Τρίτη 23 Μαΐου 2023

kalami.us: Αναμενόμενη η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ - ''Μας έφτυσαν, δεν βρέχει''


Eκλογές, απόδημοι 'Ελληνες
Στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, είχαν εγγραφεί 22.857. Ψήφισαν 18.203, απείχαν 4.654. Ποσοστό συμμετοχής, 79,65%.
Αποτελέσματα (απόδημος Ελληνισμός, συνολικά): ΝΔ: 44,2%, ΣΥΡΙΖΑ: 18,47%, ΚΚΕ: 10,56%, Μέρα25: 10,25%, ΠΑΣΟΚ: 6,6%, Υπόλοιπα 9,85%.


Με το νόμο-έκτρωμα περί ψήφου στους απόδημους 'Ελληνες (από τον τόπο κατοικίας τους), στις ΗΠΑ, με τους 1,1 εκατ. ελληνικής καταγωγής πολίτες, ψήφισαν (21 Μαίου '23), συνολικά περίπου 1,160 (εγγεγραμμένοι 1.555). Στην Ωκεανία (Αυστραλία κλπ) με 230.000 ελληνικής καταγωγής πολίτες, ψήφισαν
κοντά στους 200.

Oι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους -είναι στα δημοτολόγια- απόδημοι 'Ελληνες, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα (και ζούν εκτός συνόρων), είναι περίπου 1.7 εκατ. Αν ευρίσκονται στην Ελλάδα την ημέρα των εκλογών, ψηφίζουν όπως όλοι οι πολίτες.

Το Σύνταγμα προβλέπει επιστολική ψήφο γιά τους απόδημους 'Ελληνες. Γεγονός που τα διεφθαρμένα κόμματα Ελλάδας θέλουν να αγνοούν προκλητικά.

Ο διασυρμός των γραφικών:

(Σημ.: Το ''Κ'' ήταν πάντα φιλικό στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτήν την φορά, όπως συνηθίζει, ''θα πει τα πράγματα με το όνομά τους'').

Kακή προεκλογική εκστρατεία, λάθος θέματα-προτεραιότητες, φτηνός λαϊκισμός. Αντί γιά θετική αναφορά στο αύριο, με προτάσεις κ.ά., οι του ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν στείρα, αρνητική αντιπολίτευση, με συνεχείς επιθέσεις (και στα όρια της χυδαιότητας), υποσχέσεις χωρίς αξία ακόμα και προεκλογικά. 'Οσοι πρότειναν, επέλεξαν αυτήν την ''στρατηγική'' ήττας, είναι ΗΛΙΘΙΟΙ, που ουσιαστικά πρόσφεραν μεγάλη υπηρεσία στην... ΝΔ!

Η τεράστια διαφορά ΝΔ (40,79%) και ΣΥΡΙΖΑ (20,07%), δηλ. 20+ μονάδες, στις εκλογές 21 Μαίου '23, που σημαίνει και το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ως ''κόμμα εξουσίας'', πιστοποιεί τα τραγικά λάθη του, εξαιτίας των εμμονών του και της μη επαφής του με την πραγματικότητα. Πρόκειται γιά εκλογική πανωλεθρία, γραφικών, που αδιαφόρησαν προκλητικά γιά τα ''θέλω'' του λαού. Νομίζοντας ότι θα ''κατευθύνουν'' τον λαό εκεί που θέλουν, με τις προεκλογικές βλακείες και ασυναρτησίες τους. Τελικά, ο λαός που κατάλαβε -από 2015- ότι είναι άχρηστοι ''παπατζήδες'', ανεπίδεκτοι μάθησης, τους έστειλε στο περιθώριο, οριστικά.

O ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανεπαρκής ως αντιπολίτευση και έκανε την χειρότερη προεκλογική εκστρατεία. Φαινόταν καθαρά ότι οδεύει στην μεγάλη ήττα. Αλλά, επέμενε, να μην διορθώνεται. Χωρίς πρόγραμμα -ουσιαστικά- και με τις σαχλαμάρες-ασυναρτησίες περί ''συμμαχιών'' με άλλα κόμματα, είχε χάσει πριν τις εκλογές. Δεν έπεισε ότι μπορεί να κυβερνήσει.

