Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Απόπειρα ένοπλης εξέγερσης από το PMC "Wagner".


Στα κοινωνικά δίκτυα, για λογαριασμό του ιδρυτή της PMC "Wagner" Yevgeny Prigozhin, εμφανίστηκαν πληροφορίες σχετικά με το χτύπημα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στα "πίσω στρατόπεδα" της εταιρείας. 
Το υπουργείο Άμυνας το χαρακτήρισε πρόκληση και είπε ότι το καθεστώς του Κιέβου εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και προετοιμάζεται για επίθεση. Ο Πριγκόζιν κατηγορήθηκε για υποκίνηση ένοπλης εξέγερσης. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέδωσε μια ομιλία στην οποία χαρακτήρισε την ένοπλη εξέγερση που οργάνωσε ο Πριγκόζιν ως αποτέλεσμα «υπερβολικών φιλοδοξιών» που οδήγησαν σε προδοσία και προδοσία.



Τα κύρια γεγονότα είναι στην ηλεκτρονική μετάδοση του TASS :

15:50

Ο Πρόεδρος της Αμπχαζίας δήλωσε την πλήρη υποστήριξή του στις ενέργειες του Βλαντιμίρ Πούτιν για την εδραίωση του νόμου και της τάξης.

15:40

Η κοινότητα Wagner PMC αποκλείστηκε στο VKontakte κατόπιν αιτήματος της Roskomnadzor.

15:37

Η Λευκορωσία ήταν και παραμένει σύμμαχος της Ρωσίας, συμμεριζόμενη πλήρως τους στόχους και τους στόχους του NWO. Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Λευκορωσίας θεωρεί κάθε πρόκληση, εσωτερική σύγκρουση στους στρατιωτικούς και πολιτικούς κύκλους της Ρωσίας ως δώρο στη συλλογική Δύση. 

15:37

Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Ερντογάν για την κατάσταση στη χώρα σε σχέση με μια απόπειρα ένοπλης εξέγερσης, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου . Ο Ερντογάν, σε συνομιλία με τον Πούτιν, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη στα βήματα της ρωσικής ηγεσίας.

15:35

Ο επικεφαλής της εξωτερικής υπηρεσίας της ΕΕ, Josep Borrell , δήλωσε ότι είχε συνομιλίες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά για την κατάσταση στη Ρωσία και ανακοίνωσε την ενεργοποίηση ενός κέντρου αντιμετώπισης κρίσεων στην ΕΕ, το οποίο παρέχει παρακολούθηση της κατάσταση και διαβουλεύσεις.

15:33

Η υπηρεσία Τύπου του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν είπε ότι βρισκόταν στο χώρο εργασίας του και είχε συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης.

15:33

Η Λετονία ενισχύει τα μέτρα για την προστασία των κρατικών συνόρων και δεν αποκλείει τη συμμετοχή του στρατού. 

15:28

Η Rusprodsoyuz ανακοίνωσε την τακτική εργασία των παραγωγών τροφίμων σε όλες τις περιοχές.

15:27

Η βιομηχανία σανατόριου και θέρετρου στην Επικράτεια του Κρασνοντάρ λειτουργεί κανονικά, η λειτουργία της γραμμής επικοινωνίας για τους τουρίστες έχει αλλάξει σε λειτουργία όλο το εικοσιτετράωρο, δεν υπήρξαν μαζικές εκκλήσεις από τους παραθεριστές, ανέφερε η διοίκηση της Επικράτειας του Κρασνοντάρ.

15:27

Οι φιλοδοξίες και οι δυσαρέσκειες της ηγεσίας του PMC "Wagner" δεν πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, πρόκειται για προδοσία εντός της χώρας, σύμφωνα με την έκκληση του αταμάν της Πανρωσικής Εταιρείας Κοζάκων Νικολάι Ντολούντα.

15:26

Ο Ισμαήλ Μπερντίεφ, πρόεδρος του Συντονιστικού Κέντρου Μουσουλμάνων του Βορείου Καυκάσου, είπε ότι η ανυπακοή του Βάγκνερ στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναρχία.

15:26

Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία αντικατοπτρίζουν τη διαδικασία ιδεολογικού και πολιτικού μετασχηματισμού της ρωσικής κοινωνίας, η Ρωσική Ομοσπονδία θα βγει από αυτή τη δοκιμασία ακόμη πιο δυνατή, δήλωσε ο Andrey Savinykh, Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων (κάτω βουλή) της Εθνικής Συνέλευση της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας για τις διεθνείς υποθέσεις.

15:24

Το υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι τα μέτρα ασφαλείας σε παιδικούς καταυλισμούς υγείας και ομοσπονδιακά παιδικά κέντρα που βρίσκονται στη νότια Ρωσία έχουν ενισχυθεί. Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι εκδηλώσεις αποφοίτησης έχουν αναβληθεί σε περιοχές όπου έχουν εισαχθεί πρόσθετα αντιτρομοκρατικά μέτρα, σε άλλες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας οι διακοπές γίνονται κανονικά.

15:24

Ο πληρεξούσιος εκπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσίας στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια των Ουραλίων Βλαντιμίρ Γιακούσεφ προέτρεψε τους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην υποκύψουν σε προκλήσεις.

15:19

Ο επικεφαλής του Πατριαρχικού Συμβουλίου Πολιτισμού, Μητροπολίτης Pskov και Porkhov Tikhon (Shevkunov) κάλεσε τους συμπατριώτες του να «παραμερίσουν τη διαμάχη και τη διχόνοια» και να ενωθούν γύρω από τον Ανώτατο Γενικό Διοικητή, Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτήρισε την κατάσταση. στη χώρα μετά τις ενέργειες του Wagner PMC «μια ιστορική επιλογή για όλους και για όλους».

15:17

Ο ηγέτης της Ρωσικής Ένωσης Βετεράνων του Αφγανιστάν και Ειδικών Στρατιωτικών Επιχειρήσεων, Φραντς Κλίντσεβιτς, υποστήριξε την απόφαση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να αποκρούσει τις δομές του Wagner PMC.

