Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. (17.05.2023)


 

Λέει στους ανθρώπους που χάσανε τα παιδιά τους ότι εργαλειοποιούν τα Τέμπη. Δε νοιάζεται, δε νιώθει.

Θα έχουμε άλλα 4 χρόνια έναν πρωθυπουργό που δε νοιάζεται, δε νιώθει; Όταν έρχεται ενάμιση μήνα μετά από ένα τρομερό συμβάν και λέει στους ανθρώπους που χάσανε τα παιδιά τους ότι εργαλειοποιούν τα Τέμπη, επειδή έχει εκλογές;

Επειδή έχουμε και ματάκια και αυτάκια, αφήστε, κ. Πρετεντέρη, τον κ. Σκέρτσο να κάνει τον συνήγορο του κ. Μητσοτάκη.

Τώρα, αλήθεια, κ. Τζίμα, αυτό με ρωτάτε;

Τα Τέμπη αποδεικνύουν μια πολύ μεγάλη υποκρισία.
Θα σταθώ σε 2 σημεία:
-Στα ψέματα που έλεγαν για την τηλεδιοίκηση, που κάηκε τον Ιούλιο του ’19. 
-Στον διορισμό του σταθμάρχη που αποδεικνύεται παράνομος από τους ανακριτές.
Δεν μπορεί να λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι «τα Τέμπη ήταν μια φθορά, αλλά την ξεπεράσαμε». Δεν είναι όλα πολιτικό κόστος σ’ αυτήν τη ζωή. 
Έχεις 57 ανθρώπους, δεν μπορείς να μην καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό.
 
Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια επιχείρηση συγκάλυψης, το λέω ανοιχτά. 

Ο κ. Ντογιάκος έχει την ευθύνη γιατί επιμελείται των ερευνών, κυρίως όμως έχει την ευθύνη που προσπάθησε να εμποδίσει έναν έντιμο πρώην δικαστή, τον κ. Ράμμο, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών, να βρει τα πειστήρια του εγκλήματος στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Είτε κάνει βήμα είτε όχι η Δικαιοσύνη, μία προοδευτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα αναλάβει την ευθύνη να συγκροτήσει Προανακριτική επιτροπή για τους βασικούς υπεύθυνους του σκανδάλου των παράνομων παρακολουθήσεων, που είναι ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί που διαχειρίστηκαν την υπόθεση αυτή.

Ο κ. Βαρουφάκης με την εμμονή για ένα θέμα που έχει κλείσει από το 2015, αυτοεξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των προοδευτικών δυνάμεων.

Έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο στον κ. Μητσοτάκη, δεν ξέρω εάν ήταν και συνεννοημένοι Αν ήμουν στη θέση του κ. Μητσοτάκη, θα του έστελνα ανθοδέσμη.

Στις Δημοκρατίες μετράνε οι ψήφοι, όχι οι δημοσκοπήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα είναι πρώτο κόμμα αν το περίπου 12% των αναποφάσιστων και κυρίως αν οι νέοι άνθρωποι, που είναι 450.000 ψηφοφόροι, πάνε στην κάλπη. 

 =====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.