Eίναι διασυρμός-συντριβή, επειδή η ΝΔ έκανε μεγάλες αντιδημοκρατικές πράξεις, ανομίες και ''λαμογιές''. Αντί να τιμωρηθεί αυτή, κατάφερε ο κυκλοθυμικός ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τα μάτια του, μόνος του, εξαιτίας αχρηστίας και ανικανότητας των άχρηστων, γραφικών στελεχών του, να διαχειριστούν σωστά το μεγάλο πρόβλημα της ΝΔ.

Η αποθέωση της προεκλογικής γελοιότητας ήταν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγαν ''ψηφίστε με γιά να τιμωρήσετε τους άλλους'' (ΝΔ).

Στις εκλογές δεν κέρδισε ο Μητσοτάκης... 'Εχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ''αυτοκτονώντας''.

Mε Παππά, Πολάκη, Τζανακόπουλο, Δούρου, Σκουρλέτη, Βρίτσα, Φίλη, Φωτίου, Κατρούγκαλο, Σπίρτζη και λοιπούς άχρηστους-γραφικούς, ως ''βαρίδια'', φαινόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένος, με τον Τσίπρα ''αιχμάλωτο'' εμμονικών παλαιο-κομματικών της καταστροφής, που οι ψηφοφόροι ΔΕΝ ήθελαν.

Σε όλες τις χώρες, σε όλες τις εκλογές, σχεδόν πάντα η οικονομία καθορίζει το αποτέλεσμα. 'Ενα γεγονός που στον ΣΥΡΙΖΑ, αγνόησαν.

Ως κόμμα περιθωριακών και ''άστεγων'', ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπειθε ότι είναι προοδευτικό κόμμα με αρχές και κανόνες. Η πολυφωνία του, ουσιαστικά ήταν άσχημη παραφωνία, των μεγαλόσχημων στελεχών του, με νοοτροπία του... ''παντογνώστη-ξερόλα''. 'Ηταν της εύκολης, φτηνής καταγγελίας και όχι της πρότασης γιά βελτίωση, δημιουργία. Ως τροφοδότης της... ΝΔ, αυτοκαταστράφηκε.

Προεκλογικά, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές, πολιτευτές και λοποί, έκαναν αρκετά και σοβαρά επικοινωνιακά λάθη, λέγοντας ασυναρτησίες, που ενίσχυσαν την... Ν.Δ.

Σημαντικό και το γεγονός ότι ο μετασχηματισμός του κόμματος δεν έγινε ποτέ, παρά τις εξαγγελίες Τσίπρα (μετά τις εκλογές 2019). Η καταστροφική εσωστρέφεια κομματικών, επίπεδου καφετέριας που ''ζούν στον κόσμο τους'', συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα τον -διόλου τυχαίο- διασυρμό, με την συντριβή 21 Μαίου '23.

Τελικά, 600.000 υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ (το 33% αποτελέσματος εκλογών Ιούλιου 2019), βρέθηκαν πιό μπροστά από το καθυστερημένο, σερνόμενο κόμμα των -εκτός πραγματικότητας- εμμονικών και κομπλεξικών. Γι' αυτό έφυγαν, ψηφίζοντας άλλα κόμματα.

'Ηταν η απάντησή τους στην αρνητική αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα. Απάντηση σε Κατρούγκαλους και Πολάκηδες, σε Παππάδες και λοιπούς. Ακόμα και οι νέοι (17-24 χρονών) -κατά πλειοψηφία- ψήφισαν ΝΔ. Η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην αντίθεση-αντίδραση, στο παρελθόν και στην απαράδεκτη κριτική, με ''απαξίωση'' των πάντων, χωρίς αντίστοιχη θετική πρόταση ουσίας, τους έδιωξαν.