15:17

Η Δημοκρατία της Κριμαίας είναι πλήρως εφοδιασμένη με τρόφιμα και βιομηχανικά αγαθά, οι αρχές της περιοχής παρακολουθούν τις τιμές, ανέφερε το Υπουργείο Εσωτερικής Πολιτικής, Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Δημοκρατίας.

15:15

Οι αρχές του Καλίνινγκραντ διέψευσαν αναφορές για την έκδοση όπλων σε στρατεύσιμους.

15:11

Η Ρωσική Ένωση Βετεράνων καταδίκασε τις ενέργειες του Πριγκόζιν.

15:02

Ο Ναρίσκιν είπε ότι μια απόπειρα ένοπλης εξέγερσης είναι το πιο τρομερό έγκλημα που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από καμία προηγούμενη αξία. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρο ότι η προσπάθεια να ταράξει την κοινωνία, να ανάψει τη φωτιά ενός αδελφοκτόνου εμφυλίου έχει αποτύχει.

15:02

Οι αρχές της Επικράτειας του Κρασνοντάρ συνέστησαν στα θέρετρα να ακυρώσουν τις κρατήσεις χωρίς να επιβάλλουν κυρώσεις και, εάν είναι απαραίτητο, να επεκτείνουν τη διαμονή για τους παραθεριστές.

15:02

Το περιφερειακό τμήμα της Μόσχας της οργάνωσης βετεράνων «Combat Brotherhood» καταδίκασε τις ενέργειες της ηγεσίας του PMC «Wagner» και ανακοίνωσε την υποστήριξη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

15:01

Ο Πεσκόφ διέψευσε  δημοσιεύματα ότι ο Πούτιν φέρεται να πέταξε στην Αγία Πετρούπολη.

14:59

Δεν υπήρξαν προσπάθειες διάπραξης παράνομων πράξεων στο έδαφος της περιοχής Tyumen, η κατάσταση στην περιοχή είναι σταθερή, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Tyumen Alexander Moor στο κανάλι του στο Telegram . "Είμαι σε επαφή με τους επικεφαλής των υπηρεσιών επιβολής του νόμου της περιοχής Tyumen, η κατάσταση στην περιοχή είναι σταθερή. Δεν έχουν γίνει προσπάθειες παράνομων ενεργειών στην περιοχή", δήλωσε ο κυβερνήτης σε βίντεο.

Ο δήμαρχος της πόλης Ruslan Kuharuk σημειώνει ότι η κατάσταση στην πόλη είναι υπό έλεγχο, όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται.

14:57

Όλες οι υπηρεσίες της Energodar στην περιοχή Zaporozhye λειτουργούν κανονικά, η κατάσταση παραμένει σταθερή, δήλωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της πόλης, Eduard Senovoz. "Η κατάσταση στην πόλη είναι σταθερή, όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά. Σας ζητώ να μην υποκύψετε σε προκλήσεις και να εμπιστευτείτε μόνο αξιόπιστες πηγές πληροφοριών", έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

14:57

Οι ρωσικές τράπεζες λειτουργούν κανονικά, τα γραφεία είναι ανοιχτά σύμφωνα με το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, προκύπτει από τα μηνύματα των πιστωτικών ιδρυμάτων.

14:57

 Το Γενικό Προξενείο της Αρμενίας στο Ροστόφ-ον-Ντον λειτουργεί κανονικά, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας. «Λόγω της κατάστασης στην περιοχή του Ροστόφ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι πολίτες της Δημοκρατίας της Αρμενίας που διαμένουν στην περιοχή, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο Ροστόφ-ον-Ντον στο +7 989 502 96 50. Το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Αρμενίας συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

14:56

Ο Πρόεδρος της Νότιας Οσετίας Άλαν Γκαγκλόεφ προέτρεψε τους συμπατριώτες που ανήκουν στο Wagner PMC να μην υποκύψουν σε προκλήσεις και να μην υποστηρίξουν τις παράνομες ενέργειες της ηγεσίας τους.

14:55

 Το κέντρο στρατολόγησης μαχητών Wagner PMC, που βρίσκεται στο Perm με βάση το γυμναστήριο Angel, έκλεισε . 

14:54

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Σβερντλόφσκ, Εβγκένι Κουιβάσεφ, έχει εισαγάγει καθεστώς υψηλού συναγερμού στην περιοχή.

14:54

Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Gennady Zyuganov υποστήριξε τα λόγια του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την ανάγκη να ενωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο και ζήτησε να υπερασπιστεί την Πατρίδα, απορρίπτοντας κάθε φιλοδοξία.

14:53

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν το δικαίωμα να υποκύψουν σε εχθρικές προκλήσεις και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο ρωσικό έδαφος είναι πράξη προδοσίας και έγκλημα κατά του λαού και του κράτους, δήλωσε ο Βιτάλι Γκάντσεφ, επικεφαλής της ρωσικής στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης του Χάρκοβο. περιοχή.

14:53

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζορτζ Μελόνι θα συζητήσει την κατάσταση στη Ρωσία με υπουργούς και υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας. 

14:52

Όλα τα αεροδρόμια στις δημοκρατίες του Βόρειου Καυκάσου λειτουργούν κανονικά, ανέφεραν οι περιφερειακές υπηρεσίες τύπου των αερολιμένων της περιοχής. 

14:51

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky υποστήριξε τις ενέργειες του ιδρυτή του PMC "Wagner" Yevgeny Prigozhin, εναντίον του οποίου κινήθηκε δικογραφία για το γεγονός της υποκίνησης εξέγερσης και ισχυρίζεται ότι η Ρωσία έδειξε την "αδυναμία" της στο πλαίσιο των πρόσφατων γεγονότων.

14:51

Ο επικεφαλής της Ινγκουσετίας, Mahmud-Ali Kalimatov, σχολιάζοντας την ένοπλη εξέγερση του PMC Wagner, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι μαχητές από την Ινγκουσετία δεν θα πλευρίσουν τους προδότες.

