Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Ο Πάνος Καμμένος στην «Αρένα» για Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ, Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη...


Για πρώτη φορά μετά το 2019, όπου αποχώρησε οριστικά από την πολιτική, ο Πάνος Καμμένος μίλησε δημόσια για πρώτη φορά, παραχωρώντας αποκλειστική συνέντευξη στην βραδινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Αρένα», που παρουσιάζει η Μαρία Αναστασοπούλου...

Η συνέντευξη μεταδόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (05-07-2023), την οποία ο Πάνος Καμμένος παραχώρησε στον αρχισυντάκτη της εκπομπής Αντώνη Παπαδάκη στην Πάρο, όπου διαμένει εκεί ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα και τέως πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Συνειδητά σιώπησα για τρία ολόκληρα χρόνια, όταν και αποφασίσαμε να κατέβουμε στις εκλογές ως Ανεξάρτητοι Έλληνες και ουσιαστικά αποσύρθηκα από την κεντρική πολιτική σκηνή. Η πολιτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ έληξε με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό ήταν το πρώτο λάθος του Αλέξη Τσίπρα. Το δεύτερο λάθος του ήταν που εγκατέλειψε τα εξοπλιστικά προγράμματα με τις ΗΠΑ....

Το 2015, στο κρίσιμο Eurogroup, η πρόταση της Μέρκελ και του Σόιμπλε ήταν έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και 80 δισεκ. ευρώ βοήθεια. Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πει να αποδεχθούμε την πρόταση αυτή! 

Το είχε συμφωνήσει ο Βαρουφάκης με τον Σόιμπλε και τους Γερμανούς. Είπα στον Τσίπρα πως αυτό δε γίνεται και του είπα να ζητήσει τη συμβολή των Αμερικανών. Τηλεφώνησα στους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΠΑ και ζήτησα να μεσολαβήσουν, ώστε να κλειστεί η συμφωνία. 

Τους αντιπρότεινα τη συνέχιση των εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και ένα ”πακέτο” που περιελάμβανε τη βάση της Σουδας, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το στρατόπεδο στο Στεφανοβίκειο του Βόλου. Ουσιαστικά θέλαμε η Ελλάδα να πάρει τη θέση της Τουρκίας ως στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο...

Πράγματι ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια ο Ομπάμα μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ μεσολάβησαν και έτσι έκλεισε η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο. 

Η συμφωνία έκλεισε επειδή η Ελλάδα στράφηκε στις ΗΠΑ. Αυτή είναι μια αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί. Έκανα τρία χρόνια να μιλήσω γιατί δεν ήθελα να εμπλακώ στην ελληνική πολιτική σκηνή. Αφού ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αποσυρθεί, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να μάθει την αλήθεια....

Η συνεργασία μας με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν έντιμη μέχρι τις Πρέσπες. Εμείς είχαμε κάνει το 2014 μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία δεν θα άνοιγε η κυβέρνηση το θέμα των Σκοπίων. 

Δεν τον πίεσε η Αριστερά τον Τσίπρα για να κάνει αυτή τη συμφωνία. 

Τον πίεσε η Γερμανία και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ. 

Με τους Αμερικανούς είχαμε συμφωνήσει πως θα υπήρχε μια τριμερής στρατιωτική συνεργασία αλλά όχι για το όνομα. Αλλά όλα αυτά ανατράπηκαν. 

Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια παγίδα που έθεσαν στον Τσίπρα οι Γερμανοί με δώρο το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης...», είπε, μεταξύ άλλων, ο Πάνος Καμμένος στο πρώτο μέρος της συνέντευξης του που μεταδόθηκε.

Παράλληλα ο Πάνος Καμμένος επισήμανε «πως τον πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τον είχε ως πολιτικό του πατέρα...»

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ αναλυτικά τα όσα είπε, στο πρώτο μέρος της συνέντευξης του, ο Πάνος Καμμένος, όπως και τις αντιδράσεις και τα σχόλια που ακολούθησαν στο πάνελ της εκπομπής για τις σχετικές του δηλώσεις:

 

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Πάνου Καμμένου στην εκπομπή της Μαρίας Αναστασοπούλου «Αρένα» ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έριξε «βόμβες» τόσο για τον πρώην πρωθυπουργό όσο και για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη και την υπόθεση των παρακολουθήσεων!


Αρχικά για τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καμμένος τόνισε: «Η συνεργασία μας δεν ήταν αναγκαίο καλό αλλά αναγκαίο κακό. Ίσως, γι αυτό έχασε ο Τσίπρας κόσμο που πιθανώς είχε πάει κοντά του. Μοναδική κηλίδα στη συνεργασία μας η Συμφωνία των Πρεσπών. Η συνεργασία μας ήταν έντιμη. Επέδειξε θάρρος ο Τσίπρας να πείσει τον κόσμο για τη στροφή της χώρας προς τις ΗΠΑ την οποία, όμως, δε στήριξε μετά και γι' αυτό έχασε ένα μεγάλο μέρος της δύναμης του. Το να χρησιμοποιείς παλιά υλικά, καταστροφής και κατεδαφίσεως, του ΠΑΣΟΚ, που είχαν απορριφθεί από την κοινωνία για να κάνεις την ανανέωση ήταν λάθος. Δεν κατάφερε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ δύναμη της κεντροαριστερας. Έμεινε δέσμιος μια γεροντίας της παλιάς Αριστεράς».

Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη: «Παραμύθι του ΠΑΣΟΚ ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήταν ακροδεξιό κόμμα. Το είπαν αυτό επειδή οι ίδιοι συγκυβέρνησαν με τον ΛΑ.Ο.Σ. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των παρακολουθήσεων, είναι πιθανή μια συνεργασία κάποιων στελεχών του ΠΑΣΟΚ με ανταλλαγή εθνικά θέματα. Δεν παρακολουθείται τυχαία ένας πολιτικός με άδεια εισαγγελέως. Όταν ένας ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος έχει επικοινωνία με τον ψευτομουφτή και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης της Συμφωνίας της Λοζάνης, τότε πρέπει να παρακολουθείται»!

Τέλος, αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στο μέλλον του Αλέξη Τσίπρα: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε τη μεγαλύτερη νίκη από το 1974. Είναι πανίσχυρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει. Θα ήταν άδικο, για τον Αλέξη Τσίπρα, να φύγει εντελώς από την πολιτική σκηνή της χώρας. Επειδή τον ξέρω θα είναι δύσκολο να επιστρέψει. Αν το έκανε δε θα το έκανε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική τελείωσε για εμένα. Υπηρέτησα τον τόπο μου. Αποσύρθηκα συνειδητοποιημένα».


 =====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.