Η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, με βασική ευθύνη του Αλ. Τσίπρα, που προσπάθησε -χωρίς επιτυχία- να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν αυτοκαταστροφική, με τις αναφορές μόνο στο παρελθόν και τις επιθέσεις στην ΝΔ. Αντίθετα, ο νικητής Κυρ. Μητσοτάκης, ήταν εκείνος που εφάρμοσε τακτική... Ανδρέα, αφού μιλούσε γιά το αύριο, χωρίς επιθέσεις στους αντίπαλους.

Σημ.: Η μόνη λύση γιά τον Αλ. Τσίπρα, είναι να φιάξει μόνος του νέο κόμμα, με άλλο όνομα, χωρίς τους εμμονικούς που μάζεψε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ως κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, τελείωσε, ανήκει στο παρελθόν.

Αδιόρθωτοι, εμμονικοί
Οι ΣΥΡΙΖΑ-ίοι, ως διαχρονικοί ''παπατζήδες'', ΔΕΝ θα κάνουν ''απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος της 21ης Μαΐου'', ούτε θα εξετάσουν τα πραγματικά αίτια της συντριβής (όπως δεν έκαναν και Ιούλιο 2019), γιά να μην αυτοκαταργηθούν. Αλληλοκοροϊδεύονται, νομίζοντας ότι κοροϊδεύουν και τον λαό. Τους μάθαμε...

'Οπως συνηθίζεται με τους γραφικούς ΣΥΡΙΖΑ-ίους, γιά όλα φταίνε οι άλλοι. Πάντα. ΔΕΝ διδάχτηκαν τίποτα από τον διασυρμό-συντριβή των εκλογών.

Από τις ειδήσεις: «...Ο Αλέξης Τσίπρας και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασαν σήμερα (22 Mάη), για μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού καταποντισμού, κατέληξαν ότι ευθύνονται δύο παράγοντες: Ότι ηττήθηκε η στρατηγική της απλής αναλογικής και ότι φταίνε τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης, τα οποία απαξίωσαν τις συνεργασίες και εξαπέλυσαν ''μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που έτεινε χείρα προοδευτικών συγκλίσεων'' και ''άνοιξαν το δρόμο για την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη''...».

Οι ''δύο παράγοντες'' φταίνε, δηλ., άλλοι. Όχι οι γραφικοί, άχρηστοι, εμμονικοί ΖΑΙΟΙ!!! Αυτοί είναι πάντα ''αλάνθαστοι'' (ψυχίατρους, έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ;;;)

Οι ίδιοι πάντα -ΖΑΙΟΙ... Είναι τραγωδία να χάνεις σε 4 χρόνια 33% της εκλογικής σου δύναμης (περίπου 600 χιλ. ψηφοφόρους). Και αντί να μείνουν σιωπηλοί, ψάχνοντας τα τεράστια λάθη τους, επιμένουν: Φταίνε (πάντα) οι άλλοι γιά τον διασυρμό, την συντριβή.

Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ, δούλεψε γιά την... ''παντοκρατορία καθεστώτος Μητσοτάκη'' (που ξέρει να χρησιμοποιεί και την... ''κουτάλα'').

Μόνη -τιμητική- εξαίρεση της ''παραφωνίας'' των αδιόρθωτων -ΖΑΙΩΝ, ο βουλευτής Γιώργος Τσίπρας, που έγραψε το αυτονόητο: «Η περίοδος της παιδικής χαράς τελειώνει με ένα χαστούκι. Μας έφτυσαν, δεν βρέχει. Το χαστούκι είναι η τελευταία ευκαιρία να σοβαρευτούμε. Η δεύτερη ευκαιρία που μας δόθηκε με το 32% του 2019, δεν υπάρχει πια. Την κατασπαταλήσαμε τόσο που χειρότερα δε γινόταν».

Σημ. 1: Το ''Κ'' είχε προβλέψει ότι η διαφορά θα ήταν 15+ μονάδες, υπέρ της ΝΔ.

Σημ. 2: 'Εβαλαν στόχο το 15% στον ΣΥΡΙΖΑ;;; Δύο ημέρες μετά τις εκλογές και με τις επαναληπτικές στις 25 Ιουνίου, άρχισαν, Πολάκης και λοιποί, τις ''δηλώσεις''.

( Κ - 22 Μάη '23 )

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.