14:48

Οι δομές εξουσίας της Αμπχαζίας, σε σχέση με την κατάσταση στη Ρωσική Ομοσπονδία, μεταφέρθηκαν σε ενισχυμένο τρόπο υπηρεσίας.

14:47

Η πανρωσική δράση «10.000 βήματα στη ζωή» στη Μόσχα ακυρώθηκε.

14:38

Οι επαναστατικές ενέργειες της ηγεσίας του PMC "Wagner" δεν επηρέασαν τη στρατιωτική κατάσταση στην κατεύθυνση του Zaporozhye,  δήλωσε ο διοικητής της μονάδας "StormZ" με το διακριτικό κλήσης Ali.

14:36

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ προέτρεψε τους Ρώσους να παραμείνουν ψύχραιμοι και ενωμένοι στην υποστήριξη των αποφάσεων του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

14:35

Ο κυβερνήτης της Πετρούπολης Αλεξάντερ Μπεγλόφ θεωρεί επαρκή τα μέτρα που λαμβάνονται στην πόλη για τον έλεγχο της κατάστασης και την εξασφάλιση της ασφάλειας.

14:31

Τα δρομολόγια λεωφορείων από την περιφέρεια Lipetsk προς την περιοχή Voronezh έχουν ακυρωθεί μέχρι νεωτέρας.

14:24

 Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί στη Ρωσία λειτουργούν κανονικά, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας Ρωσικών Σιδηροδρόμων .

14:24

Ο Έλον Μασκ άφησε να εννοηθεί ότι παρακολουθεί τα τρέχοντα γεγονότα στη Ρωσία.

14:15

Οι αρχές της Δημοκρατίας του Καρατσάι-Τσερκέσ ανακοίνωσαν τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την αντιτρομοκρατική προστασία.

14:15

Οι προσωρινοί περιορισμοί που είχαν τεθεί στην έξοδο από το Νοβοτσερκάσσκ προς τον αυτοκινητόδρομο Μ-4 Ντον στην περιοχή του Ροστόφ έχουν αρθεί, δήλωσε ο επικεφαλής της διοίκησης της πόλης, Γιούρι Λισένκο.

14:09

Οργανώσεις που αποτελούν μέρος του μπλοκ ασφαλείας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού στην περιοχή του Μπριάνσκ. Η κατάσταση στην περιοχή και στα σύνορα με την Ουκρανία είναι σταθερή και υπό έλεγχο, δήλωσε ο κυβερνήτης Oleksandr Bogomaz.

14:03

Οι αρχές της περιοχής του Βόλγκογκραντ είναι έτοιμες, εάν χρειαστεί, να αυξήσουν τις δυνάμεις και τα μέσα για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Αντρέι Μποχάροφ.

14:02

Η κατάσταση στην περιοχή του Αρχάγγελσκ είναι υπό έλεγχο και παραμένει ήρεμη, δήλωσε  ο κυβερνήτης της περιοχής Αλεξάντερ Τσιμπούλσκι.

14:02

Η Roskomnadzor προειδοποίησε ότι στις περιοχές του ΚΟΤ, είναι δυνατός ένας προσωρινός περιορισμός της εργασίας των πόρων του Διαδικτύου.

14:01

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παρέχουν βοήθεια στους οδηγούς στην περιοχή της Τούλα λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται στους ομοσπονδιακούς αυτοκινητόδρομους. Οργανώθηκε το έργο πέντε επιχειρησιακών ομάδων και ο τόπος παροχής πόσιμου νερού στον δρόμο Μ-4 Ντον, ανέφερε το Σάββατο η υπηρεσία Τύπου του περιφερειακού τμήματος του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων. Η υπηρεσία Τύπου σημείωσε ότι οργανωμένοι χώροι για την παροχή πόσιμου νερού λειτουργούν στο 132ο χλμ. του αυτοκινητόδρομου Don στην περιοχή Venevsky, στο 173ο χλμ. - στην περιοχή Uzlovsky, στο 211ο χλμ. - στην περιοχή Kireevsky, στο 241ο km - στην περιοχή Bogoroditsky και στο 330ο km - στην περιοχή Efremovsky.

14:01

Η Ozon έχει περιορίσει προσωρινά τη δυνατότητα παραγγελιών για πελάτες στις νότιες περιοχές.

14:01

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μόσχας ακύρωσε όλες τις εκδηλώσεις σε σχέση με το καθεστώς του ΚΟΤ.

13:59

Το επιχειρησιακό αρχηγείο της περιοχής Lipetsk συνιστά στους κατοίκους της περιοχής να μην εγκαταλείπουν τα σπίτια τους εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο και να απέχουν από τις μετακινήσεις με προσωπικά και δημόσια μέσα μεταφοράς.

13:48

Ο Μπαστρίκιν έδωσε εντολή στους υφισταμένους του να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση εγκλημάτων κατά της κρατικής εξουσίας και της στρατιωτικής θητείας.

13:44

Τα Wildberries άρχισαν να κρύβουν εμπορεύματα με τα σύμβολα της PMC Wagner, στο εγγύς μέλλον τέτοια προϊόντα θα εξαφανιστούν εντελώς από την αγορά, είπε  μια πηγή της εταιρείας .

13:43

Ο Σομπιάνιν είπε ότι οι πληροφορίες για αποκλεισμό της κυκλοφορίας στις εισόδους και εξόδους της Μόσχας δεν είναι αληθινές και προέτρεψε τους Μοσχοβίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι.

13:39

Η κυκλοφορία κατά μήκος του ποταμού Μόσχας διεκόπη.

13:38

Η υπερβολική ζήτηση για βενζίνη προκάλεσε ουρές στα πρατήρια καυσίμων στο Ροστόφ-ον-Ντον, αλλά δεν υπάρχει έλλειψη καυσίμων, δήλωσε ο επικεφαλής της διοίκησης της πόλης, Αλεξέι Λογκβινένκο.

