Τρίτη 25 Απριλίου 2023

kalami.us: Eκλογές λάσπης (και νοθείας-αποστασίας;;;)


«Καημένη Δόξα γύριζε μες στις σπηλιές των βράχων
και σκόρπα τα στεφάνια σου στης λεβεντιάς τους τάφους...
Δεν θα' βρεις σήμερα κορμιά ανδρών τυραννομάχων,
θα εύρεις μόνο βουλευτάς κι εφημεριδογράφους»
(Γεώργιος Σουρής)

Είναι εντυπωσιακή και πρωτόγνωρη η προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα, γιά τις βουλευτικές εκλογές 21 Μαίου '23. ''Μπαλκόνια'' δεν θα υπάρξουν, επειδή ο ''λαός'' δεν ανταποκρίνεται στα καλέσματα των ''ηγετών''. Κατάλαβε ότι έχει να κάνει με διαπλεκόμενους πολιτικάντηδες, της μίζας, αρπαχτής, ρουσφετιού και όλων των παραδοσιακών ''καλών'' του πελατειακού ελληνικού πολιτικού-κομματικού σάπιου συστήματος.

Θα ψηφίσουν -υποτίθεται- και ''απόδημοι 'Ελληνες'' από τον τόπο κατοικίας τους. Περίπου 25.000, που εγγράφηκαν στον ''ειδικό κατάλογο''. Σε ποσοστό 90% είναι νεομετανάστες της οικονομικής κρίσης (2010 και μετά), που κατοικούν βασικά στην Ευρώπη.

Ουσιαστικά, ο απόδημος Ελληνισμός δεν συμμετέχει, δεν μπορεί να ψηφίσει από τον τόπο κατοικίας του -έστω με επιστολική ψήφο που προβλέπεται στο Σύνταγμα- εξαιτίας των απαγορευτικών διατάξεων του νόμου-έκτρωμα, που ψήφισαν Δεκ. 2019 οι των διεφθαρμένων κομμάτων.

'Hδη, πριν αρχίσει επίσημα η προεκλογική περίοδος (22 Απρ. '23), οι αντίπαλοι έδειξαν τις διαθέσεις τους: Πόλεμος, βρισίδι, ψευτιές, λάσπη-''λασπομαχίες'', όλα γιά την νίκη (και την ''κουτάλα'').

Από την μία, η οικογένεια Μητσοτάκη, που έχει λαμπρή παράδοση σε ότι αφορά την ''κουτάλα'' και ατιμωρησία, τα εξαγορασμένα από αυτήν ΜΜΕ (πλειοψηφία) και από την άλλη οι ψευτοαριστεροί τους ΣΥΡΙΖΑ, με το δήθεν ''ηθικό πλεονέκτημα'', που αποδείχτηκε ''ανήθικο μειονέκτημα'', χάρη στους...

ξυλοδαρμούς γυναικών από ευρωβουλευτή του και λοιπά παραπτώματα διαφόρων.

Τα ''όπλα'' των οπαδικών ''κοματικών στρατών'', γνωστά. Βασικά το ''τουίττερ'' και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που οι νεοέλληνες έχουν εξευτελίσει με τις αναρτήσεις τους και χυδαιότητες. Τα ανυπόληπτα ΜΜΕ (τηλεόραση, εφημερίδες κλπ) δεν πολυλαμβάνονται υπόψην, επειδή είναι γνωστά ως εξαγορασμένα, τελευταία σχεδόν (εξευτελιστική, 108 θέση) σε παγκόσμια κατάταξη, σε ότι αφορά αμεροληψία, ελευθερία.

Να ληφθεί υπόψην ότι στις εκλογές ψηφίζουν πολίτες από 17 χρονών και άνω. Περίπου 400.000 νέοι ψηφοφόροι προστέθηκαν από τις προηγούμενες εκλογές, ενώ κοντά 500.000 πέθαναν. Το γεγονός αυτό, είναι πρόβλημα γιά την ''Νέα Δημοκρατία''.

Η απλή αναλογική δεν θα δώσει κυβέρνηση στις πρώτες εκλογές 21 Μαίου '23. Συμμαχική κυβέρνηση, δύσκολο να σχηματιστεί. Κατά συνέπεια, το ''δράμα'', η ''πλοκή'', θα συνεχιστεί ίσαμε τις δεύτερες εκλογές 2 Ιουλίου, που η ενισχυμένη αναλογική θα δώσει 40 έδρες δώρο στο πρώτο κόμμα. Και τότε δύσκολο να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, αν το πρώτο κόμμα δεν λάβει πάνω από 37%.

