Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου καταγγέλλει τον Βελόπουλο για «παράνομες οικονομικές συναλλαγές»: Οικονομικές συναλλαγές Βελόπουλου με εγκαταβιούντες στο Άγιο Όρος.
Στις 1.6.2023 ο Κυριάκος Βελόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή επιβεβαίωσε:
– τις παράνομες οικονομικές-εμπορικές συναλλαγές του με εγκαταβιούντες στο Άγιο Όρος.
– την πώληση προϊόντων αμφίβολης ασφάλειας που παράγονται σε παράνομη βιοτεχνική μονάδα στο Άγιο Όρος, όπου δεν γίνεται κανένας έλεγχος για την ασφάλεια των προϊόντων για χρήση από ανθρώπους.
– την χρηματοδότηση καταληψιών κτηρίων και αγροκτημάτων Αγίου Όρους.
Παράλληλα μετέδωσε ψευδείς ειδήσεις για τα τεκταινόμενα στο Άγιο Όρος (για δήθεν πεινασμένους μοναχούς κτλ).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ:
https://www.esphigmenou.gr/p/velopoulos-katalipsies-dosolipsies.html

Ο Βελόπουλος αυτοπαρουσιάζεται ως δήθεν υπερασπιστής της Ορθοδοξίας, ενώ υποστηρίζει τον αρχηγό της κατάληψης, ο οποίος υβρίζει τους Αγίους Παΐσιο και Πορφύριο, δεν ήταν ποτέ ιερέας ή απλός πιστός της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και επιθυμεί να βγει ένας “Έλληνας Χίτλερ”.

Οι καταληψίες αν και δεν έχουν ουδεμία σχέση με το Άγιο Όρος, προσπαθούν πάση θυσία να παραμείνουν στο Άγιο Όρος με σκοπό την διατήρηση της παράνομης εμπορικής δραστηριότητας.

Από την διατήρηση της κατάληψης βέβαια κερδίζουν:
– όσοι έχουν εμπορικές συναλλαγές μαζί τους
– όσοι πολιτικοί υποστηρίζονται από τους καταληψίες και εμφανίζονται ψευδώς ως υποστηριζόμενοι από το Άγιο Όρος. Αν οι καταληψίες αποχωρήσουν – ως οφείλουν – από το Άγιο Όρος, δεν θα μπορούν να προσφέρουν τέτοιες “υπηρεσίες” σε πολιτικούς.

αρχιμ. Βαρθολομαίος
Ηγούμενος Ι.Μ. Εσφιγμένου
Άγιο Όρος
Ελλάδα

Επιπλέον πληροφορίες:


– μονάδες παραγωγής των καταληψιών και προμήθειες πρώτων υλών
https://www.esphigmenou.gr/p/katalipsi-monades-paragogis.html
– ύβρεις καταληψιών Μ. Εσφιγμένου για τον Άγιο Παΐσιο και Πορφύριο
https://www.esphigmenou.gr/p/katalipsi-agioi.html
– ο αρχηγός της κατάληψης ομιλεί για “Έλληνα Χίτλερ”
https://www.esphigmenou.gr/p/methodios-gia-ellina-hitler.html

Τις «οικονομικές συναλλαγές του Κυριάκου Βελόπουλου με εγκαταβιούντες στο Άγιο Όρος» καταγγέλλει με σημερινή της ανακοίνωση η Μονή Εσφιγμένου, και εξαπολύει πυρά κατά του προέδρου του Ελληνικής Λύσης.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του, ο ηγούμενος Βαρθολομαίος αναφέρει ότι «την 1η Ιουνίου ο Κυριάκος Βελόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή επιβεβαίωσε:

τις παράνομες οικονομικές-εμπορικές συναλλαγές του με εγκαταβιούντες στο Άγιο Όρος
την πώληση προϊόντων αμφίβολης ασφάλειας που παράγονται σε παράνομη βιοτεχνική μονάδα στο Άγιο Όρος, όπου δεν γίνεται κανένας έλεγχος για την ασφάλεια των προϊόντων για χρήση από ανθρώπους
την χρηματοδότηση καταληψιών κτηρίων και αγροκτημάτων Αγίου Όρους
Παράλληλα μετέδωσε ψευδείς ειδήσεις για τα τεκταινόμενα στο Άγιο Όρος (για δήθεν πεινασμένους μοναχούς κτλ)».

