Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Νίκος Μπελαβίλας / Απαιτείται επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης του Ελληνικού/....Έσκασε η πολυδιαφημισμένη φούσκα, αποχωρούν και οι τράπεζες , Φεύγουν οι ξένοι επενδυτές ...Έμεινε το σώου με τις μπουλντόζες και το Μητσοτάκη, το 2020...


«Να τεθεί ξανά στο τραπέζι η σύμβαση του Ελληνικού, στη βάση όσων συμφωνήθηκαν το 2016 και δεν τηρήθηκαν ούτε στο ελάχιστο» .Το Ελληνικό ήταν μία φούσκα που όπως όλες οι φούσκες, έσκασε, αφού παραιτήθηκαν από την επένδυση ένας ένας οι ξένοι επενδυτές και τώρα παραιτούνται και οι ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν, με πρώτη την Πειραιώς.

«Το μέγα αναπτυξιακό έργο είναι μια εικονική πραγματικότητα και τίποτα από αυτά που διαφήμισε η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ.Γεωργιάδης, δεν πρόκειται να γίνουν. Έχουν γίνει μόνο καταστροφές. Καταστροφές κτιρίων, που εμπόδιζαν υποτίθεται την ανέγερση των ουρανοξυστών και του Καζίνο, κτιρίων ιστορικών όπως του Αμερικανικού Κολλεγίου της Γλυφάδας και πανάκριβων όπως τα Ολυμπιακά ακίνητα», υπογράμμισε ο κ. Μπελαβίλας.

«Το 2018 τα σχέδια είχαν τελειώσει. Το 2019 πέταξαν τους αρχαιολόγους από τη μέση και γκρέμισαν όποιο κτίσμα τους ενοχλούσε. Να θυμίσουμε ότι το 2017 ο Μητσοτάκης προσωπικά, ζήτησε την αποπομπή της Μαρίας Βλαζάκη από το Υπουργείο Πολιτισμού, γιατί «σαμποτάριζε» με τους αρχαιολόγους την επένδυση», τόνισε.

Στην συνέχεια, περιέγραψε πως «έφυγαν λοιπόν τα «εμπόδια» αλλά από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει τίποτα! Μόνο ένα σώου με τις μπουλντόζες και το Μητσοτάκη, το 2020», ενώ διερωτήθηκε:
«Πού είναι οι 70.000 θέσεις εργασίας που έταξαν και με τις υποσχέσεις κατάφεραν να ρίξουν τους δημάρχους που αντιστέκονταν όπως τον Χρήστο Κορτζίδη;»

«Η αξία του Ελληνικού εκτιμήθηκε επί Σαμαρά στα 600 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα εκτιμάται στα 15 δις ευρώ», εξήγησε ο καθηγητής.

«Είναι φανερό ότι το Δημόσιο πρέπει να πάει σε επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με απαίτηση να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα το 2016:

Το μεγάλο πάρκο, οι πεζόδρομοι, το ένα χιλιόμετρο ελεύθερης παραλίας, οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Ολα όσα με μάχες καταφέραμε να εξασφαλίσουμε όταν η Τρόικα μας απειλούσε με το πιστόλι στον κρόταφο», υπογράμμισε στο τέλος ο Νίκος Μπελαβίλας.
#Σήμερα στο Κόκκινο ,μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη και τον Χρυσόστομο Λουκά, ο καθηγητής της Αρχιτεκτονικής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας.
#Από Ευγενία Λουπάκη
🐭
Τρυπώνω-Ξετρυπώνω

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.