13:38

Τα μέτρα δημόσιας ασφάλειας στην Τσουβάσια έχουν ενισχυθεί, ένα επιχειρησιακό αρχηγείο εργάζεται στην περιοχή σε μόνιμη βάση, δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής, Όλεγκ Νικολάεφ.

13:37

Οι επικεφαλής των θεμάτων της Ομοσπονδιακής Περιφέρειας της Άπω Ανατολής εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την έκκλησή του για την κατάσταση με το Wagner PMC.

13:37

Οι δυνάμεις του FMBA της Ρωσίας τέθηκαν σε συναγερμό.

13:36

Τα ρωσικά ξενοδοχεία δεν θα ακυρώσουν τις κρατήσεις τουριστών που δεν θα φτάσουν στην ώρα τους και θα επιστρέψουν χρήματα για ημέρες που δεν χρησιμοποιήθηκαν, ανέφερε το PCT.

13:34

Ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov, δικαίωσε στην πραγματικότητα τις ενέργειες του Yevgeny Prigozhin, ιδρυτή της Wagner PMC.

13:32

Οι παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Platonov, που ήταν προγραμματισμένες στο Voronezh στις 24 και 25 Ιουνίου, δεν θα πραγματοποιηθούν.

13:32

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Ροστόφ, Βασίλι Γκολούμπεφ, υπενθύμισε ότι στο παρελθόν ο εμφύλιος πόλεμος οδήγησε σε καταστροφή στη Ρωσία και είπε ότι «ο Ντον θυμάται καλά αυτές τις πικρές στιγμές».

13:27

Η κυκλοφορία στη γέφυρα της Κριμαίας μεταξύ του Κουμπάν και της Κριμαίας διεξάγεται με κανονικό τρόπο, σύμφωνα με το FKU Uprdor Taman.

13:25

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, τον Πρόεδρο του Ουζμπεκιστάν Σαβκάτ Μιρζιγιόγιεφ και τον Πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ-Ζομάρτ Τοκάγιεφ, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του αρχηγού του ρωσικού κράτους Ντμίτρι Πεσκόφ .

13:11

Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του Ροστόφ-ον-Ντον, οι αστικές συγκοινωνίες έχουν επιστρέψει στη δουλειά τους κανονικά.

13:10

Στις περισσότερες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα φεστιβάλ αφιερωμένα στην Ημέρα της Νεολαίας δεν έχουν ακυρωθεί και διεξάγονται χωρίς επεισόδια, ανέφερε η Rosmolodezh.

13:09

Οι αρχές της Μολδαβίας συνέστησαν στους πολίτες της δημοκρατίας να μην επισκέπτονται τις ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία. 

13:03

 Το κέντρο στρατολόγησης στο PMC "Wagner" στην περιοχή Σαράτοφ διέκοψε τις εργασίες και τη στρατολόγηση μαχητών.

13:00

Οι αρχές της Κριμαίας ανακοίνωσαν τη διάδοση πλαστών πληροφοριών για τις υποτιθέμενες εκρήξεις στη χερσόνησο στα κοινωνικά δίκτυα. 

12:59

Ο τελικός του πανρωσικού πνευματικού τουρνουά «League of Knowledge: Schools and Colleges» στη Μόσχα δεν θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου λόγω της θέσπισης αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

12:58

Όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια στην περιοχή του Ροστόφ έχουν αναβάλει τα μαθήματα και τις εξετάσεις που είχαν προγραμματιστεί για τις 24 Ιουνίου και ακύρωσαν τις δημόσιες εκδηλώσεις. Η εκπαιδευτική διαδικασία στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Ντον θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο πρύτανης του DSTU, Μπεσάριον Μέσκι.

12:57

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να συζητήσει την κατάσταση στη Ρωσία με τους συμμάχους του Λονδίνου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

12:57

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικής Πληροφόρησης της Κρατικής Δούμας, Alexander Khinshtein, είπε ότι ο πανικός παίζει στα χέρια των εχθρών της Ρωσίας και θα κλιμακωθεί τεχνητά, σε αυτήν την κατάσταση, οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από τον πρόεδρο της Χώρα.

12:57

Οι μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να λειτουργούν σε όλες τις περιοχές της παρουσίας τους, υπάρχουν αρκετά αποθέματα για να εφοδιάσουν τον πληθυσμό με όλα τα απαραίτητα.

12:56

Ο Πρώτος Αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου του κόμματος Ενωμένη Ρωσία Αντρέι Τουρτσάκ χαρακτήρισε την εξέγερση των μαχητών του Wagner PMC προδοσία της πατρίδας.

12:55

Ο Πούτιν ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Τοκάγιεφ για την κατάσταση στη Ρωσία.

12:54
Artem Geodakyan/ TASS
Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στη Μόσχα
12:54

Οι ηγέτες των περιοχών Ιβάνοβο και Σμολένσκ, Στάνισλαβ Βοσκρεσένσκι και Βασίλι Ανόχιν, ανέφεραν ότι η κατάσταση στις περιοχές παραμένει σταθερή.

12:51

Ο Πουσίλιν χαρακτήρισε αυτό που συμβαίνει ένα άλλο δύσκολο στάδιο για τη Ρωσία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η χώρα θα το αντιμετωπίσει.

12:51

Στο Voronezh, οι διαπεριφερειακές πτήσεις από τους σταθμούς λεωφορείων της Κεντρικής και της Αριστερής Όχθης ανεστάλησαν.

12:50

Ο Πατριάρχης Κύριλλος υποστήριξε τις προσπάθειες του Προέδρου της Ρωσίας να αποτρέψει αναταραχές. Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προέτρεψε να αλλάξουν γνώμη όσους, έχοντας πάρει τα όπλα, είναι έτοιμοι να τους κατευθύνουν εναντίον των αδελφών τους. 

 

12:50

Η Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού υπό την Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα εξέφρασε την υποστήριξή της στον αρχηγό του κράτους Βλαντιμίρ Πούτιν και κάλεσε σε συγκέντρωση για να αποφευχθεί η αποσταθεροποίηση στη χώρα.

