Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Όλοι «νίκησαν» πλην ενός . Αλλά δυστυχώς η χώρα έχασε το 40% των ψηφοφόρων της - Για την αποχή στις εκλογές θα μιλήσει κανείς; - Η αποχή έλαβε το ίδιο ποσοστό με το πρώτο κόμμα: 40%. - Ο ΣΥΡΙΖΑ Οἴκαδε Επαναπροσδιορίζεται στα πραγματικά του ποσοστά (τι δεν καταλαβαίνετε ; )


Τα τελικά αποτελέσματα δίνουν πεντακομματική Βουλή, με τα ποσοστά να διαμορφώνονται ως εξής:
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 40,79% - ΣΥΡΙΖΑ: 20,07% - ΠΑΣΟΚ: 11,46% - ΚΚΕ: 7,23% - 
- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 4,45%  - ΛΟΙΠΑ 7,23% -

Με την Ψήφο σας ...Είστε συν-Υπεύθυνοι για τα ΔΕΙΝΑ που επαν-Έρχονται Οσονούπω. . .

Φυσικά γνωρίζω ότι ιστορικά την κοινωνία οδήγησαν στην πρόοδο οι μειοψηφίες, οι μικρές ομάδες. 

Αυτοί οι λίγοι οι αδύναμοι, αλλά σταθερά όρθιοι, πάντα έβγαζαν και θα βγάζουν το κάρο από την λάσπη και μάλλον θα το ξαναβγάλουν, για να τους βρίζετε, να τους απαξιώνετε και να τους διώκετε στη συνέχεια.... 

Είπατε ναι στην περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού, δηλαδή Ναι στην κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων Ναι στην ζωή με ελεημοσύνη που εκφράζεται με επιδόματα, με καλάθια του νοικοκυριού, με κουπόνια.  Είπατε ναι στην παιδεία για λίγους, για τους πλούσιους.  Είπατε ναι στην ολοκληρωτική διάλυση του ΕΣΥ.

Υπερψηφίσατε το όποιος δεν έχει λεφτά πεθαίνει.
Είπατε ναι στο νερό εμπόρευμα διά της ιδιωτικοποίησής του. Αν δεν ξέρετε τι σημαίνει αυτό δείτε τα αποτελέσματα στην Λατινική Αμερική. 

Είπατε ναι στα τραίνα φονιάδες. 
Είπατε ναι στην διάλυση των συγκοινωνιών για τον λαό και μάλιστα της υπαίθρου. 
Είπατε ναι στους κλειστούς για τους φτωχούς αυτοκινητοδρόμους (διόδια). 
Είπατε ναι στο πανάκριβο τηλέφωνο και ρεύμα. 
Είπατε ναι στο να παγώνετε στο σπίτι σας τον χειμώνα. 
Είπατε ναι στην αρπαγή του σπιτιού του φτωχού από τους τυχοδιώκτες. 
Είπατε ναι στην αρπαγή του χωραφιού του φτωχού αγρότη. 
Είπατε ναι στις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού για τα προϊόντα του. 
Είπατε ναι στα πανάκριβα αγροτικά εφόδια. 
Είπατε ναι στην απόλυτη απαξίωση της υπαίθρου. 
Είπατε ναι στην απόλυτη διάλυση του σχεδόν μόνου παραγωγικού τομέα της χώρας, του αγροτικού. 
Είπατε ναι στην καταλήστευση του φτωχού καταναλωτή από τους κερδοσκόπους. 
Είπατε ναι στον αφοπλισμό των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. 
Είπατε ναι στον αφοπλισμό της Κρήτης, που έρχεται. 
Είπατε ναι στο να είναι η Ελλάδα πυρηνικός στόχος. 
Είπατε ναι σε ένα νέο 1922 (μικρασιατική καταστροφή). 
Είπατε ναι στην μονοκρατορία των ΗΠΑ και στην επικράτηση της υποκουλτούρας τους στην κοινωνία μας .  . .(μαζικοί φόνοι, οπλοκατοχή, βία των ανηλίκων κ.λπ.)

Ψηφίσατε ως οπαδοί ή για τα μικροσυμφέροντά σας, φοβάμαι κάποιοι χωρίς πληροφόρηση ή με αδυναμία να ερμηνεύσετε τις πληροφορίες που είχατε.

Το βέβαιο όμως είναι ότι περίπου το 90% ψηφίσατε χωρίς όραμα για μια άλλη κοινωνία, έστω και ουτοπική. Απόλυτα συμβιβασμένοι και μοιρολάτρες. 

Αν δεν σας εξέφραζε κάποιο από τα λεγόμενα μεγάλα κόμματα θα μπορούσατε να αναζητήσετε κάποιο μικρό, μέχρι σήμερα εκτός βουλής, που να συμφωνούσατε εν πολλοίς και να το υπερψηφίζατε. 

