Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Η Ιαπωνία κυκλοφορεί πλήρως λειτουργικά θηλυκά ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης!

 

Τα ανθρωποειδή ρομπότ έχουν αιχμαλωτίσει τη φαντασία των ανθρώπων εδώ και γενιές και έχουν εμφανιστεί σε πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας και τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά σήμερα η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε σημείο όπου τα ανθρωποειδή ρομπότ είναι μια πραγματικότητα. 

Πάμε να εξερευνήσουμε τα πιο απίστευτα πρόσφατα πλήρως λειτουργικά και ρεαλιστικά θηλυκά ανθρωποειδή ρομπότ του 2023.

Γκρέις
Το ανθρωποειδές Γκρέις, που απευθύνεται στην αγορά της υγειονομικής περίθαλψης  έχει σχεδιαστεί για να αλληλεπιδρά με τους ηλικιωμένους και τους απομονωμένους από την πανδημία COVID-19. 

Ντυμένη με μπλε στολή νοσοκόμας, η Γκρέις έχει ασιατικά χαρακτηριστικά, καστανά μαλλιά μέχρι το ύψος του γιακά και μια θερμική κάμερα στο στήθος της για να μετράει τη θερμοκρασία σας και την ανταπόκρισή σας. 

Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να κάνει διάγνωση ενός ασθενούς και μιλάει αγγλικά, μανδαρινικά και καντωνέζικα.

Ναντίν 
Η Ναντίν, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Κοκόρο το 2013, διαθέτει ανθρώπινα χαρακτηριστικά, όπως δέρμα, μαλλιά και χέρια. . . .Το ρομπότ μπορεί να εκτελέσει μια σειρά από λειτουργίες, όπως η προσομοίωση συναισθημάτων, η αλληλεπίδραση με κινήσεις των χεριών, η απάντηση σε ερωτήσεις σε πολλές γλώσσες και η αναγνώριση ατόμων. 

Αυτό το ενσυναίσθητο ρομπότ διαθέτει τρισδιάστατες κάμερες βάθους, ένα μικρόφωνο και μια κάμερα για τη συλλογή οπτικών και ακουστικών δεδομένων Φανταστείτε ότι μιλάτε με έναν υπάλληλο εξυπηρέτησης πελατών. 

Προφανώς, υποθέτετε ότι αυτός ο υπάλληλος είναι άνθρωπος. Λοιπόν, η υπόθεσή σας μπορεί να είναι λανθασμένη!!! 

Θα μπορούσατε να μιλάτε με τη Nadine, η οποία είναι το πιο ανθρωποειδές ρομπότ στον κόσμο! 

Και θα μπορούσε να σας συγχωρεθεί η σκέψη ότι η Ναντίν είναι άνθρωπος, καθώς έχει σώμα που μοιάζει με άνθρωπο και έχει αληθοφανή χαρακτηριστικά. 

Μπορεί ακόμη και να σας αναγνωρίσει από προηγούμενες επισκέψεις, να κάνει οπτική επαφή, να σας σφίξει το χέρι, να συνεχίσει την κουβέντα με βάση προηγούμενες συναντήσεις κ.λπ. 

Η Nadine αναπτύχθηκε από την ιαπωνική Kokoro με την πλατφόρμα λογισμικού της να έχει αναπτυχθεί στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang στη Σιγκαπούρη. 

Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως υπάλληλος εξυπηρέτησης πελατών στην Ασφαλιστική εταιρεία στη Σιγκαπούρη  Η Nadine αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής της ρομποτικής για την προσομοίωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς. 

Διαθέτει τρισδιάστατες κάμερες βάθους, μικρόφωνο και κάμερα για τη συλλογή οπτικών και ακουστικών δεδομένων. 

Στη συνέχεια, υπάρχουν διάφορα επίπεδα αντίληψης που επεξεργάζονται αυτές τις εισόδους για να αναγνωρίζουν διαφορετικά πρόσωπα, χειρονομίες, συναισθήματα, συμπεριφορά κ.λπ. και στη συνέχεια να ανταποκρίνονται ανάλογα. 

Η Ναντίν διαθέτει επίσης ενσωματωμένα συστήματα chatbots που της επιτρέπουν να χειρίζεται διάφορα ερωτήματα και ένα μοντέλο μνήμης που θυμάται τους διάφορους χρήστες και τις συζητήσεις μαζί τους. 

Εκτός από όλα αυτά, η Nadine μπορεί επίσης να συνομιλεί σε 6 γλώσσες, δηλαδή αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, κινέζικα, ινδικά και ιαπωνικά. Έτσι, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να μιλήσετε μαζί της!!!

Σοφία
Η Σοφία, αναπτύχθηκε από την εταιρεία Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ, ήταν το πρώτο ρομπότ που έλαβε ποτέ την υπηκοότητα οποιασδήποτε χώρας. 

Η Σοφία είναι πλέον επίσημα πολίτης της Σαουδικής Αραβίας!!! 

Και είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές ρομπότ! Αναπτύχθηκε για να μοιάζει με την Όντρεϊ Χέπμπορν, μια διάσημη ηθοποιό του Χόλιγουντ και έχει εμφανιστεί σε διάφορες συνεντεύξεις στα Ηνωμένα Έθνη, στο Tonight Show with Jimmy Fallon στην Αμερική, στη Βρετανική Ραδιοφωνία, κ.λπ. 

Ο κ. Χάνσον, ο δημιουργός της Σοφίας, πιστεύει ότι θα ταιριάζει απόλυτα ως σύντροφος ηλικιωμένων σε γηροκομεία, ως διαχειριστής πλήθους σε μεγάλες εκδηλώσεις ή πάρκα κ.λπ. 

Εν ολίγοις, ελπίζει ότι η Sophia μπορεί τελικά να αποκτήσει αρκετές κοινωνικές δεξιότητες ώστε να αλληλεπιδρά πειστικά με τους ανθρώπους.  

Αυτές οι ικανότητες ενσωματώνονται στη Sophia χρησιμοποιώντας νευρωνικά δίκτυα, έμπειρα ρομποτικά συστήματα, επεξεργασία φυσικής γλώσσας, μηχανική αντίληψη, έλεγχο του κινητήρα κ.λπ. 

Χρησιμοποιεί μηχανική αντίληψη για να αναγνωρίζει ανθρώπινα πρόσωπα, να κατανοεί διαφορετικές συναισθηματικές εκφράσεις και χειρονομίες. 

Στη συνέχεια χρησιμοποιούνται διάφοροι αλγόριθμοι σχεδιασμού διαδρομής για τον έλεγχο των χεριών, των ματιών, των ποδιών της κ.λπ. 

Η Sophia χρησιμοποιεί την επεξεργασία φυσικής γλώσσας για να αλληλεπιδρά με διαφορετικούς ανθρώπους και να απαντά σωστά (κάτι που είναι πολύ χρήσιμο στις συνεντεύξεις!) 

Όλες αυτές οι αλληλεπιδράσεις αποθηκεύονται σε ένα δίκτυο cloud που επιτρέπει την εύκολη ανάλυση των συνομιλιών με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.