Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Μπάχμουτ, Καχόφκα και το ζοφερό «πράσινο» μέλλον της ανθρωπότητας

Αποκλειστικά, αποκαλυπτικά βίντεο-ντοκουμέντα για την οχυρωμένη «πόλη κάτω από την πόλη» που δυσκόλεψε τις ρωσικές δυνάμεις να αποκτήσουν τον έλεγχο του Μπάχμουτ, τα βρώμικα σχέδια της ανατίναξης του υδροηλεκτρικού φράγματος, Νόβαγια Καχόφκα, και η πρωτόγνωρη οικολογική-οικονομική καταστροφή που προκλήθηκε, αλλά και ο χορός των κερδών ύψους δεκάδων και εκατοντάδων τρισεκατομμυρίων (!) από την «πράσινη ανάπτυξη» που προωθούν επιχειρηματικοί κολοσσοί στη Δύση με τα λεφτά και σε βάρος των πολιτών, θίγονται στην εκπομπή του «Ιδεοχώρου».

Καλεσμένη του Δημήτρη Λιάτσου η Ιωάννα Υψηλάντη, δημοσιογράφος με πολύ καλή γνώση των τεκταινόμενων στις περιοχές του μετασοβιετικού περιβάλλοντος, καθώς και τις «πράσινης μπίζνας», της μεγαλύτερης που θα υπάρξει τις επόμενες δεκαετίες: 0:00 Εισαγωγή, το Ντονμπάς πριν 30 χρόνια. Ανάμνηση δημοσιογραφικής αποστολής 2:24 Βίντεο από στοές κάτω από το Μπάχμουτ 4:08 Ολόκληρη υπόγεια πόλη 5:35 Σύνδεση εργοστασίου Αζοφστάλ με Μπάχμουτ 6:26 Γιατί ο ρωσικός στρατός επιχειρούσε επί 9 μηνες; 8:11 Το μεγαλύτερο καταφύγιο βομβών της ΕΣΣΔ στο Ντονμπάς 9:26 Παρουσίαση στοιχείων πως δουλεύει η σύγχρονη δημοσιογραφία 10:31 Η τραγωδία στην Καχόφκα: η ανατίναξη του φράγματος 11:50 Παρουσίαση Ιωάννας Υψηλάντη 12:39 Οικολογική καταστροφή στη Χερσώνα 13:45 Τα συμφέροντα της παγκόσμιας οικολογικής διαπλοκής 16:57 Ποιοι πλουτίζουν από την «κλιματική αλλαγή»; 19:03 Το σύστημα «πράσινης ενέργειας» απαιτεί ανανέωση στην Ευρώπη με τις τσέπες των πολιτών! 20:00 «Μη πράσινα» ηλεκτρικά αυτοκίνητα 22:00 Η πραγματική αξία των ηλεκτρονικών μπαταριών 23:40 Ποια είναι η «πράσινη» Μπερμποκ; 26:46 Ανεξαρτησία ή απόλυτος έλεγχος; 26:53 Η πραγματικότητα μακριά από την «όμορφη» εικονική πραγματικότητα. Τέλος εκπομπής - Ζοφερή η εικόνα του «πράσινου μέλλοντος». Πείνα και φτώχεια για τους πολλούς, υπερκέρδη και πλούτος για τους λίγους Κροίσους. Στον γύψο οι ελευθερίες, η Δημοκρατία, η εθνική ανεξαρτησία, τα εργασιακά δικαιώματα. - «Να είσαι ελεύθερος να υποτάσσεσαι». Εθίζουν τους πολίτες παγκοσμίως στην υποταγή. -«Από την κοινωνία των δικαιωμάτων, στην κοινωνία των επιδομάτων»: Αλλά και στην Ελλάδα, έχουν εθίσει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να ξεχάσει τις μεγάλες κατακτήσεις του, τις προηγούμενες δεκαετίες, και να συναινέσει στο να ζει με επιδόματα. - «Πράσινες μπίζνες»: Κέρδη 50 με 100 τρισεκατομμυρίων εκτιμάται ότι θα έχουν οι παγκόσμιοι επιχειρηματικοί κολοσσοί από την «πράσινη ανάπτυξη» τις επόμενες δεκαετίες. Οι πολίτες είναι που θα πληρώσουν από την τσέπη τους το πέρασμα στο «πράσινο μέλλον». Πάνω στο αφήγημα της «κλιματικής αλλαγής», στήνεται ένα παιχνίδι παγκόσμιας κυριαρχίας. Εχουν βαλθεί να καταστρέψουν την ανθρωπότητα για να πετύχουν τους δήθεν οικολογικούς στόχους τους και να αποκομίσουν πακτωλούς κερδών. - Οι πολίτες δεν θα είναι κερδισμένοι, αλλά χαμένοι. Κανένα απολύτως οφελος δεν έχουν οι Ευρωπαίοι. Η Ευρώπη θα καταστραφεί από τα «πράσινα σχέδια». Το μέλλον δεν είναι ευοίωνο. - Γι' αυτό θέλουν να κόψουν τον «ενεργειακό ομφάλιο λώρο» που συνέδεε επί πολλές δεκαετίες την Ευρώπη με τη Ρωσία. Γι' αυτό ανατινάζουν τους αγωγούς ρωσικού φυσικού αερίου προς την ΕΕ, όπως στη Βαλτική. Γι' αυτο και ο πόλεμος κατά της Ρωσίας. - Η καταστροφή του υδροηλεκτρικού φράγματος στην Καχόφκα έρχεται να «δέσει» με τα «πράσινα σχέδια». Ολη η περιοχή της Χερσώνας, όπου οι άνθρωποι καλλιεργούσαν και μάζευαν σιτάρια και χίλια δυό άλλους καρπούς της γης, για τουλάχιστον δύο χρόνια δεν θα μπορεί να παράξει τίποτα. Ο τόπος, χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, έχει ερημώσει, έχει γίνει ένας βάλτος.
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.