Αυτό ήταν καθήκον σας όχι δικαίωμά σας.  
Καθήκον έναντι του εαυτού σας και της κοινωνίας.

Είστε συν-Υπεύθυνοι για τα ΔΕΙΝΑ που επαν-Έρχονται Οσονούπω. . .

Φυσικά γνωρίζω ότι ιστορικά την κοινωνία οδήγησαν στην πρόοδο οι μειοψηφίες, οι μικρές ομάδες. Αυτοί οι λίγοι οι αδύναμοι, αλλά σταθερά όρθιοι, πάντα έβγαζαν και θα βγάζουν το κάρο από την λάσπη και μάλλον θα το ξαναβγάλουν, για να τους βρίζετε, να τους απαξιώνετε και να τους διώκετε στη συνέχεια. 


--------------------------------------------------------------------------

Έγραψε ο    στην huffingtonpost


Η 
Νέα Δημοκρατία πέτυχε μεγάλη νίκη με 40%. Ο μεγάλος χαμένος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που καταποντίστηκε στο 20%. Το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση εξέφρασαν ικανοποίηση για το αποτέλεσμα
 



Ωραία όλα αυτά αλλά υπάρχει και μια «μικρή λεπτομέρεια» για την οποία κανείς δεν μιλά από χθες: Η αποχή έλαβε το ίδιο ποσοστό με το πρώτο κόμμα: 40%. Ολογράφως σαράντα 
Δεν μιλάμε για λευκά ή άκυρα. Τέσσερις στους δέκα πολίτες αυτής της χώρας δεν πήγαν καν να ψηφίσουν. 

«Μα», θα πει κανείς, «και το 2019 η αποχή ήταν 42%, άρα προς τι η έκπληξη;». Ακριβώς εκεί έγκειται το πρόβλημα, το οποίο διόλου αμελητέο είναι. 

Τον Μάιο του 2012 η αποχή ήταν στο 34,88%, τον Ιούνιο του 2012 στο 37,51%, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 ήταν στο 35,13% μέχρι που φτάσαμε στο ρεκόρ του 43,43% τον Σεπτέμβριο του 2015. Και διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα στις αμέσως προηγούμενες εκλογές. 

Και αν το 2019 υπήρχε η «δικαιολογία» της θερινής ραστώνης του Ιουλίου αυτή τη φορά τι έφταιξε; Μάη μήνα έγιναν οι εκλογές και μάλιστα με χάλια καιρό. 
Επί σειρά εκλογικών αναμετρήσεων ένα σημαντικά μεγάλο κομμάτι του λαού δεν δίνει το «παρών» στην - κατά το κλισέ- «γιορτή της Δημοκρατίας». Τι γιορτή είναι αυτή, άραγε, με τους καλεσμένους απόντες;.

Η εύκολη, βιαστική και κάπως βολική -αν όχι αφελής- ανάγνωση είναι ότι οι Ελληνες έχουν γίνει αδιάφοροι, παρτάκηδες - «απολιτίκ», που είναι και της μόδας. 
Συγγνώμη, αλλά τα περί «ιδιωτών» και «ηλιθίων» (idiots σε κάθε περίπτωση), που απέχουν από τα κοινά, ανήκουν στο ένδοξο μεν, πολύ μακρινό δε παρελθόν. 

Δεν βρισκόμαστε στην Αρχαία Ελλάδα ούτε έχουμε άμεση Δημοκρατία και το επιχείρημα αυτό έχει «πεθάνει» προ πολλού. 

Ολοι αυτοί οι -ανησυχητικά πολλοί- που έστρεψαν ξανά την πλάτη τους στην εκλογική διαδικασία έστειλαν για πολλοστή φορά ένα ηχηρό, σχεδόν εκκωφαντικό μήνυμα. Γιατί, λοιπόν, τόση σιωπή για μια αποχή που κάνει τόσο θόρυβο;  

Σχεδόν οι μισοί πολίτες της Ελλάδας «δηλώνουν» απογοητευμένοι με όσα διαχρονικά βιώνουν σε αυτόν τον κατά τα άλλα υπέροχο τόπο και απαξιώνουν σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, σε βαθμό τέτοιο που δεν τους νοιάζει πλέον ποιος θα κυβερνήσει το κράτος και τις ζωές τους. 

Οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην Τσίπρα προφανώς, ήταν άπαντες περιχαρείς το βράδυ της Κυριακής. Ακόμη και η Κωνσταντοπούλου, που δεν μπήκε καν στη Βουλή. Ολοι «νίκησαν». Αλλά η χώρα έχασε το 40% των ψηφοφόρων της.

Και, τελικά, ποιοι είναι πιο αδιάφοροι; Αυτοί που δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν ή εκείνοι που δεν κάνουν τίποτα ουσιαστικό για να τους επαναφέρουν στις κάλπες;  

 =====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.