Και συνεχίζει:

«Ο Βελόπουλος αυτοπαρουσιάζεται ως δήθεν υπερασπιστής της Ορθοδοξίας, ενώ υποστηρίζει τον αρχηγό της κατάληψης, ο οποίος υβρίζει τους Αγίους Παΐσιο και Πορφύριο, δεν ήταν ποτέ ιερέας ή απλός πιστός της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και επιθυμεί να βγει ένας "Έλληνας Χίτλερ"».

Σύμφωνα με τον ηγούμενο Βαρθολομαίο, «οι καταληψίες αν και δεν έχουν ουδεμία σχέση με το Άγιο Όρος, προσπαθούν πάση θυσία να παραμείνουν στο Άγιο Όρος με σκοπό την διατήρηση της παράνομης εμπορικής δραστηριότητας».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει, πως «από την διατήρηση της κατάληψης κερδίζουν:

όσοι έχουν εμπορικές συναλλαγές μαζί τους
όσοι πολιτικοί υποστηρίζονται από τους καταληψίες και εμφανίζονται ψευδώς ως υποστηριζόμενοι από το Άγιο Όρος. Αν οι καταληψίες αποχωρήσουν - ως οφείλουν - από το Άγιο Όρος, δεν θα μπορούν να προσφέρουν τέτοιες "υπηρεσίες" σε πολιτικούς».
--------------------------------------------------------------------

Επίσημος Ιστότοπος Ιεράς Βασιλικής Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Εσφιγμένου, μίας από τις είκοσι κυρίαρχες ιερές μονές, που συναπαρτίζουν την μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους Άθω, υπό την πνευματική εποπτεία της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.


Βελόπουλος: Συναλλαγές με κατάληψη Εσφιγμένου

Α. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Παράνομες συναλλαγές Βελόπουλου με καταληψίες Μονής Εσφιγμένου

Στις 15.6.2019 ο Βελόπουλος σε ανάρτησή του στο twitter ομολογεί πως πούλησε προϊόν των καταληψιών της Μονής Εσφιγμένου. Ταυτόχρονα μεταδίδει ψευδή είδηση περί δήθεν πείνας των καταληψιών.

Πώληση οδοντόκρεμων "Αγιορείτικες Ευλογίες".
Στην παρουσίαση της οδοντόκρεμας στην εκπομπή λέει μεταξύ άλλων:
«Αγιορείτικες οδοντόκρεμες. Οι ίδιοι οι γέροντες τις φτιάχνουν, οι ίδιοι οι γέροντας τις δημιουργούν. "Αγιορείτικες Ευλογίες". Οδοντόκρεμες του Αγίου Όρους, οδοντόκρεμες από το Άγιο Όρος. Την κατασκευάζουν οι ίδιοι με φυσικά υλικά. Το φθόριο είναι παράγωγο-κατάλοιπο των πυρηνικών.»


Πώληση "φαρμάκου για φαλάκρα"

Στις 1.6.2023 στην εκπομπή One Talk με τον Τάκη Χατζή στον τηλεοπτικό σταθμό ONE ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης", μετά τα φαιδρά που είπε για την "επιστολή του Ιησού", ομολόγησε αμετανόητος και ανερυθρίαστα πως έχει χρηματοδοτήσει την κατάληψη της Μονής Εσφιγμένου και έχει πουλήσει προϊόντα των παρανόμων βιοτεχνικών μονάδων εντός Αγίου Όρους και πως θα το ξανάκανε. Η αιτιολόγηση για την διεξαγωγή αυτού του μαύρου εμπορίου προϊόντων αμφίβολης ασφάλειας για χρήση σε άνθρωπο και αμφίβολης αποτελεσματικότητας, αλλά και για την υποστήριξη της διατήρηση της παράνομης κατάληψης από εξωαγιορείτικα στοιχεία είναι η ψευδής είδηση πως δήθεν οι καταληψίες πεινάνε.