12:49

Οποιαδήποτε προσπάθεια σπέρματος διχόνοιας μέσα στη χώρα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα, είπε ο Λεγκόιντα.

12:49

Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Mikhail Razvozhaev είπε ότι δεν υπάρχει λόγος για την εισαγωγή ειδικού καθεστώτος στην πόλη.

12:46

Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν χωρίζει τους ήρωές της ανά τύπο και τόπο υπηρεσίας και τους περιμένει στο μέτωπο, σχολίασε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Alexander Babakov την κατάσταση γύρω από τον ιδρυτή του Wagner PMC Yevgeny Prigozhin.

12:44

 Η Πρεσβεία του Ουζμπεκιστάν στη Ρωσική Ομοσπονδία κάλεσε τους συμπολίτες τους να απόσχουν από την επίσκεψη σε μέρη με πολυσύχναστο κόσμο και ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία. 

12:44

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με τους ηγέτες της ΕΕ και των χωρών της G7 για την κατάσταση στη Ρωσία.

12:43

Η Πρεσβεία του Ουζμπεκιστάν στη Ρωσική Ομοσπονδία κάλεσε τους συμπολίτες τους να απόσχουν από την επίσκεψη σε μέρη με πολυσύχναστο κόσμο και ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία. 

12:41

Η κατάσταση στην περιοχή του Ζαπορόζιε είναι σταθερή, τα σύνορα προστατεύονται αξιόπιστα από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ο εκτελών χρέη αρχηγού της περιοχής.

12:37

Η κατάσταση στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια του Βόρειου Καυκάσου είναι ήρεμη και σταθερή, οι αρχές και οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου λαμβάνουν όλα τα μέτρα για να αποκαταστήσουν την τάξη, δήλωσε  ο Πληρεξούσιος Τσάικα .

12:35

Ο ATOR ανέφερε ότι οι Ρώσοι τουρίστες που έκαναν κράτηση σε ξενοδοχεία στην Επικράτεια του Κρασνοντάρ και στην Κριμαία και πήγαν διακοπές με ιδιωτικά αυτοκίνητα δεν έχουν ακόμη ακυρώσει τις κρατήσεις τους. 

12:35

Τα σημεία παραλαβής Wildberries στις περιοχές Rostov και Voronezh συνεχίζουν το έργο τους.

12:34

Οι αρχηγοί της περιφέρειας του Όρενμπουργκ και της Ουντμούρτια, Ντένις Πάσλερ και Αλεξάντερ Μπρετσάλοφ, προέτρεψαν τους κατοίκους να αναβάλουν τα ταξίδια σε περιοχές όπου έχει εισαχθεί καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης. 

12:33

Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί την κατάσταση που αναπτύσσεται στη Ρωσία, δήλωσε εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας απαντώντας σε αίτημα να σχολιάσει την κατάσταση γύρω από τις ενέργειες του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

12:33

Το Πανρωσικό πάρτι αποφοίτησης σχολείων, το οποίο υποτίθεται ότι θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου στο Κρεμλίνο της Μόσχας, ακυρώνεται λόγω της ματαίωσης όλων των δημόσιων εκδηλώσεων στη Μόσχα.

12:27

Η Πρεσβεία της Λευκορωσίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, σε σχέση με την επιδείνωση της κατάστασης στις περιοχές της Ρωσίας που συνορεύουν με την Ουκρανία, προέτρεψε τους πολίτες της που βρίσκονται στο ρωσικό έδαφος να παραμείνουν ήρεμοι και να εμπιστεύονται μόνο τις επίσημες πληροφορίες. 

12:27

Οι προμήθειες καυσίμων σε πρατήρια καυσίμων στην περιοχή του Ροστόφ πραγματοποιούνται τακτικά, δεν αναμένονται διακοπές στην προμήθεια καυσίμων, δήλωσε το περιφερειακό υπουργείο Περιφερειακής Πολιτικής και Πολιτικής Πληροφόρησης.

12:26

Όλες οι επιχειρησιακές υπηρεσίες της περιοχής του Βλαντιμίρ έχουν μεταφερθεί σε ειδικό καθεστώς. Οι απογευματινές μαζικές εκδηλώσεις στην περιοχή είναι πιθανό να ακυρωθούν, δήλωσε ο κυβερνήτης Alexander Avdeev.

12:25

Όλα τα τρένα μεγάλων αποστάσεων της Federal Passenger Company ακολουθούν το πρόγραμμα.

12:24
Victoria Melnikova/ TASS
Ακύρωση εορταστικών εκδηλώσεων στο Τομσκ
12:24

Οι ηγέτες των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, των περιοχών Χερσώνα και Ζαπορόζιε, μετά την έκκληση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προς τους πολίτες της χώρας και τους συμμετέχοντες στην ένοπλη εξέγερση, ανέφεραν ότι οι περιοχές τους υποστηρίζουν τον αρχηγό του κράτους.

12:24

Ο αρχηγός της Δημοκρατίας του Καρατσάι-Τσερκέσ, Ρασίντ Τεμρέζοφ, προέτρεψε τον κόσμο να συσπειρωθεί γύρω από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, να παραμείνει μια οικογένεια και να υποστηρίξει τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την πατρίδα τους στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

12:24

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας των χειριστών MegaFon και MTS λειτουργούν κανονικά, οι υπηρεσίες παρέχονται στους πελάτες των φορέων εκμετάλλευσης πλήρως στο πλαίσιο της εισαγωγής του καθεστώτος αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στη Μόσχα, στις περιοχές της Μόσχας και του Voronezh. 

12:23

Η κατάσταση στην περιοχή του Νόβγκοροντ είναι υπό συνεχή έλεγχο, δεν απαιτούνται πρόσθετα μέτρα, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Αντρέι Νικήτιν.

12:22

Ο Μεντβέντεφ κάλεσε να συσπειρωθούν γύρω από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς η διάσπαση είναι δρόμος προς την καταστροφή. Σύμφωνα με τον ίδιο, η διάσπαση της χώρας δεν θα επιτραπεί, η νίκη θα είναι για τη Ρωσία.

