Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Η κυβερνητική αδεξιότητα τροφοδοτεί το κόμμα Κασιδιάρη: «Ράβε - ξήλωνε» με τις τροπολογίες


Η παράμετρος «Κασιδιάρη» έβαλε «φωτιά» στα κομματικά επιτελεία, τα οποία είναι αναγκασμένα να εκπονούν διπλά σενάρια για τις εκλογές.
Νέο γύρο αντιπαράθεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και ζωηρών συζητήσεων στο εσωτερικό της ΝΔ προκαλεί η νέα τροπολογία που κατέθεσε χθες το υπουργείο Εσωτερικών σε μία προσπάθεια να αυξήσει τις δικλείδες ασφαλείας προκειμένου να αποκλειστεί η κάθοδος του νεοναζιστικού μορφώματος «Έλληνες στη Βουλή».  
Πρώτα απ όλα, γιατί η ανάληψη και μόνο της νομοθετικής πρωτοβουλίας, συνιστά καθαρή παραδοχή ότι οι δύο προηγούμενες διατάξεις υπήρξαν ατελείς, όπως υποστήριζε και η αντιπολίτευση. Γεγονός που είναι πιθανό να δώσει νέα επιχειρήματα στον φυλακισμένο Κασσιδιάρη. 
Δεύτερον, διότι αυξάνονται οι φωνές από έγκριτους συνταγματολόγους ότι ανοίγει κερκόπορτα για μελλοντικό αποκλεισμό συνδυασμών, ανάλογα με τον εκάστοτε συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων. 
Η κυβέρνηση έδειξε να αιφνιδιάζεται – ως μη όφειλε – για τις μεθοδεύσεις του Κασσιδιάρη, ο οποίος τοποθέτησε έναν πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Αναστ. Κανελλόπουλο, στη θέση του εικονικού αρχηγού, ώστε να. . . αυξήσει τις πιέσεις προς το δικαστικό σώμα, να παρακάμψει την τροπολογία να δώσει το «πράσινο φως» για την κάθοδο των Ελλήνων στις εκλογές. 
Ωστόσο, με την τροπολογία, με την οποία, η απόφαση για την κάθοδο ή μη του κόμματος θα λάβουν όλα τα μέλη – δικαστές του αρμόδιου Τμήματος Α1 του Αρείου Πάγου και όχι από μια υποεπιτροπή και επίσης θα μπορούν να ζητήσουν τεκμηρίωση από άλλες δικαστικές ή μη αρχές για την τελική τους απόφαση, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για το τι μπορεί να γνώριζε η κυβέρνηση για τις προθέσεις κάποιων εκ των μελών της Επιτροπής.  
Η παράμετρος «Έλληνες» έχει βάλει «φωτιά» στα κομματικά επιτελεία, τα οποία είναι αναγκασμένα να εκπονούν διπλά σενάρια, σε ό,τι αφορά το κόμμα Κασσιδιάρη. Και αυτό, γιατί όλες οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται το τελευταίο διάστημα του δίνουν σίγουρη είσοδο στη βουλή, στην περίπτωση που κατέλθει στις εκλογές της απλής αναλογικής στις 21 Μαΐου. 
Είναι ενδεικτικό ότι σε πρόσφατη παρέμβασή του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος εκτίμησε ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις, το «κόμμα Κασιδιάρη» μπορεί να συγκεντρώσει έως και 5,8%, - αν όχι περισσότερο - εάν τελικά καταφέρει να κατέβει στις εκλογές. 
Τόνισε μάλιστα πως η αντικατάσταση του φυλακισμένου χρυσαυγίτη με τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Τάσο Κανελλόπουλο είναι πιθανό να λειτουργήσει με δύο τρόπους:
  1. να προσελκύσει το νέο μόρφωμα ακόμα περισσότερες ψήφους, απ' ότι εάν ήταν προφανής η ηγεσία του καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση, καθώς ορισμένοι ψηφοφόροι μπορεί να αισθανθούν «απελευθερωμένοι», ή,
  2. να χάσει κάποιες που έχουν ως σημείο αναφοράς την παλαιά «Χρυσή Αυγή», προς άλλα μικρά κόμματα στα δεξιά της Ν.Δ, εάν, για παράδειγμα, το όνομα του Ηλία Κασιδιάρη απουσιάζει από την ηγετική ομάδα και τα ψηφοδέλτια.

Αυτό, πάντως, που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι πώς είναι δυνατόν, η Βουλή να ψηφίζει τροπολογίες για να μπλοκάρει την κάθοδο του κόμματός του στις εκλογές, και ο ίδιος, μέσα από τη φυλακή να προβάλει το πρόγραμμά του ανενόχλητος, μέσα από το YouTube και το Twitter.

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.