corinne, Γιούτα, 1869. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Μια αγελάδα μεταφέρει επτά παιδιά «στο σχολείο» (όπως υποστηρίζεται στην αρχική λεζάντα). Okanogan, Ουάσιγκτον. 1907.

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Μια δασκάλα και οι μαθητές της στέκονται μπροστά σε ένα σχολείο με χλοοτάπητα. Κομητεία Woods, Οκλαχόμα. 1895. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Τα πρώτα έργα νερού του Perry, Οκλαχόμα, 1893. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Ο ανταποκριτής Fred W. Loring και το μουλάρι του Σκοτώθηκε από τους Απάτσι δύο μέρες μετά τη λήψη αυτής της φωτογραφίας. Αριζόνα, 1871. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Ένας αναβάτης Pony Express, 1861. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

«Παγιδευτές και κυνηγοί στη χώρα Four Peaks στο Brown's Basin, Αριζόνα. Δύο αγόρια από το Crab Tree, ο πατέρας τους και τα σκυλιά και τα λαγούμια με τα οποία κυνηγούν. Η καμπίνα τους βρίσκεται στο Long Creek, στην είσοδο του Hell's Hip Pocket στο Brown's Basin, μεταξύ των Four Peaks και του Salt River». 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Εργάτες ορυχείων που βγαίνουν από το φρεάτιο του ορυχείου. Βιρτζίνια Σίτι, Νεβάδα, 1867-1888.

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Ένα στρατόπεδο ψαρέματος που δημιουργήθηκε από μερικούς Κινέζους αποίκους στα αμερικανικά σύνορα. Point San Pedro, Καλιφόρνια. 1889. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Τα μέλη της φυλής Shoshone χορεύουν σε μια κράτηση ιθαγενών Αμερικανών. Ft. Washakie, Ουαϊόμινγκ. 1892. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Οι Απάτσι παραδίδουν σανό σε Αμερικανούς αποίκους στην Αριζόνα. 1893.

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Τάξη σιδηρουργίας, Σχολή Forest Grove, Όρεγκον, 1882. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Το συμβολαιογραφικό γραφείο του δικαστή Roy Bean, το οποίο χρησίμευε και ως σαλόνι. Λάνγκτρι, Τέξας. 1900.

Παλιές φωτογραφίες American Frontier

Οι Ινδιάνοι Τσεγιέν κρατούσαν κρατούμενους στη φυλακή της κομητείας στο Ντότζ Σίτι το 1878. Συνελήφθησαν καθώς προσπαθούσαν να επιστρέψουν στους Μαύρους Λόφους από μια κράτηση στην Οκλαχόμα. 1913. 

Παλιές φωτογραφίες American Frontier