12:21

Στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, ο έλεγχος για την είσοδο στην περιοχή θα ενισχυθεί . Η είσοδος για το Shebekino και το Novaya Tavolzhanka θα είναι κλειστή από τις 18:00 έως τις 06:00.

12:12

 Η παράσταση της ορχήστρας του 1ου ξεχωριστού συντάγματος Semenovsky, η οποία έπρεπε να πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου στην περιοχή αναψυχής Krasnogvardeisky Prudy, αναβλήθηκε λόγω της εισαγωγής του καθεστώτος ΚΟΤ.

12:10

Ο Ιταλός πρωθυπουργός George Meloni παρακολουθεί στενά την κατάσταση με το PMC Wagner.

12:07
Alexander Demyanchuk/ TASS
Η κατάσταση στο καφέ "Cyber ​​​​Front Z" στην Αγία Πετρούπολη

 

12:02

Ο αρχηγός της Δημοκρατίας του Καρατσάι-Τσερκέσ, Ρασίντ Τεμρέζοφ, προέτρεψε τον κόσμο να συσπειρωθεί γύρω από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, να παραμείνει μια οικογένεια και να υποστηρίξει τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την πατρίδα τους στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

12:02

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ για την Ημέρα της Νεολαίας, που πραγματοποιείται το Σάββατο στο Νίζνι Νόβγκοροντ, δεν έχει αλλάξει αυτή τη στιγμή.

12:01

Ο Ματβιένκο είπε ότι το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας υποστηρίζει πλήρως τον πρόεδρο, οι γερουσιαστές κατανοούν τη σημασία της ενοποιημένης θέσης της κοινωνίας και της ηγεσίας όλων των περιοχών.

11:59

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στα πάρκα της περιοχής της Μόσχας αναβάλλεται για μια εβδομάδα. 

11:58

Το καθεστώς της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που εισήχθη στην περιοχή της πρωτεύουσας προβλέπει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στους δρόμους και αυξημένη προσοχή σε όλα τα στρατηγικά σημαντικά αντικείμενα, δήλωσε ο Αντρέι Βορόμπιοφ, Κυβερνήτης της Περιφέρειας της Μόσχας.

11:57

Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Ημέρας της Νεολαίας στο Τομσκ ακυρώθηκαν.

11:53

Ο Καντίροφ χαρακτήρισε την ένοπλη εξέγερση προδοσία και είπε ότι οι Τσετσένοι μαχητές είχαν φύγει για τις ζώνες έντασης.

11:51

Τα τρένα προς την Κριμαία ακολουθούν ως συνήθως, οι στάσεις στο Rostov-on-Don γίνονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ανέφερε το Grand Service Express.

11:50

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποιούν τις απαραίτητες επιχειρησιακές και μάχιμες δραστηριότητες στην περιοχή Βορόνεζ στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Αλεξάντερ Γκουσέφ.

11:48

Όλα τα νοσοκομεία και άλλα κοινωνικά ιδρύματα στην περιοχή του Ροστόφ συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, δήλωσε το Υπουργείο Περιφερειακής Πολιτικής και Μαζικής Επικοινωνίας της περιοχής.

11:48

Ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vladislav Davankov προέτρεψε τους Ρώσους να μην υποκύψουν σε προκλήσεις.

11:47

Όλες οι μαζικές εκδηλώσεις στην Κώμη ακυρώθηκαν για το Σαββατοκύριακο. 

11:47

Όλες οι απογευματινές μαζικές εκδηλώσεις στην περιοχή Kaluga έχουν ακυρωθεί. Οι αρχές και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου εργάζονται σε βελτιωμένο τρόπο.

11:47

Όλες οι απογευματινές μαζικές εκδηλώσεις στην περιοχή Kaluga έχουν ακυρωθεί. Οι αρχές και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου εργάζονται σε βελτιωμένο τρόπο.

11:47

Όλες οι απογευματινές μαζικές εκδηλώσεις στην περιοχή Kaluga έχουν ακυρωθεί. Οι αρχές και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου εργάζονται σε βελτιωμένο τρόπο.

11:47

Όλες οι απογευματινές μαζικές εκδηλώσεις στην περιοχή Kaluga έχουν ακυρωθεί. Οι αρχές και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου εργάζονται σε βελτιωμένο τρόπο.

11:47

Όλες οι απογευματινές μαζικές εκδηλώσεις στην περιοχή Kaluga έχουν ακυρωθεί. Οι αρχές και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου εργάζονται σε βελτιωμένο τρόπο.

11:47

Όλες οι απογευματινές μαζικές εκδηλώσεις στην περιοχή Kaluga έχουν ακυρωθεί. Οι αρχές και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου εργάζονται σε βελτιωμένο τρόπο.

11:47

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν παρακολουθεί στενά την κατάσταση με το PMC Wagner, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο των Ηλυσίων .

11:42

Η πρεσβεία του Τατζικιστάν στη Μόσχα κάλεσε τους συμπολίτες τους να απόσχουν από τις μετακινήσεις σε περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας που συνορεύουν με την Ουκρανία και επίσης να μην επισκέπτονται μέρη με πολύ κόσμο.

11:42

Η κατάσταση στην Καμπαρντίνο-Μπαλκαρία παραμένει σταθερή, όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις διεξάγονται κανονικά, δήλωσε ο επικεφαλής της δημοκρατίας Καζμπέκ Κόκοφ.

11:41

Οι αρχές της περιοχής της Μόσχας προέτρεψαν τους οδηγούς να απέχουν από τις μετακινήσεις κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων M-4 "Don" και M-2 "Crimea".

11:41

Οι αρχές της περιοχής του Μούρμανσκ έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, η κατάσταση στην περιοχή είναι ήρεμη, δήλωσε ο κυβερνήτης Αντρέι Τσίμπις.