Συγκεκριμένα από το 1:04:13 και μετά λέει Βελόπουλος χασκογελώντας:
«και για το φάρμακο θα το ξανάκανα και αυτό..το φάρμακο για την φαλάκρα.
Η τραγωδία του νεοέλληνα είναι η αναπαραγωγή της ημιμάθειάς του. 2015 θα το πω και αμαρτία δεν έχω το είπα και δημόσια. Ήρθε η Μονή Εσφιγμένου. Οι άνθρωποι δεν είχαν να φάνε χειμωνιάτικα και λένε "σε παρακαλούμε κάναμε αυτό το προϊόν, μπορείς να το παρουσιάσεις και τα έσοδα να τα δώσεις σε μας;" Λέω "δεν είναι της εταιρίας μου..να βοηθήσω". Και το κανα μια βδομάδα. ... για την τριχόπτωση. Και τους βοήθησα οικονομικά μετά. Θα το ξανάκανα πάλι. Δεν θα άφηνα ποτέ άνθρωπο να πεινάσει. Έτσi..δεν είναι προϊόν της εταιρίας μου. Έδωσα και παραπάνω λεφτά. Μα βγάζουν προϊόντα, και αρτοσκευάσματα βγάζουν» 

Πως γίνεται να πεινάν οι καταληψίες που παράγουν οι ίδιοι αρτοσκευάσματα και διάφορα άλλα προϊόντα για τα οποία αγοράζουν πρώτες ύλες χιλιάδων ευρώ, μόνο ο ίδιος ξέρει.


Υπενθυμίζουμε:

- δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος οι καταληψίες της Μονής να παράγουν και να εξάγουν προϊόντα από το Άγιο Όρος
- οι καταληψίες πουλούν παρανόμως και εξάγουν από το άγιο όρος λαθραίως μια σειρά από προϊόντα ζαχαροπλαστικής (πραλίνες-σοκολάτες κτλ.), ελαιόλαδο, κρασί κτλ
- πέριξ της κατάληψης οι καταληψίες διαθέτουν μια βιοτεχνική μονάδα παραγωγής γλυκών και μια άλλη βιοτεχνική μονάδα ελαιόλαδου με σύγχρονα ηλεκτροδοτούμενα μηχανήματα (βλ. παράνομες μονάδες παραγωγής προϊόντων καταληψιών)
- στο εμπόριο κυκλοφορούν προϊόντα της κατάληψης με την εμπορική ονομασία "Αγιορείτικες Ευλογίες"
- η κατάληψη αγιορείτικων κτηρίων και εδαφών από άτομα άσχετα με το Άγιο Όρος και ταυτόχρονα η διάδοση fake news περί δήθεν λιμοκτονίας τους και δήθεν διωγμού, αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για μαύρο εμπόριο το οποίο δεν καταγράφεται επισήμως πουθενά και είναι αόρατο στο ελληνικό κράτος
- η περιοχή της κατάληψης είναι μια περιοχή όπου de facto το ελληνικό κράτος έχει παραιτηθεί από τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να υπάρξει κανείς έλεγχος από τις επίσημες αρχές ασφάλειας τροφίμων και παραφαρμακευτικών προϊόντων για την ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων για χρήση ή κατανάλωση από άνθρωπο.
- Όποιος συναλλάσεται εμπορικά με τους καταληψίες ή αγοράζει προϊόντα πρέπει να ξέρει ότι η συναλλαγή δεν είναι με την Μονή Εσφιγμένου και δεν μπορεί να γίνει με νόμιμα παραστατικά που να την αναφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο. Οι συναλλασσόμενοι, δηλαδή, είτε πέφτουν θύματα άγριας απάτης ή εν γνώσει τους συνεργούν στην δράση των καταληψιών, διακινούν μαύρο χρήμα κ.λπ.


Μερικά από τα προϊόντα "Αγιορείτικες Ευλογίες" που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Οι καταληψίες τα παράγουν και τα εξάγουν παρανόμως από το Άγιο Όρος.Β. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ από τον εκδοτικό οίκο "ΚΑΔΜΟΣ"

Στις 7.12.2019 ο Κυριάκος Βελόπουλος ανήρτησε στο twitter "ευχαριστήρια επιστολή" της 19.10.2017 του αρχηγού της κατάληψης Μεθόδιου (ο οποίως παρανόμως υπογράφει ως καθηγούμενος της Ι.Μ. Εσφιγμένου) προς τον εκδοτικό οίκο "ΚΑΔΜΟΣ" για την αποστολή χρηματικού ποσού 13 χιλιάδων ευρώ. Ο Βελόπουλος στην ανάρτηση του αναφέρει πως αυτή γίνεται για να απαντήσει με "έγγραφο από το Άγιο Όρος" σε κάποια "λασπολογία" που δέχθηκε.


