Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Πανελλήνιες 2023: Ώρα για Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά, Βιολογία - Αλλαγές και οδηγίες: Τα θέματα και οι απαντήσεις στο σχετικό σύνδεσμο


Σε τρία μαθήματα προσανατολισμού εξετάζονται σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ για τις Πανελλήνιες 2023

Τα θέματα και οι απαντήσεις στο iEidiseis.


Οι απαντήσεις στα σημερινά θέματα

Το iEidiseis σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς σας δίνει τις απαντήσεις.

  • Δείτε ΕΔΩ τις τελικές απαντήσεις στη Βιολογία
  • Δείτε ΕΔΩ τις τελικές απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά
  • Δείτε ΕΔΩ τις τελικές απαντήσεις στα Μαθηματικά.

Η δεύτερη εβδομάδα για τις Πανελλήνιες 2023 «ανοίγει» με τρία μαθήματα προσανατολισμού, στα οποία εξετάζονται σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

Σήμερα, λοιπόν, οι υποψήφιοι μπήκαν στις σχολικές αίθουσες για να «δώσουν» από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών Αρχαία Ελληνικά και από τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής Μαθηματικά και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού των Σπουδών Υγείας θα «δώσουν» Βιολογία.

Αύριο, Τετάρτη 7 Ιουνίου σειρά έχουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, οι οποίοι αρχίζουν τις εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας. Την Τετάρτη θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Το iEidiseis σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς θα δημοσιεύει τα θέματα και τις απαντήσεις τους καθ' όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων 2023.

Η αλλαγή στη βαθμολόγηση των Αρχαίων Ελληνικών

Να θυμίσουμες πως στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών υπάρχει μία αλλαγή στη βαθμολόγηση των γραπτών. Συγκεριμένα «κόπηκε» η μία από τις δύο ερωτήσεις του διδαγμένου κειμένου, που λάμβανε 2 μονάδες στις 20. Οι μονάδες αυτές θα προστεθούν στη μετάφραση του αδίδακτου, το άριστα για το οποίο θα είναι πλέον 10 μονάδες στις 20, από 8 που ήταν μέχρι πέρυσι.

Το άριστα στα Αρχαία Ελληνικά για τους υποψηφίους των σχολών ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών θα είναι πιο δύσκολο.

Γενικές πληροφορίες για τα μαθήματα

  • Το πρωί οι μαθητές προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο νωρίς. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
  • Πρέπει να έχετε μαζί σας το δελτίο εξεταζόμενου, αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, δυο στυλό διαρκείας, μολύβι και γομολάστιχα. Επίσης, επιτρέπεται το νερό ή κάποιο αναψυκτικό.
  • Καλό θα ήταν να έχετε ένα ρολόι για να ελέγχετε το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας. Θα σας γλυτώσει από πολύ άγχος.
  • Την ώρα που είσαστε στο προαύλιο καλό θα ήταν να μην ξεκινήστε συζητήσεις περί sos θεμάτων, ούτε να ακούτε κάποιους που υποστηρίζουν ότι έχουν «πληροφορίες», από αξιόπιστα άτομα. Αν πραγματικά είχαν δεν θα σας τις έλεγαν. Είπαμε οι Πανελλαδικές είναι μια εξαιρετικά ανταγωνιστική διαδικασία. Όλα τα θέματα της εξεταστέας ύλης είναι και πιθανά θέματα στις εξετάσεις. Μόνο άγχος θα σας πιάσει και κανένα όφελος δεν θα έχετε από τέτοιες κουβέντες.
  • Κρατήστε την ψυχραιμία σας. Είναι απολύτως βέβαιο ότι αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση.

Τι απαγορεύεται στις Πανελλήνιες - Πότε μηδενίζεται το γραπτό

  • βιβλία
  • τετράδια
  • σημειώσεις
  • διορθωτικό́ υγρό ή ταινία
  • υπολογιστικές μηχανές
  • ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή αποθήκευσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.
  • Κινητό, σκονάκια και αντιγραφή. Δεν επιτρέπεται το κινητό ακόμη και εάν είναι κλειστό.

Εάν ο καθηγητής το εντοπίσει πάνω σας έχει το δικαίωμα να σας μηδενίσει το γραπτό. Τα ίδια ισχύουν για τα σκονάκια και για την αντιγραφή.

Το πρόγραμμα για Ημερήσια και Εσπερινά ΓΕΛ

  • Τρίτη, 6/6/2023 Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά, Βιολογία Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, Ο.Π. Σπουδών Υγείας
  • Πέμπτη, 8/6/2023 Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής
  • Δευτέρα, 12/6/2023 Ιστορία, Φυσική, Οικονομία Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής 
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.