11:40

Η ηγεσία της Γεωργίας θα παρακολουθήσει τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία και αυτό είναι το μόνο που πρέπει να γίνει σε αυτό το στάδιο, δήλωσε ο Irakli Kobakhidze, πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Γεωργιανό Όνειρο - Δημοκρατική Γεωργία.

11:39

 Η προδοσία από τον ιδρυτή του PMC "Wagner" Yevgeny Prigozhin δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη, πιστεύει ο ηγέτης των "Νέων Ανθρώπων" Alexei Nechaev.

11:38

Οι αρχές στην περιοχή του Νίζνι Νόβγκοροντ ενίσχυσαν τους ελέγχους ασφαλείας, δήλωσε ο κυβερνήτης Γκλεμπ Νικίτιν.

11:27

Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Λουκασένκο τηλεφωνικά για την κατάσταση στη Ρωσική Ομοσπονδία.

11:26

Ο κυβερνήτης της περιοχής Voronezh, Alexander Gusev, διέψευσε δημοσιεύματα για προώθηση στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή.

11:25

Τα αεροδρόμια στο Σότσι, το Βόλγκογκραντ και το Αστραχάν, τα οποία δεν υπόκεινται σε περιορισμούς πτήσεων από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, λειτουργούν κανονικά το πρωί του Σαββάτου. 

11:25

 Το τσεχικό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης στη Ρωσική Ομοσπονδία και προειδοποιεί τους πολίτες του στη Ρωσία ότι ενδέχεται να μην τους βοηθήσει πλήρως.

11:24

Τα κύρια μουσεία της Μόσχας λειτουργούν κανονικά μετά την ανακοίνωση του καθεστώτος της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, ανέφεραν πολιτιστικά ιδρύματα.

11:24

Ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν ανέβαλε την επίσκεψή του στο Βιετνάμ,  δήλωσε πηγή από τη Βουλή .

11:23

Ο κυβερνήτης του Primorsky Krai Oleg Kozhemyako απηύθυνε έκκληση στους συμπατριώτες του από τους μαχητές του PMC "Wagner" και τους προέτρεψε να μην διαπράξουν εγκληματικές πράξεις και να επιστρέψουν στους τόπους ανάπτυξής τους.

11:22

Ο επικεφαλής της Βόρειας Οσετίας, Σεργκέι Μενιάιλο , δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Ημέρα της Νεολαίας στη δημοκρατία θα πραγματοποιηθούν, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα ενισχυθούν.

11:22

Ο Pasechnik είπε ότι η κατάσταση στο έδαφος του LPR και των συνόρων του παραμένει σταθερή, όλα είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των αρχών.

11:21

Ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Πιοτρ Τολστόι, πιστεύει ότι οι προσπάθειες καταστροφής του αμυντικού συστήματος της χώρας σε μια κρίσιμη στιγμή δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από προηγούμενα κατορθώματα ή υπάρχοντα πλεονεκτήματα.

11:20

 Η κατάσταση στο Voronezh παραμένει ήρεμη. Δεν υπάρχει στρατιωτικό προσωπικό στην πόλη, η κίνηση των αστικών και δημόσιων συγκοινωνιών δεν διακόπτεται, αναφέρει ανταποκριτής του TASS.

11:20

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών διατηρεί επαφές με την πρεσβεία της δημοκρατίας στη Ρωσία, συνιστάται στους Ιταλούς να «προσέχουν», αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος για αυτούς.

11:20

 Η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση στη Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου.

11:19

Οι εκδηλώσεις προς τιμήν της Ημέρας της Νεολαίας αναβλήθηκαν στη Μόσχα .

11:17

Οι εσωτερικές διαμάχες κατά τη διάρκεια ενός πολέμου ή μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι παρόμοια με προδοσία, δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης Alexy (Ganzhin), Αντιπρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τη Συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

11:16

Το βόρειο πέρασμα προς το Ροστόφ-ον-Ντον, καθώς και οι δρόμοι από το Ροστόφ προς τα διοικητικά σύνορα με το LPR και το DPR, είναι αποκλεισμένα .

11:16

Οι αρχές της περιοχής Bryansk ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας, η κατάσταση βρίσκεται υπό ειδικό έλεγχο των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Alexander Bogomaz.

11:15

Ο Ανώτατος Διοικητής της Ρωσικής Ομοσπονδίας κάλεσε όλους να ενωθούν, αυτό είναι το κύριο πράγμα τώρα, επεσήμανε η Ζαχάροβα .

11:11

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία γύρω από τον Yevgeny Prigozhin είναι εσωτερική υπόθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε  εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

11:04

Η Πρεσβεία της Κιργιζίας απηύθυνε έκκληση στους συμπολίτες της με αίτημα να μην επισκέπτονται τις ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία. 

11:04

Οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας είναι υπέρ της ενοποίησης των δυνάμεων, υποστηρίζουν τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε  ο Βολοντίν .

11:02

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Valery Fadeev, δήλωσε ότι υπολογίζει στην παύση των παράνομων ενεργειών από τους μαχητές του Wagner PMC.

10:58

Η Aeroflot δήλωσε ότι εκτελεί όλες τις πτήσεις εντός προγράμματος.

10:56

Ο Saldo είπε ότι στην περιοχή Kherson η κατάσταση βρίσκεται υπό τον έλεγχο των πολιτικών αρχών και της στρατιωτικής διοίκησης, δεν υπάρχουν προσπάθειες αποσταθεροποίησης.

10:53

Ο ηγέτης του LDPR Leonid Slutsky, σχολιάζοντας την κατάσταση γύρω από το Prigozhin, σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθούν προσπάθειες ανάφλεξης εσωτερικής διαμάχης, ώστε να μην σταματήσουν τον ρωσικό στρατό με ένα μαχαίρι στην πλάτη την παραμονή της νίκης επί του εχθρού. 

10:53

Η Avtodor ζήτησε από τους οδηγούς να επιλέξουν διαδρομές γύρω από τον αυτοκινητόδρομο M-4 Don.