πηγή:


Στις 1.6.2023 σε εκπομπή του One TV ομολόγησε πως χρηματοδοτεί την παράνομη κατάληψη εδαφών και κτηρίων του Αγίου Όρους.
1:04:13 και μετά

Υπενθυμίζουμε:
- Οι καταληψίες της Μονής δεν είναι ούτε Εσφγιμενίτες ούτε Αγιορείτες. Με κάθε επιστολή που υπογράφουν ως "Μονή Εσφιγμένου" ή "Ηγούμενος Ι.Μ. Εσφιγμένου" εξαπατούν αδίστακτα τον κάθε ανυποψίαστο άνθρωπο.
- Οι καταληψίες έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα να αποζημιώσουν με τεράστιο χρηματικό ποσό την Μονή Εσφιγμένου για την παράνομη χρήση του ονόματος της Μονής, των ιδιοτήτων του ηγουμένου και του προϊσταμένου της αλλά και του εσφιγμενίτου μοναχού.
- Όποιος αναμεταδίδει αυτές τις επιστολές ή αποκαλεί το σύνολο των καταληψιών ως "Μονή Εσφιγμένου" ή τον αρχηγό των καταληψιών Παπαλαμπρακόπουλο Ματθαίο ("Μεθόδιο") ως "ηγούμενο Μονής Εσφιγμένου" συνεργεί εκουσίως ή ακουσίως σε αυτή την εξαπάτηση.
- Οι καταληψίες δεν έχουν κανένα νόμιμο τρόπο να λάβουν χρήματα ως Μονή Εσφιγμένου ούτε ελέγχουν τον τραπεζικό λογαριασμό της Μονής.
- Οι καταληψίες δεν δύνανται να εκδόσουν κανένα παραστατικό για την λήψη χρηματικών ποσών στο όνομα της Μονής.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΚΑΔΜΟΣ"
Επιχείρηση "ΟΛΓΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Π.Ε." 
Διακριτικός τίτλος: "ΚΑΔΜΟΣ Ε.Π.Ε."
- Συμμετοχή στην επιχείρηση ως εταίροι:
Κυριάκος Βελόπουλος 48,33%, σύζυγος - Όλγα Πετροπούλου 21,67%. Σύνολο: 70%
πηγές:
Βουλή των Ελλήνων, Δηλώση Περιουσιακής Κατάστασης 2021 (χρήση 2020) Βελόπουλου Κυριάκου ("Πόθεν Έσχες")
- Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ)

πηγή: Βουλή των Ελλήνων, Δηλώση Περιουσιακής Κατάστασης 2021 (χρήση 2020) Βελόπουλου Κυριάκου ("Πόθεν Έσχες")

πηγή: Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ)Ο Κυριάκος Βελόπουλος με τη σύζυγό του Όλγα Πετροπούλου
Συνολικά κατέχουν το 70% της επιχείρησης "ΟΛΓΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ"  (ΚΑΔΜΟΣ ΕΠΕ)
πηγή φωτογραφίας:


Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ https://www.kadmos.org
Ο εκδοτικός οίκος ΚΑΔΜΟΣ έχει εκδόσει και το βιβλίο "Χειρόγραφα αποκαλύπτουν τις άγνωστες στιγμές του Χριστού" το οποίο σύμφωνα με την περιγραφή του περιλαμβάνει "συγκλονιστικές πληροφορίες, όπως η επιστολή που έστειλε ο Κύριος στο βασιλέα της Συρίας τον Αύγαρο" (συγγραφέας Ιωάννης Παπαζήσης).Άγνωστο παραμένει αν συνεχίζονται αυτές οι οικονομικές συναλλαγές διαφόρων ανθρώπων με την κατάληψη (προμήθεια προϊόντων και αποστολή χρηματικών ποσών), καθώς δεν μπορούν να καταγραφούν πουθενά επισήμως όσο παραμένει κατειλημμένο το κεντρικό κτηριακό συγκρότημα της Μονής από άτομα άσχετα με το Άγιο Όρος.
 Ίσως μετά από τις παλαιότερες αντιδράσεις, απλώς δεν δημοσιεύονται. Το τι συμβαίνει πραγματικά μπορούν να το εξετάσουν μόνο οι αρμόδιες αρχές καταπολέμισης φοροδιαφυγής και οικονομικoύ ελέγχου.
Δυστυχώς, όμως όταν ακούν για κατάληψη Εσφιγμένου, οι αρχές σηκώνουν τα χέρια ψηλά ανεχόμενες αυτή τη παράνομη κατάληψη. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στους καταληψίες και τους επιτήδειους συνεργάτες τους και τα διάφορα κυκλώματα να λυμαίνονται το Άγιο Όρος για προσωπικό τους οικονομικό όφελος.

------------------------------------
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.