Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

ΟΙ ΣΚΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ! ΠΙΣΩ από την «οικογενειακή φωτογραφία»... μετά την ΚΑΡΑΤΟΜΙΣΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ

Σχολιάζει ο Δημήτρης Καραμήτσας.
 Δικηγόρος πρόεδρος του «Λαϊκού Κινήματος», 😶

Τελικά το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη απέδειξε ότι εξακολουθεί να είναι κεντροδεξιό κόμμα που δεν εκφράζει ούτε τους μισούς από όσους το ψήφισαν.
Ο Χάρης Καστανίδης, πλέον της εμπειρίας του, ήταν ένας άνθρωπος αποδεδειγμένης ηθικής αξίας και πάνω από όλα, το σοβαρότερο πολιτικά στέλεχος του νυν ΠΑΣΟΚ.
Ενα κόσμημα για το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική ζωή του τόπου.
Ο ολίγιστος, ως αποδεικνύεται, Ανδρουλάκης επέλεξε να αφήσει την Α' Θεσσαλονίκης, χωρίς βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αφού έλαβε ο ίδιος ο Κρητικός την έδρα, αποκλείοντας τον Χ. Καστανίδη !!!.
Η σημασία της πράξης του, δεδομένου ότι ο Καστανίδης ανήκε στην πλευρά των σοσιαλιστών, είναι χαρακτηριστική των προθέσεών του.
Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη δεν έχει καμία θέση στην σοσιαλιστική δημοκρατική παράταξη του τόπου.
Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη δεν υπακούει σε καμία αξία, σε καμία ηθική και δεν έχει αξιοπρέπεια.
===========================================

Η «οικογενειακή φωτογραφία» που έβγαλε στα εσωτερικά σκαλιά της Βουλής χθες η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία πια του Νίκου Ανδρουλάκη, μπορεί να ήταν γεμάτη από χαμογελαστά πρόσωπα, αλλά δεν ήταν και …αρκετή για να «κρύψει» εντελώς τις εσωτερικές σκιές…

Μάλιστα η περίπτωση του Χάρη Καστανίδη αποτελεί περισσότερο την κορυφή ενός παγόβουνου. 

Από κάτω υπάρχουν κι άλλα. 

Κι αν δεν βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να έχουν πέσει όλοι οι προβολείς πάνω του, οι συντροφικές «γκρίνιες» και όχι μόνο θα ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Με αφορμή πάντως το θέμα Καστανίδη, οι γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα αποκαλύπτουν ότι –εκτός των λοιπών παραμέτρων- ο κ. Ανδρουλάκης είναι όμηρος εσωκομματικών ισορροπιών και αυτό που κάνει είναι να εξοφλεί εσωκομματικά γραμμάτια. Τα περί «ανανέωσης» είναι απλώς λόγια…

Από την άποψη αυτή, ο «πρόεδρος Νίκος» ήταν εγκλωβισμένος καθώς πέραν της Α’ Θεσσαλονίκης είχε θέσει υποψηφιότητα ως βουλευτής στον νότιο τομέα της Αθήνας και στο Ηράκλειο. 

Στο νότιο τομέα ο Π. Χρηστίδης, που ήρθε πρώτος σε σταυρούς, είχε στηρίξει τον κ. Ανδρουλάκη στον β’ γύρο για την κομματική ηγεσία καθώς στον α’ γύρο ήταν κι εκείνος υποψήφιος. 

Κι έκτοτε συνήψαν «συμφωνία».  . . .
Αν μάλιστα είχε κερδίσει την έδρα η -μέχρι πρότινος βουλευτής- Τόνια Αντωνίου, τότε πιθανότατα ο Χ. Καστανίδης θα είχε γλιτώσει.

Ανάλογο σκηνικό παίχτηκε και στο Ηράκλειο. Αυτό που διαδίδουν μάλιστα οι «ανδρουλακικοί» ότι και ο Φραγκίσκος Παρασύρης που διεσώθη εκεί ήταν επίσης «παπανδρεικός» αποτελεί την μισή αλήθεια. Οντως ο κ. Παρασύρης το 2014 είχε ακολουθήσει τον Γιώργο Παπανδρέου στο διασπαστικό εγχείρημά του, αλλά στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής υπήρξε το μοναδικό κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ που διαχώρισε ανοικτά τη θέση του υποστηρίζοντας δημοσίως τον Ν. Ανδρουλάκη και όχι τον πρώην πρωθυπουργό. Και καθώς ήρθε δεύτερος σε σταυρούς τώρα, πίσω από την Ελένη Βατσινά, αν κρατούσε την έδρα εκεί ο Παρασύρης θα έμενε εκτός Βουλής. Αρα, γραμμάτιο κι αυτό…

Κι αν δεν πέρασε επίσης κάτι απαρατήρητο ήταν ότι ο Γ. Παπανδρέου, που ήταν δίπλα χθες στον Ν. Ανδρουλάκη ως στυλοβάτης, δεν είπε ούτε διέρρευσε οτιδήποτε για τον παλιό του φίλο και κομματικό σύντροφο τον Χάρη. Οσο για τον κ. Καστανίδη, που στη δήλωση μετά την καρατόμησή του δεν ανέφερε καν τη λέξη ΠΑΣΟΚ, λέγεται ότι στρέφεται τώρα ενόψει φθινοπώρου προς τον δήμο της Θεσσαλονίκης ως κοινός υποψήφιος της κεντροαριστεράς.

Πάντως τα περί «ανανέωσης» απειλούν να γίνουν παγίδα για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Επί παραδείγματι πώς θα δικαιολογήσει την τοποθέτηση του 70χρονου (αποτυχόντος να εκλεγεί) Κώστα Σκανδαλίδη στη θέση του διευθυντή της Κοιν. Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που έχει κατά νου;
ΚΟΡΙΟΣ

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.