10:52

Ο επικεφαλής της Βόρειας Οσετίας, Σεργκέι Μενιάιλο,  κάλεσε τους συμπατριώτες του που υπηρετούν στις τάξεις του PMC Wagner να μην υπακούσουν στις εντολές του Prigozhin.

10:49

Ο αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Konstantin Kosachev δεν έχει καμία αμφιβολία για την καταστολή της εξέγερσης και τη νίκη της Ρωσίας.

10:41

Όλοι οι απαραίτητοι κανόνες για την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των διοργανωτών της εξέγερσης βρίσκονται στον Ποινικό Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν είναι απαραίτητο να γίνουν αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία, δήλωσε ο Andrey Klishas, ​​επικεφαλής της Επιτροπής Συνταγματικής Νομοθεσίας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου και Κρατικό κτίριο.

10:39

Οι ρωσικές αμυντικές επιχειρήσεις λειτουργούν ως συνήθως και προετοιμάζουν προϊόντα για το μέτωπο, είπε η Rostec.

10:35

Όλες οι μαζικές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν επίσης στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.

10:33

Όλες οι μαζικές εκδηλώσεις στην περιοχή Tver το Σαββατοκύριακο, 24-25 Ιουνίου, ακυρώνονται.

10:32

Τα πάρτι αποφοίτησης στα σχολεία της Μόσχας και η τελετή αποφοίτησης σε όλη την πόλη στο πάρκο Γκόρκι αναβάλλονται για μία εβδομάδα.

10:29

Το αεροδρόμιο Sheremetyevo διασφαλίζει την ασφάλεια των πτήσεων σύμφωνα με τους απαιτούμενους κανονισμούς, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου στο TASS.

10:26

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας για την ομαλή λειτουργία των μεταφορών, ανέφερε η εκμετάλλευση.

10:23

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην Αγία Πετρούπολη, σε συνεργασία με τις αρχές της πόλης, παρακολουθούν την κατάσταση στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στην πόλη.

10:22

Οι διασώστες οργάνωσαν την παροχή πόσιμου νερού σε 11 τμήματα του αυτοκινητόδρομου Μ-4 Ντον στην περιοχή του Ροστόφ, όπου δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα λόγω του αποκλεισμού της κυκλοφορίας.

10:19

Ο ηγέτης του κόμματος Δίκαιη Ρωσία - Για την αλήθεια, Σεργκέι Μιρόνοφ, κάλεσε όλους τους ανθρώπους με όπλα στη Ρωσία να μην τα χρησιμοποιούν ο ένας εναντίον του άλλου.

10:15

Στο Ροστόφ, το έργο της πολιτικής και στρατιωτικής διοίκησης είναι πράγματι μπλοκαρισμένο, σημείωσε ο Πούτιν.

 

10:07

Η κατάσταση στο Νταγκεστάν παραμένει ήρεμη, δεν απαιτούνται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής, Σεργκέι Μελίκοφ.

10:06

Το Vnukovo λειτουργεί κανονικά.

10:03

Τα ρωσικά στρατεύματα πολεμούν ηρωικά, είπε ο Πούτιν.

10:02

Ο Πούτιν είπε ότι ό,τι αποδυναμώνει τη Ρωσία πρέπει να πεταχτεί στην άκρη.

10:02

Δήλωσε ότι όλη η στρατιωτική μηχανή της Δύσης στρέφεται κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

10:00

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκφωνεί ομιλία. Μεταδίδεται από ομοσπονδιακά τηλεοπτικά κανάλια.

00:00:08 / 00:05:31
09:44

Περισσότερα από 300 χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου M-4 "Don" στην περιοχή Voronezh είναι κλειστά.

09:37

Το κτίριο του Wagner Centre PMC στην οδό Zolnaya στην Αγία Πετρούπολη περιβάλλεται από αστυνομικούς.

09:37

Ο κυβερνήτης της επικράτειας της Σταυρούπολης, Βλαντιμίρ Βλαντιμίροφ, δήλωσε ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι ήρεμη, όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά και τα σχέδια για εκδηλώσεις δεν έχουν αλλάξει.

09:30

Η EMERCOM της Ρωσίας ανέβαλε την επίδοση των διπλωμάτων σε αποφοίτους τμηματικών πανεπιστημίων από την Κόκκινη Πλατεία.

09:30

Όλες οι μαζικές εκδηλώσεις στη Μόσχα ακυρώθηκαν . Η κίνηση στην πόλη δεν είναι περιορισμένη.

09:19
Έρικ Ρομανένκο/ TASS
Στρατιώτες κοντά στο αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, Ροστόφ-ον-Ντον
09:19

Η κατάσταση στην περιοχή Tambov παραμένει ήρεμη, οι υποδομές είναι υπό έλεγχο. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη διεξαγωγή μαζικών εκδηλώσεων, δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής, Μαξίμ Εγκόροφ.

09:16

Στην περιοχή Τούλα, στον αυτοκινητόδρομο Μ-4 Ντον, οι μετακινήσεις διέλευσης περιορίστηκαν προσωρινά. 

09:16

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις διαπεριφερειακών λεωφορείων από τη Μόσχα είναι πιθανές προς νότιες κατευθύνσεις. 

09:12

Όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις στην περιοχή Voronezh έχουν ακυρωθεί.

09:12

Στο M-4 "Don" στις περιοχές Voronezh, Lipetsk και Rostov, σχηματίστηκαν μποτιλιαρίσματα μήκους πολλών χιλιομέτρων. 

09:07

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας εγγυήθηκε την ασφάλεια των μαχητών του Wagner PMC, οι οποίοι θα έρθουν σε επαφή με το τμήμα ή τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. 

09:01

Καθιερώθηκε καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο έδαφος της Μόσχας και στην περιοχή της Μόσχας  .

09:01

Ο Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε τη διεξαγωγή αντιτρομοκρατικών μέτρων στη Μόσχα.

08:59

Οι αρχές της περιοχής Lipetsk ακύρωσαν όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις. 


===================== 
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.