Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Ποιο ήταν το εξαιρετικά ανησυχητικό του περασμένου αιώνα ;


Φανταστείτε για μια στιγμή ότι γεννηθήκατε το έτος 1900. Όταν ήσασταν 14 ετών, ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος αρχίζει και τελειώνει μόνο όταν είστε 18 ετών, αφήνοντας 22 εκατομμύρια νεκρούς.



Λίγο αργότερα εμφανίζεται μια παγκόσμια πανδημία, η ισπανική γρίπη, σκοτώνοντας 50 εκατομμύρια ανθρώπους. Και είσαι ζωντανός, 20 χρονών.

Στα 29 σου, επιζείς από την παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε με το κραχ του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, προκαλώντας πληθωρισμό, ανεργία και πείνα.

Όταν είσαι 33 ετών, ο ναζισμός έρχεται στην εξουσία.

Όταν είσαι 39 ετών, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκινά και τελειώνει στα 45 σου, με 60 εκατομμύρια νεκρούς.

Όταν είσαι 52 ετών, αρχίζει ο πόλεμος της Κορέας.

Όταν είσαι 64 ετών, ο πόλεμος του Βιετνάμ ξεκινά και τελειώνει στα 75 σου.

Ένα άτομο που γεννήθηκε το 1985, για παράδειγμα, πιστεύει ότι οι παππούδες του δεν έχουν ιδέα πόσο δύσκολη είναι η ζωή, χωρίς να γνωρίζουν ότι έχουν επιβιώσει από πολλούς πολέμους και καταστροφές.

Σήμερα ζούμε με μια μεγάλη πανδημία για περισσότερο από ένα χρόνο. Είμαστε φοβισμένοι και κουρασμένοι. Χάσαμε φίλους και συγγενείς, φοβόμαστε.

Στο παρελθόν οι συνθήκες ήταν ακόμα χειρότερες, αλλά ναι, η ανθρωπότητα επιβίωσε κάτω από αυτές τις συνθήκες και το ξεπέρασε.

Πιστέψτε με, μας περιμένουν καλύτερες μέρες.



=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.