Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Pentagon Leaks: Η στιγμή της σύλληψης του 21χρονου Τζακ Τεϊσέιρα από το FBI (Δείτε το βίντεο)

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου χαρακτήρισε τη διαρροή «προμελετημένη εγκληματική ενέργεια».

Το FBI συνέλαβε τον ύποπτο της διαρροής απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου, όπως μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ. 

Συνεχίζει την επιχείρηση επιβολής του νόμου στο Νορθ Ντάιτον της Μασαχουσέτης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Πρόκειται για τον Τζακ Τεϊσέιρα, 21 ετών μέλος της Εθνικής Φρουράς Αέρος της Μασαχουσέτης και επικεφαλής του Thug Shaker Central, διαδικτυακής ομάδας 20-30 μελών, τα οποία μοιράζονταν την αγάπη τους για τα όπλα, ρατσιστικά memes και βιντεοπαιχνίδια.

Ρατσιστής, επικριτής της αμερικανικής κυβέρνησης και λάτρης των όπλων, είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Αυθεντικός Γκάνγκστερ. Σύμφωνα με την Washington Post, ο νεαρός είχε νόμιμη πρόσβαση στα 300 έγγραφα που φωτογράφισε. 

Σε άρθρο της, η Washington Post αποκαλύπτει ότι το άτομο που διέρρευσε τα απόρρητα έγγραφα των υπηρεσιών πληροφορίων των ΗΠΑ, είναι ένας νεαρός άνδρας 20 - 25 ετών, με το ψευδώνυμο OG (αργκό για το «Original Gangster») ο οποίος εργαζόταν σε στρατιωτική βάση και επομένως η διαρροή προήλθε «εκ των έσω».

Η στιγμή της σύλληψης:

Την στιγμή της σύλληψης κατέγραψαν τα αμερικανικά ΜΜΕ. Στα βίντεο βλέπουμε τον 21χρονο να φορά κόκκινο σορτσάκι και μπλούζα παραλλαγής, όταν τον συλλαμβάνουν πάνοπλοι άνδρες με στρατιωτικά ρούχα.

«Προμελετημένη εγκληματική ενέργεια»

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, χαρακτήρισε τη διαρροή «προμελετημένη εγκληματική ενέργεια». Παρέπεμψε τους δημοσιογράφους, για περισσότερες διευκρινίσεις, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Νωρίτερα, το Associdated Press, επικαλούμενο δικές του πηγές, έκανε λόγο για «επιθυμία του FBI να ανακρίνει μέλος της Εθνοφρουράς της Αεροπορίας στη Μασαχουσέτη».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει επίσημη προκαταρκτική έρευνα από την περασμένη εβδομάδα για τη διαρροή ενώ το Πεντάγωνο αξιολογεί επί του παρόντος τον αντίκτυπο της ίσως πιο επιζήμιας δημοσιοποίησης απόρρητων αμερικανικών εγγράφων εδώ και πολλά χρόνια.

Μπάιντεν: Δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος από την διαρροή απόρρητων εγγράφων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε νωρίτερα «ανήσυχος» για την διαρροή απόρρητων εγγράφων, αλλά δεν βλέπει ότι υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος από αυτήν. 

Ο Μπάιντεν δήλωσε από το Δουβλίνο στους δημοσιογράφους ότι διεξάγεται πλήρης έρευνα από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών και το υπουργείο Δικαιοσύνης για το συμβάν.

«Δεν ανησυχώ για την διαρροή, ανησυχώ για το γεγονός ότι συνέβη, αλλά δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος από αυτήν που να γνωρίζω», είπε.

Ακόμη, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι οι αρχές «πλησιάζουν» στην πηγή της διαρροής.

Πώς διέρρευσαν τα έγγραφα

Δεκάδες φωτογραφίες εγγράφων κυκλοφορούν τουλάχιστον εδώ και αρκετές εβδομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε υπηρεσίες μηνυμάτων, όπως το Twitter, το Telegram και το Discord.

Το Πεντάγωνο έχει ανακοινώσει πως προσπαθεί να προσδιορίσει αν τα έγγραφα είναι αυθεντικά και επεσήμανε πως τουλάχιστον ένα από αυτά φαίνεται ότι έχει παραποιηθεί.

Αντίγραφο ενός από τα έγγραφα που διέρρευσαν, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του AFP, αναφέρεται σε συνομιλίες μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων αρμόδιων για την εθνική ασφάλεια της Νότιας Κορέας οι οποίοι συζητούν το ενδεχόμενο παροχής όπλων και πυρομαχικών νοτιοκορεατικής παραγωγής στην Ουκρανία και τον κίνδυνο αυτό να παραβιάζει την πολιτική της Σεούλ, η οποία έγκειται στο να μην πουλάει όπλα σε εμπόλεμες χώρες.

Ένας από τους αξιωματούχους προτείνει να εξαχθούν τα πυρομαχικά στην Πολωνία προκειμένου να παρακαμφθεί το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.