Εκτός και αν...

Η ''Νέα Δημοκρατία'', που έχει δείξει από τώρα τις προθέσεις της, καταφέρει και ''εξαγοράσει'' μερικούς βουλευτές άλλων κομμάτων ή κάνει συνεργασία με Βελόπουλο ή διασπάσει το ΠΑΣΟΚ, μέσω Α. Λοβέρδου. Να τραβήξει ψήφους από την άκρα δεξιά (πρώην ''Χρυσή Αυγή'') δεν γίνεται.

Κι επειδή οι ''προστάτες-αφεντικά'' της Ελλάδας θέλουν να τακτοποιηθούν ζητήματα με Τουρκία και άλλα συναφή, θα πιέσουν γιά συγκυβέρνηση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ. 'Οπως έγινε παλαιότερα, πριν μία δεκαετία, με την συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που -υποτίθεται- ήταν ''φανατικοί αντίπαλοι''.

Οι εκτός συνόρων 'Ελληνς, παρακολουθώντας (και διασκεδάζοντας) την (βρώμικη) προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα, διαπιστώνουμε το υπερβολικά μεγάλο ενδιαφέρον βουλευτών που κατοικούν μόνιμα στην Αθήνα, αλλά εκλέγονται στην... επαρχία, γιά την περιφέρειά τους. Την θυμήθηκαν τώρα, παραμονές εκλογών.

Και -φυσικά- αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τα μεγάλα κόμματα (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) ποιούς ''επιφανείς'' (επιστήμονες) θα επιλέξουν από εξωτερικό γιά εκλογή μέσω του Επικρατείας. Θα είναι ονόματα, αλλά δεν θα έχουν ουδεμία σχέση με απόδημο Ελληνισμό, ουδεμία επαφή-ανάμιξη με Ομογένεια. Και θα ''βαφτιστούν' ως βουλευτές Επικρατείας ''από απόδημο Ελληνισμό''. 'Ετσι, ακόμα μία φορά, Μητσοτάκης και Τσίπρας (δοκιμάστηκαν στην πράξη, είναι οι δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος) θα νομίζουν ότι εξαπάτησαν πάλι τον απόδημο Ελληνισμό, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας.

Σημ. 1: Φαίνεται ότι το μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, 15+ %, θα κρίνει τις πρώτες εκλογές, 21 Μαίου '23.

Σημ. 2: Η Βουλή-θέατρο, χρειάζεται τους ''γίγαντες της πολιτικής'' Μήτσο Αβραμόπουλο και Βαγγέλη Αντώναρο.

«Η ψήφος είναι πιό δυνατή από την σφαίρα. Με την σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις έναν εχθρό, με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου» (Αβραάμ Λίνκολν)

Γ. Λ. - 24 Απρ. '23 - https://www.kalami.us/2023/ellada/ekloges-2023b.html

Σχετικό άρθρο: Εκλογές... θεατής ο απόδημος Ελληνισμός

====================================
Ξεχάσαμε ότι 30 Απριλίου '23 θα γίνουν παρελάσεις-καρνάβαλοι σε Νέα Υόρκη και Βοστώνη γιά την... 25η Μαρτίου, που διοργανώνουν οργανωμένα συμφέροντα απαίδευτων και ανιστόρητων. Αν οι παρελάσεις δεν γίνονται την πλησιέστερη με 25 Μαρτίου Κυριακή, δεν έχουν αξία και δεν ενδιαφέρουν την Ομογένεια.

Σημ.: Λέγεται ότι στην παρέλαση Νέα Υόρκη, με μπροστάρη τον ''άνθρωπο της Τουρκίας'', αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, θα γίνει πάλι, από αυτόν, αφορισμός των ηρώων της Επανάστασης 1821, με εντολή Πατριαρχείου...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ )
.........

Εκλογές Ελλάδα, με ''λασπομαχίες''... ( ΔΙΑΒΑΣΤΕ )
.........

''Θου Κύριε'' (εκκλησιαστικά, αρχιεπισκοπικά, πατριαρχικά)... ( ΔΙΑΒΑΣΤΕ )
..........

Το ΚΑΛΑΜΙ στο twitter

............

KALAMI.us   |   .news   |   .net
Το παλαιότερο και μεγαλύτερο e-ΜΜΕ στον απόδημο Ελληνισμό... Από Φεβ. 1994.
Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε email, απαντήστε με την ένδειξη "UNSUBSCRIBE".-
To unsubscribe, please reply with the word "UNSUBSCRIBE" in the subject line

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.