Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Νέα Μάκρη: Aποκάλυψη για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου - Τρεις τηλεφωνικές κλήσεις έγιναν στο ΕΚΑΒ



«Όταν ήρθε το ασθενοφόρο δεν υπήρχε οξυγόνο», ανέφερε ο θείος της 19χρονης από τη Νέα Μάκρη.

Στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας βρίσκεται ο θάνατος της 19χρονης εγκύου από τη Νέα Μάκρη, τον οποίο οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας αποδίδουν σε καθυστέρηση του ασθενοφόρου.

Όπως ανέφερε ο θείος της νεαρής μιλώντας στην εκπομπή «Live News», η πρώτη κλήση της οικογένειας στο ΕΚΑΒ έγινε στις 10:24 το πρωί. Έπειτα, ακολούθησαν κι άλλες κλήσεις από άλλο τηλέφωνο στις 10:58 και ακολούθως στις 11:41, σύμφωνα με τον άνδρα, που κατήγγειλε ότι ακόμα και όταν έφτασε το ασθενοφόρο, δεν διέθετε οξυγόνο. «Πήραμε το ασθενοφόρο από τις 10.24 και ήρθε στις 01.30. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο δεν υπήρχε οξυγόνο», σημείωσε ι ίδιος.

Σύμφωνα πάντα με τους οικείους της, το ασθενοφόρο έφτασε γύρω στις 13:30 το μεσημέρι και τη μετέφερε στο κέντρο υγείας της Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε το τραγικό γεγονός. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε ούτε το βρέφος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι συγγενείς της αναφέρουν ότι η 19χρονη έφυγε από το σπίτι ζωντανή. 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα έγινε γνωστό πως από το ΕΚΑΒ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας. . . .

Παράλληλα, τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τη 19χρονη, διερευνά το υπουργείο Υγείας. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση του υπουργείο, οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας για το συμβάν. Επίσης, διατάχθηκε ΕΔΕ από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια για τον θάνατο της νεαρής γυναίκας. 

«Δεν βοήθησε κανένας. Ήταν 19 χρονών, θα γινόταν για πρώτη φορά μανούλα. ήταν και οι δύο στη ζωή αλλά; είχαν χαμηλό σφυγμό», δήλωσε η ανιψιά της άτυχης νεαρής.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπήρχε οξυγόνο στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΠΟΕΔΗΝ: Χρειάζονται τουλάχιστον διπλάσια ασθενοφόρα για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά

Τα περιστατικά σαν αυτό με τον θάνατο της 19χρονης εγκύου δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσουν, αναφέρει σε νέα της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ και ο πρόεδρός της Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή το τραγικό περιστατικό.

Όπως αναφέρει, οι καθυστερήσεις στο ΕΚΑΒ είναι καθημερινό φαινόμενο και αυτό γιατί επιχειρούν περί τα 40 ασθενοφόρου πρωί και απόγευμα και τη νύχτα μόλις 25 με 28 λόγω έλλειψης προσωπικού και διαθεσιμότητας οχημάτων. 

«Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως εξηγεί ο κ. Γιαννάκος, «όταν έχεις τόση μικρή δύναμη διαθέσιμη στο δρόμο δεν μας εκπλήσσουν οι πολύωρες καθυστερήσεις που φτάνουν ακόμη και τις 4-5 ώρες σε μη επείγοντα περιστατικά. Πολλές φορές όμως ένα περιστατικό αν και δεν δίνεται ως επείγον-υψηλής προτεραιότητας από τον καλούντα, η κατάσταση του επιβαρύνεται με την πάροδο της ώρας και χρήζει άμεσής αντιμετώπισης στο σημείο και διακομιδής σε νοσοκομείο πράγμα το οποίο συνέβη στην 19χρονη έγκυο από την Νέα Μάκρη».

Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει για ακόμα μια φορά καμπανάκι κινδύνου και ζητεί την άμεση ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ, καθώς όπως λέει ο τωρινός δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα σε κάθε κλήση που δέχεται για πρώτες βοήθειες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν καθημερινά ζωές σε όλην την χώρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.